SÄHKÖISTÄVÄ AJOKOKEMUS.

Päästötöntä liikkumista urbaanissa ympäristössä.

SÄHKÖISTÄVÄ AJOKOKEMUS.

Päästötöntä liikkumista urbaanissa ympäristössä.

Autolla liikkumisen uudelleen keksiminen merkitsee ympäristötietoisuuden ja auton ominaisuuksien toisella tavalla toteuttamista. Innovatiivinen BMW eDrive -moottori ja voimansiirto liikuttavat autoa ilman paikallisia pakokaasupäästöjä tarjoten samalla vertaansa vailla olevaa ajamisen iloa sekä lähes äänetöntä matkantekoa.

SÄHKÖISTÄVÄ AJOKOKEMUS.Päästötöntä liikkumista urbaanissa ympäristössä.

Autolla liikkumisen uudelleen keksiminen merkitsee ympäristötietoisuuden ja auton ominaisuuksien toisella tavalla toteuttamista. Innovatiivinen BMW eDrive -moottori ja voimansiirto liikuttavat autoa ilman paikallisia pakokaasupäästöjä tarjoten samalla vertaansa vailla olevaa ajamisen iloa sekä lähes äänetöntä matkantekoa.

BMW i

BMW eDrive.

BMW eDrive on innovatiivinen ratkaisu, joka osittain perustuu BMW EfficientDynamics -teknologiaan. BMW:n suunnittelema ja valmistama sähkömoottori yhdistyy litiumioni-korkeajänniteakkuun ja nerokkaaseen energianhallintaan. Tuloksena saavutetaan kaikissa tilanteissa sähköisen ihastuttava ajamisen ilo ja taloudellisuus. BMW i3 on omimmillaan kaupungeissa liikuttaessa, ja autolla on myös mahdollista ajaa mukavasti hiukan pitempiäkin matkoja.

 • Sähkömoottori

  BMW i3:n sähkömoottori on suunniteltu erityisesti kaupunkiliikenteeseen. Moottorin teho on 125 kW / 170 hv ja huippuvääntömomentti 250 Nm. Täysi vääntö on sähkömoottoreille ominaiseen tapaan käytettävissä heti: moottorin kierrosluvun ei polttomoottoreiden tapaan tarvitse ensin nousta jollekin tietylle kierrosluvulle tai kierroslukualueelle. Siten BMW i3 reagoi kaasuun ripeästi ja kiihtyy vaikuttavan nopeasti. Kiihdytys nollasta nopeuteen 60 km/h kestää BMW i3:lla alle neljä sekuntia, nopeus 100 km/h saavutetaan 7,2 sekunnissa (94 Ah -mallissa 7,3 sekunnissa). Yhtä ihastuttavaa: Lähes äänetön ajoelämys.

 • Litiumioni-korkeajänniteakku

  Sähkömoottorin ja auton eri toimintojen ja varusteiden tarvitsema energia saadaan litiumioni-korkeajänniteakusta, joka asettaa täysin uudet mittapuut energiatehokkuudelle. Korkeajänniteakun nerokas lämmitys-/jäähdytysjärjestelmä varmistaa, että lämpötilan vaihtelut vaikuttavat akun energiatehoon (ja siten auton toimintamatkaan) vähemmän kuin yleensä tämäntyyppisiin akkuihin. Se myös vaikuttaa positiivisesti akun tehoon ja kennojen kestoikään. Korkeajänniteakun takuu on kahdeksan (8) vuotta tai 100 000 kilometriä.
  Auton mukana toimitettavalla latausjohdolla akku saadaan jo 6-8 tunnissa ladattua 80-prosenttisesti.* Lisävarusteena saatava Wallbox Pure -seinälatausasema lyhentää latausaikaa noin 30 prosentilla.
  *Jos käytettävissä 16 A virta

 • Älykäs energianhallinta

  Jotta kaikissa ajotilanteissa olisi käytettävissä optimaalinen toimintamatka, BMW i3:n suunnittelu- ja kehitystyössä on erityisesti panostettu sähköisten komponenttien pieneen energiankulutukseen. Esimerkiksi sisätilan lämmittämiseen kuluu jopa 30 prosenttia vähemmän energiaa kuin perinteisessä sähköllä toteutetussa lämmityksessä. Sisävaloissa ja lisävarusteena myös ulkovaloissa käytetään energiaa säästäviä ledejä.
  Sähkömoottoria voidaan käyttää myös jarruttamiseen kaasupoljin keventämällä. Kun kuljettaja nostaa jalkansa kaasupolkimelta, sähkömoottori alkaa toimia generaattorina muuttaen liike-energian sähkövirraksi, joka syötetään korkeajänniteakkuun. Tämä ns. energian talteenotto synnyttää jarrutusvoiman, jolla auton nopeus tehokkaasti hidastuu ja joka auton taloudellisuutta lisäämällä palkitsee ennakoivan ajotyylin.

