EDELLÄKÄVIJÄ. KOKO MAAILMA MUKANA.

BMW ConnectedDrive Services ja sovellukset BMW 7-sarjassa.

Viestintä, tieto ja viihde – BMW ConnectedDriven palvelujen ja sovelluksien ansiosta koet liikkuvuuden aivan uudella tavalla. Voit vaikka ilmastoida BMW 7-sarjasi jo etukäteen älypuhelinta käyttäen.

Read more

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

ConnectedDrive Services toimii perustana nerokkaille BMW ConnectedDrive -palveluille, joilla ajon aikana saa autoon monenlaista tietoa ja viihdettä.
Niihin lukeutuu myös BMW Online (osa palveluista ei saatavilla Suomessa), jonka avulla pääsee käsiksi auton sijaintipaikkaan liittyviin tietoihin kuten säätiedotuksiin ja uutisiin sekä Google™-hakuun ja Office-toimintoihin.
Lisäksi sovellusten valikkoon voidaan koostaa yksilölliseksi kokonaisuudeksi haluttuja palveluita ja ominaisuuksia kuten nettikameroita, bensiinihintatietoja, pysäköintitiedotuksia, hotellioppaita jne. Myös tiettyjen älypuhelinsovellusten vaivaton, turvallinen ja ajallisesti rajoittamaton käyttö on integroitu.
ConnectedDrive Services mahdollistaa myös pääsyn BMW ConnectedDrive Store -kauppaan (ei toistaiseksi saatavilla Suomessa), josta palveluita ja sovelluksia voi vaivattomasti hankkia haluamakseen ajaksi ja koostaa juuri omien tarpeiden mukaisesti.
Lisäksi varustus ConnectedDrive Services sisältää vielä paljon muuta, mikä tekee jokaisesta BMW:llä ajamisen kerrasta elämyskokemuksen.

 • Apps

  Tehdaslisävaruste Apps on alusta, joka mahdollistaa älypuhelimien tiettyjen sovellusten vaivattoman käytön autossa. Jotta autoon saadaan tuotua koko joukko erilaisia sovelluksia, BMW ei kehitä ainoastaan omia sovelluksiaan, kuten BMW ConnectedDrive App ja BMW M Laptimer, vaan tekee tiivistä yhteistyötä myös kumppaneiden, kuten Spotifyn, Napsterin, GoPron, Deezerin ja Audiblen kanssa, jotta näiden kehittämiä sovelluksia voidaan myös käyttää autossa matkan aikana.
  Käyttämistä varten yhteensopiva älypuhelin liitetään autoon Snap-in-adapterilla, älypuhelin-USB-johdolla tai langattomasti. Sen jälkeen sovellusten kaikkia toimintoja voidaan kätevästi ohjata ja käyttää auton iDrive-monitoimisäätimellä. Autokäyttöön tarjolla olevien sovellusten määrä kasvaa jatkuvasti BMW:n ja eri kumppaneiden yhteistyön tuloksena. Lisätietoja saat osoitteessa www.bmw.com/apps.

 • My BMW ConnectedDrive -asiakasportaali

  My BMW ConnectedDrive -asiakasportaalissa voit hallinnoida omia tietojasi ja auton asetuksia, jotka ovat tarpeen tai hyödyllisiä käytettäessä BMW ConnectedDrive -palveluja autossa eri sovelluksilla. Integroidussa BMW ConnectedDrive Storessa (ei toistaiseksi saatavilla Suomessa) voit koota yhteen palveluja ja appseja tiettyjä autoja varten aivan omien toiveittesi mukaisesti. My BMW ConnectedDrive -asiakasportaalin erilliseltä toimintoalueelta asiakas saa hyödyllistä tietoa BMW-autonsa ajankohtaisesta tilasta, esimerkiksi matkamittarin lukeman, jäljellä olevan toimintasäteen, ovien, senhetkisen huoltotarpeen tai keskusvalvontaviestit. Lisäksi näytetään auton sijainti, sää auton sijaintipaikassa ja auton tekniset tiedot. Ohjausalueelta voidaan aktivoida ja suorittaa Remote Services -etätoimintoja. Näin auton ilmastointi voidaan asettaa toimimaan siten, että lämpötila on sopiva tiettyyn lähtöaikaan, kuljettajan oven lukitus voidaan avata tai lukita ja kaukovalot tai kaukovalovilkku aktivoida. Auton sijainti ja senhetkinen liikennetilanne näytetään kartalla. Erikoiskohteet voidaan etsiä ja lähettää autoon. Toimintoalueen design ja käyttökonsepti jäljittelevät auton valvontanäyttöä sekä BMW ConnectedDrive -sovelluksia, ja ne on optimoitu toimimaan myös mobiilisovelluksissa älypuhelimella ja tablettitietokoneella.

