HUOMIOTA HERÄTTÄVÄN INNOVATIIVINEN.

BMW i3:n muotoilu.

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄN INNOVATIIVINEN.

BMW i3:n muotoilu.

Sähkömoottorikäyttöinen BMW i3 on kestävän kehityksen mukainen auto kaupunkiliikenteeseen: Se on täyssähköauto, joka on räätälöity kestävän kehityksen mukaisesti täyttämään päästöttömän liikkumisen vaatimukset. Se mahdollistaa älykkään tavan liikkua. Se on auto, jonka kokonaisuuskonsepti on johdonmukaisesti optimoitu tällaisen auton käyttötarkoitukseen. Poikkeuksellinen konsepti näkyy ja tuntuu sekä ulkonäössä että käytännöllisen kokoisissa sisätiloissa.

HUOMIOTA HERÄTTÄVÄN INNOVATIIVINEN.BMW i3:n muotoilu.

Sähkömoottorikäyttöinen BMW i3 on kestävän kehityksen mukainen auto kaupunkiliikenteeseen: Se on täyssähköauto, joka on räätälöity kestävän kehityksen mukaisesti täyttämään päästöttömän liikkumisen vaatimukset. Se mahdollistaa älykkään tavan liikkua. Se on auto, jonka kokonaisuuskonsepti on johdonmukaisesti optimoitu tällaisen auton käyttötarkoitukseen. Poikkeuksellinen konsepti näkyy ja tuntuu sekä ulkonäössä että käytännöllisen kokoisissa sisätiloissa.

BMW i

MUOTOILUFILOSOFIA.

BMW i3:n muotoilussa korostuvat visionäärisyys ja premium-merkkisen auton uudenlainen tulkinta, jossa systemaattisesti painottuu kestävän kehityksen henki ja ympäristön kunnioitus. BMW i -automallien inspiroiva, tulevaisuuteen suuntautuvan muotoilun voi aistia monissa yksityiskohdissa. Tämä auto visualisoi innovatiivisen tekniikan. Sen muotoilu viestii keveyttä, turvallisuutta, tehokkuutta ja taloudellisuutta sekä ulkonäössä että sisätiloissa. Se on auto, jonka kauneus luo omaleimaisen identiteetin. BMW i -automallien muotoilun perustana on ajan hengen mukainen kestävä kehitys ja tehotaloudellisuus yhdistyneenä järkevään kokoon ja dynaamisuuteen. Rauhallisista pinnoista ja niitä rajaavista harvoista mutta tarkoista reunoista syntyy tiiviin ja yhtenäisen kokonaisuuden vaikutelma. Toiminnallisten yksityiskohtien ja innovatiivisten ratkaisujen yhteisvaikutuksesta koostuu moderni muotokieli, joka leimaa tulevaisuuteen tietä viitoittavan auton ilmettä.

ULKOPUOLEN MUOTOILU.

Kompaktit mittasuhteet kuvastavat BMW i3:n ketteryyttä. Sivuilmettä hallitsevat dynaamiset ikkunalinjat ja kynnyspalkit. Sulavalinjainen siluetti ja pitkä akseliväli kertovat reiluista sisätiloista, ja korin lyhyet ylitykset näppärästä kääntösäteestä ja pysäköinnin helppoudesta. Kookkaista vastakkaisesti avautuvista ovista on helppo käydä sisään ja ulos.
BMW i3:n muotoilun erityispiirre on ns. musta vyö, "Black Belt", keulasta katon kautta perään yltävä muotoiluyksityiskohta, joka optisesti jakaa korin keveyttä korostaen. BMW i -automalleille ominainen virtaviivaisuus eli Streamflow-design näkyy erityisesti perän lasipinnoissa, jotka yhdistyvät tarjoten erinomaisen näkyvyyden taaksepäin. Kookkaiden 19-tuumaisten renkaiden vierinvastus on pieni, mikä yhdessä aerodynaamisten yksityiskohtien kanssa parantaa auton taloudellisuutta.

 • Huomiota herättävä keula

  BMW i3:n keulan muotoilu paljastaa tämän auton heti BMW-mallistoon kuuluvaksi. Jo ensi vilkaisulla katse kiinnittyy jäähdyttimen BMW-säleikön uuteen tulkintaan sekä upeisiin LED-ajovaloihin (tehdaslisävaruste), joihin liittyy u-muotoiset huomiovalot. Jäähdyttimen säleikön umpinaisuus paljastaa, että kyseessä on päästötön, jäähdytysilmavirtausta tarvitsematon sähköauto. Autoon valitusta ulkoväristä riippuen jäähdyttimen BMW-säleikössä on värillinen korostus BMW i Blue tai Frozen Grey. Etuluukku ja sen alla oleva säilytystila (Smartbox) on aina kiiltävän musta.
  Jäähdyttimen BMW-säleikön alapuolella on suorastaan veistoksellisen kaunis etuhelma. Etuhelmaelementti rajoittuu päissä korin pystysuoriin linjoihin, mikä korostaa BMW i3:n jykevää ilmettä suoraan edestä katsottuna.

