NÄYTTÄÄ SUUNNAN. JOHDONMUKAISESTI.

BMW 330e iPerformance Sedan.

NÄYTTÄÄ SUUNNAN. JOHDONMUKAISESTI.

BMW 330e iPerformance Sedan.

Sähkömoottorin ja BMW TwinPower Turbon yhdistelmä kokoaa kahden maailman parhaat palat erityisen dynaamiseen ja mukavaan Sedaniin: BMW 330e iPerformance -malliin. Innovaatio kohtaa BMW 3-sarjan urheilullisuuden ja eleganssin suvereenisti. Vaikuttava ajodynamiikka, huippuluokan tehokkuus ja ympäristöystävällisyys, joka merkitsee paikallisesti päästötöntä ajoa – ainutlaatuinen konsepti sovitettuna täydellisesti BMW 3-sarjan Sedanin laatuihin.

NÄYTTÄÄ SUUNNAN. JOHDONMUKAISESTI.BMW 330e iPerformance Sedan.

Sähkömoottorin ja BMW TwinPower Turbon yhdistelmä kokoaa kahden maailman parhaat palat erityisen dynaamiseen ja mukavaan Sedaniin: BMW 330e iPerformance -malliin. Innovaatio kohtaa BMW 3-sarjan urheilullisuuden ja eleganssin suvereenisti. Vaikuttava ajodynamiikka, huippuluokan tehokkuus ja ympäristöystävällisyys, joka merkitsee paikallisesti päästötöntä ajoa – ainutlaatuinen konsepti sovitettuna täydellisesti BMW 3-sarjan Sedanin laatuihin.

AUTON KONSEPTI.

BMW 3-sarja, jolla on pienen auton kulutusarvot: BMW EfficientDynamicsiin kuuluvan BMW eDrive -tekniikan ansiosta puhtaasti sähköllä ajamisen käyttösäde on jopa noin 35 kilometriä – paikallisesti päästöttömästi ja polttonestettä kuluttamatta. Korkeajänniteakku on sijoitettu tavaratilan alle. Tavaratila vetää 360 litraa ja täyttää siten kaikki arjen odotukset – mukavuudesta, toimivuudesta tai tilavuudesta tinkimättä. Lisäksi Plug-in-hybridi tarjoaa urheilullisesti sovitetun alustansa ansiosta parhaan mahdollisen vetopidon ja ketteräliikkeisyyden sekä täydet ajodynaamiset ominaisuudet kaikissa ajotiloissa. Näin BMW 330e iPerformance Sedan ylittää kaikki odotukset myös dynamiikkansa suhteen. Tulevaisuuteen tähtäävä autokonsepti, joka turhaan hakee vertaistaan.

BMW iPerformance.

YKSILÖLLINEN AJOKÄYTTÄYTYMINEN.

Plug-in-hybridinä BMW 330e iPerformance Sedanissa on eri käyttötiloja, joilla kuljettaja voi vaikuttaa merkittävästi todelliseen kulutukseen. Miltä se näyttää, riippuu toisaalta ajotilan valinnasta – toisaalta omasta käyttötavasta. Jos akku on täynnä, autolla voidaan ajaa jopa 35 kilometrin matka kuluttamatta pisaraakaan polttonestettä. AUTO eDrive -tilassa painopiste on parhaassa mahdollisessa taloudellisuudessa, mikä saavutetaan yhdistämällä sähkö- ja polttomoottorin käyttöä optimaalisesti.

 • Kaupunkiajo

  Kaupunkiajossa BMW 330e iPerformance Sedan ottaa kaiken irti Plug-in-hybridin vahvuuksista. Lyhyet matkat voidaan ajaa pelkällä sähköllä, ja hybriditilan käytön ansiosta yhdistetyn kulutuksen lukemaksi voidaan saada 2,1–2,4 l/100 km ja CO2-päästöksi 49–55 g/km (toistaiseksi vahvistamattomia ennakkotietoja). Näin BMW 330e -mallia voidaan kaupungissa sanoa todelliseksi kahden litran autoksi.

 • Arkiajo

  Myös toisella paikkakunnalla töissä käyville BMW 330e iPerformance Sedan on optimaalinen auto. 50 kilometrin matkalla polttonesteen keskikulutus on 3,5–4,5 litraa (toistaiseksi vahvistamattomia ennakkotietoja), eli selvästi pienempi kuin muilla saman kokoluokan autoilla. Lyhyesti sanottuna: Nauti BMW 330e iPerformance Sedanin dynaamisista suoritusarvoista ja vähäisestä kulutuksesta.

