UUDEN IHANTEEN AIKA.

BMW i8:n muotoilu.

UUDEN IHANTEEN AIKA.

BMW i8:n muotoilu.

Urheiluauto heti ensi silmäyksellä. Keula on erittäin matala ja leveä, sivuilme laakea. Vahvasti muotoillut pinnat ja tarkat linjayksityiskohdat. Tarkemmin katsominen paljastaa, että kyseessä on huolella suunniteltu uusi autokonsepti. Muotoilu henkii toimintaa. Kestävän kehityksen henki ja tehotaloudellisuus kohtaavat dynaamisuuden ja urheilullisuuden. Maantien päällä BMW i8 todistaa nämä ominaisuudet käytännössä: tiukasti tiessä, nautinnollisesti BMW:lle ominaiseen tapaan.

UUDEN IHANTEEN AIKA.BMW i8:n muotoilu.

Urheiluauto heti ensi silmäyksellä. Keula on erittäin matala ja leveä, sivuilme laakea. Vahvasti muotoillut pinnat ja tarkat linjayksityiskohdat. Tarkemmin katsominen paljastaa, että kyseessä on huolella suunniteltu uusi autokonsepti. Muotoilu henkii toimintaa. Kestävän kehityksen henki ja tehotaloudellisuus kohtaavat dynaamisuuden ja urheilullisuuden. Maantien päällä BMW i8 todistaa nämä ominaisuudet käytännössä: tiukasti tiessä, nautinnollisesti BMW:lle ominaiseen tapaan.

BMW i

MUOTOILUFILOSOFIA.

BMW i8:n koko muotoilu noudattelee BMW i -muotoilufilosofiaa, joka luo ainutlaatuisen yhteyden edistyksellisen, autoilun kestävän kehityksen hengen ja premium-automerkin ominaisuuksien välille. Muotoilukokonaisuuteen kuuluu myös musta vyö, Black Belt. Tämä korostuvasti erottuvan musta, keulasta katon kautta perään yltävä muotoiluyksityiskohta on yhteistä kaikille BMW i -malleille. Samalla lailla kaikille BMW i -malleille tyypillistä on virtaviivainen Streamflow-muotoilu, Air Curtain -ilmanohjaimet ja ulkonäköä korostavat yksityiskohdat kuten U-muotoiset LED-huomiovalot ja tyylikkäät LED-takavalot. Sisätiloja koskevassa BMW i -muotoilufilosofissa korostuvat keveät ja kestävän kehityksen mukaiset materiaalit. Kaikkialla on mahdollisuuksien mukaan käytetty johdonmukaisesti komponentteja ja osia, jotka on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista.

ULKOPUOLI.

Pitkä akseliväli, korin lyhyet ylitykset. Tukevasti tiessä, kuin sitä vasten painautuneena. BMW i8 myös näyttää joka suhteessa täysveriseltä urheiluautolta. Keula on erittäin matala ja leveä. Kaiken muotoilun tavoitteena optimaalinen aerodynamiikka. Samalla matala mutta korostetusti toteutettu jäähdyttimen kaksoissäleikkö paljastaa tämän auton BMW:n tuotteeksi. Black Belt alkaa V-muotoisena konepellistä ja jatkuu dynaamisesti koko korin matkalta perään saakka.
Sivuilmettä hallitsevat voimakas kiilamaisuus, pitkiksi vedetyt muotoilulinjat ja matalalinjaisuus auton dynaamisuutta korostaen. Muotoilun kerrosmaisuus eli Layering-design syntyy pintojen ja linjojen päällekkäisyyksistä ja limittäisyyksistä. Näin syntyy äärimmäisen urheilullinen ulkonäkö. Pinnat sulautuvat harmonisesti toisiinsa ja luovat tiiviin kokonaisilmeen. Kaikki näyttää kuin yhdestä valusta valmistetulta, mikä antaa BMW i8:lle poikkeuksellisen väkevän kokonaisilmeen.

 • Ulkovärit

  BMW i8:n värivaihtoehtoja on neljä:
  - Sophisto Grey Brilliant Effect, korostuksella BMW i Blue tai Frozen Grey -metalliväri
  - Ionic Silver -metalliväri, korostuksella BMW i Blue
  - Protonic Blue, korostuksella Frozen Grey -metalliväri
  - Chrystal White Pearl Effect, korostuksella BMW i Blue tai Frozen Grey -metalliväri

LED-VALODESIGN JA LASERVALOT.

