BMW Group tarjoaa tuotteita ja palveluita lukuisten eri toimijoiden kautta Suomen markkinoilla. Oy BMW Suomi Ab (”BMW Suomi”) koordinoi BMW Groupin toimintaa Suomessa. BMW Suomi nimeää BMW:n valtuutetut jälleenmyyjät ja edustajat, vastaa asiantuntijatuesta ja teknisistä kysymyksistä, ylläpitää verkkosivustoja BMW.fi, MINI.fi ja BMW-MOTORRAD.fi ja ConnectedDrive-palvelua sekä markkinoi BMW Groupin tuotemerkkejä.

Ellei toisin ole mainittu, BMW:n valtuutetut jälleenmyyjät (”Jälleenmyyjät”) ovat itsenäisiä yrityksiä eivätkä osa BMW Groupia. Jälleenmyyjät harjoittavat kuitenkin toimintaansa BMW:n tuotemerkkien alaisuudessa. Lisäksi jälleenmyyjällä on lisenssi myydä ja huoltaa BMW-ajoneuvoja. Jälleenmyyjät tarjoavat palveluita BMW-asiakkaille ja teknisiin kysymyksiin liittyvää asiantuntijatukea.

BMW AG on BMW Groupin emoyhtiö ja se tarjoaa suuren osan konserniyhtiöiden IT-infrastruktuurista.

Tässä tietosuojaselosteessa olevat viittaukset ”meihin” viittaavat ainoastaan BMW Suomeen ja BMW AG:hen (ei Jälleenmyyjiin).

Tässä tietosuojaselosteessa olevat viittaukset ”BMW:hen” viittaavat tuotemerkkeihin BMW, MINI ja Motorrad.

Rekisterinpitäjät

BMW Suomi vastaa ”rekisterinpitäjänä” niistä henkilötiedoista (eli sinua koskevista tiedoista), joita BMW Suomi vastaanottaa verkkosivustojen BMW.fi, MINI.fi ja BMW-MOTORRAD.fi kautta sekä käsittelemällä asiantuntijatukeen ja teknisiin kysymyksiin liittyviä tietoja. BMW Suomi vastaa myös henkilötiedoista, joita käsitellään BMW Suomen tuotteiden markkinoinnin yhteydessä. Lisäksi BMW Suomi toimii ConnectedDrive-palvelun (lisätietoa jäljempänä) rekisterinpitäjänä yhdessä BMW AG:n kanssa.

Kukin Jälleenmyyjä vastaa rekisterinpitäjänä niistä sinua koskevista tiedoista, joita Jälleenmyyjä käsittelee toimintansa puitteissa riippumatta siitä, onko asiakas luovuttanut tiedot Jälleenmyyjälle tai onko tiedot siirretty BMW Suomelta myyntiin tai huoltoon liittyvistä toiveistasi johtuen.

BMW AG käsittelee yleisesti ottaen ainoastaan henkilötietoja edellä mainittujen konserniyhtiöiden puolesta niin kutsuttuna henkilötietojen käsittelijänä. BMW AG vastaa kuitenkin rekisterinpitäjänä henkilötiedoista, joita käsitellään ”ConnectedApp”-sovelluksesta johtuen ja toimii lisäksi yhdessä BMW Suomen kanssa ConnectedDrive-palvelun teknisen tarjonnan yhteisrekisterinpitäjänä.

Edellä luetellut rekisterinpitäjät varmistavat kohtuullisin toimin, että jonkun toisen rekisterinpitäjän vastuulla olevien henkilötietojen käsittelyä koskevat mahdolliset kysymykset välitetään tälle toimenpiteitä varten.

