BMW i

360° ELECTRIC – VAIVATONTA SÄHKÖLLÄ AJAMISTA.

BMW i8:n lataaminen.

Kattava huoltopaketti 360° ELECTRIC tarjoaa ei avustuspalveluiden lisäksi liikkuvuuden turvaksi innovatiivisen latauskonseptin. BMW i8 voidaan kotona ladata erittäin vaivattomasti BMW i Wallbox -seinälatausasemasta tai latausjohdolla. Matkan varrella lataamiseen on tarjolla julkisia latauspisteitä. BMW i8 osaa näyttää lähimmän latauspisteen sijainnin esimerkiksi navigointijärjestelmään liittyvällä BMW i ConnectedDrive -palvelulla.

SÄHKÖTOIMISESTI.

360° Electric.

Katso video aiheesta 360° ELECTRIC.

LATAAMINEN KOTONA.

Kotona voit ladata BMW i8 -mallisi helposti BMW i Wallbox- tai BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemaa käyttäen. Nämä talon tai autotallin seinään asennettavat latausasemat täydentävät BMW i -autojen ainutlaatuista muotoilua optisesti, ja lisäksi BMW i8 -mallin saa ladattua niillä paljon nopeammin kuin vakiovarusteisiin kuuluvalla latausjohdolla – Wallbox Pro -seinälatausasemalla BMW i8:n saa ladattua alle kahdessa tunnissa 80-prosenttisesti.*
BMW i Wallbox -seinälatausaseman asennusta varten BMW i tarjoaa kattavaa tietoa: Online-esitarkastuksella on helppo ja nopea tarkastaa, voidaanko kiinteistöön asentaa BMW i Wallbox -seinälatausasema. Sen jälkeen Wallbox-seinälatausaseman asennustarkastus tulee suorittaa paikan päällä. Sen yhteydessä tarkastetaan kiinteistön sähköasennusten soveltuminen seinälatausasemalle. Viimeisenä vaiheena Wallbox-seinälatausasema asennetaan. Tämän työ kannattaa teettää ammattitaitoisella sähköasennusliikkeellä. Asiakas voi myös solmia sähkösopimuksen sellaisen sähköyhtiön kanssa, joka tarjoaa ympäristöystävällisemmin tuotettua sähköä BMW i8:n lataamiseen.

*Paikallisesta sähköinfrastruktuurista riippuen.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox ja BMW i Wallbox Pro ovat kotona käytettäviä seinälatausasemia, joiden avulla voit ladata BMW i8 -autosi turvallisesti, nopeasti ja helposti.
  BMW i Wallbox -seinälatausasemat mahdollistavat vaivattoman ja luotettavan lataamisen. Lataaminen käynnistyy automaattisesti heti, kun auto on liitetty latausjohdolla BMW i Wallbox -seinälatausasemaan. BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemassa on lisäksi värinäyttö ja kosketustoiminto, jotka mahdollistavat intuitiivisen käytön.
  Kummallakin BMW i Wallbox -seinälatausasemalla BMW i8 -mallin saa ladattua alle kahdessa tunnissa 80-prosenttisesti.*
  Tämä kotilatausasema tarjoaa Sinulle lisäksi mahdollisuuden käyttää itse tuottamaasi ekosähköä, esimerkiksi aurinkosähköä – nopeaan ja vieläkin ympäristöystävällisempään lataamiseen.

 • Vihreä energia

  Vihreämmän sähkön sopimuksella asiakas voi hankkia BMW i8 -autonsa tarvitseman sähkön uusiutuvasta energiasta – siten pelkästään sähköllä ajamisen lisäksi myös jokaiseen lataamiseen tarvittava sähkö on syntynyt päästöttömästi. Tiedustele omalta sähköyhtiöltäsi mahdollisuutta vihreän sähkön käyttöön.

BMW I WALLBOX.

Nopea. Turvallinen. Tehokas.

MUOTOILU.

Uusi BMW i Wallbox -seinälatausasema vakuuttaa raikkaalla muotoilullaan ja korkealaatuisilla materiaaleillaan.
Arkikäytössä kotilatausasema vakuuttaa kätevyydellään. Kompaktit mitat, kätevä muotoilu ja pitkä johto helpottavat käyttöä ja lataamista.

LATAUS.