250 NEWTONMETRIN VÄÄNTÖ HETI PAIKALTAAN.

250 NEWTONMETRIN VÄÄNTÖ HETI PAIKALTAAN.

Vääntövahva sähkömoottori kiihdyttää BMW i3:n ripeästi liikkeelle, jolloin jopa selvästi tehokkaammat autot jäävät aluksi jälkeen.
Ja BMW i3 liikkuu kaupunkiliikenteessä lähes äänettömästi. Suuri vääntö, takaveto ja pieni kääntösäde tekevät BMW i3:sta erityisen ketterän.

DYNAMIIKKA.

DYNAMIIKKA.

Kiehtovan ketterä ajoelämys.

Innovatiivinen ajamisen ilo: Tehokas sähkömoottori ja sen kehittämä väkevä vääntö mahdollistavat erinomaiset kiihtyvyysarvot. Kun kiihtyvyyteen yhdistyvät auton matala painopiste ja ihanteellinen painonjakauma, lopputuloksena syntyy kiehtovan upea ajokokemus.
Sähkömoottorin vahva vääntö on lisäksi käytettävissä erittäin laajalla kierroslukualueella, minkä ansiosta moottorin teholuonne on erittäin tasainen ja vahva. Yksivälityksellinen vaihteisto välittää voiman takapyörille. BMW i3 kiihtyy elektronisella tehonohjauksella ilman voimahäviöitä huippunopeuteen 150 km/h.

TOIMINTAMATKA.

BMW i edistää kestävän kehityksen mukaista sähköisen liikkuvuuden kehittämistä johdonmukaisesti ja tekee siitä yhä paremmin arjen haasteista selviävää. Tutuksi tulleen BMW i3 -mallin akkukapasiteetti on 60 ampeerituntia, ja nyt on tarjolla myös toinen, suuremman toimintamatkan mahdollistava malli, jonka akkukapasiteetti on 94 ampeerituntia. Arkikäytössä BMW i3:n (60 Ah) vakaa toimintamatka on jopa 130 km (uusi eurooppalainen testiajosykli NEDC: 190 km), ja BMW i3 -mallilla (94 Ah) pystyt ajamaan kohteisiin, jotka sijaitsevat jopa 200 km:n päässä (NEDC: 300 km). Näin ollen BMW i3 on enemmänkin, kuin vain suvereeni kumppani kaikkiin kaupunkihetkiin. Se on myös täydellinen liikkuvuusratkaisu, kun käyt päivittäin töissä toisella paikkakunnalla – lisäpiipahduksista tinkimättä.

 • Ajotilat

  BMW i3:ssa pystyt itse kasvattamaan toimintamatkaa, joka perusasetuksella COMFORT on jopa 200 km. Jos valitset ajodynamiikkakatkaisimella erityisen tehokkaat ajotilan ECO PRO tai ECO PRO+, toimintamatkasi kasvaa entisestään.

RANGE EXTENDER.

RANGE EXTENDER.

Pidentää ajamisen iloa: lisävarusteinen Range Extender sijaitsee BMW i3:n perässä sähkömoottorin vieressä, ja se pystyy kasvattamaan BMW i3 -mallin (94 Ah) toimintamatkaa COMFORT -tilassa jopa 200 km:stä jopa 330 km:iin. BMW i3 -mallin (60 Ah) osalta toimintamatkaa voidaan laajentaa jopa 130 km:stä jopa 270 km:iin. Pieni ja hiljainen 2-sylinterinen bensiinimoottori käyttää generaattoria, joka pitää korkeajänniteakun varaustilan vakaana, jolloin BMW i3 pystyy edelleen jatkamaan ajomatkaa pelkällä sähköllä. Toimintamatkan pidennin käynnistyy automaattisesti, kun akun varaustila on alhainen.

 • Kulutus/CO2-päästö

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät kaikista jälleenmyyjäliikkeistä saatavasta Uuden auton kulutustiedot ja CO2-päästöarvot -vihkosta tai Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi Polttonesteen kulutusta, CO2-päästöä, sähköenergian kulutusta ja energiatehokkuusluokitusta koskevat tiedot riippuvat autoon valitusta vanne- ja rengaskoosta. Tiedot eivät koske yksittäistä autoa eivätkä ole osa tarjousta, vaan tiedot on tarkoitettu ainoastaan eri automallien ja -tyyppien vertailuun. CO2-päästöjä, jotka ovat syntyneet polttonesteen tai muun energiamuodon tuotannossa ja jakelussa, ei EU-direktiivin 1999/94/EY mukaisesti oteta huomioon CO2-päästöjä määritettäessä.