Huomaathan, että tässä tietosuojaselosteessa kuvataan tietyiltä osin sitä, kuinka Jälleenmyyjä käsittelee henkilötietojasi. Selosteessa ei kuitenkaan tyhjentävästi kuvata Jälleenmyyjän käsittelytoimia henkilötietojen osalta. Siksi on mahdollista, että Jälleenmyyjä voi toimintansa puitteissa käsitellä tietoja myös muita tarkoituksia varten tai kerätä muita henkilötietoja. Jälleenmyyjän henkilötietojen käsittelyä koskevat täydelliset tiedot ovat saatavilla kyseiseltä Jälleenmyyjältä tai tämän tietosuojaselosteesta.

Edellä lueteltujen rekisterinpitäjien yhteystiedot ja niiden mahdollisten tietosuojavastaavien yhteystiedot löytyvät ..



Suomen BMW Groupiin kuuluvat yritykset käsittelevät henkilötietojasi muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • Jos otat meihin suoraan yhteyttä esimerkiksi BMW.fi -verkkosivuston tai asiakaspalvelumme kautta saadaksesi tietoa tuotteistamme ja palveluistamme.
  • Jos ostat tuotteen tai palvelun suoraan meiltä (esimerkiksi verkkosivustollamme olevasta ConnectedDrive-kaupasta).
  • Jos vastaat suoramarkkinointikampanjoihimme esimerkiksi täyttämällä vastauskortin tai luovuttamalla tietojasi verkossa jollain verkkosivustoistamme.
  • Jos yhteystietosi siirretään suostumuksellasi Jälleenmyyjältä tai muilta kolmansilta osapuolilta.
  • Jos ajoneuvotietosi (mukaan luettuna ajoneuvon valmistenumero (VIN)) siirretään BMW AG:lle Jälleenmyyjän ajoneuvollesi suorittaman huollon tai korjauksen yhteydessä.
  • Jos BMW Groupin muut yritykset tai liikekumppanit siirtävät laillisesti henkilötietojasi meille.
  • Jos olemme hankkineet henkilötietojasi muista lähteistä (esimerkiksi osoiterekistereitä tarjoavilta yrityksiltä).

Jos luovutat meille toisen henkilön henkilötietoja tämän puolesta, sinun on varmistettava, että henkilö on saanut tämän tietosuojaselosteen tiedoksi ennen tietojen luovuttamista. Jos olet alle 16-vuotias, niin et saa luovuttaa meille henkilötietojasi ilman huoltajasi etukäteistä suostumusta.

Voit auttaa meitä pitämään henkilötietosi ajan tasalla ilmoittamalla meille yhteystiedoissa tai mieltymyksissä tapahtuvista muutoksista.

Sinusta voidaan kerätä seuraavia henkilötietoryhmiä tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen eri palveluiden ja yhteydenpitokanavien kautta:

  • Yhteystiedot ► – nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite.
  • Mielenkiinnon kohteet ► – meille luovuttamasi tiedot mielenkiinnon kohteistasi, mukaan luettuna mistä tai minkä tyyppisistä ajoneuvoista olet kiinnostunut.
  • Verkkosivustojen ja viestinnän käyttäminen ► – kuinka käytät verkkosivustojamme ja mikäli avaat ja lähetät eteenpäin viestejämme, mukaan luettuna evästeiden ja muiden jäljitysteknologioiden avulla kerätyt tiedot (tämä kuvataan tarkemmin evästeselosteessamme, joka on luettavissa https://www.bmw.fi/fi/footer/footer-section/cookie-policy.html).
  • Myynti- ja huoltotiedot ► – ostoon, tukeen ja huoltoon liittyvät tiedot, mukaan luettuna valitukset ja vaateet.
  • Luottotiedot ja petosten estämiseen tarvittavat tiedot ► – tiedot, joilla varmistetaan henkilöllisyytesi, esimerkiksi ajokortti, passi ja laskutiedot, tiedot maksutapahtumista, luottohakemuksista ja meille ja kolmansille osapuolille maksamatta jääneistä veloista sekä luottoluokitusyrityksien antamat luottotodistukset, petokset, rikokset, epäilyttävät liiketoimet, poliittisesti vaikutusvaltaiset henkilöt (rahanpesu) ja pakoteluettelot, joissa on henkilötietojasi.
  • Laitteen ja palveluiden käyttö ► – tiedot siitä, miten käytät laitettasi (mobiili tai ajoneuvo) ja laitteen kautta tarjottavia palveluita.
  • Tiedot ajoneuvon kokoonpanosta ► – tiedot ajoneuvosi toiminnoista ja nykyisistä asetuksista.
  • Ajoneuvon tekniset tiedot ► – tiedot siitä, kuinka ajoneuvon moottori ja järjestelmä toimivat ja ovat toimineet.
  • Ajoneuvon tai laitteen paikannustiedot ► – tiedot ajoneuvosi tai laitteesi maantieteellisestä sijainnista.