BMW i8:ssa on vakiona LED-ajovalot, joiden muotoilu istuu tyylikkäästi tähän erityiseen urheiluautoon. Kaikki valot on toteutettu LED-tekniikalla. Ajovaloissa on BMW i:lle tyypilliset U-muotoiset reunakehykset, joihin huomiovalot ja vilkut on sijoitettu. Lisävarusteena saatavien laserkaukovalojen myötä ajovaloyksiköissä on lisänä toinen, leveä valokehys, joka muotoilullisesti erottaa nämä ajovalot vakiovarusteisista. Laserkaukovalojen kantama on huomattavasti perinteisiä kaukovaloja pitempi ja siten ajoradan valaisu on parempi. Näiden kaukovalojen yhteydessä oleva sininen nauhavalo kertoo näiden ajovalojen innovatiivisesta tekniikasta. Lisäksi laserkaukovalojen yhteydessä ajovaloyksiköiden sivusuojukset eivät ole tummat, vaan metallisen kiiltävät. Ajovalokonseptin kokonaisilme: selvästi muista erottuva BMW i8.

YLÖS AVAUTUVAT OVET.

Avautuvat korkeuksiin: Heti ensi näkemältä BMW i8:n erityistä urheiluautomaisuutta korostavat upeat ovet. Nämä ylöspäin avautuvat ovet ovat tämän auton ehdoton optinen kohokohta. Ovien muotoilu sulautuu tyylikkäästi aerodynaamisen korin muotoihin. Avattaessa ovi heilahtaa auki ylöspäin. Sisäpuolella ovien muotoilu korostaa sisätilojen urheilullista kokonaisilmettä. Ovet on valmistettu alumiinista, hiilikuidusta ja lämpömuovista. Ne ovat puolet kevyemmät kuin perinteisistä materiaaleista valmistetut ovet. Siksi etenkin sisäpuolelta ovien käyttö on kevyttä ja vaivatonta. Oviverhouksessa oleva kahva on ergonomisesti erinomaisesti sijoitettu, ja lisäksi kahva näyttää korumaiselta sisustuselementiltä.

SISÄTILA.

BMW i8:n sisätiloissa jatkuu ulkopuolelta alkanut urheilullisuus. Kaikki hallinta- ja käyttöelementit on sijoitettu dynaamisen upeasti. Kerroksellisuus eli Layering-periaate varmistaa sisätiloissa toiminnallisuuden ja selkeän muotoilun tyylikkään toisiinsa liittämisen. Myös kevytrakenneperiaate tulee näkyviin sisätiloissa, sillä kynnysalueen hiilikuituosat ovat BMW i8:n kevyen painon näkyvä ilmentymä.
Klassisen urheiluauton piirteet ja BMW:lle ominainen kuljettajakeskeisyys toteutuvat myös tässä innovatiivisessa autossa. Keskikonsoli on suunnattu kuljettajaan päin. Kaikki mittarit ja kojelaudan kaksi kookasta värillistä näyttöä ovat oivallisesti esillä. Erityisen matalat ja kapeat kevytrakenneistuimet suovat erinomaisen istuma-asennon ja etenkin rivakassa kaarreajossa osaa arvostaa istuimien antamaa tukea ja mukavuutta. Sisätilan kahteen puoliskoon jakavasta keskikonsolista löytyy tuttuun tapaan iDrive-monitoimisäädin kätevästi käden ulottuvilta.

 • Kestävän kehityksen materiaalit

  Valitut värit ja materiaalit korostavat tämän nerokkaan ja kestävän kehityksen hengen mukaisen urheiluauton johtoajatusta. Erityisen kevyitä, kierrätetyistä muovipulloista valmistettuja muovimateriaaleja ja muita raaka-ainevaroja säästäviä materiaaleja käyttämällä toteutuvat kestävän kehityksen ja ympäristön kunnioituksen tavoitteet. Samalla sisätilojen jokainen yksityiskohta viestii modernia urheilullisuutta ja premium-automerkin ominaisuuksia, jotka selvästi tulevat esiin jokaisen kolmen sisätilamaailmavaihtoehdon yhteydessä.

 • Ambient-tunnelmavalaistus

  Tehdaslisävarusteisella Ambient-tunnelmavalaistuksella kuljettaja saa loihdittua BMW i8:n sisätiloihin oman mieltymyksensä mukaisen valotunnelman. Tämä LED-tekniikalla toteutettu valaistus korostaa ylellistä ilmapiiriä, mutta toimii samalla käytännöllisenä valonlähteenä. Valaistuksen värisävyksi on valittavissa EfficientDynamics Blue, Amber Yellow ja White. Tunnelmavalaistuksella sisätiloihin syntyy kuin hehkuva valoefekti, joka myötäilee ovien, kojelaudan sekä ohjauspyörän muotolinjoja aina jalkatilaan saakka.

