BMW i

VOIT HUOLETTA LUOTTAA.

BMW i3:n turvallisuus.

BMW i3:ssa on toteutettu turvallisuuskonsepti, joka on tarkasti suunniteltu sähköautoon. Erittäin luja hiilikuidusta valmistettu matkustamo-osa sekä optimaalisesti Drive-moduuliin sijoitettu korkeajänniteakku ovat turvallisesti suojassa ulkoisilta vaikutuksilta. Innovatiiviset avustinjärjestelmät avustavat kuljettajaa tekemään aina oikeita ratkaisuja. Vakavissa tapauksissa monipuoliset verkotetut palvelut auttavat liikkuvuuden turvaamisessa.

KULJETTAJAN AVUSTINJÄRJESTELMÄT.

Useat innovatiiviset kuljettajan avustinjärjestelmät tekevät BMW i3:lla ajamisesta ja jopa pysäköimisestä huolettoman helppoa. Driving Assistant Plus -ajoavustin varoittaa BMW i3:n kuljettajaa uhkaavasta törmäyksestä ja pystyy kaupunkiliikenteessä ja liikenneruuhkissa automaattisesti säilyttämään ajonopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan. Pysäköintiavustin muuttaa pysäköimisen helpoksi tehtäväksi, sillä auto osaa pysäköidä itsensä jopa täysin automaattisesti.

  • Driving Assistant Plus

    Lisävarusteena saatava Driving Assistant Plus -ajoavustin on kattava paketti innovatiivisia kuljettajan avustinjärjestelmiä, joiden avulla BMW i3:lla ajaminen on erittäin turvallista ja mukavaa. Ruuhka-ajoavustin avustaa ajettaessa BMW i3:lla ruuhkassa enintään nopeudella 40 km/h. Kameraan perustuva vakionopeussäädin ja sen Stop&Go-toiminto säilyttävät ajonopeusvälillä 0 ja 140 km/h asetetun ajonopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Peräänajovaroitin varoittaa mahdollisesta törmäysvaarasta toisiin ajoneuvoihin, ja riittävän hyvissä valaistusolosuhteissa henkilötunnistuksellinen City-pysähdyksiinjarrutustoiminto varoittaa uhkaavasta törmäyksestä jalankulkijaan. Pysähdyksiinjarrutustoiminto pystyy merkittävästi hidastamaan törmäysnopeutta kaupunkiliikenteessä ja törmäyksen jälkeen pitämään autoa paikallaan. Nopeusrajoitusnäyttö näyttää tieosuuden tunnistetun nopeusrajoituksen mittariston näytössä. Ennakointiavustin antaa ajotilanteesta riippuen neuvoja ennakoivaan ja taloudellisempaan ajamiseen.

  • Pysäköintiavustinpaketti

    Pysäköintiavustinpaketti tekee auton pysäköimisestä helppoa: Pysäköintietäisyyden valvonta edessä, peruutuskamera ja pysäköintiavustin muodostavat kuljettajan työtä pysäköinnissä helpottavan paketin ja mahdollistavat myös auton täysin automaattisen pysäköinnin, jolloin BMW i3 hoitaa itse kaasun, jarrun ja ohjaamisen.

HIILIKUITU ON YHTÄ LUJAA KUIN TERÄS, MUTTA PUOLET KEVYEMPÄÄ. JA VIELÄ 30 PROSENTTIA KEVYEMPÄÄ KUIN ALUMIINI.

HIILIKUITU.

BMW i3:n matkustamo eli Life-moduuli on kokonaan valmistettu hiilikuidusta (tunnetaan myös nimellä hiilikuituvahvisteinen muovi, lyhennenimi CFRP). Tämä materiaali on erittäin kevyttä ja lujaa, ja siitä valmistettu matkustamo suojaa kuljettajaa ja matkustajia erinomaisesti. Tähän saakka tämän materiaalin valmistaminen ja käyttö sarjatuotantoautoissa on ollut liian monimutkaista. Yli kymmenen vuotta kestäneen tutkimus- ja kehitystyön tuloksena sekä osien valmistuksesta saatujen kokemusten avulla BMW Group on kehittänyt innovatiivisen ratkaisun ja valmistaa hiilikuitua ja hiilikuitulevyjä sarjatuotantona SGL Automotive Carbon Fibers -yhtiön kanssa perustetussa yhteistyöyrityksessä.

LITIUMIONI-KORKEAJÄNNITEAKKU.

Litiumioni-korkeajänniteakku on sijoitettu keskelle BMW i3:n Drive-moduulia ja on siten erinomaisesti suojassa ulkoisilta tekijöiltä. Erityinen lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä varmistaa mahdollisimman pienet lämpötilavaihtelut, mikä pidentää korkeajänniteakun käyttöikää.
Battery Guard avustaa BMW i3:n omistajaa auton korkeajänniteakun valvonnassa; se ilmoittaa esimerkiksi suunnitellun latauksen poikkeamista tai siitä, että auton valot ovat jääneet päälle pitemmäksi aikaa.
Korkeajänniteakun takuu on kahdeksan (8) vuotta tai 100 000 kilometriä.

ASSISTANCE SERVICES.

BMW i Assistance Services -avustuspalvelut käsittävät monipuolisia palveluja, jotka on erityisesti kehitetty sähköautomallistoa varten varmistamaan jokaisen ajokerran nautinnollisuus.