Henkilötietojen käsittely edellyttää Euroopan unionin tietosuojasääntöjen mukaista laillista perustetta. Meidän on esitettävä, mihin lailliseen perusteeseen jokainen tästä tietosuojaselosteesta ilmi käyvä tarkoitus perustuu. Jäljempänä on kunkin tarkoituksen yhteydessä selitetty, mihin laillisiin perusteisiin suorittamamme henkilötietojen käsittelytoimet perustuvat.

Asiakastuki ja markkinointi – kyselyihin vastaamista ja uutisten ja tarjousten lähettämistä varten ►

BMW Suomi kerää yhteystietoja, tietoja kiinnostuksen kohteistasi, tietoja siitä, miten käytät verkkosivustoja ja viestintää, ja voi käyttää verkkosivustojen BMW.fi, MINI.fi tai BMW-MOTORRAD.fi ja ConnectedDrive-palvelun kautta luovuttamiasi tai Jälleenmyyjän luovuttamia myynti- ja huoltotietoja, sekä tietoja siitä arvioidakseen, mitkä uutiset ja tarjoukset kiinnostavat sinua todennäköisesti eniten sekä ottaakseen sinuun yhteyttä tällaisten tarjousten osalta markkinointia varten valitsemiesi viestintäkanavien kautta. BMW Suomi voi siirtää tällaisia tietoja Jälleenmyyjille, jotta nämä voivat vastata kyselyihisi ja antaakseen sinulle erityisiä tarjouksia.

Laillinen peruste: Voidaksemme toteuttaa meidän ja sinun oikeutetun edun asiakaspalveluasioiden käsittelyn osalta ja täyttää toiveesi vastaanottaa markkinointia ja tarjouksia.

Ajoneuvon myynti ja huolto – ostotapahtumasi hallinnointia sekä ajoneuvosi konfigurointia ja huoltoa varten ►

Jälleenmyyjät saavat yhteystiedot, ajoneuvon konfigurointia koskevat tiedot, ajoneuvon tekniset tiedot ja myynti- ja huoltotiedot, kun ostat Jälleenmyyjiltä taikka huollatat tai korjautat Jälleenmyyjillä heiltä ostetun ajoneuvon taikka kun Jälleenmyyjä suorittaa tällaisia toimenpiteitä. Jälleenmyyjä käyttää näitä tietoja toteuttaakseen pyytämäsi palvelut sekä antaakseen ajoneuvoosi liittyviä tietoja. BMW Suomi ja BMW AG voivat saada pääsyn näihin tietoihin ratkaistakseen teknisiä ongelmia tai muita kysymyksiä, jotka liittyvät pyydettyjen palveluiden toteuttamiseen. Tässä tietosuojaselosteessa mainitut rekisterinpitäjät voivat myös saada pääsyn tiettyihin ajoneuvosi maantieteellistä sijaintia koskeviin tietoihin korjaustöiden aikana.

Laillinen peruste: Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä voidaksemme toteuttaa huolto- ja kauppasopimusten mukaiset sitoumuksemme.

