PALJON VOIMAA. VÄHÄN POLTTONESTETTÄ.

Ajodynamiikka kohtaa tehokkuuden BMW 2-sarjan Gran Tourerissa.

PALJON VOIMAA. VÄHÄN POLTTONESTETTÄ.

Ajodynamiikka kohtaa tehokkuuden BMW 2-sarjan Gran Tourerissa.

BMW TwinPower Turbo -bensiini- ja dieselmoottorit, nerokkaat alustajärjestelmät ja napakka Steptronic-automaattivaihteisto: BMW 2-sarjan Gran Tourer tarjoaa uskomattoman urheilullisen ajoelämyksen yhtä lailla pitkillä suorilla kuin tiukoissa kaarteissakin. Tehokas se on myös: BMW EfficientDynamics -tekniikalla varustetun älykkään energianhallintajärjestelmänsä ansiosta BMW 2-sarjan Gran Tourer välttää turhaa polttonesteen kulutusta, varjelee ympäristöä – ja hellii siten myös kukkaroasi.

PALJON VOIMAA. VÄHÄN POLTTONESTETTÄ.Ajodynamiikka kohtaa tehokkuuden BMW 2-sarjan Gran Tourerissa.

BMW TwinPower Turbo -bensiini- ja dieselmoottorit, nerokkaat alustajärjestelmät ja napakka Steptronic-automaattivaihteisto: BMW 2-sarjan Gran Tourer tarjoaa uskomattoman urheilullisen ajoelämyksen yhtä lailla pitkillä suorilla kuin tiukoissa kaarteissakin. Tehokas se on myös: BMW EfficientDynamics -tekniikalla varustetun älykkään energianhallintajärjestelmänsä ansiosta BMW 2-sarjan Gran Tourer välttää turhaa polttonesteen kulutusta, varjelee ympäristöä – ja hellii siten myös kukkaroasi.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Oli kyse maksimaalisista suorituksista tai minimaalisesta kulutuksesta – viime kädessä kaikki BMW:llä liittyy BMW-autoille ominaiseen ajamisen iloon. BMW EfficientDynamics on BMW:n strategia, jolla minimoidaan polttonesteen kulutusta ja CO2-päästöjä ja samalla maksimoidaan dynamiikkaa ja ajonautintoa. Se on toimenpidepaketti, joka kattaa voimansiirron, energianhallinnan ja auton konseptin – vakiona jokaisessa BMW-autossa.
Paremmasta suorituskyvystä ja samalla pienemmistä kulutusarvoista vastaa BMW TwinPower Turbo -moottoriperheen uusi sukupolvi sekä bensiini- että dieselmallien puolella. Tehokkuuden parantamiseen vaikuttavat optimoidun aerodynamiikan lisäksi myös BMW EfficientLightweight -kevytrakennekonsepti, jossa oikeiden materiaalien käyttö oikeissa paikoissa vähentää painoa ja parantaa samalla auton jäykkyyttä. Kattavaan toimenpidepakettiin kuuluu lisäksi älykäs energianhallinta sekä kuljettajan valittavissa oleva ECO PRO -ajotila, joka auttaa ajamaan kulutuksen kannalta optimaalisesti.

BMW xDRIVE.

BMW:n älykäs nelivetojärjestelmä xDrive sovittautuu myös vaikeisiin tieolosuhteisiin täydellisesti tarjoamalla aina parhaan vetopidon. Auto pysyy xDriven ja dynaamisen ajovakauden valvonnan (DSC) ansiosta vakaasti suunnassaan. DSC:n tunnistimet ohjaavat xDrive-järjestelmää jakamaan vetävän voiman akseleille jo ennakkoon siten, että yli- tai aliohjautuminen saadaan estettyä ajoissa, mikä parantaa suuntavakautta. DSC:n täytyy vaikuttaa vähemmän, kun tien kunto on kriittinen. BMW xDrive yhdistää tehokkaasti nelivedon edut – vetopidon, suuntavakauden ja ajoturvallisuuden – BMW:lle ominaiseen ohjattavuuteen ja vielä suurempaan ajamisen iloon.

BMW sDRIVE.

