PÄÄMÄÄRÄ TOIMINTAMATKAN SÄTEELLÄ. ENERGIAA RIITTÄMIIN.

Selviää arjen haasteista – toimintamatka ja lataaminen BMW i3 -mallilla.

PÄÄMÄÄRÄ TOIMINTAMATKAN SÄTEELLÄ. ENERGIAA RIITTÄMIIN.

Selviää arjen haasteista – toimintamatka ja lataaminen BMW i3 -mallilla.

PÄÄMÄÄRÄ TOIMINTAMATKAN SÄTEELLÄ. ENERGIAA RIITTÄMIIN.Selviää arjen haasteista – toimintamatka ja lataaminen BMW i3 -mallilla.

BMW i edistää kestävän kehityksen mukaista sähköisen liikkuvuuden kehittämistä johdonmukaisesti ja tekee siitä yhä paremmin arjen haasteista selviävää. Tutuksi tulleen BMW i3 -mallin akkukapasiteetti on 60 ampeerituntia, ja nyt on tarjolla myös toinen, suuremman toimintamatkan mahdollistava malli, jonka akkukapasiteetti on 94 ampeerituntia. Arkikäytössä BMW i3:n (60 Ah) vakaa toimintamatka on jopa 130 km (uusi eurooppalainen testiajosykli NEDC: 190 km), ja BMW i3 -mallilla (94 Ah) pystyt ajamaan kohteisiin, jotka sijaitsevat jopa 200 km:n päässä (NEDC: 300 km). Näin ollen BMW i3 on enemmänkin, kuin vain suvereeni kumppani kaikkiin kaupunkihetkiin. Se on myös täydellinen liikkuvuusratkaisu, kun käyt päivittäin töissä toisella paikkakunnalla – lisäpiipahduksista tinkimättä.


Yksilöllisen toimintamatkasi pystyt laskemaan toimintamatkalaskimella.


Jos energiavarat alkaisivat sittenkin ehtyä, BMW i3 -mallin lataaminen hoituu kuin itsestään: Käytä pysäköintiaika hyväksi ja lataa auto muutamassa tunnissa vakiomallisella latausjohdolla (Mode 2) tai vielä nopeammin kotoa yön aikaa BMW i Wallbox- tai BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemaa käyttäen. Matkan varrella käytettävissäsi on julkisten latausasemien verkosto. Latausaikalaskurista näet, kauanko BMW i3 -mallia täytyy ladata.

BMW i

AJOPROFIILIT.

Nyt BMW i3:lla on tarjolla kaksi malliversiota: BMW i3 (60 Ah), jonka toimintamatka on arkikäytössä vakaa, jopa 130 km (uusi eurooppalainen testiajosykli NEDC: 190 km). Sekä uusi BMW i3 (94 Ah), jonka toimintamatka on jopa 200 km (NEDC: 300 km).


Kahdella visualisoidulla ajoprofiililla "Kaupunki" ja "Eri paikkakunnat" näytetään mallien BMW i3 (60 Ah) ja BMW i3 (94 Ah) kaksi tyypillistä käyttötarkoitusta niin kesällä kuin talvellakin. Kaupunki-ajoprofiili kattaa ajomatkat kaupunkialueella, ja sille ovat tyypillisiä tiheään toistuvat energian talteenottovaiheet ja pysähdykset. Useiden hidastusten ohella otetaan huomioon myös se, että tyypillinen ajonopeus on 0–60 km/h. Eri paikkakunnat -ajoprofiilissa otetaan huomioon dynaaminen kaupunki-, maantie- ja moottoritieajo, 1/3 kutakin. Jos BMW i3:ssa on Range Extender, toimintamatka voi poiketa ajoprofiilista riippuen jopa 10 km.

TOIMINTAMATKA.