ConnectedDrive – ajoneuvon digitaalisten palveluiden tarjoamista varten ►

BMW Suomi ja BMW AG keräävät yhteystietoja, tietoja ajoneuvon maantieteellisestä sijainnista sekä laitteen ja palveluiden käyttöön liittyviä tietoja. Tällaisia tietoja käsitellään kunkin palvelun yksityiskohtaisten kuvausten mukaisesti. Kuvaukset ovat luettavissa täällä. Palvelukohtaisista kuvauksista käy ilmi myös, mikäli joitakin tietoja jaetaan kolmansien osapuolten kanssa palvelun tarjoamista varten. Käyttäessäsi kolmannen osapuolen sovellusta, esimerkiksi Spotifyta yhdessä BMW Online Entertainmentin kanssa, saat tutustuttavaksi kyseisen sovelluksen käyttöehdot ja tietosuojakäytännön ennen kuin voit alkaa käyttää sovellusta. Kolmannen osapuolen sovelluksesta vastaava toimija on rekisterinpitäjänä vastuussa niiden henkilötietojen käsittelystä, joita kerätään tai muulla tavoin käsitellään sovelluksen kautta. Tämän toimijan vastuulla on ilmoittaa sinulle sovelluksessa, tietosuojakäytännöllä ja muulla tiedolla, kuinka henkilötietojasi käsitellään sekä hankkia mahdolliset suostumukset. Emme vastaa kolmansien osapuolten sovellusten kautta tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä.

Laillinen peruste: Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä voidaksemme toteuttaa ConnectedDrive-sopimuksen mukaiset sitoumuksemme. Jos henkilötietoja ei luovuteta, ConnectedDrive-palveluiden tarjoaminen ei ole mahdollista.

Connected App – ajoneuvoon liittyvien digitaalisten palveluiden mobiililaitteella tarjoamista varten ►

Tarjoamalla näitä palveluita BMW AG kerää yhteystietoja, tietoja laitteen ja ajoneuvon maantieteellisestä sijainnista sekä laitteen ja palveluiden käyttöön liittyviä tietoja. Tällaisia tietoja käsitellään palveluiden kyseiseen osaan liittyvien yksityiskohtaisten kuvausten mukaisesti. Kuvaukset ovat luettavissa täällä.

Käyttäessäsi kolmannen osapuolen sovellusta, esimerkiksi Amazon Echo- tai Spotify-sovellusta, saat tutustuttavaksi kyseisen sovelluksen käyttöehdot ja tietosuojakäytännön ennen kuin voit alkaa käyttää sovellusta. Kolmannen osapuolen sovelluksesta vastaava toimija on rekisterinpitäjänä vastuussa niiden henkilötietojen käsittelystä, joita kerätään tai muulla tavoin käsitellään sovelluksen kautta. Tämän toimijan vastuulla on ilmoittaa sinulle sovelluksessa, tietosuojakäytännöllä ja muulla tiedolla, kuinka henkilötietojasi käsitellään sekä hankkia mahdolliset suostumukset. Emme vastaa kolmansien osapuolten sovellusten kautta tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä.

Laillinen peruste: Henkilötietojen käsittely on välttämätöntä voidaksemme toteuttaa ConnectedDrive-sopimuksen mukaiset sitoumuksemme. Jos henkilötietoja ei luovuteta, ConnectedDrive-palveluiden tarjoaminen ei ole mahdollista.

Laadunvalvonta, tutkimus ja kehittäminen – tuotteidemme ja palveluidemme parantamista varten ►

BMW AG voi laadunvalvontaa, tutkimusta ja kehittämistä varten käyttää tietoja, jotka se saa tietoonsa tarjotessaan palveluita BMW Suomelle ja Jälleenmyyjille (mukaan luettuna tiedot maantieteellisestä sijainnista). Mikäli tällaiset tiedot sisältävät henkilötietoja, henkilötiedot anonymisoidaan ensin, jottei niitä voi suoraan yhdistää sinuun.