 • Omaleimainen perä

  Perän muotoilu paljastaa BMW i3:n erinomaisen toiminnallisuuden. Takaluukun suuri aukko mahdollistaa tavaratilan vaivattoman käytön. Katon pystysuorat pilarit eivät mitenkään pienennä tavaratilan kokoa. Monipuolisesti käytettävissä oleva ja sähköautossa epätavallisen suuri tavaratila suurenee vielä tarvittaessa, kun takaistuimet kääntää eteen. Perän lasipinnat muodostavat kuin yhden yhtenäisen ja mustan lasialueen, minkä ansiosta BMW i3 näyttää myös takaapäin erittäin laadukkaalta. Takalasiin on lisäksi sijoitettu keulan valojen tapaan u-muotoiset takavaloyksiköt: ne palavat mustan lasipinnan takaa ja näyttävät lähes leijuvilta.
  Auton ulkovärin kanssa samanvärinen takadiffuusori sulkee BMW i3:n muotoilun alhaalta kohti tietä ja muodostaa tämän auton hyvän aerodynamiikan selvästi havaittavan elementin. Heijastinpintojen kehystämä leveä diffuusori vahvistaa muotoilun vankkaa ilmettä.

SISÄTILAN DESIGN.

BMW i3:n rakenteen erityinen LifeDrive-arkkitehtuuri avaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia sisätilan toteutukselle. Koska energiavaraaja sijaitsee Drive-moduulin pohjassa, sisätilan pituussuuntaisesti jakavaa keskitunnelia ei ole. Koko Life-moduuli on käytettävissä sisätilana, minkä seurauksena toteutuu täysin uudentyyppinen sisätilojen väljyys ja innovatiivinen, suorastaan futuristinen ilme ja ainutlaatuinen toiminnallisuus.
BMW i3:n reilunkokoisessa Life-moduulissa kuljettaja ja matkustajat istuvat tavallista autoa korkeammalla ja näkevät autosta hyvin. Tämä tavallista korkeampi istuma-asentoa eli ns. Semi-Command-Position mahdollistaa erityisesti kaupunkiajossa mainion näkemisen joka suuntaan ja helpottaa autoon nousemista ja autosta poistumista. Koska sisätilassa ei ole pituussuuntaista jakajaa lattiassa, auton sisällä on helppo liikkua ja jopa vaihtaa puolta – esimerkiksi jos ahtaan pysäköintitilan vuoksi autosta poistuminen on väljempää toiselta puolelta.

 • Vapaasti seisova ohjauspyörä ja vaihteenvalitsin

  Keveäilmeisen sisätilan näyttävin elementti on vapaasti seisova ohjauspyörä ja sen akselin verhousosa. Siten ohjauspyörä tulee korostetusti esiin pelkistetystä kojelaudasta. Kaikki ajon aikana tarvittavat käyttölaitteet kuten mittaristo, Start/Stop-katkaisin ja vaihteenvalitsin sijaitsevat ohjauspyörän akselin verhouksessa siinä. Ohjauspyörän akselia kehystävä vaalea layer-verhousosa rajaa kuljettajan paikan optisesti eteenpäin. Vaihteenvalitsin on säädin, jota voi painaa eteen- ja taaksepäin, jolloin valitsimen asento kertoo valitun ajosuunnan: Auto liikkuu valitsimen osittamaan suuntaan.

 • Kestävän kehityksen materiaalien käyttö

  BMW i3:n sisätiloissa katse kiinnittyy luonnollisten materiaalien kuten oviverhousten KENAF-tekstiilikuitumateriaalin käyttöön. Tämä malvakasvista saatava materiaali on erittäin hyvin kestävän kehityksen hengen mukainen. Sen luonteenomainen kuiturakenne näkyy myös käsittelyn ja viimeistelyn jälkeen, mikä erinomaisesti sopii BMW i:n premium-luokkaisuuden tavoitteisiin. Lisäksi suunnittelijat ovat kehittäneet nahkaverhoilut, joiden nahka on parkittu luonnonaineilla ja joiden laatu ja pintakuviointi eli martio vastaavat tunnettua BMW-laatua.
  Luonnonmukaisten materiaalien käytön ohella sisätiloissa käytetyn muovin painosta 25 prosenttia on valmistettu kierrätysmateriaalista tai uusiutuvista raaka-aineista. Istuimissa käytetyt kankaat on jopa 100-prosenttisesti valmistettu kierrätyskuidusta. Näin on mahdollista vähentää CO2-kokonaispäästöjä entisestään.

