SÄHKÖISTÄ AJODYNAMIIKKAA.

BMW 2-sarjan Active Tourer iPerformance.

SÄHKÖISTÄ AJODYNAMIIKKAA.

BMW 2-sarjan Active Tourer iPerformance.

Yhdistämällä BMW eDrive -tekniikan ja BMW TwinPower Turbo -moottorin BMW 225xe iPerformance Active Tourer tarjoaa sekä sähköisen ajoelämyksen että rajoittamattoman liikkuvuuden. Näiden kahden voimansiirtojärjestelmän älykäs yhteistyö tarjoaa asiakkaan käyttöön sähkötoimisen xDrive-nelivedon. Järjestelmä sovittautuu automaattisesti vallitseviin tieolosuhteisiin ja tarjoaa aina parhaan vetopidon – keskikulutuksen ja CO2-päästöjen ollessa 2,1–2,0 l/100km ja 49–46 g/km.

SÄHKÖISTÄ AJODYNAMIIKKAA.BMW 2-sarjan Active Tourer iPerformance.

Yhdistämällä BMW eDrive -tekniikan ja BMW TwinPower Turbo -moottorin BMW 225xe iPerformance Active Tourer tarjoaa sekä sähköisen ajoelämyksen että rajoittamattoman liikkuvuuden. Näiden kahden voimansiirtojärjestelmän älykäs yhteistyö tarjoaa asiakkaan käyttöön sähkötoimisen xDrive-nelivedon. Järjestelmä sovittautuu automaattisesti vallitseviin tieolosuhteisiin ja tarjoaa aina parhaan vetopidon – keskikulutuksen ja CO2-päästöjen ollessa 2,1–2,0 l/100km ja 49–46 g/km.

AUTON KONSEPTI.

Monipuolisuus kohtaa tehotaloudellisuuden ja ajamisen nautinnon: BMW 225xe iPerformance Active Tourer yhdistää tarkoin testatun joustavuuden ja erinomaisen kulutustaloudellisuuden tyypilliseen BMW:n ajamisen iloon. Kiitos kuuluu BMW eDrive -tekniikalle ja BMW EfficientDynamicsille. Jopa 41 kilometrin matka voidaan ajaa pelkästään sähköllä – ilman grammaakaan paikallisia päästöjä ja polttonestettä.

Tilaa säästävää muotoilua käytetään eDrive-moottorin osien suunnittelussa – ilman mukavuuden, toiminnallisuuden tai tilojen kustannuksella. Ulkopuolelta katsottuna auto eroaa perusmalleista "eDrive"-logolla c-pilareissa sekä i-logolla etukyljissä. Siniset korostukset jäähdyttimen säleikössä sekä vanteiden keskiöissä korostavat auton tulevaisuuteen suuntautuvaa luonnetta. Sisätilassa "eDrive"-logo löytyy vaihteenvalitsinvivusta sekä kojelaudasta.

YKSILÖLLISET AJO-OMINAISUUDET.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer Plug-in-hybridimallissa on useita eri ajotilavaihtoehtoja, joilla voit vaikuttaa kulutukseen merkittävästi. Kun akku on täyteen ladattu, voit ajaa enintään jopa 41 kilometriä ilman tippaakaan polttonestettä. AUTO eDrive -tilassa yhdistetään sähkömoottori ja polttomoottori toimimaan täydellisessä yhteistyössä tehokkuuden maksimoimiseksi.

 • Kaupunkiajo

  BMW 225xe iPerformance näyttää parhaat puolensa kaupunkiajossa. Lyhyet matkat voidaan ajaa pelkällä sähköllä, ja hybriditilan käytön ansiosta yhdistetyn kulutuksen lukemaksi voidaan saada 1,4 l/100 km kulutus ja CO2-päästöksi 49–34 g/km. Näin BMW 225xe iPerformance Active Tourer -mallia voidaan kaupungissa sanoa todelliseksi 1,5 litran autoksi.

 • Arkiajo

  Myös toisella paikkakunnalla töissä käyville BMW 225xe iPerformance Active Tourer on optimaalinen auto. 50–60 kilometrin matkalla polttonesteen keskikulutus on 4,5 litraa, eli selvästi vähäisempi kuin muilla saman kokoluokan autoilla.

 • Pitkän matkan ajo

  Pitkillä ajomatkoilla käytetään ainoastaan polttomoottoria aina kun nopeus ylittää 125 km/h. Kun ajetaan hiljaisella nopeudella, mutta voimaa tarvitaan nopeasti esimerkiksi ohitustilanteessa, sähkömoottoria voidaan käyttää tukitoimintona, jolloin saadaan aikaan väliaikaisesti erityisen voimakas kiihdytys. Kun kuljettaja jarruttaa tai nostaa jalan kaasulta, sähkömoottoria toimii generaattorina ladaten korkeajänniteakkua. 7 l/100 km keskikulutus pitkän matkan ajolla tarkoittaa 550 km toimintamatkaa taydellä tankilla ja akulla.

VOIMANSIIRTO.

