URHEILULLISUUS JA TYYLIKKYYS AINUTKERTAISESTI YHDISTETTYNÄ.

BMW ActiveHybrid 5:n muotoilu.

URHEILULLISUUS JA TYYLIKKYYS AINUTKERTAISESTI YHDISTETTYNÄ.

BMW ActiveHybrid 5:n muotoilu.

URHEILULLISUUS JA TYYLIKKYYS AINUTKERTAISESTI YHDISTETTYNÄ.BMW ActiveHybrid 5:n muotoilu.

ULKOPUOLEN MUOTOILU.

"BMW-auton täytyy näyttää, mitä sen kanssa voi kokea. Se luonne täytyy voida nähdä ja tuntea. Muotoilu antaa lupauksen, joka lunastetaan ajettaessa." Adrian van Hooydonk, BMW Groupin muotoilujohtaja.

Ulkopuolen muotoilu

"BMW-auton täytyy näyttää, mitä sen kanssa voi kokea. Se luonne täytyy voida nähdä ja tuntea. Muotoilu antaa lupauksen, joka lunastetaan ajettaessa." Adrian van Hooydonk, BMW Groupin muotoilujohtaja.

SISÄTILAN DESIGN.

BMW ActiveHybrid 5 -mallin sisätila ottaa kuljettajan vastaan modernina ja itsevarmana. Jäntevät linjat ja jämäkät pinnat hahmottavat sisätilan rakenteen ja saavat aikaan avaran tilantunteen.

 • Täydellisesti istuvat muodot

  Tummien ja vaaleiden elementtien vaihtelu ohjaa katsetta selkeästi: se takaa miellyttävän, vaakasuoran yleisvaikutelman ja rakenteen. Sisäpuolelta hieman koveraksi muotoillut ovet tukevat kuljettajan ja etumatkustajan istuimen räätälöityä muotoa ja korostavat sisätilan modernia olemusta. BMW ActiveHybrid 5 -tekstilogolla varustetut merkit kertovat tämän sisätilan kuulumisesta poikkeukselliseen autoon, joka on sovitettu tehokkuuden ja ajamisen ilon mukaan.

 • Kuljettajasuuntautuneisuus

  BMW ActiveHybrid 5 -mallin ergonominen konsepti on suunniteltu täysin BMW-autoille tyypillisen kuljettajalähtöisyyden mukaisesti. Keskikonsoli kääntyy hieman kuljettajaa kohti. Mukavuustoimintojen hallintalaitteet ovat ohjauspyörän oikealla puolella ja siten sekä kuljettajan että etumatkustajan optimaalisesti käytettävissä. Ajodynamiikan toimintoja kuten aktiivista vakionopeussäätöä kuljettaja voi käyttää vasemmalla kädellään. Jokainen hallintalaite ja jokainen näyttö on sijoitettu ergonomian kannalta optimaalisesti – juuri sinne, missä sen vaistomaisesti olettaakin olevan. Kun katse kulkee hieman oikealle, se kohtaa automaattisesti monitoiminäytön. Kaistanvaihdon varoitusjärjestelmän vilkkuva valo näkyy tarpeen tullen ulkopeileissä, joihin se on integroitu. Keskelle kuljettajan eteen on sijoitettu BMW Head-Up -näyttö: se projisoi tärkeimmät ajotiedot, kuten navigointijärjestelmän opastukset, suojaan kuljettajan näkökenttään.

ADAPTIIVISET LED-AJOVALOT.

ADAPTIIVISET LED-AJOVALOT.

