URHEILULLINEN TAPA MATKUSTAA BUSINESS-LUOKASSA.

BMW 5-sarjan Sedanin ajodynamiikka.

Vertaansa vailla oleva dynamiikka on kaikkien BMW-autojen tunnusmerkki. BMW 5-sarjan Sedanissa tämä ominaisuus tuntuu erityisen intensiivisesti – jokainen ajettu metri huokuu aitoa ajamisen iloa.

BMW M550d xDrive.

BMW M550d xDrivessa yhdistyvät BMW M -insinöörien kaikki kokemus, joka vaikuttaa erityisesti voimansiirtolinjan, alustatekniikan ja ohjauksen hienosäädössä. Näin on syntynyt auto, joka ihastuttaa yhdistämällä aidon dynamiikan, mukavuuden ja kyvyn selvitä arjen haasteista. Näyttävät yksityiskohdat korostavat urheilullista luonnetta ja erottavat auton muista BMW 5-sarjan malleista niin sisätilan kuin ulkopuolenkin suhteen. Eroavaisuuksiin kuuluu M geeni.

 • Ulkopuoli

  M geeni saa aikaan sen, että BMW M550d xDrive näyttää heti ensi silmäyksellä dynaamisesti ylivertaiselta. Urheilullinen muotoilu nousee esiin lukuisten persoonallisten ja erityisen ylellisten yksityiskohtien ansiosta.
  Niinpä BMW M550d xDrive erottuu joukosta jo kaukaa. Sen tunnistaa helposti erikoismuotoilluista lisävarusteisista 20-tuumaisista Styling-kevytmetallivanteista. Erikoismalliset ilmanottoaukot leveässä etuhelmassa saavat auton näyttämään määrätietoisemmalta ja jäähdyttävät moottoria ja jarruja. Ilmeikkään urheilulliset ulkopeilikotelot, joiden metallivärinä on Ferric Grey, halkovat tuulta näyttävästi. Voimakkaassa perässä huomion kiinnittää mallitekstilogo "M550d", ja musta korkeakiiltoinen pakoputkenpäiden koristeosa korostaa dynaamista ilmettä.

 • Sisätila

  M geeni luo BMW 5-sarjan Sedaniin ainutlaatuisen ilmapiirin: Urheilullisuus ja tyylikkyys yhdistyvät BMW M550d xDrive -mallin ylellisessä sisätilassa.
  Kuljettajan ovea avatessa kynnyslistan M550d-tekstilogo kiinnittää huomion. Se korostaa BMW M GmbH:n ainutlaatuisuutta, joka ilmenee sisätilan laadukkaissa materiaaleissa ja puhtaana ilona kuljettajan mielessä. Luistamaton nahkainen M ohjauspyörä pysyy varmasti otteessasi, ja voit ohjata sillä BMW M550d xDrive -autoa erittäin tarkasti. Integroitujen vaihdevipujen avulla vaihtaminen on mukavampaa ja nopeampaa ja ajaminen nautinnollisempaa. Adrenaliinin eritystä kiihdyttävässä kaarreajossa M urheiluistuinten räätälöity ergonomia pitää huolen napakasta tuesta, ja niiden verhoilu kankaan ja Alcantaran yhdistelmällä tuo pehmeyttä ja tyylikästä mukavuutta. M logot kojelaudassa ja vaihdevivussa antavat urheilullista lisäilmettä. Sisäkoristelistat Aluminium Hexagon viestittävät tyylikkyyttä, ja BMW Individual -kattoverhous Anthracite luo ylellistä tunnelmaa.

ALUSTA.

