TEHOKKUUS UUDELLA TASOLLA.

BMW EfficientDynamics BMW ActiveHybrid 5:ssä.

BMW ActiveHybrid 5 yhdistää innovaatiot ainutlaatuisella tavalla yhteen: BMW EfficientDynamics on kattava paketti toimenpiteitä ja tekniikoita ajamisen ilon parantamiseksi ja päästöjen pienentämiseksi.

PERFORMANCE HYBRID.

BMW ActiveHybrid 5 edustaa Performance Hybridin seuraavaa sukupolvea, jossa moottoreiden yhteisteho on 250 kW (340 hv) ja vääntömomentti 450 Nm.

 • Kuusisylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori

  BMW TwinPower Turbo -moottori on toteutettu kevytrakennetekniikkaa hyödyntäen. TwinScroll-turboahtimensa avulla se kehittää voimakkaan 225 kW:n (306 hv:n) tehon. Siitä saadaan 400 Nm:n vääntömomentti ja huippunopeudeksi 250 km/h. Kiihdytyksen nollasta sataan BMW ActiveHybrid 5 suorittaakin vain 5,9 sekunnissa. Ja kaiken tämän saat vaikuttavan alhaisilla kulutus- ja päästöarvoilla: 7,0–6,4 l/100 km ja 163–149 g/km CO2 (kaikki arvot ovat EU-testiajosyklin mukaisia, ja ne riippuvat valituista renkaista).

 • Sähkömoottori

  Toinen Performance Hybridin komponentti on 40 kW:n tehoinen sähkömoottori. Sen avulla auto pystyy kulkemaan jopa 60 km/h:n nopeuteen saakka pelkällä sähköllä. Ohituksissa, ylämäissä ja muissa spontaania kiihdytystä vaativissa ajotilanteissa sähkömoottori on polttomoottorin tukena. Tehonsa tämä sähköinen voimanlähde saa taka-akselin yläpuolelle sijoitetusta litiumioni-suurtehoakusta.
  Litiumioni-suurtehoakun hyviin ominaisuuksiin kuuluu pitkä käyttöikä, josta sillä on erityistodistus. Sen mukaisesti teholupaukset pitävät ensimmäiset 100 000 kilometriä tai maksimissaan viisi vuotta.

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

BMW ActiveHybrid 5 -mallissa on käytössä uusimman sukupolven hybriditekniikka. ECO PRO -tilan ja lukuisien muiden BMW EfficientDynamics -toimenpiteiden yhteispelin tuloksena syntyy erinomainen tehokkuus – eikä auton ajodynaamisista ominaisuuksista tarvitse tinkiä lainkaan.

HYBRIDIMALLIN START/STOP-TOIMINTO.

Hybridimallin Start/Stop-toiminto sammuttaa polttomoottorin automaattisesti, kun autolla pysähdytään. Tärkeimmät toiminnot kuten ilmastointilaite saavat tällöin energiansa korkeajänniteakusta. Kun kaasupoljinta sitten painetaan, auto lähtee liikkeelle sähkömoottorilla. Jos halutaan kiihdyttää voimakkaammin, polttomoottori käynnistyy. Tulos: vähemmän polttonesteen kulutusta ja vähemmän päästöjä.

ECO PRO -TILA.

Kulutusystävällinen ECO PRO -tila varmistaa, että kaasupolkimen ja vaihteiston sekä lämmitys-/ilmastointistrategian tunnuskuvaajia sovitetaan älykkäästi. ECO PRO -vinkit auttavat sinua optimoimaan omaa ajotyyliäsi, ja bonuskäyttösäteestä näet, montako lisäkilometriä sinulla on ajettavanasi, kun olet valinnut kulutuksen suhteen optimoidun ECO PRO -tilan.
ECO PRO -tila voi vähentää polttonesteen kulutusta – yksilöllisestä ajotyylistäsi riippuen – jopa 20 prosenttia.
Vielä 5 prosentin säästöpotentiaalin mahdollistavat vapaa rullaus-, ennakointiavustin- ja ECO PRO -reitit -toiminnot, jotka edellyttävät, että autossa on automaattivaihteisto ja navigointijärjestelmä Professional. Säästöpotentiaalit on määritetty BMW:n sisäisissä kulutustutkimuksissa.