Useimmat ihmiset ajavat paljon vähemmän kuin uskovatkaan: olemme autolla liikkeellä keskimäärin 35–50 km päivässä. BMW i3:lla on tarjolla kaksi malliversiota: BMW i3 (60 Ah), jonka toimintamatka on arkikäytössä vakaa, jopa 130 km (uusi eurooppalainen testiajosykli NEDC: 190 km). Sekä BMW i3 (94 Ah), jonka toimintamatka on jopa 200 km (NEDC: 300 km). Kumpikin malli ylittää keskimääräisen päivittäisen ajomatkan kolmin- tai nelinkertaisesti. Kuitenkaan emme jätä mitään sattuman varaan: luotettava ohjelma analysoi kaikki muuttujat, joilla on merkitystä toimintasäteen täsmällisen määrittämisen kannalta: ajotapa, maaston muodot, lämpötila, ajotila, reitinsuunnittelu sekä ilmastointilaitteen ja lämmityksen tiedot otetaan huomioon toimintamatkaa laskettaessa. Näin olet aina tarkoin selvillä toimintamatkastasi ja pääset perille mukavasti ja turvallisesti.


Niin halutessasi Range Extender pidentää ajamisen iloasi entisestään: Pieni ja hiljainen 2-sylinterinen bensiinimoottori käyttää generaattoria, joka kytkeytyy tarvittaessa automaattisesti päälle ja pitää akun varaustilan vakaana.

 • Lämpöpumppu: muuntaa ilman toimintamatkaksi

  Sähköautoja täytyy lämmittää sähköllä. Eihän niissä ole polttomoottoria, jonka hukkalämpöä ne voisivat käyttää lämmittämiseen. Tämä voi lyhentää toimintamatkaa. Siksi olemme kehittäneet erityisesti talven varalle innovatiivisen lämpöpumppujärjestelmän, joka hyödyntää ympäröivän ilman energiaa. Suomessa vakiovarusteena saatava lämpöpumppu aktivoituu automaattisesti, ja sen energiatehokkuus on perinteiseen lämmitykseen verrattuna jopa 50 % parempi. Lämmitysmukavuuden pysyessä entisellään toimintamatka kasvaa ulkolämpötilasta riippuen jopa 30 %.

 • Ajotilat: tehokkuudella pääset pidemmälle

  BMW i3:ssa pystyt itse kasvattamaan toimintamatkaa, joka perusasetuksella COMFORT on jopa 200 km. Jos valitset ajodynamiikkakatkaisimella erityisen tehokkaat ajotilan ECO PRO tai ECO PRO+, toimintamatkasi kasvaa entisestään.

 • BMW Connected -sovellus: aina yhteydessä BMW i3 -malliisi

  Sähköisen liikkuvuuden aikakausi synnyttää vapauksia, joita ei ennen saatettu kuvitellakaan: BMW Connected -sovelluksen ansiosta BMW i3 on kaikkialla hallinnassasi älypuhelimesi tai älykellosi avulla, ja voit milloin tahansa tarkistaa akun varaustilan ja sähköisen toimintamatkan. Jos BMW i3 on liitettynä latausasemaan, pystyt valvomaan lataustapahtumaa etänä. Näin voit määrittää liikkeelle lähdön ajankohdan, jolloin BMW i3:si on määrä olla täyteen ladattuna ja esilämmitettynä. Niin halutessasi sovellus analysoi myös ajotehokkuutesi.

 • Toimintamatkan dynaaminen näyttö: rehellisyydellä pääset pidemmälle

  BMW i3:ssa on myös toimintamatkan näyttö pantu kokonaan uusiksi. Tavoitteena oli, että saat aina ehdottoman luotettavaa tietoa toimintamatkastasi. Kuulostaa helpolta, mutta vaatii monimutkaisen ohjelman, joka kykenee analysoimaan valtavan määrän muuttujia reaaliajassa: ajotyyliä, maanpinnan muotoja, lämpötilaa, ajotilaa, reitinsuunnittelua sekä ilmastointia ja lämmitystä koskevat tiedot on arvioitava sekuntinopeudella. Tulokseksi saadaan dynaaminen toimintamatkan näyttö, joka on paitsi erityisen täsmällinen myös paljastaa ajotyylin ja ympäristön vaikutuksen.

