FIKSUJA APULAISIA JOKA TILANTEESEEN.

BMW ConnectedDrive kuljettajan avustinjärjestelmät BMW 1-sarjan 5-ovisessa mallissa.

Voit nauttia ajamisesta rentoutuneesti, kun apunasi on erilaisia avustinjärjestelmiä. Driving Assistant -ajoavustin varoittaa vaaroista. Navigointijärjestelmä Professional tuntee kaikki paikat. Nopeusrajoitusnäyttö puolestaan auttaa pitämään ajonopeuden sallituissa rajoissa. Tässä on vain kolme vaihtoehtoa, jotka kasvattavat BMW 1-sarjalla ajamisen nautintokerrointa.

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant yhdistää kameraan perustuvat kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä peräänajovaroituksen, henkilötunnistuksen ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnon.
Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos vilkut on kytketty päälle, siis kun kyseessä ei ole kaistamerkintöjen ylittämisvaara vahingossa, varoitusta ei tule.
City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarruttamalla. Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäys jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

AKTIIVINEN VAKIONOPEUSSÄÄDIN, JOSSA STOP&GO-TOIMINTO.

Aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto sekä tutkaan perustuva peräänajovaroitus täysjarrutuksella ja osittaisella jarrutuksella, parantaa ajamisen mukavuutta ja turvallisuutta etenkin jonossa ajettaessa. Järjestelmä pitää kuljettajan asettaman ajonopeuden ja säilyttää asetetun etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Järjestelmä hoitaa pysähtymisen jälkeen liikkeelle lähdön ja nopeuden hidastamisen, joten etäisyys edellä ajavaan säilyy myös hitaasti etenevässä ja pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä. Jos eteen leikkaa auto viereiseltä kaistalta tai jos lähestytään edellä ajavaa ajoneuvoa, järjestelmä sovittaa rauhallisin säädöin oman auton nopeuden eteen leikkaavaan tai edellä ajavaan ajoneuvoon nähden. Järjestelmää voidaan käyttää enintään ajonopeuteen 210 km/h saakka.
Stop&Go-toiminto säätää auton nopeutta automaattisesti pysähdyksiin saakka, ja pysähtymisen jälkeen järjestelmä ohjaa auton lähtemään liikkeelle edellä liikkeelle lähteneen ajoneuvon perässä ja kiihdyttää auton nopeuden enintään asetettuun ajonopeuteen saakka, jos liikennetilanne sen sallii.
Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja tarvittaessa järjestelmä avustaa jarruttamalla.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Kun riittävän suuri tila löytyy, kuljettaja kytkee pysäköintitilan puoleiset vilkut päälle, jolloin pysäköintiavustin ottaa hoitaakseen auton ohjaamisen, ja kuljettaja valitsee vaihteen sekä käyttää kaasu- ja jarrupoljinta. Järjestelmä näyttää avustavia toimintaohjeita monitoiminäytössä ja antaa myös akustisia ohjeita.

Kun pysäköitäessä lähestytään hitaasti estettä, pysäköintiavustin aktivoi pysäköintietäisyyden automaattisen valvonnan (Auto PDC). Järjestelmän toimintojen laajennus avustaa kuljettajaa poikittain kadun suuntaan nähden sekä parkkipaikalla pysäköitäessä. Tällöin PDC varoittaa myös, jos tarvittava etäisyys esteisiin alittuu. Tuloksena: auton pysäköinti on helpompaa kuin koskaan aiemmin.

sd
3
iDrive Touch Controller

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PROFESSIONAL.

Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Kiinteä 8,8'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden.
Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella. Karttanäkymä kolmiulotteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen.

  • iDrive Touch -monitoimisäädin

    iDrive Touch -monitoimisäädin, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, mahdollistaa iDrive-järjestelmän vaivattoman ja vaistonvaraisen ohjaamiseen ja käyttämisen. Monitoimisäätimeen integroidulle Touchpad-kosketuslevylle kirjoittamalla esimerkiksi navigoinnin kohdeosoitteiden syöttö on nopeaa, ja syöttöä on kätevä seurata monitoiminäytöstä.

  • Karttapäivitykset

    BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

NOPEUSRAJOITUSNÄYTTÖ.

NOPEUSRAJOITUSNÄYTTÖ.

Aina turvallisesti: nopeusrajoitusinfo ja ohituskieltojen näyttö kertoo kuljettajalle ajettavan tieosuuden nopeusrajoituksen ja mahdollisesti vallitsevan ohituskiellon. Näyttönä toimii mittariston infonäyttö. Taustapeilin yhteyteen asennettu kamera valvoo liikennemerkkejä. Järjestelmän ohjausyksikkö käsittelee nämä tiedot yhdessä navigointijärjestelmän tietojen kanssa ja näyttää ne. Koska järjestelmä käyttää myös auton muita komponentteja, järjestelmä pystyy osittain tunnistamaan ja näyttämään myös esimerkiksi sään tai kellonajan perusteella muuttuvat nopeusrajoitukset eli liikennemerkkien lisäkilvet.

PERUUTUSKAMERA.

PERUUTUSKAMERA.

Peruutuskameran ansiosta kuljettaja näkee auton takana olevan tilan valvontanäytöstä käännellessään ja pysäköidessään autoa. Peruutuskamera parantaa näkyvyyttä peruutettaessa pysäköintitilanteissa, kun ajonopeus on alle 15 km/h.
Monitoiminäytössä näkyvät apulinjat ja värilliset estemerkinnät kertovat kuljettajalle, onko valittu pysäköintipaikka riittävän kokoinen autolle – ja avustavat näin kuljettajaa pysäköinnissä. Kun ohjauspyörä on käännetty ääriasentoon, näyttöön ilmestyvät punaiset kääntöympyrälinjat ja vihreät ajolinjat, jotka muuttuvat aina ohjausliikkeiden mukaan.
Peruutuskamera kytkeytyy automaattisesti pois päältä kymmenen metrin kuluttua tai jos ajonopeus on yli 15 km/h. Vetokoukun yhteydessä peruutuskamerassa on kätevä zoomaustoiminto, joka helpottaa lähestymistä perävaunun kiinnittämistä varten.

KAUKOVALOAVUSTIN.

KAUKOVALOAVUSTIN.

Kaukovaloavustin helpottaa pimeässä ajamista, koska se vaihtaa kaukovaloilta lähivaloille ja päinvastoin vastaan tulevasta ja edellä kulkevasta liikenteestä riippuen estäen vastaantulijoiden häikäistymisen. Jos ajoradan valaisu on riittävä, kaukovaloavustin vaihtaa kaukovaloilta automaattisesti lähivaloille. Sisätaustapeilin lähelle asennettu kamera tunnistaa vastaan tulevat ajoneuvot jopa 700 metrin päästä. Edellä ajavan ajoneuvon takavalot tunnistetaan jo noin 400 metrin päästä.

Jos kaukovaloavustin on kytkettynä toimintaan ja vastaan tulee ajoneuvo tai edellä ajavan ajoneuvon takavalot tunnistetaan, järjestelmä vaihtaa automaattisesti lähivaloille ja takaisin kaukovaloille toisen ajoneuvon poistuttua tunnistusalueelta. Siten kuljettaja voi antaa kaukovalojen olla aina kytkettynä eikä lähivaloille tarvitse erikseen vaihtaa, mikä tekee pimeässä ajamisesta vähemmän rasittavaa ja turvallisempaa.