BMW sDRIVE.

sDrive on BMW:n nimitys järjestelmälle, jossa vetävä voima välittyy vain toisen akselin pyörille. Tavallisesti BMW-autoissa sDrive on taka-akselilla. Tietyissä autokonsepteissa käytetään kuitenkin sDrive-etuvetojärjestelmää. BMW 2-sarjan Gran Tourerin kompakti sDrive-etuvetojärjestelmä takaa runsaan sisätilan ja samalla merkille ominaisen dynamiikan ja ketteräliikkeisyyden.

AJAMISEN ILO ON MUOTOSEIKKA.

Koe BMW 2-sarjan Gran Tourer videolla.

AJAMISEN ILO ON MUOTOSEIKKA.

Koe BMW 2-sarjan Gran Tourer videolla.

DYNAAMINEN VOIMAN VÄLITYS.

BMW 2-sarjan Gran Tourer -mallin dynaamisessa voimansiirtojärjestelmässä yhdistyvät erinomainen suorituskyky ja tehokkuus. BMW TwinPower Turbo -bensiini- ja -dieselmoottorit sekä 6- tai 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto, jossa vaihteet on porrastettu optimaalisesti, takaavat upean voimankehityksen, spontaanit reaktiot, vähäiset päästöt ja erinomaisen tasaisen käynnin.

 • BMW TwinPower Turbo -teknologia

  BMW TwinPower Turbo -tekniikan ansiosta BMW EfficientDynamics -moottoriperheen uudet moottorit vakuuttavat selvästi temperamenttisemmalla voimankehityksellä sekä spontaanilla reaktioherkkyydellä jo alhaisilla kierroslukualueilla. Samalla ne ovat taloudellisia ja vähäpäästöisiä, tehokkaampia ja dynaamisempia ja tarjoavat paremman ajonautinnon.

 • 6-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto

  Kuusivaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto tarjoaa paremman vaihtamis- ja ajomukavuuden, ja optimoidun hydraulisen ohjauksen ansiosta vaihteenvaihdot ovat selvästi spontaanimpia. Näin huippuluokan mukavuus saadaan yhdistettyä dynamiikkaan ja vähäisempään polttonesteen kulutukseen.

 • 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto

  Kahdeksanvaihteisessa Steptronic-automaattivaihteistossa vaihteiden tiheämpi porrastus mahdollistaa paremman vaihtamismukavuuden ja minimaaliset kierroslukuhypyt. Näin huippuluokan mukavuus saadaan yhdistettyä vaikutuksen tekevään dynamiikkaan ja vähäisempään polttonesteen kulutukseen.
  Tähän vaikuttaa myös momentinmuuntimen lukituskytkin – vaikka vaihtaisit manuaaliseen tilaan. Yhdessä pienten kierroslukuhyppyjen ja täsmällisen vaihteensovituksen kanssa se tekee vaihteiden vaihtamisesta erittäin mukavaa.
  Verkotetut toiminnot kuten auton tilan tunnistus ja liikennetilanteen tunnistus vaikuttavat merkittävästi vaihteiston vaihtamisluonteeseen. Järjestelmä valitsee joka tilanteessa ajotilasta riippuen optimaalisen vaihteen.

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

Vähennä kulutusta, paranna ajonautintoa: koska BMW 2-sarjan Gran Tourer -mallissa on BMW EfficientDynamicsin älykäs energianhallintajärjestelmä, jokaisesta polttonestepisarasta saa enemmän irti. Enemmän suorituskykyä, tehokkuutta ja ajonautintoa.

 • ECO PRO -tila

  ECO PRO -ajoasetuksen ansiosta kulutusta voidaan yksilöllisestä ajotyylistä riippuen vähentää jopa 20 prosenttia, kuten BMW:n sisäinen kulutustutkimus on osoittanut. Lisää säästöpotentiaalia tarjoavat lisätoiminnot vapaa rullaaminen ja ECO PRO -reitti.

 • Moottorin Start/Stop-toiminto

  Moottorin Start/Stop-toiminto sammuttaa moottorin hetkellisesti auton pysähtyessä esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, ja näin polttonesteen vähenee. Kytkimen painallus (jos autossa on manuaalivaihteisto) tai jarrupolkimen vapauttaminen (jos autossa on Steptronic-automaattivaihteisto) saa moottorin käynnistymään automaattisesti sekunnin murto-osissa.