Velvollisuus luovuttaa henkilötietoja – täyttääksemme lailliset velvollisuutemme oikeuslaitosta, valvontaviranomaisia ja tuomioistuimia kohtaan ►

Rekisterinpitäjät toimivat niiden lakien alaisuudessa, joita sovelletaan niissä maissa, joissa rekisterinpitäjät toimivat, ja niiden on noudatettava näitä lakeja. Tähän lukeutuu tietojen toimittaminen lainvalvontaviranomaisille, valvontaviranomaisille ja tuomioistuimille sekä kolmannelle osapuolelle, joka on asianosaisena oikeusprosesseissa tai selvityksissä missä tahansa maassa, kun tätä lain mukaan edellytetään. Tämän ollessa sallittua toimitamme sinulle pyynnön tällaisesta tietojen luovuttamisesta tai ilmoitamme sinulle pyynnöstä ennen kuin ryhdymme mihinkään toimenpiteisiin, ellei tämä vaikeuta rikoksen estämistä tai havaitsemista.

Laillinen peruste: oikeudellinen velvoite, laki edellyttää henkilötietojen keräämistä.

Siirtäminen kolmannelle osapuolelle

Henkilötiedot, joita olemme keränneet esimerkiksi ConnectedDrive-palveluiden tarjoamista varten, siirretään kolmannelle osapuolelle ainoastaan puolestasi ja suostumuksellasi, esimerkiksi tekemistä varten. Lisätietoja on saatavilla syksystä 2018 alkaen.

Laillinen peruste: antamasi nimenomainen suostumuksesi kussakin yksittäisessä tapauksessa.

Käytämme monia eri turvatoimia, muun muassa salausta ja todentamistyökaluja, henkilötietojesi suojaamiseksi ja turvaamiseksi. Lisäksi meidän on varmistettava, ettei tietoja muuteta ja että ne ovat pyydettäessä saatavilla. Vaikka turvallisuutta ei voi aina taata internetin tai verkkosivustojen kautta tapahtuvissa tiedonsiirroissa, me ja alihankkijamme työskentelemme kovasti ylläpitääksemme fyysisiä, sähköisiä ja organisatorisia turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi voimassa olevien tietosuojavaatimusten mukaisesti. Käytössä oleviin suojatoimiin lukeutuvat muun muassa:

  • henkilötietoihisi pääsyn tiukka rajoittaminen tarpeiden mukaan ja ainoastaan ilmoitettua tarkoitusta varten,
  • kerättyjen henkilötietojen siirtäminen ainoastaan salatussa muodossa,
  • erityisen arkaluonteisten tietojen, esimerkiksi luottokorttitietojen, säilyttäminen salatussa muodossa,
  • IT-järjestelmien suojaaminen palomuureilla asiattomien, esimerkiksi hakkereiden, tietoihin pääsyn estämiseksi, ja
  • IT-järjestelmien jatkuva valvonta henkilötietojen asiattoman käytön havaitsemiseksi ja estämiseksi.

Jos olemme antaneet sinulle (tai jos olet itse valinnut) salasanan, jolla pääset verkkosivustomme tiettyihin osiin tai johonkin muuhun tarjoamaamme portaaliin, sovellukseen tai palveluun, vastuullasi on pitää salasana salassa ja noudattaa muita turvallisuusmenettelyitä, joista olemme ilmoittaneet sinulle. Pyydämme sinua pitämään salasanasi ainoastaan omassa käytössäsi.

