ESTETIIKKAA. VISIONÄÄREILLE.

BMW 7-sarjan muotoilu.

ESTETIIKKAA. VISIONÄÄREILLE.

BMW 7-sarjan muotoilu.

"Uusi BMW 7-sarja kuvastaa meidän käsitystämme nykyaikaisesta ylellisyydestä. Tekniset innovaatiot ja yksityiskohtiin ulottuva laadukkuus ovat yhtä tärkeä osa sitä kuin tunteisiin vetoava muotokieli ja hyvinvoinnin ilmapiiri sisätilassa. Muotoiluprosessissa olemme käyttäneet käsitettä "Technological Poetry" – se kuvastaa tunnetta edistyksellisen tekniikan yhteispelistä ja sen ilmentämisestä muotoilussa."

Karim Habib, BMW Automobilen designpäällikkö

ESTETIIKKAA. VISIONÄÄREILLE.BMW 7-sarjan muotoilu.

"Uusi BMW 7-sarja kuvastaa meidän käsitystämme nykyaikaisesta ylellisyydestä. Tekniset innovaatiot ja yksityiskohtiin ulottuva laadukkuus ovat yhtä tärkeä osa sitä kuin tunteisiin vetoava muotokieli ja hyvinvoinnin ilmapiiri sisätilassa. Muotoiluprosessissa olemme käyttäneet käsitettä "Technological Poetry" – se kuvastaa tunnetta edistyksellisen tekniikan yhteispelistä ja sen ilmentämisestä muotoilussa."

Karim Habib, BMW Automobilen designpäällikkö

Read more

ULKOPUOLEN MUOTOILU.

Dynaamiset mittasuhteet, täsmälliset linjat ja veistokselliset pinnat: BMW 7-sarja näyttää, millaista BMW-autoille ominainen muotoilu eleganteimmillaan on. Dynaamisen eteenpäin kurkottava keula, pitkänomainen sivunäkymä tai voimakas perä: BMW 7-sarja loistaa jokaisesta katselukulmasta luonnollista ja suvereenia läsnäoloa.

 • Itsevarma keula

  Keulassa kookkaan, pystysuuntaisen jäähdyttimensäleikön leveä kehys ulkonee selvästi antaen BMW 7-sarjalle sen dynaamisen, eteenpäin pyrkivän luonteen. Säleikön alapuolella oleva, kolmiosaiselta näyttävä imuilmakanava ulottuu etuhelman laidasta laitaan saaden auton olemuksen vaikuttamaan erityisen suvereenilta ja läsnä olevalta. Vakiovarusteisiin kuuluu LED-tekniikka, ja lisävarusteena on tarjolla adaptiiviset LED-ajovalot, joiden sisäputket on yhdistetty jäähdyttimensäleikköön vaakasuoralla koristeosalla.
  BMW-laserajovalot tuovat valoa pimeään sanonnan varsinaisessa merkityksessä. Ne tunnistaa sinisistä, vaakasuorista koristeosista putkien keskellä.

 • Elegantti sivunäkymä

  Loivasti alas laskeutuva kattolinja luo sivunäkymään erityisen elegantin siluetin. Ikkunoiden graafista muotoilua korostavat kromikehykset ulottuvat saumattomasti Hofmeister-taitteeseen. Integroidut ovenkahvat sisältävä kaksoistaite yltää keulasta aina takavaloihin saakka kahtena täsmällisenä linjana. Niiden välille jännittyy kapea pinta, ja valon ja varjon leikki saa sen näyttämään jatkuvalta valonauhalta sivupinnassa korostaen siten BMW 7-sarjan pituutta ja sivukorkeutta. Tämän Sedanin tasapainoista ilmettä ja optisesti matalaa painopistettä tukee kromilista, joka lähtee Air Breatheristä ja ulottuu koko auton sivun yli.

 • Voimakas perä

  Perän kaikkien elementtien vaakasuora sijoittelu korostaa BMW 7-sarjan leveyttä ja suvereeniutta. Koko auton leveydeltä näyttävästi ulottuva kromiosa saa aikaan optisen yhteyden valojen välille. Ensi kertaa valopalkkien L-kirjaimen muoto jatkuu myös lasigeometriassa, mikä tekee takavalojen olemuksesta entistäkin näyttävämmän. Pakoputkenpäitä ympäröivät väkevät kromikehykset. Yhdessä leveän raideleveyden ja muotoiltujen pyöränkoteloiden kanssa ne madaltavat painopistevaikutelmaa ja saavat BMW 7-sarjan näyttämään takaakin katsottuna ainutlaatuisen läsnä olevalta.

JÄÄHDYTTIMEN ACTIVE AIR STREAM -SÄLEIKKÖ.

BMW 7-sarjan muista erottuva, näyttävä keulan designelementti on jäähdyttimen Active Air Stream -säleikkö. Kromirivoin varustetut ilmaläpät jäävät näkyviin ja säätelevät ilmavirtaa aktiivisesti. Kun moottoria täytyy jäähdyttää voimakkaammin, ilmaläpät ovat auki. Suljettuina ne parantavat aerodynamiikkaa ja takaavat kromatuilla pitkittäisrivoillaan huomion kiinnittävän ulkonäön.

SISÄTILAN DESIGN.

Istuitpa millä paikalla tahansa, BMW 7-sarjassa tunnet ylellisen hyvänolon tunnelman, joka huokuu ajanmukaisuutta ja suuntautuneisuutta tulevaan. Virtuoosimainen materiaalien, valon, muotojen, värien ja innovatiivisten tekniikoiden yhdistelmä ihmisille, jotka haluavat vaikuttaa asioihin – takatilasta tai kuljettajan istuimelta käsin.