 • Vapaa rullaus

  Vapaa rullaus -toiminnolla (käytettävissä vain automaattivaihteiston yhteydessä) auto liukuu tietä pitkin jopa 160 km/h nopeudella, kun kuljettaja siirtää jalan pois kaasupolkimelta eikä ala jarruttaa eikä ennakointinäyttöavustin tehosta ajoa nopeutta sovittamalla.

 • Ennakointiavustin

  Toinen innovatiivinen toiminto on ennakointiavustin. Se tunnistaa navigointijärjestelmän tietojen perusteella reitillä olevat kaarteet, taajamiin tuloliittymät, liikenneympyrät, T-risteykset, nopeusrajoitukset ja moottoritieliittymät ja antaa jo ennakkoon vinkkejä siitä, milloin jalan voi siirtää pois kaasupolkimelta. Ennakointiavustin ohjaa lisäksi tehokkaasti vapaa rullaus -toimintoa.

 • ECO PRO -reitit

  Polttonesteen taloudellisesta käytöstä pitää huolen myös ECO PRO -reitit. Se tarjoaa sinulle taloudellisuuden kannalta optimaalisen reitin, jonka laskennassa otetaan huomioon liikenteen vilkkaus, oma ajotyylisi ja paikalliset olosuhteet. Järjestelmä näyttää sinulle reitin tuottaman säästön, minkä perusteella voit itse päättää, haluatko noudattaa suositusta.

AERODYNAMIIKKA.

AERODYNAMIIKKA.

Auton muotoilu noudattaa johdonmukaisesti BMW EfficientDynamicsin filosofiaa. Etenkin aerodynaamisesti muotoillut etuhelma ja pohja vakuuttavat innovatiivisilla uudistuksilla, jotka vähentävät ilmanvastusta ja polttonesteen kulutusta.
Auton koko keulassa uudelleen muotoiltua etuhelmaa myöten tiivistyy BMW EfficientDynamicsin filosofia. Jäähdytysilman imukanavien optimoitu muotoilu parantaa auton aerodynaamisia ominaisuuksia – ja auttaa siten vähentämään ilmanvastuskerrointa. Sama koskee myös pyöränkoteloita, joiden muotoilulla ajoviiman pyörteilyä saadaan vähennettyä.

Pohjan laaja-alainen moottoritilaa suojaava kate ja pohjaverhous ovat aerodynamiikkaa selvästi parantavia yksityiskohtia. Uusista kate-elementeistä on huomattavaa etua muutenkin kuin aerodynamiikan kannalta lisäksi ne parantavat kätevästi äänieristystä ja korroosiosuojaa.

JARRUTUSENERGIAN TALTEENOTTO.

Jarrutettaessa vapautuu aina liike-energiaa, joka pitkään jätettiin autoissa täysin hyödyntämättä. Jarrutusenergian talteenotto käyttää tätä aiemmin hyödyntämättä jätettyä potentiaalia ja tuottaa sähköä vapautuvasta liike-energiasta, jota muodostuu, kun kuljettaja siirtää jalan pois kaasupolkimelta tai jarruttaa.
Näin tuotettu sähkö ladataan akkuun. Tämän älykkään energianhallintajärjestelmän ansiosta laturin ei tarvitse enää olla jatkuvasti käynnissä, ja generaattorin kuormitus kevenee. Tulos: polttonesteen kulutus vähenee ja teho paranee – aivan BMW EfficientDynamicsin periaatteiden mukaisesti.

ILMALÄPPIEN OHJAUS.

ILMALÄPPIEN OHJAUS.

Ilmaläppien ohjaus perustuu tunnistimeen, joka tarkkailee moottorin jäähdytystarvetta jatkuvasta ajon aikana. Ilmavirran ei enää tarvitse kulkea jatkuvasti jäähdyttimen läpi. Ilmaläpät avautuvat ja sulkeutuvat ajo-olosuhteiden ja ulkolämpötilan mukaan, parantavat aerodynamiikkaa ja lyhentävät moottorin lämpimäksikäyntivaihetta. Tämä alentaa polttonesteen kulutusta.