EI TINGI MISTÄÄN. ANTAA KAIKKENSA HYVÄKSI.

BMW i3 noudattaa kestävää kehitystä.

EI TINGI MISTÄÄN. ANTAA KAIKKENSA HYVÄKSI.

BMW i3 noudattaa kestävää kehitystä.

EI TINGI MISTÄÄN. ANTAA KAIKKENSA HYVÄKSI.BMW i3 noudattaa kestävää kehitystä.

BMW i3 -autossa tiivistyy uusi suhtautuminen liikkuvuuteen. Se perustuu kokonaisvaltaiseen katsantotapaan, joka ulottuu kehitysvaiheista tuotantoon ja aina auton kierrätykseen saakka. Monet materiaalit on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista – ja BMW i3:n tuotannossa käytettävä sähkö on kokonaan peräisin uusiutuvista lähteistä. Tämän paremmalta ei ajonautinto voi tuntua.

BMW i

KESTÄVÄ KEHITYS LÄPEENSÄ MIETITTYNÄ.

LOPUTONTA ARVONLISÄÄ.

BMW i:lle kestävä kehitys ei ole pelkkä sanapari. Se on ylin johtoajatuksemme. Siksi BMW i3 -mallin koko elinkaari on suunniteltu siten, että resursseja kuluu mahdollisimman vähän ja että kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan kaikessa.

KEHITYSTYÖ.

Koko autokonsepti on alusta saakka kehitetty sähköistä liikkuvuutta varten. Innovatiivisilla toimenpiteillä vähennetään ilmanvastusta ja energiankulutusta, ja uusiutuvat ja kierrätetyt materiaalit säästävät ympäristöä ja korvaavat perinteisiä materiaaleja kuten muoveja.

TUOTANTO.

Erityisen ympäristöystävällinen: BMW i3 -mallissa käytettävät hiilikuidut tuotetaan kokonaan vesivoimalla. BMW:n Leipzigin tuotantolaitoksella BMW i3:n tuotantoon käytettävä sähkö saadaan sataprosenttisesti tuulivoimasta. Ja muihin BMW-malleihin verrattuna tuotannon energiantarve on vain 50 %.

KÄYTTÖ.

BMW i3:lla ajat päästöttömästi, äänettömästi ja hajuttomasti. Näin ilmansaasteet kaupungeissa vähenevät. Vielä johdonmukaisempaa on ladata "vihreää sähköä" tai tuottaa sähköä itse aurinkokennoilla. ECO PRO -tila kasvattaa toimintamatkaa ja vähentää sähkönkulutusta.

KIERRÄTYS.

95 % BMW i3:sta on kierrätettävää. Akkumoduulit voidaan käyttää uudelleen aurinkoenergian varastoimiseen. Ja ylimääräiset hiilikuidut voidaan ohjata takaisin tuotantoprosessiin.

MATERIAALIT, JOILLA ON TULEVAISUUTTA.

LUONNONKUIDUISTA VALMISTETUT ELEMENTIT.

Näkyvää ympäristöystävällisyyttä: kenaf-kuitujen laajamittainen käyttö korvaa mineraaliöljypohjaisia muoveja ja vähentää BMW i3:n painoa – sillä kenaf-kuidut ovat jopa 30 % kevyempiä kuin perinteiset materiaalit. Tätä kuitua saadaan eräästä malvakasvista, joka muuntaa keskimääräistä enemmän hiilidioksidia hapeksi.

ISTUIMISSA 40 % UUTTA VILLAA.

Erinomaisen mukavuuden tarjoava, uusiutuva raakamateriaali on sertifioitu uusi villa, jota on sisätilan designin Lodge-istuinverhoiluissa 40 %. Hengittävä villasekoite säätää lämpötilaa kehon ja istuimen välillä niin, että istuimet pysyvät miellyttävän viileinä kuumalla säällä.

SISÄKORISTELISTAT EUKALYPTUSPUUSTA.

Eukalyptuksen tuntuma on luonnostaan silkkinen ja siinä on luonnollinen huokoinen kuvio, ja siksi se vaatii noin 90 % vähemmän pintaviimeistelyä kuin perinteiset puumateriaalit. Sisäkoristelistoissa käytettävä eukalyptuspuu on peräisin FSC- sertifioiduilta plantaaseilta, mikä takaa kestävän kehityksen mukaisen metsänhoidon.

100 % OLIIVINLEHTI-PARKITTUA NAHKAA.

BMW i3:ssa käytettävä nahka on parkittu kokonaan ympäristöystävällisesti oliivinlehtiuutteella. Näin nahkan luonnollinen kiilto ja lämpöä tasaava luonne säilyvät. Kaiken lisäksi oliivinlehdet ovat sadonkorjuun yhteydessä jätettä, jolle löytyy näin järkevää käyttöä.

VIHREÄ ENERGIA.

BMW i3 tekee kestävän kehityksen periaatteiden toteuttamisesta omassa elämässä helppoa – ajon aikana ei näet synny lainkaan päästöjä. Se vähentää ilman kuormitusta kaupungissa, ja Sinulle on tarjolla enemmän raitista ilmaa hengitettäväksi. Jos tankkaat "vihreää sähköä" tai tuotat sähkösi itse aurinkopaneeleilla, olet kaikin puolin päästöttömästi liikkeellä. ECO PRO -tila kasvattaa toimintamatkaa ja vähentää sähkönkulutusta perusteellisesti.