YKKÖSLUOKAN AVARUUTTA.

BMW 5-sarjan Gran Turismon muotoilu.

YKKÖSLUOKAN AVARUUTTA.

BMW 5-sarjan Gran Turismon muotoilu.

YKKÖSLUOKAN AVARUUTTA.BMW 5-sarjan Gran Turismon muotoilu.

ULKOPUOLEN MUOTOILU.

BMW 5-sarjan Gran Turismon linjat tuovat auton vetovoiman esiin vaikuttavalla tavalla: Sedanin tyylikäs läsnäolo yhdistyy harmonisesti Coupén urheilulliseen eleganssiin. Tältä pohjalta syntyy BMW 5-sarjan Gran Turismon yksilöllinen luonne. Paljon enemmän kuin vain poikkeuksellinen auto – ainutkertainen BMW.
Sen pitkänomainen konepelti, lyhyet koriylitykset ja C-pilarin luonteenomainen Hofmeister-taite paljastavat heti, että BMW 5-sarjan Gran Turismo on BMW. Kuitenkin sen coupémainen kattolinja tekee klassisen Gran Turismon muodoista uudenlaisen, tyylikkään ja modernin tulkinnan – aina dynaamiseen perään saakka. Siellä voimakasmuotoinen takaluukku ja takavalot saavat aikaan matalamman optiikan vieden auton erityisen urheilullisesti päätökseen. Myös lisävarusteena saatavat LED-ajovalot korostavat BMW 5-sarjan Gran Turismon suvereenia läsnäoloa.

MUOTOILU.

Tutustu BMW 5-sarjan Gran Turismon designin uusiin tuntomerkkeihin.

MUOTOILU.

Tutustu BMW 5-sarjan Gran Turismon designin uusiin tuntomerkkeihin.

SISÄTILAN MUOTOILU.

Vaikuttavaan ulkonäköön yhdistyvät sisäiset laadut. Kehyksettömien ovien eleganssi antaa ensimmäisen viitteen siitä, mikä sinua niiden takana odottaa: BMW 5-sarjan Gran Turismon sisätila hemmottelee kaikkia sisällä olevia tyylikäillä, huolellisesi valikoiduilla ja yksityiskohtaisesti työstetyillä materiaaleilla.
Ohjaamon ja takamatkustamon välinen sopusointuinen yhteys luo sisätilaan verrattoman avaran tilantunteen. Se korostuu myös takana: kun takaistuin on säädetty maksimaalisen mukavaksi, takamatkustajat saavat nauttia hämmästyttävästä jalkatilasta. Näin BMW 5-sarjan Gran Turismon sisätilaan muodostuu tyylikäs ykkösluokan tunnelma, joka kutsuu viipyilemään – vielä perille päästyäkin. Kaiken lisäksi BMW 5-sarjan Gran Turismon sisätila on niin muunneltava, että voit käyttää sitä aina tilanteen vaatimalla tavalla.

ADAPTIIVISET LED-AJOVALOT.

Adaptiivisten LED-ajovalojen valokuvio mukautuu automaattisesti ajonopeuteen (ajoradan dynaaminen valaisu).
Vilkkujen ja huomiovalojen lisäksi niihin sisältyviä toimintoja ovat adaptiiviset ajovalot, joissa on mukautuva valokuvion säätö kaupunkiajoon ja moottoritieajoon, kääntymisvalotoiminto sekä BMW Selective Beam (häikäisemätön kaukovaloavustin), joka säätää kaukovaloja automaattisesti. Siten järjestelmä valaisee tien optimaalisesti kaikissa olosuhteissa.
Ajovalojen liikkumisen myötä katse huomaa kaarteen pimeässä heti, kun auto kääntyy kaarteen suuntaan. Integroitu kääntymisvalo syttyy automaattisesti lisäämään lähialueen valaisua jo paikallaan oltaessa, kun vilkut kytketään päälle tai ohjauspyörää käännetään. Näin adaptiivinen kaarrevalotoiminto valaisee lähialueen tällaisissa tilanteissa optimaalisesti ja lisää siten aktiivista ajoturvallisuutta.
Häikäisemättömän kaukovaloavustimen BMW Selective Beam ansiosta kaukovalot ovat käytössä, jos ajotilanne sen sallii, joten näkyvyys on optimaalinen myös yön pimeydessä. Järjestelmä tarkkailee edellä kulkevaa ja vastaan tulevaa liikennettä ja säätää kaukovalojen kantamaa luotettavasti estäen muiden tiellä liikkuvien häikäistymisen.