Mukavuus ja tunnelma.

Ajomukavuuden uusi aikakausi BMW 7-sarjassa.

 • Takamatkustajille

  Takatilassa kaikki on suunniteltu matkanteon mukavuutta ylellisissä oloissa silmällä pitäen. Matkustajat nauttivat avarasta mukavuudesta ja lukuisista luksusluokan viihdelisävarusteista. Irrotettava Touch Command -tablettitietokone tarjoaa täysin integroidun mukavuus- ja viihdetoimintojen käyttömahdollisuuden.
  Executive Lounge -lisävaruste antaa takana etumatkustajan puolella istuvalle mahdollisuuden nauttia ajomatkasta erityisen rentouttavassa lepoasennossa. Keskikyynärnojaan integroitu pöytä on verhoiltu mustalla nappanahkalla, ja sen laadukkuuden voi nähdä ja tuntea. Lisäksi pitkän mallin panoraamalasikatto Sky Lounge luo avoimen ja valoisan tilantunteen, ja niin haluttaessa sen saa valaistua tunnelmavalaistuksen värein. Ihanteellinen ilmapiiri nauttia 1 400 watin yhteistehon tarjoavan Bowers & Wilkins Diamond -tilaäänijärjestelmän tarjoamista elämyksistä.

 • Kuljettajalle ja etumatkustajalle

  BMW 7-sarjan kuljettajan mukaan suunniteltu kojelauta tarjoaa näyttämön teknisille innovaatioille. Ensimmäisenä autonvalmistajana BMW tarjoaa eleohjauksen, jolla keskeisiä käskyjä voidaan antaa käden liikkeellä. Yhtä älykkäitä ovat jatkokehitetty puheohjaus, iDrive Touch -monitoimisäädin ja vaihtoehtoinen kosketusnäyttö, joka mahdollistaa navigointijärjestelmän Professional kanssa suoran käytön 10,25" kokoisella LCD-värinäytöllä.
  Nahkaisen ohjauspyörän takana sijaitsevan mittariston näytöissä on valitun ajotilan mukaiset grafiikat. Monitoiminäppäimet tuntuvat erityisen miellyttäviltä kolmiulotteisen muotoilunsa ansiosta, ja ne on sijoitettu kiillotettuun kromipintaan. Katse kulkee pitkin tyylikästä arkkitehtuuria, jota hallitsevat vaakasuorat pinnat, ja kiinnittyy tunnelmavalaistuksen visuaalisiin korostuksiin.

YKSITYISKOHTIEN LAADUKKUUS.

BMW 7-sarja edustaa täsmällisyyttä ja työn jäljen laadukkuutta korkeimmalla tasolla. Yksi todiste tästä ovat Floating Design -ulkopeilikotelot: Sivupeilit näyttävät kasvavan esiin ikkunoiden graafisista muodoista. Vaikutus on moderni ja elegantti, ja lisäksi ne parantavat aerodynamiikkaa. Lisää esimerkkejä aidosta yksityiskohtien jalostuksesta ovat jäähdyttimen Active Air Stream -säleikkö ja sen kromiset pitkittäisrivat, vannemuotoilun huipputäsmällinen ja voimakkaan näyttävä ulkonäkö ja saumattomasti toteutettu Hofmeister-taite.
Sisätilassa laadukkaat materiaalit, kuten kromi, muodostavat harmonisen kokonaisuuden jalopuisten sisäkoristelistojen Poplar Grain Grey ja esimerkiksi ylellisellä Nappa-nahkalla Ivory White verhoiltujen istuinten kanssa. Korkealuokkaista käsityötä edustaa myös kojelauta, jota koristaa katkeamaton sauma. Puinen koristeosa ja galvanoitu koriste on sovitettu valmistusvaiheessa yksilöllisesti toisiinsa niin, että kokonaisvaikutelma on saumaton.
Lisää monipuolisia mahdollisuuksia BMW 7-sarjan muokkaamiseen tarjoaa BMW Individual -mallisto ylellisellä väri- ja materiaalikonseptillaan. Valikoimaan kuuluu Merino Fine-grain -täysnahkaverhoilu välimerellisessä Brown Tartufo -sävyssä, jota koristavat käsityönä toteutetut yksityiskohdat kuten palmikko-optiikkainen ommel, käsinpalmikoidut koristeet sekä kontrastiväriset saumat.

OHEISTUOTTEIDEN ERIKOISMALLISTO "MONTBLANC FOR BMW".

Tarkoin valikoidut materiaalit, viimeistelty muotoilu ja ylivertaiset toiminnot – ajanmukainen luksus on moni-ilmeinen. Paras laatu ja käsityötaito ovat sekä Montblancin että BMW:n suuri intohimo. Sitä juhlistaa erikoismallisto "Montblanc for BMW". Montblanc on luonut varta vasten BMW 7-sarjan autoon kokoelman valikoituja oheistuotteita.
Nahkaluomukset ja kirjoitusvälineet ovat täydellisiä seuralaisia – niin arkeen kuin pidemmille matkoillekin. Kaikissa tuotteissa on hienostunut kuviointi BMW 7-sarjan tyyliin sekä tyylikäs teksti "Montblanc for BMW". Keväästä 2016 alkaen tämä ylellinen mallisto on saatavilla maailmanlaajuisesti BMW Lifestyle Collection -valikoimassa tietyissä BMW-jälleenmyyjäliikkeissä ja Montblanc-liikkeissä.