BMW 4-sarja, BWW 4-sarjan Coupé G22 ja BMW 4-sarjan Cabrio G23 pysäköintikannella

BMW 4-SARJAN.

Tutustu alla BMW 4-sarjan sukupolvien historiaan ja luo silmäys dynaamisen ja eksklusiivisen Coupén suoriin edeltäjiin.

 

Vuonna 2013 alkoi uusi aikakausi – 3-sarjan Coupé korvattiin uudella mallisarjalla, BMW 4-sarjalla (F32, F33, F36). Näin 4-sarja jatkaa eteenpäin sitä, minkä uraauurtavat 02-mallin sedanit aikoinaan aloittivat: ajamisen iloa, dynamiikkaa ja itsetietoista olemusta. 

Lue lisää

BMW 4-SARJAN.

KOEAJO JA HINNASTOT.

Varaa BMW 4-sarjan koeajo tai tutustu hinnastoihin sekä esitteisiin.

Lue lisää

BMW 4-SARJA YLEISKATSAUKSESSA.

Vuonna 2013 lanseerattu BMW 4-sarja on ollut alusta lähtien yhdistelmä vertaansa vailla olevaa estetiikkaa ja urheilullista dynamiikkaa. Modernit bensiini- ja dieselmoottorit sekä M-varustelu viimeistelevät sarjan onnistuneen kokonaiskonseptin. 4-sarjan edeltäjä oli vuonna 1990 markkinoille tullut BMW 3-sarjan Coupé, joka oli itsenäinen ja entistä ketterämpi versio klassisesta urheilusedanista.Toisen sukupolven 4-sarjalle on tunnusomaista entistä ilmeikkäämpi ja itsetietoisempi design, ja sarjan autot ovat myös aiempaa pidempiä ja leveämpiä. Kaikkia yksilöllisiä ominaisuuksia, kuten lumoavaa estetiikkaa ja jännittävää urheilullisuutta, on vahvistettu entisestään, ja ne korostavat BMW:n tarkkaa muotokieltä. BMW 4-sarjassa on tarjolla kolme innostavaa korimallia: Coupé, Cabrio ja neliovinen Gran Coupé. Mallisarjan kaikille sukupolville on yhteistä premium-luonne, joka näkyy niin eksklusiivisessa designissa, laadukkaassa sisätilassa kuin suorituskykyisissä moottorivaihtoehdoissa.

Lue lisää

5 POINTTIA BMW 4-SARJASTA.

  • 01 Erottuva, eksklusiivinen design
  • 02 Poikkeuksellinen ajodynamiikka
  • 03 Dynaamiset moottorivaihtoehdot aina 374 hv:n, 6-sylinteriseen M TwinPower Turbo -moottoriin saakka
  • 04 Joustava ajoneuvokonsepti: Coupé, Cabrio tai Gran Coupé
  • 05 Paras verkottuneisuus BMW ConnectedDriven ansiosta

ENSIMMÄINEN SUKUPOLVI.

BMW 4-sarja, BMW 4-sarjan Coupé F32, ensimmäinen sukupolvi, kolmen neljäsosan näkymä keulasta tiellä

(BMW F32, F33, F36)


3-sarjan Sedan ja Coupé erottuvat nyt toisistaan selvästi myös ulkoisesti, joten vuonna 2013 ne jaetaan eri mallisarjoihin: 4-sarja aloittaa näin uuden aikakauden ja on selkeän itsenäinen auto aiempia malleja huomattavasti suuremman leveytensä ja akselivälinsä johdosta.

Muotoilulle ovat tunnusomaista lyhyet koriylitykset, pitkä ja kaartuva konepelti ja taaksepäin siirretty matkustamo, minkä ansiosta auton siluetti on erittäin voimakasilmeinen. Leveä perä ja sen kapeat valot luovat vaikuttavan kontrastin BMW:lle tyypillisille piirteille, kuten pyöreille kaksoisvaloille, matalalle, kaksiosaiselle jäähdyttimen säleikölle ja C-pilarin Hofmeister kink -taitteelle. Näin erityisesti voimakasmuotoiset takapyöräkotelot pääsevät oikeuksiinsa, mikä tehostaa 4-sarjan ensimmäisen sukupolven näyttävää ilmettä. Tinkimättömän tarkka muotoilu jatkuu myös sisätilassa. Funktionaalinen suunnittelu ja kuljettajalähtöinen geometria tekevät siellä ajamisesta elämyksen.