Paikannustietoihin liittyvät turvatoimet

Tiettyjen palveluiden tarjoaminen on mahdollista ainoastaan, jos annat meille tiedot omasta tai ajoneuvosi maantieteellisestä sijainnista (”Paikannustiedot”). Pyrimme kaikin tavoin suojaamaan näitä tietoja. Paikannustietojen osalta (joihin lukeutuvat ajoneuvon huollon yhteydessä kerätyt tiedot) ryhdymme seuraaviin turvatoimiin:

  • tietoja käsitellään ainoastaan sellaisessa muodossa, että ne voidaan yhdistää sinuun tai ajoneuvoosi niin kauan kuin on tarpeen toteuttaa se tietojen käsittelyn tarkoitus, johon olet antanut suostumuksesi,
  • tietoja kerätään ja käsitellään ainoastaan siten, että ne voidaan yhdistää sinuun tai ajoneuvoosi silloin kun se on tarpeen pyydettyjen palveluiden tarjoamista varten tai silloin kun meillä on lainmukainen velvollisuus säilyttää ja/tai luovuttaa tällaisia tietoja (jos meillä on velvollisuus luovuttaa tietoja lainvalvontaviranomaisille tai kolmansille osapuolille, ilmoitamme tästä sinulle edellyttäen, ettei riskinä ole rikoksen ehkäisemisen tai havaitsemisen estyminen tai jos emme saa tehdä niin),
  • ajoneuvon ja laitteen maantieteellistä sijaintia koskevat tiedot eivät ole yhdistettävissä toisiinsa, ellei tämä ole edellytys pyydetyn palvelun tarjoamiseksi, ja
  • paikannustietojen kaikki muu käsittely analyysitarkoituksia varten suoritetaan täysin anonymisoitujen tietojen pohjalta.

BMW Suomi, BMW AG ja Jälleenmyyjät voivat saada käyttöönsä ajoneuvon maantieteellistä sijaintia koskevia tietoja. BMW AG voi saada tiedon laitteen maantieteellisestä sijainnista myös BMW AG:n tarjoamien palveluiden (esimerkiksi ConnectedDriven) kautta.

Ajoneuvon ostamisen tai palvelun tai sovelluksen (esimerkiksi ConnectedDriven tai Connected Appin) aktivoinnin tai konfiguroinnin yhteydessä saat yksityiskohtaista tietoa siitä, mitä tietoja paikannustiedoista kerätään ja käsitellään, jotta maantieteellistä sijaintia koskevista tiedoista riippuvaisia palveluita voidaan tarjota. Huomaathan, ettemme välttämättä voi tarjota tiettyjä palveluidemme toimintoja, jos rajoitat paikannustietojen keräämistä.

Säilytämme henkilötietojasi ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeen tietojen keräämisen perusteena olevia tarkoituksia ja muita laillisia tarkoituksia varten (esimerkiksi jos se on tarpeen meitä kohtaan esitetyn oikeusvaateen puolustamiseksi). Niissä tapauksissa, joissa henkilötietoja käsitellään useampaa tarkoitusta varten, säilytämme tietoja, kunnes kaikki tarkoitukset ovat täyttyneet. Henkilötietojen käsittelyä ei kuitenkaan jatketa jo täyttyneiden tarkoitusten osalta. Lisäksi henkilötietoihisi pääsy on rajoitettu ainoastaan niille henkilöille, jotka tarvitsevat tietoja asianmukaisiin tarkoituksiin.

Henkilötietojen säilytysajat eri tarkoituksia varten riippuvat liiketoimintatarpeistamme. Henkilötiedot, joita ei enää tarvita, joko anonymisoidaan (eli säilytettäviä tietoja ei voi millään tavoin yhdistää sinuun) tai tuhotaan turvallisesti ja hallitusti.

Tietojen käyttö markkinointitarkoituksessa: Voimme säilyttää markkinointitarkoituksessa käytettäviä henkilötietoja 12 kuukauden ajan siitä, kun viimeksi annoit meille suostumuksesi markkinointiin tai siitä, kun olet viimeksi vastannut lähettämäämme markkinointiviestiin (tällaiseksi vastaukseksi ei lasketa viestiä, jossa ilmoitat, ettet halua enää vastaanottaa markkinointiviestejä).

