AINA YHTEYDESSÄ. AINA VAPAA.

BMW ConnectedDrive -palvelut ja -sovellukset BMW 2-sarjan Coupéssa.

Vapaus merkitsee oman tien kulkemista, aina. Juuri sen tekemistä, mikä milloinkin sattuu huvittamaan. BMW ConnectedDriven älykkäät palvelut on kehitetty juuri sitä varten: ne ovat saatavilla aina tarvittaessa, ne tuntevat oman musiikkimakusi, löytävät nopeimmat reitit yksilöllisiin kohteisiisi. Ja ne tekevät BMW 2-sarjan Coupésta täydellisen kumppanin, jonka kanssa nauttia rajattomasta vapaudesta.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

ConnectedDrive Services toimii perustana nerokkaille BMW ConnectedDrive -palveluille, joilla ajon aikana saa autoon monenlaista tietoa ja viihdettä.
Niihin lukeutuu myös BMW Online (osa palveluista ei saatavilla Suomessa), jonka avulla pääsee käsiksi auton sijaintipaikkaan liittyviin tietoihin kuten säätiedotuksiin ja uutisiin sekä Google™-hakuun ja Office-toimintoihin.
Lisäksi sovellusten valikkoon voidaan koostaa yksilölliseksi kokonaisuudeksi haluttuja palveluita ja ominaisuuksia kuten nettikameroita, bensiinihintatietoja, pysäköintitiedotuksia, hotellioppaita jne. Myös tiettyjen älypuhelinsovellusten vaivaton, turvallinen ja ajallisesti rajoittamaton käyttö on integroitu.
ConnectedDrive Services mahdollistaa myös pääsyn BMW ConnectedDrive Store -kauppaan (ei toistaiseksi saatavilla Suomessa), josta palveluita ja sovelluksia voi vaivattomasti hankkia haluamakseen ajaksi ja koostaa juuri omien tarpeiden mukaisesti.
Lisäksi varustus ConnectedDrive Services sisältää vielä paljon muuta, mikä tekee jokaisesta BMW:llä ajamisen kerrasta elämyskokemuksen.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Sopivin musiikki jokaiseen tilanteeseen, jokaiselle tielle ja jokaiseen tunnelmaan. Online Entertainmentilla (ei saatavilla Suomessa) BMW-autosta on mahdollista päästä soittamaan rajoittamaton määrä miljoonista musiikkikappaleita – suoraan, ilman erillisen laitteen kuten älypuhelimen käyttöä. Jokaiseen musiikkimakuun löytyy oikeanlaista musiikkia.
Kun autossa kuunnellaan jokin esittäjän kappaletta tai albumia, se tallentuu automaattisesti autossa olevalle kiintolevylle. Siten musiikkinautinto on häiriötön, täysin ilman katkoja.
Online Entertainmentilla voidaan BMW-musiikkiyhteistyökumppanin kuten Napsterin palveluihin avata vuodeksi tili kiinteään hintaan. Musiikkia voidaan sitten kuunnella ilman lisäkustannuksia kaikkiaan kuudessa Euroopan maassa: Saksa, Ranska, Britannia, Italia, Espanja ja Hollanti. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

BMW APPS.

Tehdaslisävaruste Apps on alusta, joka mahdollistaa älypuhelimien tiettyjen sovellusten eli appsien vaivattoman käytön autossa. Jotta autoon saadaan tuotua koko joukko erilaisia sovelluksia, BMW ei kehitä ainoastaan omia sovelluksiaan kuten BMW Connected ja BMW M Laptimer, vaan tekee tiivistä yhteistyötä myös kumppaneiden kuten Spotify, Napster, GoPro, Deezer ja Audible kanssa, jotta näiden kehittämiä sovelluksia voidaan myös käyttää autossa matkan aikana.

Käyttämistä varten yhteensopiva älypuhelin liitetään Snap-in-adapterilla tai älypuhelin- USB-johdolla autoon. Ääni toistetaan auton audiojärjestelmän kautta. Sen jälkeen sovellusten kaikkia toimintoja voidaan kätevästi ohjata ja käyttää auton iDrive-monitoimisäätimellä. Autokäyttöön tarjolla olevien sovellusten määrä kasvaa jatkuvasti BMW:n ja eri kumppaneiden yhteistyön tuloksena. Lisätietoja internetistä osoitteessa www.bmw.com/apps.

REAALIAIKAISET LIIKENNETIEDOTUKSET.

