PERFORMANSSITAITEILIJA.

BMW 6-sarjan Gran Coupén ajodynamiikka ja tehokkuus.

PERFORMANSSITAITEILIJA.

BMW 6-sarjan Gran Coupén ajodynamiikka ja tehokkuus.

Totta kai voit ajaa BMW 6-sarjan Gran Coupélla myös lyhyitä matkoja. Mutta ne eivät tule koskaan riittämänä Sinulle. Syynä tähän on täydellisesti sovitettu alustan ja vaihteiston mekaniikka. Se pitää huolen siitä, että auto pysyy tiukasti kiinni tienpinnassa myös ripeässä ja urheilullisessa ajossa ja että ajotuntuma on silti aina miellyttävä. Tunnet sen itse: BMW 6-sarjan Gran Coupéssa on todellista ajamisen tyyliä.

PERFORMANSSITAITEILIJA.BMW 6-sarjan Gran Coupén ajodynamiikka ja tehokkuus.

Totta kai voit ajaa BMW 6-sarjan Gran Coupélla myös lyhyitä matkoja. Mutta ne eivät tule koskaan riittämänä Sinulle. Syynä tähän on täydellisesti sovitettu alustan ja vaihteiston mekaniikka. Se pitää huolen siitä, että auto pysyy tiukasti kiinni tienpinnassa myös ripeässä ja urheilullisessa ajossa ja että ajotuntuma on silti aina miellyttävä. Tunnet sen itse: BMW 6-sarjan Gran Coupéssa on todellista ajamisen tyyliä.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Oli kyse maksimaalisista suorituksista tai minimaalisesta kulutuksesta – viime kädessä kaikki BMW:llä liittyy BMW-autoille ominaiseen ajamisen iloon. BMW EfficientDynamics on yhteisnimi BMW:n strategialle, jonka tavoite on pienentää polttonesteen kulutusta ja pakokaasupäästöjä samalla lisäten auton dynamiikkaa ja ajamisen nautintoa. Se on toimenpidepaketti, joka kattaa voimansiirron, energianhallinnan ja BMW EfficientLightweight -rakenteeseen perustuvan auton konseptin – vakiona jokaisessa BMW-autossa.
Paremmasta suorituskyvystä ja samalla pienemmistä kulutusarvoista vastaa BMW TwinPower Turbo -moottoriperheen nykysukupolvi sekä bensiini- että dieselmallien puolella. Tehotaloudellisuuden optimoinnissa oma osuutensa on myös paremmalla aerodynamiikalla.

SPORT-PAKOPUTKISTO.

Sport-pakoputkiston muhkeat äänet ovat linjassa auton urheilullisen kokonaisuuden kanssa. Ääniin voi vielä vaikuttaa integroidulla pakokaasuläppätekniikalla, jota ohjataan ajodynamiikkakatkaisimella valittavien ohjelmien avulla: luonteeltaan dynaamisissa ajo-ohjelmissa SPORT ja SPORT+ taustalle syntyy tunteisiin vetoava, entistäkin voimakkaampi soundi, kun taas mukavuuspainotteisissa ohjelmissa akustiikka on hillitympi ja soveltuu siten paremmin ylelliseen ajoelämykseen ja pitkille matkoille.

8-VAIHTEINEN STEPTRONIC SPORT -AUTOMAATTIVAIHTEISTO.

8-vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto mukautuu kuljettajan ajotyyliin. Vaihteiden välityssuhteiden porrastus kattaa sekä mukavan rauhallisen että erittäin dynaamisen ajotavan vaatimukset. Automaattisen vaihteenvalinnan lisäksi on milloin tahansa mahdollista vaihtaa vaihteita myös manuaalisesti. Vaihteenvaihto tapahtuu valitsinvivun tai ohjauspyörän vaihdevipujen avulla. SPORT-tilassa vaihtamiset tapahtuvat erittäin nopeasti. Vaihteiden tiheän porrastuksen ansiosta kiihdytykset sujuvat väkevästi. Lisäksi moottoria pystytään lähes aina käyttämään kierroslukualueella, jolla siitä saadaan irti paljon tehoa. Myös välikiihdytykset esimerkiksi ohitettaessa lyhenevät. Suurilla nopeuksilla kahdeksas vaihde pienentää kierroslukua ja vähentää siten kulutusta ja moottorimelua. Siihen vaikuttaa myös entistä tehokkaampi momentinmuuntimen lukituskytkin. 8-vaihteinen Steptronic Sport -automaattivaihteisto merkitsee käytännössä auton erinomaista taloudellisuutta, voiman sulavaa välittämistä ja erinomaista vaihtamismukavuutta.