Pian Coupén jälkeen showroomeihin saapuu myös BMW 4-sarjan Cabrio (F33). Sen moderni, taittuva metallikatto takaa ympärivuotisen ajamisen ilon ja tuo autoon itsetietoista designia. Kesällä 2014 BMW 4-sarjan mallivalikoiman täydentää Gran Coupé (F36). Tämä sporttisen Coupén ja neliovisen mallin yhdistelmä tarjoaa sekä mukavuutta että eleganssia. 4-sarja edustaa nyt dynamiikkaa ja sähäkkyyttä.

Tuotantoaikaväli: 2013–2020
Moottorit: 2,0–3,0-litraiset (100–240 kW, 136–326 hv), 4- ja 6-sylinteriset
Pituus/leveys/korkeus: 4 640 mm / 1 825 mm / 1 377 mm

TOINEN SUKUPOLVI.

BMW 4-sarja, BMW 4-sarjan Coupé G22, toinen sukupolvi, kolmen neljäsosan sivukuva tiellä

(BMW G22, G23)

BMW 4-sarjan toinen sukupolvi on 12 senttimetriä pidempi ja myös selvästi leveämpi kuin sen edeltäjä BMW F32. Huomiota herättävänä designelementtinä on pystysuuntainen ja eteenpäin kallistettu kaksiosainen jäähdyttimen säleikkö. Se muodostaa yhdessä ajovalojen vinojen kehysten kanssa autoon henkeäsalpaavan keulan, joka säteilee itsevarmuutta ja dynamiikkaa. Coupén ilmeikästä luonnetta korostavat voimakasmuotoiset takapyöräkotelot ja perää kohti nousevat takasivuikkunat. Katseen vangitsevat myös kaartuvat, kulman ympäri ulottuvat takavalot, jotka antavat yhdessä alas laskeutuvan katon kanssa autolle näyttävän päätöksen.

Funktionaalisesti suunnitellussa sisätilassa näkyy BMW 4-sarjan tarkka muotokieli, ja eksklusiiviset materiaalit tuovat sinne modernin ja erottuvan ilmeen.

Aivan kuten edeltäjäkin, myös BMW 4-sarjan uusi sukupolvi pohjautuu tuotannossa olevaan 3-sarjaan, mutta painopiste on siinä yli kaksi senttimetriä matalammalla ja taka-akselin raideleveys on 23 millimetriä leveämpi, mikä parantaa selvästi dynamiikkaa.

Jos haluat tuntea tuulen tuiverruksen hiuksissasi ja auringon ihollasi, oikea valinta on silloin Cabrio (G23). Siinä urheilullinen estetiikka yhdistyy harmonisiin linjoihin ja ketteryyteen.

Tuotantoaikaväli: lokakuusta 2020 alkaen
Moottorit: 2,0–3,0-litraiset (135–275 kW, 184–374 hv), 4- ja 6-sylinteriset
Pituus/leveys/korkeus: 4 768 mm / 1 852 mm / 1 383 mm

BMW 4-sarja, BMW-vaihtoautot BMW-jälleenmyyjäliikkeen edustalla

BMW-VAIHTOAUTOT.

BMW 4-sarja, BMW 4-sarjan Coupé G22, kolmen neljäsosan näkymä keulasta yhdessä mallin kanssa

BMW 4-SARJAN COUPÉ.

BMW 4-sarja, BMW 4-sarjan Gran Coupé F36, näkymä keulasta tiellä

BMW 4-SARJAN GRAN COUPÉ.

BMW 4-sarja, BMW 4-sarjan Cabrio G23, kolmen neljäsosan sivukuva yhdessä mallin kanssa

BMW 4-SARJAN CABRIO.