BMW M4 Coupé, yksityiskohdat ja varusteet

THE M4

BMW M

ESITTELYSSÄ BMW M4 COUPÉ: MUOTOILU, MOOTTORI JA VARUSTEET

THE M4ESITTELYSSÄ BMW M4 COUPÉ: MUOTOILU, MOOTTORI JA VARUSTEET

BMW M4 Coupé ilmentää kaikkea, mitä BMW M -auton kuuluukin: yli neljän vuosikymmenen kokemus tehokkaiden autojen kehittämisestä on hionut moottorin, alustan, vaihteiston ja ohjauksen täydellisellä tavalla yksityiskohtia myöten yhteen. Vuosien kehittelytyön seurauksena on syntynyt monipuolisia varustevaihtoehtoja, jotka takaavat ajamisen ilon muotoilun, ajodynamiikan ja teknisten innovaatioiden osalta.

Lue lisää

BMW M4 COUPÉ – SUORITUSKYKYOMINAISUUDET.

Innoitus moottoriurheilusta: Esittelyssä voimansiirto- ja alustateknologiat.

Yli neljän vuosikymmenen kokemus huippusuorituksiin yltävien autojen kehittämisestä. Tavoitteena on aina ollut voimansiirron, alustan, vaihteiston ja ohjauksen täydellinen yhteentoimivuus – ja mittapuuna on aina ollut kuljettaja. Kaikki, mistä BMW M tunnetaan, tiivistyy BMW M4 Coupéssa. Jokaisella yksityiskohdalla pyritään erinomaiseen suorituskykyyn ja täsmällisyyteen. Lyömätön kokonaisuus kuljettajaa varten.
BMW M4 Coupé, 6-sylinterinen BMW M TwinPower Turbo -bensiinimoottori & M Competition -paketti

6-sylinterinen BMW M TwinPower Turbo -bensiinimoottori & M Competition -paketti.

Kuusisylinterisen M TwinPower Turbo -bensiinirivimoottorin vahvoja ominaisuuksia ovat erinomaisen väkevä teho, upean tasainen käynti ja väkevät moottorisoundit. Huipputehokkaassa, kuusisylinterisessä M TwinPower Turbo -bensiinimoottorissa on kaksois-VANOS, Valvetronic, High Precision -ruiskutus ja TwinScroll-pakokaasuahdin. Niiden ja vakiovarusteisen M Competition -paketin ansiosta moottorin teho on 331 kW (450 hv). M Sport -pakoputkisto synnyttää ajoneuvolle luonteenomaiset moottorisoundit. Erikoissovitettu adaptiivinen M-alusta takaa erinomaisen otteen tiehen, hyvän pidon ja häikäisevän upean ajettavuuden.
BMW M4 Coupé, adaptiivinen M-alusta

Adaptiivinen M-alusta.

Iskunvaimentimien elektronisen säädön avulla adaptiivinen M alusta takaa optimaalisen sovituksen automaattisesti ja ajotilanteen vaatimalla tavalla. Asetusvaihtoehdoilla COMFORT, SPORT ja SPORT+ alustan sovitusta voidaan säätää mukavuuspainotteisesta erityisen urheilullisen dynaamiseen.
BMW M4 Coupé, 7-vaiheinen M-kaksoiskytkinvaihteisto

7-vaihteinen M-kaksoiskytkinvaihteisto

Vaihda vaihteita ilman katkoksia vetävässä voimassa, kytkintä käyttämättä, siirtämättä jalkaa kaasupolkimelta: se onnistuu seitsenvaihteisella M kaksoiskytkinvaihteistolla, jossa on Drivelogic. Vaihteet kytkeytyvät automaattisesti, tai ne voi kytkeä manuaalisesti ohjauspyörän vaihdekatkaisimilla tai valitsinvivulla. Launch Control takaa parhaan kiihtyvyyden paikaltaan lähdettäessä.
BMW M4 Coupé, manuaalinen 6-vaiheinen M-vaihteisto

Manuaalinen 6-vaiheinen M-vaihteisto.

BMW M4 Coupén kuusivaihteinen manuaalivaihteisto on 12 kg edeltäjäänsä kevyempi ja rakenteeltaan kompaktimpi, ja näin se edustaa fiksua kevytrakennetekniikkaa. Sen sisällä synkronointirenkaiden uudenlaiset hiilikuitukitkapinnat parantavat vaihtamismukavuutta, ja kuivasumppuvoitelu tehostaa öljyn saantia.
BMW M4 Coupé, M Driver’s Package

M Driver’s Package.

M Driver's Packagella auton huippunopeus nostetaan lukemaan 280 km/h. M Driver's Package voidaan tilata uuden auton oston yhteydessä, mutta se voidaan hankkia myös jälkikäteen. Kaikki muut tekniset tiedot säilyvät ennallaan asennuksen jälkeenkin. Lisäksi saat lahjakortin BMW Driving Experiencen järjestämään BMW M Intensive Training -koulutukseen.