 • Launch Control

  Launch Control -kiihdytysavustin on 8-vaihteisen Steptronic Sport -automaattivaihteiston toiminto, joka mahdollistaa maksimaalisen kiihtyvyyden pysähdyksistä. Sitä varten DTC-toiminto (dynaaminen vetopitotila) aktivoidaan painamalla lyhyesti DSC-painiketta (dynaaminen ajovakauden valvonta), valitsinvipu siirretään asentoon S, jarrua painetaan lujasti ja kaasupoljin painetaan kickdown-asentoon. Sitten jarrupoljin vapautetaan kaasupolkimen ollessa yhä kickdown-asennossa, ja auto kiihdyttää maksimaalisesti kunnes kaasua vähennetään. Tätä varustetta osaavat arvostaa ne kuljettajat, jotka pyrkivät erityisen urheilullisiin suorituksiin.

AJODYNAMIIKKA.

Absoluuttisen kontrollin tunne syntyy alustan, tarkan ohjauksen ja huippumodernien tekniikoiden täydellisen yhteispelin tuloksena. BMW 6-sarjan Gran Coupé selvittää mestarillisen helposti myös haastavat mutkatiet. Ajodynamiikkakatkaisimella kuljettaja voi milloin tahansa valita urheilullisen suoran tiekontaktin tai miellyttävän, rauhallisemman ajotuntuman väliltä.

 • Alusta

  BMW 6-sarjan Gran Coupén ajettavuus on ylivertainen, käsiteltävyys tarkka ja suuntavakaus ylivoimainen huippumodernien tekniikoiden ansiosta. Näiden ajoelämysten perustana on erinomaisesti toimiva alusta. Se varmistaa optimaalisen otteen tiehen ja hyvän pidon kaikissa tilanteissa. Tämä puolestaan on seurausta täydellisesti toisiinsa sovitetuista teknisistä komponenteista, älykkäiden alustansäätöjärjestelmien verkotuksesta ja painon jakautumisesta akseleille tasapainoisesti. Näin nautit myös urheilullisessa ajossa maksimaalisesta turvallisuudesta ja ajamisen ilosta.

 • Aktiiviohjaus etu- ja takapyörille

  Takavetoisiin autoihin saatavissa oleva aktiiviohjaus etu- ja takapyörille yhdistää myötäohjaavat takapyörät etupyörien välityssuhteeltaan muuttuvaan ohjaukseen. Ajonopeuteen noin 60 km/h saakka takapyörät kääntyvät päinvastaiseen suuntaan kuin etupyörät. Vaikutus on sama kuin lyhyellä akselivälillä: auto kääntyy erittäin ketterästi. Ajonopeudesta noin 60 km/h alkaen takapyörät kääntyvät samaan suuntaan kuin etupyörät. Nyt akseliväli on virtuaalisesti pitempi, mikä lisää sekä mukavuutta että ajovakautta etenkin äkillisissä kaistanvaihdoissa.

 • Ajodynamiikkakatkaisin ja ECO PRO -tila

  Ajodynamiikkakatkaisin mahdollistaa ajoasetuksen valinnan oletusasetukseksi COMFORT, jolloin käytössä ovat moottorin ja vaihteiston vakioasetukset, taloudellisuuspainotteiseksi ECO PRO -asetukseksi tai urheilulliseksi asetukseksi SPORT, jolloin ajettavuus on dynaamisempaa. ECO PRO -asetuksen valitseminen mukauttaa kaasupolkimen reagointiluonteen sekä vaihteiston ja lämmitys-/ilmastointilaitteen toiminnan polttonesteen kulutuksen kannalta taloudellisiksi.
  ECO PRO -tila alentaa polttonesteen kulutusta jopa 20 prosentilla. Lisää säästöpotentiaalia tarjoavat lisätoiminnot vapaa rullaaminen, ennakointiavustin ja ECO PRO -reitti.
  Ennakointiavustin tunnistaa navigoinnin tietojen perusteella edessä olevan tieprofiilin ja antaa ajoissa vinkkejä. Jos edessä olevan kaarteen jälkeen alkaa alhaisempi nopeusrajoitus, järjestelmä suosittaa jo ennen kaarretta keventämään kaasua.
  Polttonesteen säästeliäästä kulutuksesta huolehtivat myös ECO PRO -reitit. Tämä reittitoiminto ehdottaa yksilöllisen ajotyylin ja seudun tiestön perusteella vaihtoehdoksi ajoreittiä, joka on polttonesteen kulutuksen kannalta mahdollisimman taloudellinen. Vapaa rullaus -toiminnolla automaattivaihteinen auto rullaa moottorin voimansiirto katkaistuna enintään nopeudella 160 km/h, kun kuljettaja vapauttaa kaasupolkimen eikä jarruta. SPORT-asetuksen valitsemisen myötä auto reagoi ripeämmin, mikä mahdollistaa entistäkin urheilullisemman ajotyylin.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Älykäs BMW nelivetojärjestelmä xDrive jakaa voiman aina tilanteen vaatimalla tavalla. Siten vetopito on aina paras mahdollinen. xDrive-nelivedon ja dynaamisen ajovakauden valvonnan (DSC) ansiosta BMW-auto säilyttää ajovakautensa ja suuntavakautensa. xDrive jakaa voiman DSC-tunnistimien ohjaamana akseleille oikea-aikaisesti siten, ettei auto pääse yli- tai aliohjautumaan, vaan säilyttää halutun suunnan. Siten DSC joutuu säätämään harvemmin, kun tien kunto on kriittinen. BMW xDrive yhdistää nelivedon perinteisen vahvat ominaisuudet – vetopito, suuntavakaus ja turvallisuus – BMW:lle tyypilliseen täsmälliseen käsiteltävyyteen.