 • Microsoft Office 365

  Työn tuottavuus alkaa jo autossa matkalla töihin. Koska (ei saatavilla Suomessa) on saumattomasti integroitu autoon, sähköpostit, yhteystiedot ja kalenterimerkinnät synkronoituvat jatkuvasti muiden päätelaitteiden kanssa, joten niitä voi muokata suoraan – myös ilman älypuhelinta. Ja Skype for Business -puhelinkonferenssiin voi osallistua automaattisesti yhdellä napsautuksella.

BMW CONNECTEDDRIVE STORE.

BMW ConnectedDrive Storessa (ei toistaiseksi Suomessa) palveluja ja sovelluksia voi koota milloin ja missä tahansa aivan omien tarpeiden mukaisesti. Palveluja voi valita ja tilata joustavasti myös auton oston jälkeen. Näin BMW ConnectedDrive -palvelujen ja -sovelluksien käytettävissä olevien toimintojen laajuutta voidaan sovittaa myös suoraan autosta käsin, milloin vain, aivan asiakkaan yksilöllisten toiveiden mukaan.
BMW ConnectedDrive Storesta tilattavat palvelut ja sovellukset on kehitetty erityisesti BMW:n kuljettajien tarpeita ja vaatimuksia ajatellen. Eri palvelujen käyttöajat voi valita yksilöllisesti. Tietyt palvelut voi siis tilata myös rajoitetuksi ajaksi, esimerkiksi lomamatkaa varten.
BMW ConnectedDrive Storeen pääsee sekä matkan aikana suoraan BMW-autosta käsin että Internetissä My BMW ConnectedDrive -asiakasportaalin kautta. Äskettäin tilatut palvelut ja sovellukset ovat käytettävissä autossa pian valitsemisen ja tilauksen jälkeen. Lisäksi asiakas voi milloin tahansa tarkastaa BMW ConnectedDrive Storessa käytettävissä olevien palvelujen ja sovelluksien tiedot.

CONCIERGE SERVICE.

Oletko aina halunnut tietää, miltä tuntuisi, jos käytettävissä olisi oma hovimestari: Nyt se on mahdollista BMW ConnectedDriven Concierge Service -palvelun avulla (palvelu ei ole saatavilla Suomessa). Tämän elämää mukavoittavan palvelun ansiosta saat napin painalluksella yhteyden BMW-asiakaspalvelun työntekijöihin, jotka ovat käytettävissäsi "henkilökohtaisina assistentteina" matkan varrella.
Olitpa etsimässä jotain tiettyä ravintolaa, lähintä pankkiautomaattia tai päivystävää apteekkia – BMW-asiakaspalvelun työntekijä löytää kohteet ja lähettää tarvitsemasi osoitetiedot niin halutessasi suoraan navigointijärjestelmääsi. Concierge Services on käytettävissäsi matkapuhelimestasi riippumatta, kotimaassa ja ulkomailla, kellon ympäri viikon jokaisena päivänä ja ilman lisäkustannuksia.
Käytön edellytyksenä on lisävaruste BMW ConnectedDrive Services. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

REAALIAIKAISET LIIKENNETIEDOTUKSET.

Reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei saatavilla Suomessa) tuovat aina ajantasaiset liikennetilannetiedot käytettäviksi autossa.
Järjestelmä välittää tarkat tiedot liikennehäiriön sijainnista ja kestosta, joten autoon saadaan lähes reaaliaikaisesti tiedot moottoriteiden, valtateiden, kantateiden sekä useiden kaupunkien sisäisen liikenteen tilanteesta. Ruuhkien kiertosuositukset auttavat löytämään nopeimman reitin ongelmakohdan ohitse kohti asetettua kohdetta.
Tietojen lähteitä ovat mm. liikennöitsijöiden autokaluston ajoprofiilitiedoista saatavat GPS-tiedot, älypuhelinsovellukset ja poliisin tiedotukset sekä myös usein toistuvat liikennevirtamallitiedot kuten työmatkaliikenne.
Vallitseva liikennetilanne visualisoidaan navigoinnin karttanäkymässä värjäämällä tie- ja katuosuuksia vihreällä, keltaisella, oranssilla tai punaisella.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU

