INNOVAATIOT, JOIHIN VOIT AINA LUOTTAA.

BMW i8:n turvallisuus.

BMW i8 -mallissa on toteutettu turvallisuuskonsepti, joka on tarkasti suunniteltu tähän autoon. Hiilikuidusta valmistettu suurluja matkustamo-osa ei ainoastaan varmista ihmisten turvallisuutta. Se suojaa myös Drive-moduulin kahden osakokonaisuuden väliin sijoitettua korkeajänniteakkua ulkoisilta tekijöiltä. Innovatiiviset BMW ConnectedDrive -avustinjärjestelmät avustavat kuljettajaa säilyttämään tarkan käsityksen ajotilanteesta ja aina reagoimaan tilanteeseen nähden oikein ja oikea-aikaisesti. Vakavissa tapauksissa monipuoliset verkotetut palvelut auttavat liikkuvuuden turvaamisessa.

KULJETTAJAN AVUSTINJÄRJESTELMÄT.

Tehdaslisävarusteen Driving Assistant myötä BMW i8:ssa on useita kameraan perustuvia avustinjärjestelmiä.
Jos ihminen tai este havaitaan, henkilötunnistusjärjestelmä tai City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitus avustaa jarrutuksessa, jos ajonopeus on välillä noin 10 km/h ja 60 km/h. Peräänajovaroitus estää lisäksi törmäämistä edellä ajavaan ajoneuvoon suuremmalla nopeudella ajettaessa. Jos jarruttaminen ei riitä törmäyksen välttämiseen, pysähdyksiinjarrutustoiminto auttaa pienentämään törmäysnopeutta.
Kamerajärjestelmät Surround View ja kohteet tunnistava Side View lisäävät ajamisen mukavuutta ja helpottavat pysäköintiä. Muut toiminnot kuten kaukovaloavustin ja nopeusrajoitusten näyttö tuovat ajamiseen lisää turvallisuutta ja mukavuutta.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Lisävarusteinen värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä.
Auton varustuksesta riippuen voidaan navigoinnin opastuksen lisäksi näyttää mm. nopeusrajoitukset ja ohituskiellot. Myös Infotainment-järjestelmän tiedot kuten radioaseman nimi, kuunneltavan musiikkikappaleen nimi ja puhelimen osoitekirjamerkinnät ja puhelulistat voidaan näyttää.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita, joten esimerkiksi liikennemerkkisymbolit näytetään realistisina. Näytöt ilmestyvät tuulilasille ergonomian kannalta suotuisaan paikkaan, ja tätä sijaintia voidaan yksilöllisesti säätää.
Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti valo-olosuhteiden mukaisesti, ja lisäksi käytettävissä ovat näytön erilliset päivä- ja yönäkymät.

LITIUMIONI-KORKEAJÄNNITEAKKU.

LITIUMIONI-KORKEAJÄNNITEAKKU.

Pitkäikäinen akusto.

Litiumioni-korkeajänniteakku yhdistää Drive-moduulin kummatkin osakokonaisuudet ja on erinomaisesti suojassa ulkoisilta tekijöiltä. Erillinen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä varmistaa akuston mahdollisimman pienet lämpötilavaihtelut, mikä pidentää akuston käyttöikää.
Battery Guard avustaa kuljettajaa korkeajänniteakun valvonnassa; se ilmoittaa suunnitellun latauksen poikkeamista tai esimerkiksi siitä, että auton valot ovat jääneet päälle pitemmäksi aikaa. Näin estetään akun syväpurkautuminen. Törmäyksen tapahtuessa korkeajänniteakku kytketään automaattisesti irti. Näin varmistetaan, ettei sähköenergiaa enää pääse auton järjestelmiin.
BMW i8:n korkeajänniteakun keston takuu on 8 vuotta tai 100 000 kilometriä, jolloin ensin saavutettava raja on määräävä.

ASSISTANCE SERVICES.

BMW i Assistance Services -avustuspalvelut käsittävät monipuolisia palveluja, jotka on erityisesti kehitetty BMW i -mallistoa ja -kuljettajia varten. Nämä avustuspalvelut varmistavat, että BMW i8 on nautinnollinen jokaisella ajokerralla. BMW i ConnectedDrive -palvelut eivät ainoastaan avusta akun lataustilan ja lataamisen valvomisessa älypuhelimella. BMW i ConnectedDrive -palvelut avustavat myös navigoinnin yhteydessä, sillä auton toimintamatkaa valvotaan ja liikkumiseen vaikuttavia tekijöitä kuten liikenneruuhkia suunnitellun reitin varrella tarkkaillaan, ja liikenteen haitat otetaan opastuksessa huomioon.
BMW Teleservices -paketin kattavien palveluiden avulla kuljettaja saa välittömästi tiedon, kun auto tarvitsee huoltoa. Huollon ja korjausten kustannuksista huolta kantamisen sijaan kannattaa päätyä ottamaan autolle huolenpitosopimus. BMW Liikkuvuuspalvelu taasen varmistaa, että matka voi jatkua myös auton huollon tai korjauksen aikana tai tielle jättämisen yhteydessä.