Käsittely sopimuksen täyttämiseksi: Voimme säilyttää sopimuksen mukaisten sitoumusten toteuttamiseksi käytettäviä henkilötietoja sopimuskauden ajan sekä viiden vuoden ajan tämän jälkeen käsitelläksemme sopimuksen päättymisen jälkeen mahdollisesti esitettäviä tai syntyviä tiedusteluita tai vaatimuksia.

Ajoneuvon rahoitus: Säilytämme luottotietojen tarkastusta koskevia tietoja kolmen kuukauden ajan voimassa olevien lakivaatimusten mukaisesti.

ConnectedDrive ja Connected App: ilmoitamme, kuinka kauan säilytämme ajoneuvon ja/tai laitteen maantieteellistä sijaintia koskevia tietoja kunkin palvelun osalta palvelun palvelukuvauksessa, jotka ovat luettavissa [täällä] [linkki: ConnectedDrive- ja Connected App-palvelukuvaukset].

Vaateiden esittäminen: Jos meillä on perusteltu syy uskoa, että joudumme tulevaisuudessa mahdollisesti esittämään vaateita, tekemään ilmoituksia tai puolustamaan oikeudessa sinua, meitä tai kolmatta osapuolta, saatamme säilyttää tarvittavia henkilötietoja sen aikaa kuin vaatimuksia on mahdollista esittää tai riitoja voi tulla vireille.

BMW on globaali yritys. Tässä selosteessa mainittuja tarkoituksia varten henkilötietojasi voidaan antaa työntekijöidemme tai yhteistyökumppaneidemme ja toimittajiemme käyttöön Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa maissa, joissa henkilötietojen suojaan liittyvä lainsäädäntö voi olla eri tasolla kuin ETA-maissa. Mikäli henkilötietojasi käsitellään ETA:n ulkopuolella, varmistamme, että käsittelyssä sovelletaan asianmukaisia turvatoimia.

Euroopan komissio on katsonut, että tietyt ETA:n ulkopuoliset maat, esimerkiksi Kanada ja Sveitsi, tarjoavat ETA-maiden henkilötietosuojaan verrattavaa suojaa, mistä syystä lisäturvatoimille ei ole tarvetta. Sellaisten maiden osalta, joiden ei ole katsottu tarjoavan ETA-maihin verrattavaa suojaa, esimerkiksi Intia tai Japani, pyydämme suostumuksesi henkilötietojen siirrolle tai vaihtoehtoisesti siirrämme tiedot soveltamalla Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita, jotka asettavat tietojen vastaanottajalle vastaavia tietosuojaan liittyviä velvoitteita, lukuun ottamatta niitä tapauksia, joissa meillä ei henkilötietojen suojaukseen sovellettavan lain mukaisesti ole mahdollisuutta laillisesti siirtää henkilötietoja ryhtymättä tällaisin toimenpiteisiin.

Henkilötietojen siirrossa sovellettavista suojatoimista on mahdollista saada nähtäväksi jäljennös ottamalla yhteyttä sähköpostiosoitteeseen nordic.dataprivacy@bmw.fi.

Käytämme apunamme useita alihankkijoita mainittujen palveluiden ja toimintojen tarjoamisessa. BMW AG tarjoaa IT- ja tallennuspalveluita rekisterinpitäjille koskien suurta osaa näistä toiminnoista. Tästä syystä BMW AG tallentaa suurimman osan edellä mainituista henkilötiedoistasi rekisterinpitäjien puolesta. Vaikka asiattomien pääsyn estämistä internetin tai kotisivujemme kautta siirrettäviin tietoihin ei voida taata, me ja alihankkijamme työskentelemme perusteellisesti ylläpitääksemme fyysisiä, teknisiä ja organisatorisia turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi henkilötietojen suojaamista koskevan lainsäädännön asettamien vaatimusten mukaisesti.

