KULJE OMAA TIETÄSI. JA OTA KOKO MAAILMA MUKAAN.

Palvelut ja sovellukset BMW 2-sarjan Gran Toureriin.

Viestintä, tieto ja viihde – BMW ConnectedDriven palvelujen ja sovelluksien ansiosta koet liikkuvuuden aivan uudella tavalla.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU.

Älykäs hätäpuhelu mahdollistaa nopean ja tarkoituksenmukaisen avunsaannin hätätilanteessa sekä koulutetun henkilökunnan avun ympäri vuorokauden. Onnettomuuden satuttua, esimerkiksi kun turvatyynyt ovat lauenneet tai turvavöiden kiristimet aktivoituneet onnettomuudesta johtuen, järjestelmä soittaa automaattisesti hätäpuhelun.
BMW:n onnettomuuspalvelu (englanninkielinen) saa pelastustöiden kannalta tärkeät tiedot kuten auton tarkan sijainnin, tiedot onnettomuuden vakavuudesta ja matkustajien loukkaantumisvaarasta autoon kiinteästi asennetun SIM-kortin välityksellä, eli omasta matkapuhelimestasi riippumatta. BMW:n onnettomuuspalvelu ilmoittaa asiasta viipymättä lähimmälle hätäkeskukselle tai ohjaa puhelun heille ja on onnettomuuden uhrien tukena puhelimitse siihen saakka, että pelastushenkilökunta pääsee paikalle. Hätäpuhelun voi käynnistää myös manuaalisesti esimerkiksi onnettomuuden muiden osapuolten auttamiseksi.

Näin toimii älykäs hätäpuhelu.

Katso tästä varusteesta kertova video.

CONNECTED DRIVE SERVICES.

ConnectedDrive Services toimii perustana nerokkaille BMW ConnectedDrive -palveluille, joilla ajon aikana saa autoon monenlaista tietoa ja viihdettä.
Niihin lukeutuu myös BMW Online (osa palveluista ei saatavilla Suomessa), jonka avulla pääsee käsiksi auton sijaintipaikkaan liittyviin tietoihin kuten säätiedotuksiin ja uutisiin sekä Google™-hakuun ja Office-toimintoihin.
Lisäksi sovellusten valikkoon voidaan koostaa yksilölliseksi kokonaisuudeksi haluttuja palveluita ja ominaisuuksia kuten nettikameroita, bensiinihintatietoja, pysäköintitiedotuksia, hotellioppaita jne. Myös tiettyjen älypuhelinsovellusten vaivaton, turvallinen ja ajallisesti rajoittamaton käyttö on integroitu.
ConnectedDrive Services mahdollistaa myös pääsyn BMW ConnectedDrive Store -kauppaan (ei toistaiseksi saatavilla Suomessa), josta palveluita ja sovelluksia voi vaivattomasti hankkia haluamakseen ajaksi ja koostaa juuri omien tarpeiden mukaisesti.
Lisäksi varustus ConnectedDrive Services sisältää vielä paljon muuta, mikä tekee jokaisesta BMW:llä ajamisen kerrasta elämyskokemuksen.

Näin toimii ConnectedDrive Services.

Katso tästä varusteesta kertova video.

MYKIDIO-SOVELLUS.

Telekomin ja TV Spielfilmin myKidio-sovellus (ei saatavilla Suomessa) on ainutlaatuinen autoviihderatkaisu, joka on erityisesti tarkoitettu lapsiperheille ja joka kiinteän asennuksen sijasta perustuu käyttäjän omaan mobiilipäätelaitteeseen: tabletit ja älypuhelimet.
Päätelaitteeseen ladattavalla sovelluksella vanhemmat tai itse lapset voivat valita sisältöjä lapsille suunnatusta tarjonnasta: Mukavia videoita, katsele ja kuuntele -kirjoja, dokumenttiohjelmia tai jännittäviä televisio-ohjelmia. Auton iDrive-monitoimisäätimellä ja monitoiminäytöllä vanhemmat säilyttävät aina valvontamahdollisuuden lasten katsomiin sisältöihin: He voivat seurata katseltavaa sisältöä monitoiminäytöstä, valita uusia sisältöjä ja keskeyttää sisällön toiston. Kids' Cockpit -toiminnolla näyttöön saadaan nykyinen ajonopeus, arvioitu saapumisaika ja muuta vastaavaa tietoa, jonka seuraaminen myöskin edistää ajan kulumista matkan aikana.
Laajasta tietokannasta valittu ohjelma näytetään takana matkustaville lapsille iPadeillä, jotka alkuperäisten BMW-lisävarusteiden valikoimasta löytyvällä Travel & Comfort -järjestelmällä voidaan kiinnittää etuistuinten pääntukiin. Kun myKidio-kanava kytketään päälle, taustalla ladataan automaattisesti uusia sisältöjä - siten matkan aikana on aina valmiina riittävä määrä sisältöjä.

