VAHVA. VAPAUTUNUT. VAUHDIKAS.

Ajodynamiikka ja tehokkuus yhdistyvät BMW 2-sarjan Cabriossa.

VAHVA. VAPAUTUNUT. VAUHDIKAS.

Ajodynamiikka ja tehokkuus yhdistyvät BMW 2-sarjan Cabriossa.

Vastakohtien täydellinen yhdistelmä: BMW 2-sarjan Cabrion dynaaminen voimansiirto ja innovatiiviset BMW EfficientDynamics -tekniikat yhdistävät tinkimättömän voiman ja maksimaalisen tehokkuuden. Tulos: BMW 2-sarjan Cabrio, joka välittää ketteräliikkeisen ohjattavuuden tiehen yhtä suorasti ECO PRO -tilassa kuin urheilullisesti ajettaessa – temperamentikkaasti, impulsiivisesti ja kaikilla aisteilla koettavasti.

VAHVA. VAPAUTUNUT. VAUHDIKAS.Ajodynamiikka ja tehokkuus yhdistyvät BMW 2-sarjan Cabriossa.

Vastakohtien täydellinen yhdistelmä: BMW 2-sarjan Cabrion dynaaminen voimansiirto ja innovatiiviset BMW EfficientDynamics -tekniikat yhdistävät tinkimättömän voiman ja maksimaalisen tehokkuuden. Tulos: BMW 2-sarjan Cabrio, joka välittää ketteräliikkeisen ohjattavuuden tiehen yhtä suorasti ECO PRO -tilassa kuin urheilullisesti ajettaessa – temperamentikkaasti, impulsiivisesti ja kaikilla aisteilla koettavasti.

BMW EFFICIENTDYNAMICS -TEKNOLOGIA.

BMW TwinPower Turbo -tekniikan ansiosta BMW EfficientDynamics -moottoriperheen innovatiiviset bensiini- ja dieselmoottorit mahdollistavat selvästi temperamenttisemman voimankehityksen ja spontaanit reaktiot jo alhaisilla kierrosluvuilla ja ovat silti erityisen taloudellisia ja vähäpäästöisiä. Suurempi tehokkuus ja optimaalinen dynaamisuus varmistavat havaittavasti nautinnollisemman ajon.
Bensiinimoottoreissa on innovatiivinen turboahdintekniikka, täysin säädettävä venttiilinohjausjärjestelmä Valvetronic ja muuntuva nokka-akseliohjaus kaksois-VANOS sekä High Precision -suoraruiskutus. Pitkälle kehitetyt komponentit saavat yhdessä aikaan valtavan voimankehityksen ja suuren tehokkuuden. Turboahtimet, joissa on muuntuva turbiinigeometria, ja uusimman sukupolven Common Rail -suoraruiskutus ovat käytössä dieselmoottoreissa. Optimoitu palaminen pienentää osaltaan polttonesteen kulutusta ja päästöjä.

JÄNNITYSTÄ ILMASSA.

Koe BMW 2-sarjan Cabrion ajodynamiikka.

JÄNNITYSTÄ ILMASSA.

Koe BMW 2-sarjan Cabrion ajodynamiikka.

DYNAAMINEN VOIMAN VÄLITYS.

Suurin mahdollinen teho, vähäinen kulutus – siinä BMW 2-sarjan Cabrion dynaamisen voiman välityksen tavoite. BMW EfficientDynamics -moottoriperheen pitkälle kehitetyt TwinPower Turbo bensiini- ja dieselmoottorit on palkittu useaan otteeseen Engine of the Year Award -palkinnolla. Ne vakuuttavat alhaisilla päästöarvoillaan, erinomaisen tasaisella käynnillään ja vaikuttavan dynaamisella voimankehityksellään. Ja 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto pitää huolen siitä, että tämä voima välittyy tiehen kiihdytyksissä lähes ilman katkoksia.

 • BMW Twin Power Turbo -bensiinimoottorit

  Uusimman sukupolven BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottorit ihastuttavat temperamenttisella voimankehityksellään ja spontaanilla reaktioherkkyydellään jo alhaisilla kierrosluvuilla. Samalla ne ovat taloudellisempia, vähäpäästöisempiä ja suorituskykyisempiä kuin edeltäjämallinsa. Tehokkuuden ja dynamiikan kasvattamiseksi tämä innovaatiopaketti – BMW EfficientDynamics -strategian virstanpylväs – yhdistää uusimmat ruiskutustekniikat ja täysin muuntuvan venttiilinohjauksen Valvetronic, johon sisältyy kaksois-Vanos, sekä innovatiivisen turboahdintekniikan. Tulokseksi saadaan erityisen tehokas voimansiirtolinja, joka ilmentää tunnustusta saanutta BMW:n moottoriosaamista vaikuttavalla tavalla. Moninkertaisesti Engine of the Year Award -palkittua kuusisylinteristä BMW TwinPower Turbo -bensiinirivimoottoria arvostetaan kaikkialla maailmassa sen dynaamisen voimankehityksen, erinomaisen tasaisen käynnin ja vaikuttavan tehokkuuden ansiosta. EfficientDynamics-moottoriperheen tuttua tekniikkakonseptia käytetään lähes kaikissa bensiinimoottoreissa.