BMW M4 COUPÉ – MUOTOILUOMINAISUUDET.

M-designelementit ulkopuolella ja sisätilassa.

BMW M4 Coupé saa katsojan heti pauloihinsa. Vakiovarusteiset LED-etu- ja -takavalot luovat korostuksia aerodynaamiseen koriin. Kookkaat ilmanottoaukot vahvistavat urheilullisia pyrkimyksiä yhtä upeasti kuin lisävarusteiseen M Competition pakettiin sisältyvät 20-tuumaiset kevytmetallivanteet. Urheilulliset elementit kuten pyöreät mittaristonäytöt luovat ylellisiä aksentteja ohjaamoon. Kaikki tässä urheiluautossa viestii voimaa ja dynamiikkaa.
BMW M4 Coupé, muotoilu
BMW M4 Coupé, ulkopuolen kohokohdat M Competition -paketissa

Ulkopuolen kohokohdat M Competition –paketissa.

Auton ulkonäköön M Competition -paketti tuo näyttävät, taotut ja kiiltosorvatut 20" M kevytmetallivanteet Star-spoke 666 M, joiden yhteydessä takarenkaat ovat eturenkaita leveämmät. Urheilullista ulkonäköä terävöittää BMW Individual korkeakiiltoinen Shadow Line runsaammin yksityiskohdin, jolloin keulan säleiköt, ilmanpoistoaukot kyljissä ja mallimerkintä takaluukussa ovat korkeakiiltoisen mustat ja pakoputkenpäät mustakromatut.
BMW M4 Coupé, eksklusiivinen Carbon-katto

Eksklusiivinen Carbon-katto.

Hiilikuituvahvisteisesta muovista (CFRP) valmistettu katto on osa fiksua BMW kevytrakennekonseptia, jolla vähennetään auton painoa. Lisäksi tämä katto siirtää auton painopistettä alemmas. Näin auton ohjattavuus ja dynamiikka paranevat kaarreajossa, kiihdytettäessä ja jarrutettaessa.
BMW M4 Coupé, LED-takavalot

LED-takavalot.

Huippunykyaikainen LED-tekniikka takaa optimaalisen näkyvyyden erinomaisen energiatehokkaasti ja tarjoaa pitkän käyttöiän. Kookkaat suuntavilkut ja nopeasti reagoivat LED-jarruvalot lisäävät turvallisuutta. Luonteelle leimallista niin päiväsaikaan kuin yön pimeydessäkin: takavalojen näyttävä L-kirjaimen muoto.
BMW M4 Coupé, lähivalot

Lähivalot.

Lisävarusteena saatavat adaptiiviset LED-ajovalot mahdollistavat pimeällä näkyvyyden pitkälle kaarteeseen, kun kuljettaja kääntää ohjauspyörää. Näin adaptiiviset ajovalot varmistavat lähialueiden optimaalisen valaistuksen ja parantavat siten aktiivista ajoturvallisuutta.
BMW M4 Coupé, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam säätää tilannekohtaisesti kaukovalokuviota, joten näkyvyys pimeässä on aina optimaalinen. Järjestelmä tarkkailee edellä kulkevaa ja vastaan tulevaa liikennettä ja säätää kaukovalojen kantamaa luotettavasti estäen muiden tiellä liikkuvien häikäistymisen.
BMW M4 Coupé, kuljettajakeskeinen ohjaamo

Kuljettajakeskeinen ohjaamo.

Ohjaamo kuin tehty kilparadoille. Jokainen yksityiskohta ergonomisesti optimoitu ja aivan kuljettajan mukaan suunnattu. Keskiössä upea, walknappa-nahkalla verhoiltu M ohjauspyörä. M Drive -kuvaruutunäppäimillä aktivoidaan yksilölliset asetukset, urheilulliset vaihdevivut mahdollistavat yhdessä lisävarusteisen M kaksoiskytkinvaihteiston kanssa sekuntivauhdilla tapahtuvat vaihteen vaihdot. Mittaristonäyttö, jossa on tyylikäs M design, esittää kaikki keskeiset ajotiedot täydellisen selkeästi.
BMW M4 Coupé, M-istuimet

M-istuimet.

Kuppimaiset M istuimet, joissa on integroidut pääntuet ja valaistu M logo hartioiden alueella, tukevat täydellisesti sivusuunnassa ja takaavat uudet ennätysajat. Niissä on käytetty johdonmukaisesti kevytrakenteita, mikä auttaa vähentämään auton painoa. Urheilullisessa ajossa tukea tarjoaa keskikonsolin polvituki kuljettajan puolella.
BMW M4 Coupé, sisätila, verhoilu

Laadukas sisätilan muotoilu.

Aidon ainutlaatuisuuden huomaa myös pidempään tarkasteltaessa. Esimerkiksi Carbon Fibre -sisäkoristelistat, joissa on mustakromiset korostukset, säteilevät maksimaalista dynamiikkaa ainutlaatuisella pintaviimeistelyllään. Yhtä lailla sporttisen kuin yksilöllisenkin sisustuksen takaa laadukas BMW Merino-täysnahkainen varustus värissä Sakhir Orange / musta.
BMW M4 Coupé, M4-kynnyslistat

M4-kynnyslistat.