LATAAMINEN KOTONA.

Sähköistävä ajonautinto alkaa jo lataamisesta: kun BMW i3 -mallisi akun varaustila alkaa hiipua, voit ladata auton mukavasti kotona. Riittää että liität BMW i3:n vakiomallisella latausjohdolla tavalliseen 230 V -pistorasiaan, ja korkeajänniteakku on alle kahdeksassa tunnissa 80 % ladattu.


Vielä nopeammin ja mukavammin lataaminen sujuu BMW i Wallbox- tai BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemaa käyttäen. Jopa 80 % latauskapasiteetista voi olla ladattu BMW i3 -malliisi näin alle kolmessa tunnissa – mallista riippuen. Tämän mahdollistaa uuden BMW i Wallbox -seinälatausaseman erittäin suuri latausteho, jopa 11 kW mallille BMW i3 (94 Ah).


Kun kotonasi on tällainen "huoltoasema", Sinulla on myös mahdollisuus käyttää vihreää sähköä ja itse tuottamaasi aurinkoenergiaa – jotta lataaminen käy nopeasti ja noudatat kestävän kehityksen periaatteita johdonmukaisesti.

BMW i WALLBOX -SEINÄLATURI.

Nopeaa. Turvallista. Tehokasta.

MUOTOILU.

Uusi BMW i Wallbox -seinälaturi vakuuttaa raikkaalla muotoilullaan ja korkealuokkaisilla materiaaleillaan.

Arjessa seinälatausasema vakuuttaa toimivuudellaan. Kompaktit mitat, toimivat muotoilu ja pitkä johto helpottavat käyttöä ja lataamista.

LATAUS.

Latausjohdon liittäminen riittää – ja lataus käynnistyy automaattisesti.

Latausteho on yksivaiheisena jopa 7,4 kW ja kolmivaiheisena jopa 11 kW. Näin ollen voit ladata BMW i3 -mallisi alle kolmessa tunnissa jopa 80 %. Lataaminen on siten nopeampaa ja mukavampaa kuin vakiovarusteisiin kuuluvalla vakiolatausjohdolla (Mode 2).

Lataamisen aikana autoa voidaan esilämmittää tai jäähdyttää. Tähän tarvittavaa energiaa ei oteta auton akusta, joten toimintamatka maksimoituu.

ASENNUS.

BMW i Wallbox -seinälatausaseman asennusta varten BMW i tarjoaa kattavaa tietoa: Online-esitarkastuksella on helppo ja nopea tarkastaa, voidaanko kiinteistöön asentaa BMW i Wallbox -seinälatausasema. Sen jälkeen Wallbox-seinälatausaseman asennustarkastus tulee suorittaa paikan päällä. Sen yhteydessä tarkastetaan kiinteistön sähköasennusten soveltuminen seinälatausasemalle. Viimeisenä vaiheena Wallbox-seinälatausasema asennetaan. Tämän työ kannattaa teettää ammattitaitoisella sähköasennusliikkeellä. Asiakas voi myös solmia sähkösopimuksen sellaisen sähköyhtiön kanssa, joka tarjoaa ympäristöystävällisemmin tuotettua sähköä BMW i3:n lataamiseen.

BMW i WALLBOX PRO -SEINÄLATURI.

Fiksua. Kestävän kehityksen mukaista. Monitoimintoista.

MUOTOILU.

Suurempi latausteho ja fiksu liitäntä älykotiin ja energianhallintajärjestelmiin – BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema yhdistää laadukkaan muotoilun ja maksimaaliset toiminnot.

BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemaa käytetään 7-tuumaisella kosketusnäytöllä, jolla pystyt ohjaamaan lataustapahtumaa, ja samalla kulutustietosi on esitetty hyvin selkeästi. PIN-koodin kysely suojaa BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemaasi asiattomalta käytöltä. Koska johto on sijoitettu korkealle, sähkön lataus toimii yhtä helposti kuin tankkaaminen tavallisella polttonestemittarilla. BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman sopivasti mitoitettu johdon pituus varmistaa, ettei tahatonta maakosketusta tai kompastumisvaaraa synny. Tyylikkäät design-LED-nauhat kertovat Sinulle senhetkisen lataustilan.

KÄYTTÖKONSEPTI.

Integroitu 7-tuumainen kosketusnäyttö on BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman keskeinen käyttölaite, joka mahdollistaa yksilölliset asetukset. Seinälatausasemaa voi käyttää ulkona, ja se toimii joka säässä ja jopa käsineet kädessä. Tunnistin reagoi automaattisesti, kun lähestyt Wallbox-seinälatausasemaa, ja aktivoi näytön.

Näytöstä näet muun muassa senhetkiset kulutustietosi sekä tiedot edellisistä lataussykleistä.

Jos liität BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemasi kotiverkkoosi, voit hakea kaikki toimintolaajuudet kotoa BMW i Wallbox Remote -sovelluksen avulla älypuhelimeesi tai tablettitietokoneellesi ja ohjata niitä sillä.

LATAUS.

Latausjohdon liittäminen riittää – ja lataus käynnistyy henkilökohtaisten asetustesi mukaisesti.

BMW i Wallbox Pro -seinälatauksen suuri, jopa 7,4 kW:n latausteho tukee erityisen nopeaa sähkön syöttöä sähkö- tai Plug-in-hybridiauton akkuun. BMW i3 -mallin suurjänniteakku voidaan ladata sillä alle kolmessa tunnissa 80-prosenttisesti.

Voit itse päättää, millaista sähköä autoosi syötetään. BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman älykäs, energialaskurilla varustettu latauksen ohjaus mahdollistaa itsetuotetun sähkön käytön lataamisessa. Näin voit käyttää esimerkiksi kotisi aurinkopaneeleita yksityisenä päästöttömän liikkuvuutesi energianlähteenä. Jos itse tuotettua energiaa ei ole saatavilla, BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema käyttää automaattisesti verkkovirtaa.

OMAN SÄHKÖN KÄYTTÖ.

Lisävarusteena saatavalla BMW i Wallbox Pro -energialaskurilla liität oman aurinkopaneelisi autosi lataukseen. BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema optimoi latauksen sen mukaan, paljonko omaa aurinkosähköä on käytettävissä, ja takaa näin maksimaalisen päästöttömän sähköisen liikkuvuuden.

Osa palveluista ei ole saatavilla Suomessa.

KÄYTTÄJÄHALLINTA.

BMW i Wallbox Pro -seinälatausaseman käyttäjähallinnan ansiosta tiedät aina sähkönkulutuksesi.

Jos käytät autoa työmatka-ajoon, integroitu laskuritarkkailu erittelee eri sähkönkulutustiedot ja takaa siten sähkökulujesi korvauksen.

Kyseiset kulutusarvot voidaan tarvittaessa lähettää suoraan BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemasta sähköpostilla.

KUORMITUKSEN HALLINTA.

Integroidun kuormituksen hallinnan ansiosta BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema tunnistaa, kuinka paljon sähköä talosi milloinkin kuluttaa ja sovittaa lataustehon automaattisesti sen mukaan.

Näin taataan maksimaalinen latausteho, joka on sopusoinnussa taloutesi kaikkien sähkölaitteiden kanssa.

Kotiverkkosi kulloinenkin tilanne on aina nähtävissä kosketusnäytössä.

ÄLYKOTI.