Latausjohdon liittäminen riittää – lataus käynnistyy automaattisesti.
Latausteho on yksivaihevirralla enintään 7,4 kW ja kolmivaihevirralla enintään 11 kW. Näin voit ladata BMW i8 -autosi alle kahdessa tunnissa jopa 80-prosenttisesti. Lataus sujuu näin ollen nopeammin ja mukavammin kuin vakiovarusteisiin kuuluvalla vakiolatausjohdolla.
Latauksen aikana autoasi voidaan esilämmittää tai jäähdyttää. Siihen tarvittavaa energiaa ei siis oteta akusta, joten toimintamatka maksimoituu.

ASENNUS.

BMW i Wallbox -seinälatausaseman asennusta varten BMW i tarjoaa kattavaa tietoa: Online-esitarkastuksella on helppo ja nopea tarkastaa, voidaanko kiinteistöön asentaa BMW i Wallbox -seinälatausasema. Sen jälkeen Wallbox-seinälatausaseman asennustarkastus tulee suorittaa paikan päällä. Sen yhteydessä tarkastetaan kiinteistön sähköasennusten soveltuminen seinälatausasemalle. Viimeisenä vaiheena Wallbox-seinälatausasema asennetaan. Tämän työ kannattaa teettää ammattitaitoisella sähköasennusliikkeellä. Asiakas voi myös solmia sähkösopimuksen sellaisen sähköyhtiön kanssa, joka tarjoaa ympäristöystävällisemmin tuotettua sähköä BMW i8:n lataamiseen.

BMW I WALLBOX PRO.

Fiksu. Ympäristöystävällinen. Monitoimintoinen.

MUOTOILU.

Suurempi latausteho ja fiksu liitäntä älykotiin ja energianhallintajärjestelmiin – BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemassa yhdistyvät korkealuokkainen muotoilu ja maksimaalinen kätevyys.
BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman käyttöä varten asemassa on 7-tuumainen kosketusnäyttö, jolla pystyt ohjaamaan latausta ja samalla saamaan selkeän yleiskäsityksen kulutuksestasi. PIN-koodikysely suojaa BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemaa luotettavasti luvattomalta käytöltä. Johto on sijoitettu korkealle, joten sähkön lataaminen on yhtä helppoa kuin tankkaaminen tavallisesta polttonestemittarista. BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman sopivanmittainen johto estää epätoivotun kosketuksen maahan ja kompastumisvaaran. Näyttävät design-LED-raidat kertovat akun ajankohtaisen varaustilan.

KÄYTTÖKONSEPTI.

Integroitu 7-tuumainen kosketusnäyttö on BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman keskeinen käyttöelementti, ja se mahdollistaa yksilölliset asetukset. Laitetta voidaan käyttää ulkona ja se toimii joka säässä, myös käsineet kädessä. Tunnistin reagoi heti kun lähestyt Wallbox-seinälatausasemaa ja aktivoi näytön.
Monitorista näet muun muassa ajankohtaisen kulutuksen sekä tiedot aiemmista lataussykleistä.
Kun liität BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman kotiverkkoosi, voit BMW i Wallbox Remote -sovelluksen ansiosta hakea kaikki toiminnot ja käyttää niitä älypuhelimella tai tablettitietokoneella kotoa käsin.

LATAUS.

Latausjohdon liittäminen riittää – lataus käynnistyy omien asetustesi mukaisesti.
Suurella, jopa 7,4 kW:n latausteholla BMW i Wallbox Pro BMW i Wallbox -seinälatausasema tukee sähkön erittäin nopeaa syöttämistä sähkö- tai plug-in-hybridiauton akkuun. Näin BMW i8 -mallin korkeajänniteakun saa ladattua alle kahdessa tunnissa 80-prosenttisesti.
Voit itse päättää, minkälaatuista virtaa autoosi syötät. Energialaskimella varustetun BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman fiksu latauksenohjaus mahdollistaa itse tuotetun sähkön käyttämisen lataukseen. Näin voit esimerkiksi käyttää päästöttömän liikkuvuuden yksityisenä energialähteenä oman kotisi aurinkosähkölaitteistoa. Jos itse tuotettua sähköä ei ole saatavilla, BMW i Wallbox Pro käyttää automaattisesti verkkovirtaa.

ITSE TUOTETTU SÄHKÖ.

Lisävarusteisen BMW i Wallbox Pro -energialaskimen avulla liität oman aurinkosähkölaitteistosi auton lataamiseen. BMW i Wallbox Pro optimoi lataustapahtumaa sen mukaisesti, paljonko omaa aurinkosähköä on saatavilla ja varmistaa siten maksimaalisen päästöttömän sähköautoilun.