SISÄTILAMAAILMAT.

BMW i3:n sisätiloissa tuntuu loftimaisuus. Kun oven avaa, hämmästyy eteen avautuvasta sisätilojen väljyydestä. Poikkeuksellisen rakennearkkitehtuurin ohella innovatiiviset ratkaisut ja kestävän kehityksen materiaalit leimaavat BMW i3:n varusteita. Tekstiilipinnat luovat ääneneristysominaisuuksillaan sisätilaan miellyttävän akustiikan ja varmistavat istuinten mukavat lämpöominaisuudet. Sisutusversioissa on tietoisesti vältetty mustia elementtejä, joten yhdessä kuvioitujen tekstiilien kanssa syntyy vaalea ja raikas yleisilme, mikä sopii erinomaisesti yhteen luonnonkuitumateriaalien käytön kanssa. Uusiutuvista raaka-aineistakaan valmistettujen pintojen väri ei ole musta, vaan kuitumateriaalien antrasiitinvärisessä pinnassa kuultaa myös materiaalin rakenne. Neljä erilaista sisätilamaailmaa ovat ATELIER, LOFT, LODGE ja SUITE. Niistä jokainen tuo BMW i3:n perusolemukseen omat erilaiset luonteenpiirteet – ja kaikkien valmistuksessa on käytetty 25 % kierrätysraaka-aineita.

 • ATELIER

  Vakiovarustukseen sisältyvä sisätilamaailma ATELIER tarjoaa aidon ja arvokkaan materiaalielämyksen. Taidokkaat materiaalikontrastit tehostavat tämän sisätilamaailman eläväistä yleisilmettä. Neutronic-istuinverhoilu värinä Aragaz Grey korostaa sisätilan moderniutta. Tyylikään pelkistettyä luonnetta tuovat esiin kojelaudan mattaharmaa pehmeästi kaartuva pinta, joka samalla toimii myös laskutasona ja hansikaslokeron kantena. Istuimissa on korostuksena BMW i -sinisen väriset reunaosat ja saumat, mikä antaa sisätilamaailmaan ATELIER erityistä raikkautta. Mustan nahkaverhoillun ohjauspyörän satiinihopeanvärinen korosterengas viimeistelee kokonaisuuden.

 • LOFT

  Sisätilamaailma LOFT henkii tyylikästä rentoutta ja tasapainoa. Luonnonmukaisuutta henkivästä KENAF-tekstiilikuidusta valmistetut kevyet materiaalit luovat miellyttävän ja rauhallisen sisäilmapiirin. Istuinten ja ovien Electronic-verhoilussa on käytetty modernia ja pehmeää kangas-Sensatec-yhdistelmää värinä Carum Grey. Tämä kangastekstiiliverhoilumateriaali on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätysraaka-aineista. Istuinverhoilupintojen kuvioinnit noudattelevat BMW i3:n graafisia designmuotoja ja korostavat yhdessä selkänojien sinisten BMW i Blue -korostusten kanssa tämän sisätilamaailman tyylipuhdasta ilmettä. Sisätilamaailman LOFT ehdoton kohokohta on vaalea kojelauta, jonka materiaalin pintakuviointi on BMW i -martio. Vaalea sisätila tuntuu kuin avautuvan ylöspäin, mikä tehostaa sisätilojen keveää ja modernia vaikutelmaa. Etu- ja takaistuimissa käytetyillä materiaaleilla saadaan toteutettua istuinten tehokas suojaus ja miellyttävät lämpötilaominaisuudet. Vaalean, Carum Grey -värisen nahkaohjauspyörän korostusosa värinä sininen BMW i Blue viimeistelee tyylikkään kokonaisuuden.