Älykäs hätäpuhelu mahdollistaa nopean ja tarkoituksenmukaisen avunsaannin hätätilanteessa sekä koulutetun henkilökunnan avun ympäri vuorokauden. Onnettomuuden satuttua, esimerkiksi kun turvatyynyt ovat lauenneet tai turvavöiden kiristimet aktivoituneet onnettomuudesta johtuen, järjestelmä soittaa automaattisesti hätäpuhelun.
BMW:n onnettomuuspalvelu (englanninkielinen) saa pelastustöiden kannalta tärkeät tiedot kuten auton tarkan sijainnin, tiedot onnettomuuden vakavuudesta ja matkustajien loukkaantumisvaarasta autoon kiinteästi asennetun SIM-kortin välityksellä, eli omasta matkapuhelimestasi riippumatta. BMW:n onnettomuuspalvelu ilmoittaa asiasta viipymättä lähimmälle hätäkeskukselle tai ohjaa puhelun heille ja on onnettomuuden uhrien tukena puhelimitse siihen saakka, että pelastushenkilökunta pääsee paikalle. Hätäpuhelun voi käynnistää myös manuaalisesti esimerkiksi onnettomuuden muiden osapuolten auttamiseksi.

REMOTE SERVICES JA BMW CONNECTEDDRIVE APP.

Remote Services -etäkäyttötoiminnoilla voidaan auton sijainti katsoa älypuhelimella, jolla myös voidaan etäavata ja etälukita auton keskuslukitus ja tehdä paljon muutakin.
Remote Services -etäkäyttötoiminnolla ja ilmaisella BMW ConnectedDrive App -sovelluksella (saatavissa Apple Storesta ja Google Play Storesta) voidaan etäohjata BMW-auton eri toimintoja, kuten keskuslukituksen toimintaa. Myös navigointiin löydetyn kohdeosoitteen syöttö auton navigointijärjestelmään on mahdollista online-hausta powered by Google™. Lisäksi auton sijainti voidaan näyttää. Käyttämistä varten Remote Services -toiminnot pitää kerran aktivoida My BMW ConnectedDrive -asiakasportaalissa osoitteessa www.bmw-connecteddrive.fi.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Sopivin musiikki jokaiseen tilanteeseen, jokaiselle tielle ja jokaiseen tunnelmaan. Online Entertainmentilla (ei saatavilla Suomessa) BMW-autosta on mahdollista päästä soittamaan rajoittamaton määrä miljoonista musiikkikappaleita – suoraan, ilman erillisen laitteen kuten älypuhelimen käyttöä. Jokaiseen musiikkimakuun löytyy oikeanlaista musiikkia.
Kun autossa kuunnellaan jokin esittäjän kappaletta tai albumia, se tallentuu automaattisesti autossa olevalle kiintolevylle. Siten musiikkinautinto on häiriötön, täysin ilman katkoja.
Online Entertainmentilla voidaan BMW-musiikkiyhteistyökumppanin kuten Napsterin palveluihin avata vuodeksi tili kiinteään hintaan. Musiikkia voidaan sitten kuunnella ilman lisäkustannuksia kaikkiaan kuudessa Euroopan maassa: Saksa, Ranska, Britannia, Italia, Espanja ja Hollanti. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

WLAN HOTSPOT.

WLAN HOTSPOT.

Tällä lisävarusteella (ei saatavilla Suomessa) luodaan edellytykset LTE-standardia käyttävän WLAN-tukiaseman käytölle autossa maksullisen dataliittymän yhteydessä. Vastaavilla päätelaitteilla voidaan esimerkiksi surffata netissä, lähettää ja vastaanottaa sähköposteja sekä suoratoistaa musiikkia ja videoita. Siten myös matkan päällä pystyy nauttimaan internetistä nopeinta LTE-verkkoa käyttäen.
WLAN Hotspotin yhteydessä voi käyttää erilaisia päätelaitteita kuten BMW Touch Command tai eri valmistajien läppäreitä, padejä ja matkapuhelimia. Samanaikaisesti WLAN Hotspotiin voi olla yhdistettynä enintään kahdeksan päätelaitetta.
Yhteys tapahtuu autoon liitetyn mobiilipäätelaitteen kautta, ja aiheutuneet kustannukset määräytyvät operaattorin hinnaston mukaan. Jos LTE-verkkoa ei ole saatavilla, järjestelmä vaihtaa automaattisesti toiseen saatavilla olevaan standardiin. Koska järjestelmä on yhdistetty ulkoantenniin, auton sisätilaan ei muodostu säteilyä. WLAN Hotspot -lisävaruste ei ole toistaiseksi saatavilla Suomessa.