CONCIERGE SERVICES.

Oletko aina halunnut tietää, miltä tuntuisi, jos käytettävissä olisi oma hovimestari: Nyt se on mahdollista BMW ConnectedDriven Concierge Service -palvelun avulla (palvelu ei ole saatavilla Suomessa). Tämän elämää mukavoittavan palvelun ansiosta saat napin painalluksella yhteyden BMW-asiakaspalvelun työntekijöihin, jotka ovat käytettävissäsi "henkilökohtaisina assistentteina" matkan varrella.
Olitpa etsimässä jotain tiettyä ravintolaa, lähintä pankkiautomaattia tai päivystävää apteekkia – BMW-asiakaspalvelun työntekijä löytää kohteet ja lähettää tarvitsemasi osoitetiedot niin halutessasi suoraan navigointijärjestelmääsi. Concierge Services on käytettävissäsi matkapuhelimestasi riippumatta, kotimaassa ja ulkomailla, kellon ympäri viikon jokaisena päivänä ja ilman lisäkustannuksia.
Käytön edellytyksenä on lisävaruste BMW ConnectedDrive Services. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

Näin toimii Concierge Service.

Katso tästä varusteesta kertova video.

REAALIAIKAISET LIIKENNETIEDOTUKSET.

Reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei saatavilla Suomessa) tuovat aina ajantasaiset liikennetilannetiedot käytettäviksi autossa.
Järjestelmä välittää tarkat tiedot liikennehäiriön sijainnista ja kestosta, joten autoon saadaan lähes reaaliaikaisesti tiedot moottoriteiden, valtateiden, kantateiden sekä useiden kaupunkien sisäisen liikenteen tilanteesta. Ruuhkien kiertosuositukset auttavat löytämään nopeimman reitin ongelmakohdan ohitse kohti asetettua kohdetta.
Tietojen lähteitä ovat mm. liikennöitsijöiden autokaluston ajoprofiilitiedoista saatavat GPS-tiedot, älypuhelinsovellukset ja poliisin tiedotukset sekä myös usein toistuvat liikennevirtamallitiedot kuten työmatkaliikenne.
Vallitseva liikennetilanne visualisoidaan navigoinnin karttanäkymässä värjäämällä tie- ja katuosuuksia vihreällä, keltaisella, oranssilla tai punaisella.

Näin toimivat reaaliaikaiset liikennetiedotukset.

Katso tästä varusteesta kertova video.

REMOTE SERVICES.

REMOTE SERVICES.

Remote Services -etäkäyttötoiminnoilla voidaan auton sijainti katsoa älypuhelimella, jolla myös voidaan etäavata ja etälukita auton keskuslukitus ja tehdä paljon muutakin.
Remote Services -etäkäyttötoiminnolla ja ilmaisella BMW ConnectedDrive App -sovelluksella (saatavissa Apple Storesta ja Google Play Storesta) voidaan etäohjata BMW-auton eri toimintoja, kuten keskuslukituksen toimintaa. Myös navigointiin löydetyn kohdeosoitteen syöttö auton navigointijärjestelmään on mahdollista online-hausta powered by Google™. Lisäksi auton sijainti voidaan näyttää. Käyttämistä varten Remote Services -toiminnot pitää kerran aktivoida My BMW ConnectedDrive -asiakasportaalissa osoitteessa www.bmw-connecteddrive.fi.