3-sylinterinen BMW TwinPower Turbo -bensiinimoottori tarjoaa nopean voimansiirron, erinomaisen reagoinnin myös alhaisilla kierroksilla, kunnioitusta herättävän äänimaailman ja ällistyttävän tehotaloudellisuuden. Yhdessä sähkömoottorin kanssa, tämä moottori paljastaa parhaan puolensa Plug-in-hybridimalleissa. Auton voimansiirto tapahtuu pääosin polttomoottorin avulla, joka tuottaa voiman eturenkaille. Taka-akselille voimaa syöttää puolestaan sähkömoottori. Molempia moottoreita voidaan käyttää joko yhdessä tai erikseen.

ÄLYKÄS ENERGIANHALLINTA.

Älykäs energianhallinta on yksi päätekijöistä BMW eDrive -konseptissa. Järjestelmä koordinoi kaikkia voimansiirtoon liittyviä osia toimimaan tehokkaimmin sähkömoottorin kanssa ja taaten parhaan ajonautinnon, unohtamatta tietenkään sähkömoottorin toimintasäteen maksimoimintia.

 • AUTO eDrive -tila

  AUTO eDRIVE -tilassa älykäs energianhallinta päättää, miten sähkö- ja polttomoottorin käyttö voidaan yhdistää tehokkaimmin – ajonopeudesta ja akun varaustilasta riippuen. Tämä tila on jaettu kahteen vaiheeseen: jos akun varaustila on 7–100 %, voidaan ajaa jopa 80 km/h:n nopeudella puhtaasti sähköllä. Jos ajonopeus tästä kiihtyy tai jos kuormitus on suurempi, bensiinimoottori käynnistyy itsestään. Jos akun varaustila on alle 7 %, BMW 225xe iPerformance Active Tourerilla voi ajaa hieman kiihdyttäen enintään 20 km/h nopeudella tai enintään 55 km/h:n vakionopeudella puhtaasti sähköllä.

 • MAX eDrive -tila

  Maksimaalista sähköistä ajonautintoa: MAX eDRIVE -tilassa voidaan ajaa jopa 125 km/h:n nopeudella puhtaasti sähköllä. Tätä suuremmilla nopeuksilla tai jos kiihdytyspotentiaalia halutaan hyödyntää loppuun saakka, polttomoottori käynnistyy automaattisesti.

 • SAVE BATTERY -tila

  Kun akun varaustila on vähäinen, voidaan valita SAVE BATTERY -tila, jossa akkua ladataan tehokkaasti polttomoottorin avulla tai akun varaustilaa ylläpidetään 50 prosentissa. Näin kuljettaja voi aktiivisesti säästää akkukapasiteettia myöhempää, puhtaasti sähköistä ajoa varten.

 • Ennakointi

  Kun määränpää on syötetty lisävarusteiseen navigointijärjestelmään, ennakoiva energianhallinta analysoi suunnitellun reitin ottaen huomioon tietoja kuten nopeusrajoitukset. Näin järjestelmä hyödyntää puhtaasti sähköistä käyttötilaa tilanteen vaatimalla tavalla, tehokkaasti ja ennen kaikkea niillä reittiosuuksilla, joilla siitä on eniten hyötyä: esimerkiksi kaupunkiajossa.

 • Ajodynamiikkakatkaisin

  Ajodynamiikkakatkaisin mahdollistaa ajoasetuksen valinnan oletusasetukseksi COMFORT, jolloin käytössä ovat moottorin ja vaihteiston vakioasetukset, taloudellisuuspainotteiseksi ECO PRO -asetukseksi tai urheilulliseksi asetukseksi SPORT, jolloin ajettavuus on dynaamisempaa.

  ECO PRO -asetus laskee polttonesteen kulutusta jopa 20 prosentilla. Entistäkin taloudellisempaan ajamiseen opastavat lisäksi ECO PRO -reitit. Vallitsevan liikennetilanteen, ajotavan ja tieprofiilien perusteella ne ehdottavat taloudellisempia ajoreittejä.

  COMFORT-tila takaa äärimmäisen mukavuuden säätämällä iskunvaimennuksen asetuksia. SPORT-tilassa kaikki iskunvaimennusasetukset on sovitettu toimimaan mahdollisimman urheilullisesti. Moottori reagoi entistä nopeammin ja automaattivaihteiston toiminta on säädetty toimimaan korkeammilla kierroksilla tai manuaalivaihteiston vaihtamissuositus näytetään myöhemmin.

LATAAMINEN.

Käytitpä tavallista kodin pistorasiaa tai 360° ELECTRIC -tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvaa BMW i Wallbox -latausasemaa – korkeajänniteakun lataaminen ei voisi olla helpompaa. Ja energian saannista matkan varrella aikana pitävät huolen julkiset latausasemat.