 • BMW TwinPower Turbo -dieselmoottorit

  Uuden sukupolven BMW TwinPower Turbo -dieselmoottoreissa kuvastuu BMW EfficientDynamics -ajatusmaailman johdonmukainen noudattaminen: tavoitteena on yhdistää suorituskyvyn ja ajokäyttäytymisen huippuarvot sekä vähäinen kulutus. Dieselmoottorien vahvuuksia ovat spontaani reaktioluonne ja temperamenttinen voimankehitys kaikilla kierroslukualueilla sekä taloudellisuus. Tehokkuuden ja dynamiikan osalta ne ovat joka suhteessa kaikkien epäilysten yläpuolella. Ja työnsä ne tekevät erittäin vähäpäästöisesti ja kitkattomasti. Maksimaalinen ajonautinto on siis taattu. Alumiinikevytrakenteita hyödyntävissä EfficientDynamics-moottoriperheen uusissa dieselvoimanlähteissä on yksi, kaksi tai kolme turboahdinta ja muuntuva turbiinigeometria. Ruiskutuksesta pitää huolen uusimman sukupolven Common Rail -suoraruiskutus. Se turvaa optimoidun palamisen ja auttaa siten osaltaan vähentämään polttonesteen kulutusta ja CO2-päästöjä.

 • 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto

  Kahdeksanvaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto asettaa uuden esikuvan automaattivaihteistojen mukavuudelle ja dynaamisuudelle. Tämä vaihteisto on keskeinen osa BMW EfficientDynamics -strategiaa. Vaihteiden välityssuhteiden erityisen tiheä porrastus mahdollistaa moottorin voiman optimaalisen hyödyntämisen kaikissa ajonopeuksissa. Näin auto kuluttaa vähemmän polttonestettä, mutta samalla saa nauttia auton urheilullisuudesta ja dynamiikasta. Etenkin suuremmissa ajonopeuksissa moottorin kierrosluku jää pienemmäksi, mikä pienentää polttonesteen kulutusta ja moottorin käyntiääntä.
  Siihen oma osuutensa on myös momentinmuuntimen lukituskytkimellä – se toimii myös vaihteiden manuaalista vaihtamista käytettäessä. Moottorin kierrosluvun vähäiset muutokset vaihteita vaihdettaessa ja vaihteiston ominaisuuksien tarkka sovitus auton ominaisuuksiin merkitsevät erittäin hienostuneesti toimivaa vaihteiden vaihtamista. Verkotetut toiminnot kuten ennakointiavustin, auton tilan tunnistus ja liikennetilanteen tunnistus vaikuttavat merkittävästi vaihteiston vaihtamisluonteeseen. Järjestelmä valitsee joka tilanteessa ajotilasta riippuen optimaalisen vaihteen. Ennakointiavustin sovittaa vaihteistonohjausta ajoreittiin navigointitietojen perusteella ja muuttaa reaktioluonteen vieläkin urheilullisemmaksi ja spontaanimmaksi (SPORT-ajotilassa) tai vähentää vaihtamistapahtumia (COMFORT-tilassa) tehdäkseen ajosta mukavampaa.

ECO PRO -TILA.

ECO PRO -tilan avulla polttonesteen kulutusta voi omasta ajotavasta riippuen pienentää jopa 20 prosenttia, kuten BMW:n sisäinen kulutustutkimus on osoittanut. Vielä viisi prosenttia lisää säästöä voidaan saavuttaa lisätoiminnoilla vapaa rullaus, ennakointiavustin ja ECO PRO -reitit.
Vapaan rullaustoiminnon yhteydessä (vain kun 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto) moottori kytketään irti voimansiirtolinjasta ja auto rullaa ilman voimanvälitystä, jos nopeus on 50–160 km/h ja kuljettaja siirtää jalan pois kaasupolkimelta, ei jarruta, eikä ennakointiavustin säädä ajonopeutta.
Ennakointiavustin (vain Professional-navigointijärjestelmän yhteydessä) tunnistaa navigointijärjestelmän tietojen perusteella reitillä olevat kaarteet, taajamiin tuloliittymät, nopeusrajoitukset ja moottoritieliittymät ja antaa kuljettajalle ennakkoon vinkkejä, miten sovittaa ajotapaa oikea-aikaisesti.
ECO PRO -reitit (vain Professional- tai Business-navigointijärjestelmän yhteydessä) näyttävät tehokkaimman reitin ottaen huomioon liikennetilanteen, ajotavan ja tien kunnon. Ajotietokoneelta näet, kuinka monta prosenttia polttonestettä voit säätää valitsemalla ECO PRO -reitin.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Älykäs nelivetojärjestelmä xDrive.

Älykäs nelivetojärjestelmä xDrive jakaa voiman aina tilanteen vaatimalla tavalla. Siten vetopito on aina paras mahdollinen. xDriven ja dynaamisen ajovakauden valvonnan (DSC) ansiosta auto säilyttää ajo- ja suuntavakautensa. xDrive muuttaa sekunnin murto-osien kuluessa voiman jakosuhdetta ja välittää voimaa parhaiten pitäville pyörille. Siten xDrive yhdistää nelivedon perinteisen vahvat ominaisuudet – vetopito, suuntavakaus ja turvallisuus – BMW:lle tyypilliseen täsmälliseen käsiteltävyyteen.