Reaaliaikaiset liikennetiedotukset (RTTI, ei saatavilla Suomessa) tuovat aina ajantasaiset liikennetilannetiedot käytettäviksi autossa.
Järjestelmä välittää tarkat tiedot liikennehäiriön sijainnista ja kestosta, joten autoon saadaan lähes reaaliaikaisesti tiedot moottoriteiden, valtateiden, kantateiden sekä useiden kaupunkien sisäisen liikenteen tilanteesta. Ruuhkien kiertosuositukset auttavat löytämään nopeimman reitin ongelmakohdan ohitse kohti asetettua kohdetta.
Tietojen lähteitä ovat mm. liikennöitsijöiden autokaluston ajoprofiilitiedoista saatavat GPS-tiedot, älypuhelinsovellukset ja poliisin tiedotukset sekä myös usein toistuvat liikennevirtamallitiedot kuten työmatkaliikenne.
Vallitseva liikennetilanne visualisoidaan navigoinnin karttanäkymässä värjäämällä tie- ja katuosuuksia vihreällä, keltaisella, oranssilla tai punaisella.

CONCIERGE SERVICE.

Oletko aina halunnut tietää, miltä tuntuisi, jos käytettävissä olisi oma hovimestari: Nyt se on mahdollista BMW ConnectedDriven Concierge Service -palvelun avulla (palvelu ei ole saatavilla Suomessa). Tämän elämää mukavoittavan palvelun ansiosta saat napin painalluksella yhteyden BMW-asiakaspalvelun työntekijöihin, jotka ovat käytettävissäsi "henkilökohtaisina assistentteina" matkan varrella.
Olitpa etsimässä jotain tiettyä ravintolaa, lähintä pankkiautomaattia tai päivystävää apteekkia – BMW-asiakaspalvelun työntekijä löytää kohteet ja lähettää tarvitsemasi osoitetiedot niin halutessasi suoraan navigointijärjestelmääsi. Concierge Services on käytettävissäsi matkapuhelimestasi riippumatta, kotimaassa ja ulkomailla, kellon ympäri viikon jokaisena päivänä ja ilman lisäkustannuksia.
Käytön edellytyksenä on lisävaruste BMW ConnectedDrive Services. Palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

ÄLYKÄS HÄTÄPUHELU.

Älykäs hätäpuhelu mahdollistaa nopean ja tarkoituksenmukaisen avunsaannin hätätilanteessa sekä koulutetun henkilökunnan avun ympäri vuorokauden. Onnettomuuden satuttua, esimerkiksi kun turvatyynyt ovat lauenneet tai turvavöiden kiristimet aktivoituneet onnettomuudesta johtuen, järjestelmä soittaa automaattisesti hätäpuhelun.
BMW:n onnettomuuspalvelu (englanninkielinen) saa pelastustöiden kannalta tärkeät tiedot kuten auton tarkan sijainnin, tiedot onnettomuuden vakavuudesta ja matkustajien loukkaantumisvaarasta autoon kiinteästi asennetun SIM-kortin välityksellä, eli omasta matkapuhelimestasi riippumatta. BMW:n onnettomuuspalvelu ilmoittaa asiasta viipymättä lähimmälle hätäkeskukselle tai ohjaa puhelun heille ja on onnettomuuden uhrien tukena puhelimitse siihen saakka, että pelastushenkilökunta pääsee paikalle. Hätäpuhelun voi käynnistää myös manuaalisesti esimerkiksi onnettomuuden muiden osapuolten auttamiseksi.

INTERNET.

Internet-lisävarusteella (ei saatavilla Suomessa) nettisivuja voi ladata BMW-auton teräväpiirtoiseen monitoiminäyttöön. Puhelinoperaattorista riippuen kuljettaja voi ladata valitsemiaan nettisisältöjä täydellä 3G-nopeudella aivan kuten kotikoneella. URL-osoite syötetään helposti ja mukavasti iDrive-monitoimisäätimellä tai nopeasti suosikkien luettelosta. Internet-lisävarusteeseen kuuluva kiinteämaksuinen datalaajakaista mahdollistaa mukavan nettisurffailun suoraan autossa (ei Roaming-verkkovierailua). Nettisurffailuun käytetään monitoiminäyttöä. Jos autossa on takatilan viihdekeskus Professional, Internetissä voi surffailla myös takamatkustamossa etuistuinten selkänojiin asennetuilla litteillä näytöillä.