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

BMW 6-sarjan Gran Coupén älykkääseen energianhallintaan kuuluvat vakiovarusteina BMW EfficientDynamics -tekniikat ECO PRO -tila, moottorin Start/Stop-toiminto ja jarrutusenergian talteenotto. Näiden tekniikoiden yhteistoiminnalla taataan kestävän kehityksen mukainen liikkuminen ja maksimaalinen tehokkuus.

 • ECO PRO -tila

  ECO PRO -tilan ansiosta kulutusta voidaan yksilöllisestä ajotyylistä riippuen vähentää jopa 20 prosenttia, kuten BMW:n sisäinen kulutustutkimus on osoittanut. Vielä viisi prosenttia lisää säästöä voidaan saavuttaa lisätoiminnoilla vapaa rullaus, ennakointiavustin ja ECO PRO -reitit.
  Vapaan rullaamisen toiminnossa moottori irrotetaan voimansiirtolinjasta, ja auto rullaa vapaasti ilman voimanvälitystä, jos kuljettaja siirtää jalan pois kaasupolkimelta nopeuden ollessa 50 ja 160 km/h välillä eikä jarruta. Ennakointiavustin voi tarvittaessa nerokkaasti estää vapaan rullaamisen.
  Ennakointiavustin tunnistaa navigointijärjestelmän tietojen perusteella nopeusrajoitukset, taajamat, kaarteet, liikenneympyrät, erkanemiskaistat ja moottoritieliittymät sekä antaa niiden perusteella vinkkejä, milloin kaasua kannattaa vähentää.
  ECO PRO -reitit näyttävät tehokkaimman reitin ottaen huomioon liikennetilanteen, ajotavan ja tien kunnon. Ajotietokoneelta näet, kuinka monta prosenttia polttonestettä voit säätää valitsemalla ECO PRO -reitin.

 • Moottorin Start/Stop-toiminto

  Moottorin automaattinen Start/Stop-toiminto varmistaa, että polttonestettä kulutetaan vain, kun auto liikkuu. Pysähdyttäessä, esimerkiksi liikennevaloihin tai pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä, moottorin automaattinen Start/Stop-toiminto hyödyntää säästöpotentiaalin sammuttamalla moottorin heti, kun vaihde on vapaalla ja auto on pysähtynyt.
  Start/Stop-näyttö mittaristonäytössä ilmaisee, että toiminto on aktiivisena. Kun jarrupoljin vapautetaan, moottori käynnistyy heti automaattisesti uudelleen.
  Ajomukavuus ja turvallisuus eivät mitenkään kärsi, sillä järjestelmä ei toimi, ellei moottori ole saavuttanut normaalia käyntilämpötilaa, sisälämpötila ei vielä ole noussut halutuksi, akun varaustila on liian alhainen tai jos ohjauspyörää käännetään. Ohjausyksikkö ohjaa moottorin käynnistymään myös jo pysähdyksen aikana, esimerkiksi jos auto rullaa tai jos tuulilasi alkaa huurtua. Haluttaessa moottorin automaattinen Start/Stop-toiminto voidaan kytkeä katkaisimella pois käytöstä.

 • Jarrutusenergian talteenotto

  Jarrutettaessa vapautuu aina liike-energiaa, joka pitkään jätettiin autoissa täysin hyödyntämättä. Jarrutusenergian talteenotto käyttää tätä aiemmin hyödyntämättä jätettyä potentiaalia ja tuottaa sähköä vapautuvasta liike-energiasta, jota muodostuu, kun kuljettaja siirtää jalan pois kaasupolkimelta tai jarruttaa. Näin tuotettu sähkö ladataan akkuun. Tämän älykkään energianhallintajärjestelmän ansiosta laturin ei tarvitse enää olla jatkuvasti käynnissä, ja generaattorin kuormitus kevenee. Tulos: Polttonesteen kulutus vähenee ja teho paranee – aivan BMW EfficientDynamicsin periaatteiden mukaisesti.