 • Pitkän matkan ajo

  Koe vähän kuluttava ajonautinto – myös pitkillä matkoilla. Korkeajänniteakun varaustilasta riippuen lomamatka voidaan tehdä noin 7 l/100 km yhdistetyllä keskikulutuksella (toistaiseksi vahvistamaton ennakkotietoarvo).

VOIMANSIIRTOLINJA.

Voimakas nelisylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori ja huipputehokas eDrive-sähkömoottori saavat BMW 330e iPerformance Sedanin kulkemaan. Näiden EfficientDynamics -tekniikoiden yhdistelmästä on syntynyt innovatiivinen auto, joka on kulutukseltaan taloudellinen ja tarjoaa samalla täyden ajodynamiikan ja vakauden kaikissa tieolosuhteissa.

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

Olipa kyse päivittäisestä työmatkasta tai viikonlopun huviretkestä: Lyhyet, enintään noin 35 kilometrin mittaiset matkat voidaan ajaa puhtaasti sähköllä eli paikallisesti päästöjä tuottamatta ja polttonestettä kuluttamatta. Pitemmillä tai enemmän tehoa vaativilla matkoilla älykäs energianhallinta takaa sähkö- ja polttomoottorin käytön tehokkaimman yhdistelmän.
eDrive-painikkeella kuljettaja valitsee jonkin kolmesta käyttötilasta: perustilan AUTO eDRIVE, vain sähköisen ajon tilan MAX eDRIVE tai akkua säästävän SAVE BATTERY -tilan, jossa korkeajänniteakun varaustila pidetään vakaana.

 • AUTO eDRIVE -tila

  AUTO eDRIVE -tilassa älykäs energianhallinta päättää, miten sähkö- ja polttomoottorin käyttö voidaan yhdistää tehokkaimmin – ajonopeudesta ja akun varaustilasta riippuen. Tämä tila on jaettu kahteen vaiheeseen: jos akun varaustila on 12–100 %, voidaan ajaa jopa 80 km/h:n nopeudella puhtaasti sähköllä. Jos ajonopeus tästä kiihtyy tai jos kuormitus on suurempi, bensiinimoottori käynnistyy itsestään. Jos akun varaustila on alle 12 %, BMW 330e iPerformance Sedanilla voi ajaa hieman kiihdyttäen enintään 20 km/h nopeudella tai enintään 55 km/h:n vakionopeudella puhtaasti sähköllä.

 • MAX eDRIVE -tila

  Maksimaalista sähköistä ajonautintoa: MAX eDRIVE -tilassa voidaan ajaa jopa 120 km/h:n nopeudella puhtaasti sähköllä. Tätä suuremmilla nopeuksilla tai jos kiihdytyspotentiaalia halutaan hyödyntää loppuun saakka, polttomoottori käynnistyy automaattisesti.

 • SAVE BATTERY -tila

  Kun akun varaustila on vähäinen, voidaan valita SAVE BATTERY -tila, jossa akkua ladataan tehokkaasti polttomoottorin avulla tai akun varaustilaa ylläpidetään. Näin kuljettaja voi aktiivisesti säästää akkukapasiteettia myöhempää puhtaasti sähköistä ajoa varten.

 • Ennakointi

  Kun määränpää on syötetty lisävarusteiseen navigointijärjestelmään, ennakoiva energianhallinta analysoi suunnitellun reitin ottaen huomioon tietoja kuten nopeusrajoitukset ja vallitsevan liikennetilanteen. Näin järjestelmä hyödyntää puhtaasti sähköistä käyttötilaa tilanteen vaatimalla tavalla, tehokkaasti ja ennen kaikkea niillä reittiosuuksilla, joilla siitä on eniten hyötyä: esimerkiksi kaupunkiajossa.

LATAAMINEN.

Käytitpä tavallista pistorasiaa tai kattavaan 360° ELECTRIC -tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvaa BMW i Wallbox -seinälatausasemaa – korkeajänniteakun lataaminen ei voisi olla helpompaa. Matkan varrella energian saatiin on käytettävissä julkisia latauspisteitä.

Kattavat palvelut sähköiseen autoiluun.