KÄYTTÄJÄHALLINTA.

BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman käyttäjähallinnan ansiosta olet aina selvillä sähkönkulutuksestasi.
Jos käytät autoasi työntekoon, integroitu laskin erottelee sähkönkulutustiedot ja varmistaa siten, että voit saada korvauksen sähkökuluistasi.
Kulutusarvot voidaan tarvittaessa lähettää suoraan BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemasta sähköpostilla.

LATAUKSENHALLINTA.

Integroidun latauksenhallinnan ansiosta BMW i Wallbox Pro tunnistaa, paljonko sähköä kotonasi milloinkin käytetään ja sovittaa lataustehon automaattisesti sen mukaan.
Näin taataan toisaalta maksimaalisen tehokas lataaminen ja toisaalta turvataan sähkölaitteiden virransaanti kotona.

ÄLYKOTI.

BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema voidaan niin haluttaessa integroida täydellisesti kotiisi yhdistämällä se älykotijärjestelmiin kuten myGEKKO tai Loxone.
Näin älykotijärjestelmäsi tiettyjä toimintoja voidaan ohjata suoraan BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemasta. Ja BMW i Wallbox Pro kertoo ennen ajon alkua, millaista säätä on odotettavissa. Osa palveluista ei ole saatavilla Suomessa.

ASENNUS.

BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman asennusta varten BMW i tarjoaa kattavaa tietoa: Online-esitarkastuksella on helppo ja nopea tarkastaa, voidaanko kiinteistöön asentaa BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema. Sen jälkeen Wallbox Pro -seinälatausaseman asennustarkastus tulee suorittaa paikan päällä. Sen yhteydessä tarkastetaan kiinteistön sähköasennusten soveltuminen seinälatausasemalle. Viimeisenä vaiheena Wallbox Pro -seinälatausasema asennetaan. Tämän työ kannattaa teettää ammattitaitoisella sähköasennusliikkeellä. Asiakas voi myös solmia sähkösopimuksen sellaisen sähköyhtiön kanssa, joka tarjoaa ympäristöystävällisemmin tuotettua sähköä BMW i8:n lataamiseen.

LATAAMINEN MATKAN VARRELLA.

BMW i on kehittänyt innovatiivisen konseptin, joka tarjoaa BMW i8:n lataamiseen hyvät mahdollisuudet myös matkan varrella. Useissa maissa toimiva ChargeNow on BMW i:n liikkuvuuspalvelu, joka on BMW i8:n lataamiseen soveltuvien julkisten latauspisteiden tarjoajien yhteenliittymä. Tämä konsepti sisältää myös BMW i8:lle soveltuvat ParkNow LongTerm -latausjärjestelyt pitkäisaikaispysäköintipaikoissa kuten pysäköintitaloissa.
BMW i8:n navigointijärjestelmä avustaa latauspisteen etsinnässä, jolloin etsinnän tulokset näytetään autossa, BMW i Remote -sovelluksessa ja BMW ConnectedDrive -internetportaalissa.

 • ChargeNow

  ChargeNow (ei saatavilla Suomessa) tarkoittaa pääsyä BMW i -jälleenmyyjäliikkeiden julkisiin latauspisteisiin. Jotta erilaisia tarjontoja ja teknologioita olisi vaivatonta käyttää, BMW i on liittänyt ChargeNow-verkostoon runsaasti eri palveluntarjoajia. Pääsyn ja käytön mahdollistaa ChargeNow-kortti. Kunkin kuukauden jälkeen asiakas saa laskun, josta kaikki ChargeNow-korttia käyttäen tehdyt lataukset ovat selkeästi nähtävissä. BMW i ConnectedDriven avulla kaikki käytettävissä olevat latauspisteet näytetään navigointijärjestelmään liittyvissä BMW i ConnectedDrive -palveluissa.

 • ParkNow LongTerm

  ParkNow LongTerm (ei saatavilla Suomessa) välittää BMW i -asiakkaalle tiedot pitkäaikaispysäköinti- ja -latausmahdollisuuksista pysäköintitaloissa asiakkaan koti- tai työpaikan osoitteen lähellä.
  Tarjonta on suunnattu erityisesti asiakkaille, joilla ei ole omaa latauspistettä autolleen.
  Päivällä, yöllä tai työpäivän aikana – ParkNow LongTerm auttaa löytämään parhaan ratkaisun.