SISÄTILAN DESIGNPAKETIT.

Erottuva, sporttisen moderni ja kestävän kehityksen hengessä: Tulevaisuuden urheiluauton johtoajatus näkyy myös sisätilan värien ja materiaalien vaihtoehdoissa. Tarjolla ovat sisätilan designpaketit HALO, CARPO ja NESO. Jokainen näistä kolmesta osoittaa, että ajanmukainen ympäristötietoisuus ja premium-laatu eivät sulje toisiaan pois – vaan päinvastoin, ne ovat tulevaisuutta kuvastaen harmoniassa keskenään. Erinomainen esimerkki tällaisesta harmoniasta syntyy yhdistämällä sisätilassa kevyet, kierrätetyt materiaalit ja nahka, joka on värjätty pelkästään kasviperäisellä oliivinlehtiuutteella.

 • NESO

  NESO-sisävarustepaketti ilmentää urheilullisen auton tulevaisuutta parhaimmillaan. Kierrätetyt materiaalit, selkeät kontrastit sekä kangaskorostukset oviverhouksissa ja sivuverhouksissa luovat eläväisen tunnelman ja kutsuvat viihtymään. Siten BMW i8:n ajanmukainen ympäristön kunnioitus saa ansaitsemansa korostuksen. Mustalla Exclusive-nahkalla ja mustalla Walk-nappanahkalla verhottujen pintojen viehättävänä vastakohtana toimii hieno Spheric-nahka värinä Carum Grey: koko sisätila vaikuttaa selkeältä, keveältä ja modernilta.

 • CARPO

  CARPO-täysnahkaverhoilussa yhdistetään istuinverhoilussa runsaasti käytetty Spheric-kevytnahka, jota koristavat perforoidut korostukset, ja kojelaudassa ja ovien sisäverhoilussa käytetty musta Exclusive-nahka sekä musta Walknappa-nahka. Näin syntyy tyylikäs ja urheilullinen vaikutelma, joka sopii täydellisesti BMW i8 -mallin kokonaiskonseptiin. Nahkainen, Pearl-Gloss Chrome ja Satin Silver -korostuksin varustettu ohjauspyörä sekä laadukkaat tummanharmaalla Amido Metallic -värillä maalatut korostuspinnat luovat viimeisen silauksen.
  CARPO-designista on saatavilla kolme versiota. Ivory White -version kantavana teemana on mustien Exclusive-nahkapintojen luoma klassinen värikontrasti. Dynaamisesti kaartuvat vaaleat nahkapinnat ovissa, kojelaudassa ja istuimissa korostavat sisätilan keveyttä ja läpikuultavuutta. Amido-versiossa antrasiitinsävyisen nahkan ja Exclusive-nahkan yhdistelmä saa aikaan urheilullisen ja modernin luonteen. Carum Grey -versiossa vaaleat, perforoidut pinnat ja antrasiitin värinen luonnonnahka muodostavat modernin kontrastin, joka korostaa sisätilan keveyttä ja johdonmukaista urheilullisuutta. Tämän designin ylellisiin laajuuksiin kuuluvat keraaminen vaihteenvalitsin, tyylikkäät lattiamatot ja kynnyslistan laserkaiverrettu tekstilogo "i8". Lisävarusteena on tarjolla siniset BMW i -turvavyöt, joilla voi luoda täsmäkorostuksia.

 • HALO

  HALO-sisävarustepaketti määrittää ylellisyyden uudella, kestävän kehityksen hengen mukaisella tavalla. Tämä täysnahkaverhoilu yhdistää premium-tason ylellisyyden luonnolliseen kauneuteen. Pelkästään kasviperäisillä väriaineilla värjätty Exclusive-nahka on väriltään Dalbergia Brown, ja siinä on korostusvärinä Carum Grey. Siniset BMW i -korostukset löytyvät istuinverhoilun saumoista, turvavöistä ja nahkaisesta ohjauspyörästä. Yksityiskohdat korostavat sisätilan korkeaa laatua ja edistyksellistä muotoilua. Vaalean ja tumman voimakas kontrasti oviverhouksissa, sivuverhouksissa ja kojelaudassa tuo sisätiloihin tyylikkään urheilullisen säväyksen. Lisäkorostuksena toimivat verhousosayksityiskohdat värinä Amido Metallic, mikä painottaa BMW i -automallin teknistä innovatiivisuutta.