 • Lataaminen kotona

  Kotona auto voidaan ladata mukana toimitettavalla, vakiomallisella latausjohdolla pistorasiasta, jolloin menopeli on noin kahdesta neljään tunnin kuluttua käytettävissä ja akku täynnä. Vielä nopeammin ja mukavammin lataus sujuu erikseen saatavaa BMW i Wallbox -latausasemaa käyttäen: Tämä seinään asennettava latausasema kasvattaa lataustehoa, vähentää siten latauksen ajallista kestoa ja täydentää BMW-autojen designia upeasti. Asennuspalvelu ottaa yksilölliset tarpeet joustavasti huomioon. Wallbox Pro -latausasemassa on tavallistakin suuremman lataustehon lisäksi älykäs integrointi kotiverkkoon sekä älypuhelintoimintoja ja energianhallintajärjestelmiä.
  Auton latausliitäntä on suojuksen takana auton vasemmassa etulokasuojassa. Latausliitännän LED-valorengas kertoo varaustilan selkeästi ulospäin.

 • Lataaminen matkan varrella

  Tavallisen kotipistorasian ohella auton akku voidaan ladata myös matkan varrella julkisia latauspisteitä käyttäen – vaivattomasti ja mukavasti. Esimerkiksi ostokset tehtyään kuljettaja voi jatkaa matkaansa päästöttömästi ja akku "täyteen tankattuna".

YHTEYDET.

Aina yhteydessä BMW-autoosi: Älypuhelimella (iOS tai Android) voit käyttää BMW Remote Services -toimintojen kuten etälukituksen lisäksi myös hybridiautojen omia toimintoja. Näin olet aina selvillä BMW 330e iPerformance Sedanisi kulutus- ja tehoarvoista. BMW-palvelut kaiken varalta – käytä autossa tai auton ulkopuolella.

 • BMW ConnectedDrive App

  iOS- ja Android-käyttöjärjestelmillä toimiva BMW ConnectedDrive App -sovellus näyttää tarkat tiedot BMW-auton kulloisestakin tilasta – esimerkiksi auton sijainnin, akun lataustilan ja jäljellä olevan käyttösäteen.
  Lataustapahtumaa voidaan hallita etäohjatusti viikkoajastimella ja ilmastointi etäaktivoida sopivasti matkan alkuun. Matkakohteet, niin sanotut Points of Interest -erikoiskohteet ja latausasemien sijainnit on hyvin helppo lähettää suoraan autoon.
  BMW ConnectedDrive App mittaa myös jokaisen ajomatkan tehokkuuden ja antaa hyödyllisiä vinkkejä, miten autolla voisi liikkua vieläkin taloudellisemmin ja käyttösädettä pidentää.

 • Esi-ilmastointi

  Istu kesähelteellä miellyttävän viileään ja talvella mukavan lämpöiseen autoon, jonka laseissa ei ole tietoakaan huurteesta – sen mahdollistaa BMW 330e Plug-in-hybridin pysäköinti-ilmastointi. Sähkötoimisen kylmäainekompressorin ja sähköisen lämmittimen ansiosta ilmastointiautomatiikka toimii lähes äänettömästi myös moottorin ollessa sammutettuna. Voit ohjelmoida kaksi eri lähtöaikaa.
  Puoli tuntia ennen suunniteltua lähtöhetkeä älykäs ohjausjärjestelmä säätää valitun lämpötilan käyttäen lämmitystä, jäähdytystä ja tuuletusta. Järjestelmää voi käyttää joko autossa olevalla iDrive-monitoimisäätimellä tai mukavasti omalla, yhteensopivalla älypuhelimella ja BMW Remote Service -sovelluksella.
  Jos korkeajänniteakun varaustila on riittävä, pysäköinti-ilmastointi toimii riippumatta siitä, ollaanko autoa juuri lataamassa ulkoisesti vai ei.

MUKAVUUS.

BMW 330e iPerformance Sedanin kaltainen innovatiivinen auto tarjoaa tietenkin erinomaisen mukavuuden. Korkeajänniteakku on sijoitettu niin pieneen tilaan, että 360 litran tavaratila täyttää arjen tarpeet hyvin. Vakiomallinen alusta takaa raskaammassakin kuormassa täydet ajodynaamiset ominaisuudet, jatkuvan vakauden ja miellyttävän ajotunteen myös pitkillä matkoilla.