 • LODGE

  Next Premium -käsitteen upea ilmentymä: LODGE-sisätilamaailmassa yhdistyvät uudenlainen korkealaatuisuus ja luonnonmukainen kauneus. Vaaleat pinnat luovat ystävällisen, avoimen ilmapiirin; nahkaverhoillun ohjauspyörän korostusosan värinä on Satin Silver. Villakangas-luonnonnahkayhdistelmä Solaric värinä Cassia tuo sisätiloihin lämpöä ja Carum Grey -värinen korostus vaaleutta. Korkealaatuiset yksityiskohdat kuten nahkaverhoiltu kojelauta saavat seurakseen luonnonaineilla parkitun istuinten, pääntukien ja oviverhousten nahkan ja ylellisen, hengittävän Pikea-villakankaan. Se on kesällä viileä ja talvella lämmin. Siten istuinlämmitystä tarvitsee käyttää harvemmin, mikä osaltaan pidentää BMW i3:n toimintamatkaa. Yksi ylellisistä yksityiskohdista on kojelaudan upea puupinta. Musta kalkittu, suurisyinen eukalyptuspuu on peräisen sertifioidusta metsätaloudesta. Tämä puuosa tekee sisätiloista aivan uudella tavalla koettavan. Puuverhousosan suuri koko ja lineaarinen pintakuvio tehostavat sisätilan vaakasuuntaista jakoa.

 • SUITE

  SUITE määrittelee premium-tason täysin uudelleen. Kojelaudan ja istuinten ensiluokkainen Stellaric-luonnonnahkaverhoilu värinä Dalbergia Brown on parkittu luonnonaineilla. Oliivipuu-uutteella tehty nahkan parkitus tekee tästä nahkasta miellyttävän sekä koskea että katsoa. Nahka on erittäin pehmeää ja pitäväpintaista. Verhoilun saumat korostavat upeaa viimeistelylaatua. Oviverhouksen kauniisti muotoillut nahkapinnat toimivat myös kyynärnojina. Kookas puukoristeosa ihastuttaa tyylikkyydellään. Musta kalkittu, suurisyinen eukalyptuspuu on peräisen sertifioidusta metsätaloudesta. Tämä puuosa tuo erinomaisesti esiin BMW i3:n premium-luonteen. Koska se on suuri ja yhtenäinen, koko pinta vaikuttaa ylelliseltä ja korkealaatuiselta. Sisätilan mattapintaiset galvanoidut korostukset ja nahkaohjauspyörän satiinihopeanvärinen korostusosa viimeistelevät tämän sisätilamaailman tyylikkyyden.

KESTÄVÄ KEHITYS JA MATERIAALIT.

BMW i -automallien värien ja materiaalien design ilmentää BMW i:n luonnetta: Next Premium. Etusijalla on kestävän kehityksen ja moderniuden korostaminen. Samanaikaisesti on luotu ylellinen ja innovatiivinen sisätila. BMW i on suunnannäyttäjä kohti uudenlaista, kestävän kehityksen hengen mukaista ja ympäristön paremmin huomioon ottavaa autoilua. Siksi myös BMW i3:n sisätiloissa on toteutettu kestävän kehityksen huomioon ottaminen käyttämällä uusia ja innovatiivisia materiaaleja tavalla, jolla ne tulevat esiin premium-automerkille ominaiseen tapaan.

 • Luonnonaineilla parkittu nahka

  Sisätilojen verhoiluissa käytetty nahka on parkittu luonnollisella, oliivipuun lehdistä saatavalla parkitusaineella. Oliivipuun lehdistä saatu uute suojaa nahkaa haalistumiselta ja kulumiselta luonnollisella tavalla ja antaa nahkalle samalla kauniin luonnollisen ja aidon näön.

 • Sertifioitua puuta vastuuntuntoisesta metsätaloudesta

  Kojelaudassa käytetään vain eukalyptuspuuta, joka on viljelty etenkin Euroopassa ja joka on peräisin sertifioiduilta, vastuuntuntoisilta puuntuottajilta. Siten kuljetusmatkat ovat lyhyet, mikä osaltaan varmista kestävän kehityksen toteutumisen myös autonvalmistuksen kaikissa vaiheissa. Luonnollisilla aineilla tehty käsittely varmistaa yksilöllisen värin.

 • Kangasmateriaalit joissa kierrätyskuitua

  Istuinverhoilujen kangas on valmistettu lähes 100-prosenttisesti kierrätetystä polyesteristä, joka 34-prosenttisesti valmistetaan PET-muovista. Tätä PET-kierrätysraaka-aineesta valmistetaan erityisprosessissa korkealaatuista verhoilukangasta, joka täyttää luonnollisen kosketusmukavuuden vaatimukset ja myös kaikki muut vaatimukset, jotka premium-tason materiaalille asetetaan. Lisäksi muut sisätilassa käytetyt tekstiilit kuten kattoverhous, lattiamatto, jalkatilan matot ja tavaratilan verhousosat on valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti. Ne vakuuttavat paitsi tyylikkäällä designilla, myös toimivuudellaan ja luonnonmukaisilla eduillaan: hengittävyys, kosteudenkesto ja lämpötilatasaus.