HUOMIOTA HERÄTTÄVÄN INNOVATIIVINEN.

BMW i3:n muotoilu.

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄN INNOVATIIVINEN.

BMW i3:n muotoilu.

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄN INNOVATIIVINEN.BMW i3:n muotoilu.

Kaikki alkoi valkoisesta paperista: jotta pystyimme ajattelemaan mahdollisimman pitkälle eteenpäin, meidän oli asetettava koko auto kyseenalaiseksi perusteellisemmin kuin koskaan ennen. Näin saavutimme vapauksia, jollaisia meillä ei ennen ollut. Ja koska autossa jokainen yksityiskohta liittyy toiseen, alkoi sähköinen ajaminen saada aivan uudenlaisia muotoja. Muotoja, jotka kuvastavat uudenlaista urbaania elämäntunnetta, mutta jotka myös suunniteltiin toimimaan 100-prosenttisesti kaupunkikäytössä. BMW i3:sta huomaa kyllä heti, että se on aito BMW – mutta silti sen huomiota herättävä muotoilu muuttaa käsitystämme liikkuvuudesta, kuten voit kokea BMW i3:n ulkopuolta tarkastellessasi.


Sekä progressiivisen että kaikin puolin kestävän kehityksen mukaisen muotoilunsa ansiosta BMW i3 on saanut lukuisia palkintoja. Kansainvälisiin tunnustuksiin lukeutuu maineikkaita palkintoja kuten IF gold product design award, World Green Car award ja World Car Design of the year award.

DESIGN-KONSEPTI.

Yhdessä kehitystiiminsä kanssa päämuotoilija Benoît Jacob on luonut vallankumouksellisen autodesignin, joka pohjautuu täysin kestävän kehityksen mukaiseen sähköiseen liikkuvuuteen. BMW LifeDrive on täysin uudenlainen autoarkkitehtuuri, joka koostuu kahdesta itsenäisestä yksiköstä: Life-moduulin muodostaa hiilikuituvahvisteisesta muovista valmistettu matkustamo, ja alumiiniseen Drive-moduuliin on sijoitettu alusta- ja voimansiirtokomponentit sekä korkeajänniteakku. Sisätilassa näyttäytyy auton ainutkertainen luonne: innovatiivisia ja kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja kuten hiilikuituvahvisteista muovia ja puuta on käytetty siten, että ne on tuotu aivan tietoisesti näkyville. Näin BMW i3 luo uusia arvoja, joita voi sekä silmin nähdä että käsin kosketella.

JÄTTÄÄ NYKYISYYDEN TAAKSEEN: BMW i3:N ULKOPUOLI.

TEHOKAS.

Sähköinen liikkuvuus on voitto: jos sitä muokkaa johdonmukaisesti uudelleen. Suhteellisen pienikokoinen sähkömoottori saatiin sijoitettua auton perään. Näin etupyörien kääntämiskulmaa on voitu suurentaa, mikä helpottaa pysäköimistä ja auton kääntelyä. Kestävän kehityksen periaatteiden noudattamisesta kertovat myös kookkaat, kapeat renkaat sekä aerodynaaminen vannemuotoilu. Molemmilla vähennetään ilmanvastusta, jolloin BMW i3:n teho saadaan ohjattua täydellisesti tiehen.

CARBON-RAKENNE.

Toinen esimerkki on hiilikuituvahvisteisen muovin käyttö, mikä mahdollistaa avoimemman matkustamon: tämän materiaalin ansiosta keskimmäinen B-pilari on integroitu oviin. Vastakkaisesti avautuvien ovien väliin muodostuu tilava aukko, josta on helppo päästä sisätilaan. Hieman korotettu istuma-asento ja virtaviivaisuus eli Streamflow-design, jossa ikkunapinnat sulautuvat yhteen, tarjoavat nautinnollisen näkyvyyden joka suuntaan.

LED-AJOVALOT.

Paremmasta näkyvyydestä myös pimeän laskeuduttua pitävät huolen U-kirjaimen muotoiset LED-valonheittimet. Ne on kehitetty erityisesti BMW i3 -mallia varten, ja ne antavat auton keulalle helposti tunnistettavan ilmeen.

BLACK BELT.

Erityisen näyttävä tuntomerkki on BMW i3:n Black Belt, joka ulottuu konepellistä katon kautta aina auton perään saakka. Se korostaa innovatiivista LifeDrive-arkkitehtuuria ja saa matkustamon vaikuttamaan optisesti vieläkin kevyemmältä.

BMW i JÄÄHDYTTIMEN SÄLEKKÖ.

Myös sähkömoottoria täytyy jäähdyttää. Mutta koska jäähdytyksen tarve on huomattavasti vähäisempi kuin polttomoottorilla varustetuissa autoissa, voi jäähdyttimen BMW-säleikkö olla malliltaan suljettu. Näin se korostaa BMW i3:n modernia luonnetta – aivan erityisesti, jos siihen on lisätty värikorostus.