LATAAMINEN AJON AIKANA.

Kun autolla ei ajeta pelkästään sähköllä, bensiinimoottorin tuottamalla voimalla ladataan korkeajänniteakkua, jotta sähköllä tehostamisen Boost-toiminto on käytettävissä. Eniten energiaa syötetään akkuun SPORT-ajotilaa käytettäessä, ja myös energian talteenotto moottorijarrutuksissa ja jarrutettaessa toimii tällöin maksimaalisella tehollaan. Ajotiloja COMFORT ja ECO PRO käytettäessä korkeajänniteakkuun saadaan varastoitua vähemmän energiaa. Jos BMW i8:lla ajetaan ajotilalla HYBRID, korkeajänniteakkua ladataan ainoastaan jarrutusenergian talteenotolla.

YKSILÖLLINEN AJOTAPA.

BMW i8:n todellinen kulutus riippuu ratkaisevasti henkilökohtaisesta auton käyttötavasta. Eri sähköisten komponenttien vuoksi yksilöllisellä ajotavalla on suurempi vaikutus bensiinin kulutukseen kuin perinteisissä autoissa. Täyteen ladatulla akulla voidaan ajaa pelkästään sähköllä 37 kilometrin matka. Jos eDrive-näppäintä on painettu, pelkästään sähköllä ajamisen huippunopeus on 120 km/h. Ajotiloja COMFORT ja ECO PRO käytettäessä älykäs käyttöstrategiaohjaus käynnistää bensiinimoottorin automaattisesti lataamaan akkua. SPORT-ajotilan valitsemisen myötä bensiinimoottori käy aina. Ajotilan valinta vaikuttaa siis kuljettajan ajotavan ja ajomatkan pituuden ohella BMW i8:n kulutukseen – mitä useammin korkeajänniteakku ladataan pistorasiasta latausjohdolla tai Wallbox-seinälatausasemasta, sitä enemmän voidaan ajaa pelkästään sähköllä ja saada auton kokonaiskulutus pienemmäksi.

 • Kaupunkiajo

  Kaupunkiajossa BMW i8 ottaa kaiken irti ladattavan plug-in-hybridin vahvuuksista. Lyhyet matkat voidaan ajaa pelkällä sähköllä, ja ajoasetusta HYBRID käyttämällä voidaan päästä yhdistettyyn EU-kulutukseen 2,1 l / 100 km ja CO2-päästöön 49 g/km. Näin BMW i8 -mallia voidaan kaupunkiajossa sanoa todelliseksi kolmen litran autoksi.

 • Päivittäinen ajo

  Jos BMW i8 -autoa käytetään päivittäiseen työmatkaliikenteeseen noin 60-80 kilometrin verran, bensiinin kulutus on noin 5 litraa 100 kilometrillä. Jokaisena päivänä voi siis nauttia täysverisestä urheiluautosta pienikokoisen bensiinimoottoriauton kulutuksella.

 • Pitkän matkan ajo

  BMW i8 osoittaa myös pitkillä ajomatkoilla erinomaisen taloudellisuuden. Bensiinin kulutus vaihtelee korkeajänniteakun lataustilasta riippuen. Kesälomamatkan kulutuslukema jää kuitenkin alle 8 litraan 100 kilometrillä.

 • Urheilullinen ajaminen

  Kun ajotilan SPORT valitsemisen myötä BMW i8:n koko voima on käytettävissä, bensiinimoottorin voimalla myös ladataan korkeajänniteakkua, jotta hybridijärjestelmän täysi yhteisteho on aina käytettävissä. Siten polttonesteen kulutus voi käytännössä olla 12 litraa sadalla kilometrillä. Tämä arvo on noin kolmanneksen pienempi kuin yhtä tehokkaan perinteisen urheiluauton.

LISÄPALVELUMUODOT.

BMW i:n kehittämä 360° ELECTRIC on kestävän kehityksen hengen mukainen huoltokonsepti, joka BMW i8:n hankkimisen myötä takaa asiakkaalle kattavaa huolenpitoa.

 • Assistance Services

  BMW i Assistance Services -avustuspalvelut käsittävät monipuolisia palveluja, jotka on erityisesti kehitetty BMW i -mallistoa ja -kuljettajia varten. Nämä avustuspalvelut varmistavat, että BMW i8 on nautinnollinen jokaisella ajokerralla.