Adaptiivisten LED-ajovalojen valokuvio mukautuu automaattisesti ajonopeuteen (ajoradan dynaaminen valaisu). Vilkkujen ja huomiovalojen lisäksi niihin sisältyviä toimintoja ovat adaptiiviset ajovalot, joissa on mukautuva valokuvion säätö kaupunkiajoon ja moottoritieajoon, kääntymisvalotoiminto sekä BMW Selective Beam (häikäisemätön kaukovaloavustin), joka säätää kaukovaloja automaattisesti. Siten järjestelmä valaisee tien optimaalisesti kaikissa olosuhteissa.
Liikkuvat ajovalot paljastavat kaarteen katseelle heti, kun auto kääntyy kaarteen suuntaan. Integroitu kääntymisvalo syttyy automaattisesti lisäämään lähialueen valaisua jo paikallaan oltaessa, kun vilkut kytketään päälle tai ohjauspyörää käännetään. Näin adaptiivinen kaarrevalotoiminto valaisee lähialueen tällaisissa tilanteissa optimaalisesti ja lisää siten aktiivista ajoturvallisuutta.
Häikäisemättömän kaukovaloavustimen BMW Selective Beam ansiosta kaukovalot ovat käytössä, jos ajotilanne sen sallii, joten näkyvyys on optimaalinen myös yön pimeydessä. Järjestelmä tarkkailee edellä kulkevaa ja vastaan tulevaa liikennettä ja säätää kaukovalojen kantamaa luotettavasti estäen muiden tiellä liikkuvien häikäistymisen.

TUNNELMA.

BMW ActiveHybrid 5 -mallin ainutkertaisessa tunnelmassa korostuvat ennen kaikkea absoluuttinen mukavuus ja ympäristö, jossa tunnet olevasti erityisen hyvässä turvassa jokaisella istumapaikalla. Keskikonsoli kääntyy kevyesti kuljettajaa kohti. Kaikki hallintalaitteet ja näytöt löytyvät juuri sieltä, mistä niitä vaistomaisesti etsisikin. Tärkeimmät tiedot kuljettaja näkee lisävarusteena saatavan BMW Head-Up -näytön ansiosta suoraan näkökentästään tuulilasista. BMW ActiveHybrid 5 -mallin sisätilan ainutlaatuista yleisvaikutelmaa voi kehittää yksilöllisesti myös muilla lisävarusteilla.

 • Valodesign

  Lisävarusteena saatava Ambient-tunnelmavalaistus luo hillityn, tyylikkään valaistuksen. Se korostaa ylellistä tunnelmaa ja toimii samalla käytännöllisenä valonlähteenä muun muassa keskikonsolin säilytyslokerossa ja ovilokeroissa ja -verhouksissa. Värinvaihtotoiminnolla voit valita vaaleamman valkoisen tai hillityn oranssin valon aivan oman mielialasi ja tunnelmasi mukaan.

 • Monitoimintoinen mittaristonäyttö

  Lisävarusteisiin kuuluva monitoimintoinen mittaristonäyttö, jossa on Black Panel -tekniikka tuo eri ajotilat esille räätälöimällä näyttöjä. Näin syntyy itsenäisiä väri- ja tunnelmamaailmoja, jotka parantavat turvallisuutta, tehokkuutta ja esimerkillistä kuljettajasuuntautuneisuutta. Navigointiohjeet ja kuljettajaa tukevien järjestelmien tiedot on nyt entistä helpompi hahmottaa yhdellä vilkaisulla. Näin uusi digitaalinen esitys parantaa ajomukavuutta, ajoelämystä ja turvallisuutta merkittävästi.

 • Bang & Olufsen High End Surround Sound System -äänentoistojärjestelmä

  BMW ActiveHybrid 5 -mallin innovatiivinen Bang & Olufsen High End Surround Sound System -äänentoistojärjestelmä saa huippuluokan musiikkielämyksen ja mahtavan ajonautinnon sulamaan ainutkertaiseksi kokemukseksi. Järjestelmään kuuluu kuusitoista kaiutinta ja yhteensä 1 200 watin vahvistinteho. Erinomaista akustiikkaa parantaa Dirac Dimensions -signaalinmuokkaus. Varuste sisältää ääniasetukset Studio ja Expanded sekä kaiuttimien etulevyjen yksilöllisen valaistuksen.