 • Lataaminen kotona

  Auto voidaan ladata kotona mukavasti tavallisesta 230 V -pistorasiasta, jolloin se on noin neljän tunnin kuluttua käytettävissä ja "tankki täynnä" sähköä. Latausliitäntä on luukun takana auton etuosassa vasemmalla sivulla. Lataamiseen tarvitaan vain mukana toimitettava latausjohto, joka on säilössä turvallisesti ja tilaa säästävästi takavasemmalla tavaratilassa. Erityisen tiivisteen ansiosta latausliitäntä ja -pistoke ovat suojassa ympäristön vaikutuksilta. Tavallisen pistorasian sijaan seinään voidaan asentaa myös erityinen Wallbox-latausasema. Sen latausteho on suurempi, joten latausaika on huomattavasti lyhyempi. Korkeajänniteakun lataustila näytetään monivärisellä LED-valorenkaalla, tai sen voi hakea BMW Connected -sovelluksella.

 • Lataaminen matkan varrella

  Tavallisten kotipistorasioiden lisäksi auton voi ladata myös matkan varrella julkisia latausasemia ja BMW-lisävarusteena saatavaa johtoa käyttäen. Näin kuljettaja voi jatkaa paikallisesti päästötöntä ajoa vaikkapa ostoskierroksen jälkeen "tankki täynnä sähköä". Latausliitäntä on luukun takana auton etuosassa vasemmalla sivulla. Kotona lataamiseen tarvitaan vain mukana toimitettava latausjohto, joka on säilössä turvallisesti ja tilaa säästävästi tavaratilassa vasemmassa takapyöränkotelossa. Julkisia lataustolppia varten tarvitaan BMW-lisävarusteena saatava johto. Latauksen kesto riippuu eri tekijöistä kuten virranvahvuudesta ja aktivoituna olevien sähkölaitteiden lukumäärästä autossa. Erityisen tiivisteen ansiosta latausliitäntä ja -pistoke ovat suojassa ympäristön vaikutuksilta.

  Lataustila näytetään selkeästi ulospäin liitännän LED-valorenkailla. Navigointijärjestelmän kautta kuljettaja saa tietoa soveltuvien latausasemien sijainnista ja saatavuudesta.

LIITÄNNÄT

Aina yhteydessä BMW-autoosi: älypuhelimella (iOS tai Android) voit käyttää BMW Remote Services -toimintojen, kuten etälukituksen lisäksi myös hybridiautojen omia toimintoja. Näin olet aina selvillä eDrive-tekniikalla varustetun BMW 225xe Active Tourerisi kulutus- ja tehoarvoista. BMW-palvelut kaiken varalta – käytä autossa tai auton ulkopuolella.

 • BMW ConnectedDrive App

  iOS- ja Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävissä laitteissa toimiva BMW ConnectedDrive App -sovellus näyttää tarkkaa tietoa BMW:n kulloisestakin tilasta – esimerkiksi auton sijainnin, akun varaustilan ja jäljellä olevan toimintamatkan.
  Latausta voidaan hallita etäohjatusti viikkoajastimella ja ilmastointi käynnistää etäältä sopivasti lähtöhetken mukaan. Matkakohteet, erikoiskohteet ja latausasemien sijainnit voidaan lähettää helposti suoraan sovelluksesta autoon.
  BMW ConnectedDrive App -sovellus mittaa myös jokaisen ajomatkan tehokkuuden ja antaa hyödyllisiä vinkkejä, miten autoa voisi ajaa vielä tehokkaammin ja toimintamatkaa pidentää.

 • Esiasetukset

  Istu kesähelteellä miellyttävän viileään ja talvella mukavan lämpöiseen autoon – sen mahdollistaa BMW 225xe Active Tourer -mallin pysäköinti-ilmastointi. Sähkötoimisen kylmäainekompressorin ja sähköisen lämmittimen ansiosta ilmastointiautomatiikka toimii lähes äänettömästi myös moottorin ollessa sammutettuna. Voit ohjelmoida kolme eri lähtöaikaa seitsemälle eri päivälle yksilöllisesti.
  Puoli tuntia ennen suunniteltua lähtöhetkeä älykäs ohjausjärjestelmä säätää valitun lämpötilan käyttäen lämmitystä, jäähdytystä ja tuuletusta. Järjestelmää voi käyttää joko autossa olevalla iDrive-monitoimisäätimellä tai mukavasti yhteensopivalla älypuhelimella ja BMW ConnectedDrive App -sovelluksella.
  Jos korkeajänniteakun varaustila on riittävä, pysäköinti-ilmastointi toimii riippumatta siitä, ollaanko autoa juuri lataamassa ulkoisesti vai ei.

SISÄTILA JA TOIMIVUUS.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer tarjoaa tietenkin erinomaisen tehotaloudellisuuden − ja myös sisätilan tilankäyttö on äärimmäisen käytännöllinen ja tilava. Korotetun istuinasennon ansiosta näkymä on nautinnollinen kaikille matkustajille. Korkeajänniteakku on sijoitettu kätevästi etuistuimen alle, jotta tilaa jäisi mahdollisimman paljon lastaustarpeisiisi. Vakiovarusteinen suhteessa 40:20:40 käännettävät takaistuimet avaavat vielä käytännöllisemmät ja joustavammat lastausmahdollisuudet isoilleja pitkille matkatavaroille.