Kaikki henkilötietosi tallennetaan meidän tai alihankkijoidemme tai liikekumppaneidemme suojatuille palvelimille (tai muussa suojatussa muodossa), ja tietoja pääsee katsomaan ja niitä voi käyttää ainoastaan turvallisuuskäytäntöjemme ja -standardiemme mukaisesti (tai alihankkijoidemme tai liikekumppaneidemme vastaavien standardien mukaisesti).

Jos sinulla on kysymyksiä koskien suorittamaamme henkilötietojesi käsittelyä, sinun tulee ensisijaisesti ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse nordic.dataprivacy@bmw.fi tai puhelimitse 020 734 5920 maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.00.

Yleisesti ottaen sinulla on oikeus

  • pyytää meiltä lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi,
  • pyytää meiltä jäljennöstä niistä henkilötiedoista, jotka olet luovuttanut meille,
  • pyytää meitä oikaisemaan sinusta säilyttämiämme henkilötietoja,
  • pyytää meitä poistamaan henkilötietoja, joiden käsittelyyn meillä ei enää ole laillista oikeutta,
  • pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käsittely suoramarkkinointitarkoituksia varten peruuttamalla suostumuksesi,
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä (mukaan luettuna profilointi), joka perustuu oikeutettuun etuumme, jos katsot että tekemämme edunvertailu on virheellinen omassa erityisessä tapauksessasi,
  • pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi tai joidenkin henkilötietojesi käsittelyä tutkiessamme tehtyä valitusta.

Joidenkin yleisten etujen ja oikeutettujen etujemme suojaamiseksi edellä mainittujen oikeuksiesi käyttämisestä voidaan tietyissä tapauksissa poiketa (esimerkiksi jos kyseessä on rikosten ehkäiseminen tai estäminen tai salassapitovelvollisuus). Jos käytät jotakin edellä mainituista oikeuksistasi, varmistamme, että sinulla on tähän oikeus. Jos pyyntöäsi ei voida heti täyttää, pyyntö täytetään useimmiten yhden kuukauden kuluessa. Jos pyyntösi vaatii enemmän aikaa, sinulle ilmoitetaan tästä yhden kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta.

Jos et ole tyytyväinen siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi tai miten käsittelemme pyyntöäsi käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, sinulla on oikeus tehdä valitus vastaavalle tietosuojaviranomaiselle. www.tietosuoja.fi, tietosuoja@om.fi, Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki.

Edellä kuvattu henkilötietojesi käsittely on sallittu Euroopan unionin tietosuojasäännöksissä seuraavilla laillisilla perusteilla:

  • kun käsittely perustuu suostumukseesi,
  • kun käsittely on välttämätöntä meidän ja sinun välisen sopimuksen tekemiseksi ja täytäntöönpanemiseksi (esimerkiksi luottokelpoisuutesi arvioimiseksi),
  • kun käsittely on välttämätöntä oikeudellisten velvoitteidemme täyttämiseksi,
  • kun käsittely on välttämätöntä BMW:n oikeutetun edun saavuttamiseksi ja tämä etu syrjäyttää sinun etusi henkilötietojen käsittelemättä jättämiseen (oikeutettuihin etuihimme lukeutuu BMW Groupin toiminnan markkinointi (ja uutisten ja tarjousten räätälöinti sinun profiiliin), ajoneuvoon liittyvien tuotteiden ja palveluiden tutkimus ja kehittäminen sekä petosten ja rikollisen toiminnan havaitseminen),
  • kun käsittely on välttämätöntä sinuun, meihin tai kolmanteen osapuoleen kohdistuvan vaateen puolustamiseksi, vireille panemiseksi tai esittämiseksi.

Muihin laillisiin perusteisiin pohjautuvat sallitut käsittelytoimet ovat mahdollisia. Tällaisessa tapauksessa ryhdymme kohtuullisiin toimiin näiden perusteiden määrittämiseksi ja ilmoitamme niistä sinulle niin pian kuin mahdollista sen jälkeen, kun olemme saaneet tiedon tällaisista laillisista perusteista.