Jo ennen kuin istut BMW M4 Coupén ergonomisille M istuimille, katseesi osuu laadukkaasta alumiinista valmistettuihin ylellisiin kynnyslistoihin, joita koristaa M4 mallitunnus.
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, special edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, Special Edition

BMW M4 EDITION ///M HERITAGE.

BMW M4 Coupé korostaa ikonista luonnettaan: Moottoriurheilun DNA antaa leimansa BMW M4 Coupé Edition ///M Heritagelle aina yksityiskohtia myöten. Kolme ainutlaatuista ulkoväriä Laguna Seca Blue, Velvet Blue metallic ja Imola Red II, joissa maailmanlaajuisesti vain 750 kappaleeseen rajoitettu Edition ///M Heritage on saatavilla, nostavat legendaariset M-raidat taas esiin. Ne näkyvät selvästi myös Carbon-katossa. 20” M Star Spoke 666M -kevytmetallivanteet värissä Orbit Grey matta muodostavat upean kontrastin kolmeen voimakasväriseen Merino-nahkaiseen sisustusvaihtoehtoon: Silverstone/musta-väristen M-urheiluistuinten siniset kontrastisaumat tasapainottavat kauniisti Laguna Seca -ulkoväritystä, violetit ja oranssit kontrastisaumat taas Velvet Blue -ulkoväritystä. Eksklusiivinen ja sporttinen punainen/musta sisustus, jossa on punaiset ja keltaiset kontrastisaumat, on saatavilla Imola Red II -värisiin ajoneuvoihin. Erittäin rajoitetusti marraskuusta 2019 alkaen valmistettavien BMW M4 Coupé Edition ///M Heritage -ajoneuvojen Carbon Fibre -sisäkoristelistoissa on tekstilogo, joka on saanut inspiraationsa M-raitojen rakenteesta. Ajoneuvoissa on tunnus kynnyslistoissa sekä väriltään yhteensopivat tikkaukset pääntuissa.

BMW M4 COUPÉ.

Yhteydet.

BMW M4 Coupéssa tukenasi on niin katuajossa kuin kilparadoillakin suuri määrä innovatiivista tekniikkaa, joka takaa paremman mukavuuden ja turvallisuuden ja asettaa uusia mittapuita. Havaitset kaikki ajon kannalta keskeiset tiedot sekunnin murto-osissa ja nautit verkottuneesta kommunikoinnista, informaatiosta ja viihteestä huipputasolla. Ajamisen ilo ei koskaan ole ollut näin suunnan näyttävää.
BMW M4 Coupé, BMW Head-Up -näyttö ja M-malleille tyypillinen näkymä

BMW Head-Up -näyttö ja M-malleille tyypillinen näkymä.

BMW Head-Up -täysvärinäyttö ja sen M näyttölaajuus heijastavat ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään. Katkaisinta painamalla voidaan vaihtaa M näyttölaajuuteen, jolloin myös kytketty vaihde, kierrosluku ja dynaaminen kierroslukualue sekä vaihtamishetki näytetään.
BMW M4 Coupé, BMW M Laptimer -sovellus

BMW M Laptimer App.

BMW M Laptimer -sovelluksella voit tallentaa täsmälliset ajotiedot kilparadoilla ja analysoida niitä jälkikäteen. Tallennukset voidaan jakaa kuvina sosiaalisessa mediassa tai arvot kuten mm. kaasupolkimen asento, ohjauskulma, g-voimat ja nopein kierrosaika voidaan lähettää myös sähköpostina. Lisäksi on integroitu GoPro-liitäntä.
BMW M4 Coupé, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Apple CarPlay® -valmius mahdollistaa iPhone®-älypuhelimen valittujen toimintojen langattoman ja vaivattoman käytön auton käyttö- ja näyttöjärjestelmän kautta. Älypuhelimen sisältöjä ja toimintoja, kuten musiikki, iMessages/tekstiviestit, puhelin, Siri®, navigointi ja valitut kolmannen osapuolen sovellukset, käytetään auton käyttö- ja näyttöjärjestelmän kautta tai puhekäyttöjärjestelmän (Suomen kieli ei tuettu) avulla.
BMW M4 Coupé, puhelinvarustus, jossa Wireless Charging

Puhelinvarustus, jossa Wireless Charging.

Puhelinvarustus, jossa on Wireless Charging, sisältää puhelimen langattoman lataamisen telineen ja lisä-USB-liitännät. Kattoantenniyhteys varmistaa matkapuhelimen paremman kuuluvuuden. Bluetooth-yhteydellä auton järjestelmään voidaan liittää kaksi matkapuhelinta ja audiosoitin. Lisäksi varustus sisältää Bluetooth Officen.
BMW M4 Coupén tekniset tiedot

BMW M4 COUPÉN TEKNISET TIEDOT.