DELEGOI LUOTETTAVILLE AVUSTAJILLE.

BMW ConnectedDrive kuljettajan avustinjärjestelmät BMW 6-sarjan Gran Coupéssa.

Lukuisat innovatiiviset teknologiat ovat monipuolisesti tukenasi ajon aikana ja takaavat huipputason mukavuuden ja turvallisuuden. Näin sinä voit keskittyä oleelliseen – huolettomaan ajamisen iloon.

Read more

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Driving Assistant Plus sisältää Driving Assistant -järjestelmän laajuuden lisäksi kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollisen peräänajovaroittimen ja henkilötunnistuksen. Lisää mukavuutta tuo aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto.
Aktiivinen vakionopeussäädin säilyttää jopa ajonopeuteen 210 km/h saakka muistiin tallennetun nopeuden vakiona säilyttäen myös etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Matelevassa liikennevirrassa ja ruuhkassa auton järjestelmä hoitaa automaattisesti liikkeelle lähtemisen ja jarruttamisen säilyttäen etäisyyden edellä ajavaan pysähdyksiin saakka. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja tarvittaessa järjestelmä aloittaa lopulta voimakkaan jarrutuksen.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot tuulilasille suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Näytössä voivat näkyä esimerkiksi nykyinen ajonopeus, navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2-3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta.
Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan. Lisäksi erikseen on valittavissa yö- ja päivänäytöt. Myös näytettävän kuvan korkeussijaintia voi säätää. Lisäksi on mahdollista valita, mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

BMW Head-Up -näyttö.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Pysäköintiavustin helpottaa taskupysäköintiä. Järjestelmä etsii kadun varteen pysäköityjen autojen välistä pysäköintiin riittävää tilaa, jonka pituus on vähintään vain hiukan autoa pitempi, kun autolla ajetaan hitaasti eteenpäin (nopeudella alle 35 km/h).
Kun riittävän suuri tila löytyy, kuljettaja kytkee pysäköintitilan puoleiset vilkut päälle, jolloin pysäköintiavustin ottaa hoitaakseen auton ohjaamisen, ja kuljettaja valitsee vaihteen sekä käyttää kaasu- ja jarrupoljinta. Järjestelmä näyttää avustavia toimintaohjeita monitoiminäytössä ja antaa myös akustisia ohjeita. Pysäköinti sujuu näin rennommin ja turvallisemmin.

BMW NIGHT VISION -PIMEÄNÄKÖAVUSTIN, JOSSA JALANKULKIJATUNNISTUS.

BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on jalankulkijatunnistus, mahdollistaa näkemisen ajovalojen kantamaa pitemmälle ja havaitsee ihmiset ja suuremmat eläimet pimeässä jo huomattavan kaukaa. Jäähdyttimen BMW-säleikköön asennettu lämpökamera kuvaa aluetta auton edessä ja välittää kuvan monitoiminäyttöön. Ihmiset ja eläimet voidaan havaita jo noin 300 metrin päästä.
Lisäksi järjestelmä laskee auton nopeuden ja ohjauskulman perusteella, onko vaara törmätä havaittuihin kohteisiin olemassa. Jos vaara on olemassa, videokuvaan ja BMW Head-Up -näyttöön ilmestyy vilkkuva punainen symboli (eläin tai ihminen). Lisäksi kuuluu varoitusääni, ja auton jarrut valmistellaan jarrutusta varten.
Tämä varoitustoiminto aktivoituu automaattisesti, kun moottori käynnistetään. Siten myös silloin, kun lämpökameran kuvaa ei ole valittu näyttöön, varoitus annetaan vaaratilanteessa. BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on jalankulkijatunnistus, on BMW ConnectedDriven innovaatio.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia. Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta. 400 metrin etäisyydelle ulottuva valaisu mahdollistaa vaarojen tunnistamisen ajoissa ja ajoradan turvallisemman näkemisen.

SURROUND VIEW.

Surround View sisältää kameroihin perustuvat toiminnot Top View, Side View ja peruutuskamera. Ulkopeileihin sijoitetut kamerat ja peruutuskamera tuottavat 270 asteen kuvan auton ympäriltä.
Top View -toiminto luo kylkien ja ajoradan alueelta kuvan autosta ylhäältäpäin, mistä on apua autoa pysäköitäessä ja ahtaisiin paikkoihin ajettaessa. Side View -toiminnolla pääsee turvallisesti kuin kurkistamaan sivuille ajettaessa ulos pihaportista tai ahtaisiin kadunkulmiin ja risteyksiin. Auton keulaan vasemmalle ja oikealle asennetut digikamerat kuvaavat tilannetta auton edessä. Niiden ansiosta lähestyvä risteävä liikenne pystytään havaitsemaan ajoissa, jolloin reagointiin jää enemmän aikaa. Side View -toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä ajonopeuden ylittäessä nopeuden noin 15 km/h. Kolme toimintoa, eli peruutuskamera, Top View ja Side View ovat vapaasti valittavissa ja siten myös pois käytöstä kytkettävissä.
Kamerajärjestelmät aktivoituvat käyttöön, kun valitsinvipu siirretään asentoon R, painetaan PDC-katkaisinta tai Side View -katkaisinta. Näyttönä toimii monitoiminäyttö.

Navigointijärjestelmä Professional.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa toteutuksellaan ja toiminnoillaan. Helppokäyttöinen navigointijärjestelmä on täysin integroitu iDrive-monitoimisäätimellä ja monitoiminäytön kautta käytettäväksi. Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puhekäyttötoiminnon, radion BMW Professional, jossa on DVD-soitin sekä 20 GB muistitilaa audiotiedostoille ja musiikkikappaletietokannalle. Myös vaihtoehtoreitit voidaan näyttää. Yleisimmin käytetyt POI-kohteet (Points of Interest, erityisen kiinnostuksen kohteet) näytetään haun yleisyysjärjestyksessä symbolina (huoltoasema, hotelli jne.) POI-valikossa. Kiinteässä, tarkkapiirtoisessa 10,2" värinäytössä on näytön jakamisen Splitscreen-toiminto. Näyttö on selkeä ja helppolukuinen.
Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka kosketustunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen. Vaihtoehtoisesti järjestelmää voidaan käyttää myös pikavalintanäppäimillä, kahdeksalla suosikkinäppäimellä sekä puhekäyttötoiminnolla. Karttanäkymän kolmiulotteinen vaikutelma, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista optisesti kiehtovan elämyksen.

Navigointijärjestelmä Professional.

  • iDrive Touch -monitoimisäädin

    iDrive Touch -monitoimisäätimellä, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, monitoiminäyttöä voidaan käyttää mukavasti yhdellä kädellä. Monitoimisäätimeen integroidun kosketuslevyn avulla voidaan esimerkiksi syöttää kohdeosoitteet navigointijärjestelmää varten helposti omalla käsialalla.
    Monia toimintoja voidaan hakea ja säätää ja luetteloita selata monitoimisäädintä kiertämällä ja painamalla. Käyttö sujuu vaivattomasti ja intuitiivisesti tuntoaistin avulla – etenkin kuljettajan kannalta tämä on merkittävä helpotus, koska se ei vie huomiota liikenteen tapahtumista juuri lainkaan. Kaikki monitoimisäätimellä ohjattavat toiminnot esitetään selkeästi monitoiminäytössä.