 • Latausavustin

  BMW i ConnectedDrive näyttää BMW i Remote -sovelluksen avulla ja BMW i8 -autossa akun kulloisenkin lataustilan ja akun täyteen lataamiseen tarvittavan ajan. Latausajat ja esi-ilmastoinnin toiminta voidaan asettaa siten, että suunnitellulla liikkeellelähtöhetkellä BMW i8 on täysin valmis ajoon ja sisälämpötila haluttu. Jos lataus ei suju oikein, kuljettaja saa automaattisesti BMW i -sovelluksen kautta huomautusviestin, ja jos lataustila on kriittinen, huomautus tulee tekstiviestinä tai sähköpostina.

 • BMW Teleservices

  Kattavan BMW Teleservices -huoltopalvelupaketin avulla BMW i8 kommunikoi suoraan kuljettajan tai BMW i -toimipisteen kanssa. Järjestelmä ilmoittaa lähestyvistä huolloista tai tarpeellisista huoltotoimenpiteistä ja välittää niihin liittyvät tiedot autosta toimipisteeseen/huoltopisteeseen. Kuljettaja saa automaattisesti tiedon lähestyvästä huoltoajankohdasta, ja hän voi myös itse ottaa yhteyden BMW i -toimipisteeseen ja välittää autonsa tiedot manuaalisesti. Siten mahdolliset kysymykset on kätevä selvittää valmiiksi puhelimitse tai BMW i -toimipisteessä.

 • Liikkuvuuspalvelu

  BMW Liikkuvuuspalvelu varmistaa liikkumismahdollisuuksien säilymisen auton huoltojen ja korjausten aikana. BMW i8:n hankkimisen myötä kattava BMW i Liikkuvuuspalvelu on käytettävissä auton vikatapauksissa. Tämä turvapaketti koskee kaikkia yllättäviä tapahtumia, jotka koskevat autoa tai latausinfrastruktuuria. Apua ja neuvontaa saa puhelimitse ja tarvittaessa tapahtumapaikalla.

BMW i Huolenpitosopimus

BMW i Huolenpitosopimus täydentää BMW i Assistance Services -avustuspalveluja. kattavalla huolto- ja korjauspaketilla. Kertamaksu kattaa monia BMW Service -toimipisteen palveluita ja huolto- ja korjaustöissä tarvittavat BMW i -varaosat. Sopimus on voimassa kaikissa huolenpitosopimusjärjestelmään liittyneissä BMW i -jälleenmyyjäliikkeissä. Sopimuksen ansiosta asiakas on tarkasti selville auton huolto- ja korjauskustannuksista koko sopimusajan ajan, ja siten asiakas välttyy hintojen korotuksilta ja yllättäviltä autokuluilta. BMW i Huolenpitosopimuspaketti on voimassa auton ensirekisteröintipäivästä alkaen ja päättyy sovitun sopimusajan tai ajokilometrimäärän täyttyessä.
Sopimuksen voimassaoloaikaa, sopimukseen sisältyvää ajokilometrimäärää ja sisältyvien palvelujen laajuutta voidaan päivittää asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti milloin tahansa. BMW i Huolenpitosopimus voidaan siirtää auton seuraavalle omistajalle. Lisätietoja huolenpitosopimuksesta ja sen palvelujen laajuudesta saa BMW i -jälleenmyyjäliikkeistä.

 • BMW i Huolenpitosopimus

  BMW i Huolenpitosopimus kattaa auton huolto-ohjelman mukaiset huoltolaajuudet mukaan lukien mikrosuodattimen ja jarrunesteen vaihdot.

 • BMW i Premium Huolenpitosopimus

  Huolettominta ajamisen iloa tarjoaa BMW i Premium Huolenpitosopimus. Se laajentaa BMW i Service Inclusive -huolenpitosopimuksen laajuuden koskemaan myös jarrupalojen ja jarrulevyjen kulumiskorjauksia ja lasinpyyhinsulkien vaihtamista kerran vuodessa.