SISÄTILAN DESIGN.

Toimivaa tilavuutta: BMW i3 ottaa matkustajansa vastaan selkeällä ja yhtenäisellä sisätilan designilla. Kaikella on tarkoituksensa, jokainen yksityiskohta noudattaa muodoltaan ja funktioltaan tiettyä päämäärää. Samalla BMW LifeDrive -arkkitehtuuri mahdollistaa aivan uudenlaisen tilantunteen, johon liittyy innovatiivinen, suorastaan futuristinen vaikutelma: Kuljettajan ja etumatkustajan välillä ei ole erottavaa keskitunnelia. Vastakkaisesti avautuvien sivuovien välillä ei ole B-pilaria. Sisätila on kokonaan matkustajien käytettävissä ja synnyttää heti ensi silmäyksellä avaran tunnelman.


Käytetyt materiaalit hivelevät kaikkia aisteja. Ne korostavat BMW i3:n pyrkimystä noudattaa kestävän kehityksen periaatteita, sillä ne ovat peräisin uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista. Laadukkuudellaan ja täydellisellä työn jäljellä ne myös tuovat esiin sisätilan tyylikkään luonteen.

Kestävän kehityksen mukaista. Toimivaa. Ainutkertaista.

Koe BMW i3:n sisätilan design.

SISÄTILAMAAILMAT.

 • ATELIER.

  Vakiovarustukseen sisältyvä sisätilamaailma ATELIER tarjoaa aidon ja arvokkaan materiaalielämyksen. Väri- ja materiaalikontrastit tehostavat tämän sisätilamaailman eläväistä yleisilmettä. Neutronic-istuinverhoilu värinä Aragaz Grey korostaa sisätilan moderniutta.

 • LOFT.

  Sisätilamaailma LOFT henkii tyylikästä tasapainoa. Luonnonmukaisuutta henkivästä KENAF-tekstiilikuidusta valmistetut kevyet materiaalit luovat miellyttävän ja rauhallisen sisäilmapiirin. Tarkoin sijoitellut siniset BMW i -korostukset luovat aksentteja puristiseen ilmeeseen, vaalea kojelauta, jota koristaa BMW i -martio, saa yhdessä vaalean ohjauspyörän kanssa aikaan moderneja design-korostuksia.

 • LODGE.

  LODGE-sisätilamaailmassa yhdistyvät uudenlainen korkealaatuisuus ja luonnonmukainen kauneus. Vaaleat pinnat luovat yhdessä villakankaan/luonnonnahkan yhdistelmän 'Solaric' Cassia kanssa ystävällisen, avoimen tunnelman. Mustaksi kalkittu, huokoinen eukalyptuspuu, joka on peräisin sertifioidusta, kestävän kehityksen mukaisesta talousmetsästä, on uusi tapa kokea puu sisätilassa.

 • SUITE.

  Luonnollisesti parkitusta nahkasta valmistettua luonnonnahkayhdistelmää 'Stellaric' Dalbergia Brown käytetään kojelaudassa ja istuimissa, ja se määrittää SUITE-sisätilamaailman premium-luokan pyrkimykset. Mustaksi kalkittu, huokoinen eukalyptuspuu tekee vaikutuksen ylellisenä yksityiskohtana, mattagalvanoidut korostukset kaikkialla sisätilassa viimeistelevät tämän sisätilamaailman laadukkuuden.

RAJOITETTU BMW I3 MR PORTER -DESIGN.

Mitä tapahtuu, kun BMW i ja mrporter.com, palkittu tyylivarman miehen verkkoalusta, ryhtyvät yhteistyöhön? Syntyy ainutkertainen, kappalemäärältään rajattu BMW i3 MR PORTER -designissa. Poikkeuksellinen BMW i3 on täydellinen seuralainen trenditietoiselle miehelle, joka osaa arvostaa rohkeaa olemusta.


Tässä designmallissa BMW i -autojen ominaisuuksiin on yhteistyössä Mr Porterin designer-tiimin kanssa lisätty tavallisuudesta poikkeavia kohokohtia: Ylellinen ulkoväri Tuxedo Blue ihastuttaa peilinkoteloiden, kynnyslistojen ja jäähdyttimen säleikköjen valkoisilla korostuksilla. Toinen kohokohta on käsin maalattu valkoinen korostuslinja, jossa on Mr Porter -tekstilogo. Sama konsepti jatkuu johdonmukaisesti myös sisätilassa – ohjauspyörän valkoinen sisärengas, lattiamattojen valkoiset ompeleet sekä tummat tammiset puukoristelistat, joita koristaa yksilöllinen Mr Porter -kaiverrus, viimeistelevät laadukkaan designkonseptin.