 • Jarrutusenergian talteenotto

  Jarrutettaessa vapautuu aina liike-energiaa, joka pitkään jätettiin autoissa täysin hyödyntämättä. Jarrutusenergian talteenotto käyttää tätä aiemmin hyödyntämättä jätettyä potentiaalia ja tuottaa sähköä vapautuvasta liike-energiasta, jota muodostuu, kun kuljettaja siirtää jalan pois kaasupolkimelta tai jarruttaa. Näin tuotettu sähkö ladataan akkuun. Tämän älykkään energianhallintajärjestelmän ansiosta laturin ei tarvitse enää olla jatkuvasti käynnissä, ja generaattorin kuormitus kevenee. Tulos: polttonesteen kulutus vähenee ja teho paranee – aivan BMW EfficientDynamicsin periaatteiden mukaisesti.

 • Vaihtamishetken näyttö

  Vaihtamalla oikeaan aikaan ja optimaalisesti voidaan etenkin kaupunki- ja maantieajossa säästää runsaasti polttonestettä. Optimaalinen vaihteenvaihto vähentää polttonesteen kulutusta – siksi moottorielektroniikka laskee ajotilanteen ja moottorin kierrosluvun huomioon ottaen kulloinkin tehokkaimman vaihteen. Infonäyttöön syttyvä nuolisymboli kertoo, jos auto kulkisi taloudellisemmin suuremmalla tai pienemmällä vaihteella. Järjestelmä tunnistaa voimakkaat kiihdytykset, jolloin vaihtamissuositus annetaan vastaavasti suuremmilla kierrosluvuilla. BMW:n sisäiset vertailutestit ovat osoittaneet, että vaihtamishetken näytöllä varustetut autot kuluttavat noin neljä prosenttia vähemmän polttonestettä.

AERODYNAMIIKKA.

Kohdennetuilla aerodynamiikkatoimenpiteillä BMW saavuttaa optimoidun ilmanvastuksen. Sillä on myönteinen vaikutus tehokkuuteen ja ajovakauteen, ja se vähentää melutasoa sisätilassa. Tähän vaikuttavat osaratkaisut kuten etuhelman Air Curtain, perän Airblade -osat sekä pohjan laaja-alainen kate.

 • Air Curtain

  Etuhelmaan integroidussa ilmaverhossa tiivistyy BMW EfficientDynamicsin filosofia. Air Curtain ohjaa ajoviiman kahden pystysuoran kanavan kautta etupyöränkoteloiden ohi, jolloin kiihdytetty ilmavirta muodostaa "verhon" pyörien ulkopuolelle. Tämän innovatiivisen toimenpiteen avulla saadaan vähennettyä pyörteilyä ja ilmanvastusta, jolloin polttonesteen kulutus pienenee tuntuvasti.

 • Air Blades

  Air Blades -nimitystä käytetään auton perässä koripilareiden yläosassa olevista jatkeista. Ne katkaisevat ilmavirtauksen ja vähentävät siten pyörteilyä perän takana. Tämän tuloksena ilmanvastus vähenee ja siten myös polttonesteen kulutus ja CO2-päästö. Lisäksi Air Blade -osat tuovat perän ulkonäköön urheilullista dynamiikkaa.

KETTERÄLIIKKEISYYS JA AJOMUKAVUUS.

KETTERÄLIIKKEISYYS JA AJOMUKAVUUS.

Rivakkuutta kaupunkiliikenteeseen tai rentoutta pitkille lomamatkoille: BMW 2-sarjan Gran Tourer sovittautuu optimaalisesti ajotilanteeseen ja takaa aina parhaan ajonautinnon.
Pysy aina oikealla kaistalla myös sähkömekaanisen ohjaustehostuksen ansiosta: se välittää suoran ohjaustuntuman ja edistää samalla ketteräliikkeisyyttä ja ajomukavuutta. Se on sovitettu täydellisesti uuteen voimansiirtokonseptiin ja vakuuttaa suuntavakaudellaan, suoralla reaktioherkkyydellään ja pysäköitäessä vähäisemmällä ohjausvoimantarpeellaan.
Mukautuvan sport-ohjaustehostimen ja Servotronicin ansiosta auto vastaa ohjausliikkeisiin suoraan ja ripeästi, eikä ohjausvoimaa tarvita paljon. Ohjaus reagoi ohjauskulmaan erilaisin välityssuhtein. Se parantaa auton hallittavuutta urheilullisesti ajettaessa ja mukavuutta pysäköitäessä tai käännyttäessä sivutielle.