BMW 5-sarjan Sedanin alusta välittää ohjauspyörän kautta tuntuman siitä, kuinka urheilullinen ajamisen ilo siirtyy tiestä suoraan Sinuun – ja takaa samalla huippuluokan turvallisuuden ja mukavuuden. Alusta selviää myös ylivoimaisen mestarillisesti monenlaisista vaatimuksista: Se on yhtä aikaa jämäkkä ja mukava, dynaaminen ja turvallinen. Tämän mahdollistaa painon jakautuminen akseleille suhteessa 50:50 sekä komponenttien täydellinen sovitus.
Alumiininen integraalitaka-akseli erottaa ajotien värinäteknisesti voimansiirtolinjasta, ja sen rakenne mahdollistaa paremman voimanvälityksen ja mukavuuden. Tätä ominaisuutta voidaan vielä hienosäätää tehdaslisävarusteena saatavalla aktiiviohjauksella etu- ja takapyörille. Pyörien erinomaisen pidon takaa kaksoispoikittaistukivarsi-etuakseli. Painon vähentämiseksi myös tämä akseli on valmistettu alumiinista, ja kuitenkin se on äärimmäisen jäykkä. Näin passiivinen turvallisuus paranee, ja täysi mukavuus on taattu urheilullisempiakin ajoliikkeitä tehtäessä.

 • Säätyvä iskunvaimennus ja Adaptive Drive

  Lisävarusteisella säätyvällä iskunvaimennuksenvalvonnalla voidaan sovittaa iskunvaimentimien luonnetta kulloiseenkin ajotilanteeseen. Vakioasetuksen COMFORT ohella iskunvaimentimia voidaan säätää erityisen mukaviksi valitsemalla tilaksi COMFORT+ (ei malliin BMW M550d xDrive) – näin auton häiritsevät liikkeet erityisesti epätasaisilla teillä saadaan vähennettyä minimiin.
  Lisävarusteena saatavassa adaptiivisessa kallistelunvaimennuksessa Adaptive Drive yhdistyvät dynaaminen iskunvaimennuksenvalvonta ja aktiivinen kallistelunvaimennus Dynamic Drive. Tunnistimet mittaavat jatkuvasti ajonopeutta, ohjauskulmaa sekä auton sivuttais- ja pitkittäiskiihtyvyyttä. Näiden tietojen pohjalta säädetään kallistuksenvakaajia ja iskunvaimentimia. Näin auton ohjattavuus muuttuu täsmällisemmäksi, jarrutusmatkat lyhenevät ja ajomukavuus paranee.

AKTIIVIOHJAUS ETU- JA TAKAPYÖRILLE.

AKTIIVIOHJAUS ETU- JA TAKAPYÖRILLE.

Auton käsiteltävyys ja ketteryys huipussaan.

Takavetoisiin autoihin saatavissa oleva aktiiviohjaus etu- ja takapyörille yhdistää myötäohjaavat takapyörät etupyörien välityssuhteeltaan muuttuvaan ohjaukseen. Ajonopeuteen noin 60 km/h saakka takapyörät kääntyvät päinvastaiseen suuntaan kuin etupyörät. Vaikutus on sama kuin lyhyellä akselivälillä: auto kääntyy erittäin ketterästi. Ajonopeudesta noin 60 km/h alkaen takapyörät kääntyvät samaan suuntaan kuin etupyörät. Nyt akseliväli on virtuaalisesti pitempi, mikä lisää sekä mukavuutta että ajovakautta etenkin äkillisissä kaistanvaihdoissa.

AJODYNAMIIKKAKATKAISIN.

Ajodynamiikkakatkaisin sallii kuljettajan valita: Keskikonsoliin sijoitetulla katkaisimella aktivoidaan haluttu ajoasetus. COMFORT-tilassa moottorin ja vaihteiston asetukset ovat perussäädöillä, mutta kun vaihdat ECO PRO -tilaan, auto tähtää kaikessa taloudellisuuteen. SPORT-tilassa taas on mahdollista ajaa entistäkin dynaamisemmin. Nopeusmittarin alapuolelta näet aina, mikä tila on aktivoituna.

 • ECO PRO -tila

  Kulutusystävällinen ECO PRO -tila varmistaa, että kaasupolkimen ja vaihteiston sekä lämmitys-/ilmastointistrategian säätökäyrästöjä sovitetaan älykkäästi. ECO PRO -vinkit auttavat Sinua optimoimaan omaa ajotyyliäsi, ja bonuskäyttösäteestä näet, montako lisäkilometriä olet mahdollistanut, kun olet valinnut kulutuksen suhteen optimoidun ECO PRO -tilan.
  ECO PRO -tila voi vähentää polttonesteen kulutusta – yksilöllisestä ajotyylistäsi riippuen – jopa 20 prosenttia. Vielä 5 prosentin säästöpotentiaalin mahdollistavat vapaa rullaus, ennakointiavustin ja ECO PRO -reitit, jotka edellyttävät, että autossa on automaattivaihteisto ja navigointijärjestelmä Professional. Säästöpotentiaalit on määritetty BMW:n sisäisissä kulutustutkimuksissa.