TUNNELMA.

BMW 5-sarjan Gran Turismon ainutkertaisessa tunnelmassa korostuvat ennen kaikkea absoluuttinen mukavuus ja ympäristö, jossa tunnet olevasti erityisen hyvässä turvassa jokaisella istumapaikalla. Keskikonsoli kääntyy kevyesti kuljettajaa kohti. Kaikki hallintalaitteet ja näytöt löytyvät juuri sieltä, mistä niitä vaistomaisesti etsisikin. Tärkeimmät tiedot kuljettaja näkee lisävarusteena saatavan BMW Head-Up -näytön ansiosta suoraan näkökentästään tuulilasista. BMW 5-sarjan Gran Turismon sisätilan ainutlaatuista yleisvaikutelmaa voi kehittää yksilöllisesti myös muilla lisävarusteilla.

  • Valodesign

    Lisävarusteena saatava Ambient-tunnelmavalaistus luo hillityn, tyylikkään valaistuksen. Se korostaa ylellistä tunnelmaa ja toimii samalla käytännöllisenä valonlähteenä muun muassa keskikonsolin säilytyslokerossa ja ovilokeroissa ja -verhouksissa. Värinvaihtotoiminnolla voit valita vaaleamman valkoisen tai hillityn oranssin valon aivan oman mielialasi ja tunnelmasi mukaan.

  • Monitoimintoinen mittaristonäyttö

    Lisävarusteisiin kuuluva monitoimintoinen mittaristonäyttö tuo eri ajotilat esille räätälöimällä näyttöjä. Näin syntyy itsenäisiä väri- ja tunnelmamaailmoja, jotka parantavat turvallisuutta, tehokkuutta ja esimerkillistä kuljettajasuuntautuneisuutta. Navigointiohjeet ja kuljettajaa tukevien järjestelmien tiedot on nyt entistä helpompi hahmottaa yhdellä vilkaisulla. Näin uusi digitaalinen esitys parantaa ajomukavuutta, ajoelämystä ja turvallisuutta merkittävästi.

  • Bang & Olufsen High End Surround Sound System -äänentoistojärjestelmä

    BMW 5-sarjan Sedanin innovatiivinen Bang & Olufsen High End -tilaäänijärjestelmä saa huippuluokan musiikkielämyksen ja mahtavan ajonautinnon sulamaan ainutkertaiseksi kokemukseksi. Järjestelmään kuuluu kuusitoista kaiutinta ja yhteensä 1 200 watin vahvistinteho. Erinomaista akustiikkaa parantaa Dirac Dimensions -signaalinmuokkaus. Varuste sisältää ääniasetukset Studio ja Expanded sekä kaiuttimien etulevyjen yksilöllisen valaistuksen.

PANORAAMALASIKATTO.

Panoraamalasikatto avaa upeat näkymät ylöspäin ja päästää upean määrän valoa, mikä tekee sisätiloista tyylikkäät ja väljemmän tuntuiset. Jos auringonpaiste on liian voimakasta, aurinkosuojaverhoa voidaan vetää sähkötoimisesti suojaksi portaattomasti. Koska panoraamalasikaton luukku voidaan avata joko taaksepäin tai takareuna ylös -tuuletusasentoon, sisätilaan virtaavan ilman määrä voidaan säätää halutun mukaiseksi. Kun luukkuosa avataan takareuna ylös -tuuletusasentoon, verho säätyy automaattisesti taaksepäin. Integroitu ja automaattisesti esiin tuleva tuuliohjain pitää tuulen suhinat miellyttävällä tasolla ajettaessa luukku avattuna.