Lisävarusteena on saatavilla mahdollisuus yhdistää BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema älykotijärjestelmiin, kuten esimerkiksi myGEKKO- ja Loxone-tuotteisiin, jolloin latausasema on integroitu täydellisesti kotiisi.

Näin voit käyttää tiettyjä älykotijärjestelmiä suoraan BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemasta. Ja BMW i Wallbox Pro -seinälatausasema kertoo Sinulle ennen liikkeelle lähtöä ajankohtaisen säätiedotuksen. Osa palveluista ei ole saatavilla Suomessa.

ASENNUS.

BMW i Wallbox -seinälatausaseman asennusta varten BMW i tarjoaa kattavaa tietoa: Online-esitarkastuksella on helppo ja nopea tarkastaa, voidaanko kiinteistöön asentaa BMW i Wallbox -seinälatausasema. Sen jälkeen Wallbox-seinälatausaseman asennustarkastus tulee suorittaa paikan päällä. Sen yhteydessä tarkastetaan kiinteistön sähköasennusten soveltuminen seinälatausasemalle. Viimeisenä vaiheena Wallbox-seinälatausasema asennetaan. Tämän työ kannattaa teettää ammattitaitoisella sähköasennusliikkeellä. Asiakas voi myös solmia sähkösopimuksen sellaisen sähköyhtiön kanssa, joka tarjoaa ympäristöystävällisemmin tuotettua sähköä BMW i3:n lataamiseen.

VIHREÄ ENERGIA.

Vihreämmän sähkön sopimuksella asiakas voi hankkia BMW i3 -autonsa tarvitseman sähkön uusiutuvasta energiasta – siten pelkästään sähköllä ajamisen lisäksi myös jokaiseen lataamiseen tarvittava sähkö on syntynyt päästöttömästi. Näitä mahdollisuuksia on helppo käyttää myös kotona: Voidaan siirtyä tuuli- tai vesivoimalla tuotetun sähkön käyttämiseen tai jopa tuottaa sähköä itse omalla aurinkosähkölaitteistolla. Lisätietoja on saatavissa BMW i -toimipisteestäsi.

BMW i3:n myötä jokaisesta pistorasiasta tulee huoltoasema.

BMW i3:n myötä jokaisesta pistorasiasta tulee huoltoasema.

LATAAMINEN MATKAN VARRELLA.

On monia syitä tehdä matkaa BMW i3:lla – ja yhtä monta mahdollisuutta sen lataamiseen matkan varrella. Kätevää on, että BMW i3 -mallia voit ladata yhtä lailla julkisista latausasemista vaihtovirralla (AC) kuin tasavirrallakin (DC). Se tekee Sinusta joustavan ja mahdollistaa auton mahdollisimman nopean lataamisen. Sillä DC-tyypin julkisella latausasemalla energia siirtyy auton suurjänniteakkuun tasaisen suurella sähkövirralla. Näin BMW i3 on alle 30 minuutissa ladattu 80-prosenttisesti. Jos DC-asemaa ei ole tarjolla, voit yhtä hyvin ladata BMW i3:n myös AC-tyypin latausasemalla alle kolmessa tunnissa 80-prosenttisesti. Näin ollen julkiset AC-latausasemat soveltuvat erityisesti yölataukseen tai päiväsaikaan tapahtuvaan lataukseen, jos pysäköit pitemmäksi aikaa.

 • ChargeNow: sähköistävä ajonautinto kasvaa

  ChargeNow (palvelu ei ole saatavilla Suomessa) on BMW i:n liikkuvuuspalvelu, joka tekee julkisten latauspisteiden etsinnästä ja käytöstä nopeaa ja vaivatonta. Käyttö ja maksaminen hoituvat ChargeNow-kortilta, jota voi käyttää kaikissa ChargeNow-pisteissä. BMW i ConnectedDriven avulla kaikki käytettävissä olevat latauspisteet näytetään BMW i -navigointijärjestelmässä.