 • ECO PRO -reitit ja vapaa rullaus

  Polttonesteen taloudellisesta käytöstä pitää huolen myös toiminto ECO PRO -reitit. Se tarjoaa Sinulle taloudellisuuden kannalta optimaalisen reitin, jonka laskennassa otetaan huomioon liikenteen vilkkaus, oma ajotyylisi ja paikalliset olosuhteet. Järjestelmä näyttää Sinulle reitin tuottaman säästön, minkä perusteella voit päättää, haluatko noudattaa suositusta.
  Vapaa rullaus -toiminnolla (käytettävissä vain Steptronic-automaattivaihteiston yhteydessä) auto rullaa tietä pitkin jopa 160 km/h nopeudella, kun kuljettaja siirtää jalan pois kaasupolkimelta eikä ala jarruttaa eikä ennakointiavustin tehosta ajoa nopeutta sovittamalla.

 • SPORT-tila

  SPORT-tilassa auto sen sijaan reagoi suoremmin ja mahdollistaa vieläkin urheilullisemman ajotavan. Ennalta määritelty asetus säätää voimansiirron ja alustan säätöjä selvästi urheilullisemmiksi perusasetuksiin nähden. Moottori reagoi spontaanimmin kaasupolkimen painallukseen. Kahdeksanvaihteisen Steptronic Sport -automaattivaihteiston yhteydessä vaihtamishetket ovat luonteeltaan huomattavasti urheilullisempia. Jos autossa on säätyvä alusta, alustan sovitukset ovat SPORT-tilassa tuntuvasti urheilullisemmat. Ja Servotronic sekä mukautuva sport-ohjaustehostin vähentävät ohjauksen tehostusta.

 • Ennakointiavustin

  BMW EfficientDynamicsin ansiosta myös uudella ennakointiavustimella saadaan auto dynaamisemmaksi ajodynamiikkakatkaisimella valitsemalla. SPORT-tilassa navigointitietojen ja vaihteiston ohjauksen yhdistäminen reitin mukaisesti saa aikaan vielä urheilullisemman ja spontaanimman reaktioherkkyyden. COMFORT-tila puolestaan on mukavuuteen tähtäävä vaihtamisohjelma, jossa vaihteenvaihtoja on vähemmän.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Älykäs nelivetojärjestelmä xDrive jakaa voiman aina tilanteen vaatimalla tavalla. Siten vetopito on aina paras mahdollinen. xDriven ja dynaamisen ajovakauden valvonnan (DSC) ansiosta auto säilyttää ajo- ja suuntavakautensa. xDrive muuttaa sekunnin murto-osien kuluessa voiman jakosuhdetta ja välittää voimaa parhaiten pitäville pyörille. Siten xDrive yhdistää nelivedon perinteisen vahvat ominaisuudet – vetopito, suuntavakaus ja turvallisuus – BMW:lle tyypilliseen täsmälliseen käsiteltävyyteen.

8-VAIHTEINEN STEPTRONIC-AUTOMAATTIVAIHTEISTO.

8-VAIHTEINEN STEPTRONIC-AUTOMAATTIVAIHTEISTO.

8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto merkitsee lisää vaihtamis- ja ajomukavuutta. Vaihteiden tiheän porrastuksen ansiosta vaihtamisten aiheuttamat moottorin kierroslukumuutokset ovat mahdollisimman pienet. Moottori käy mahdollisimman usein polttonesteen kulutuksen kannalta suotuisimmalla kierroslukualueella, ja moottorin dynamiikka on aina parhaimmillaan. Vaihteet voi vaihtaa myös manuaalisesti valitsinvivulla.