ÄLYKÄSTÄ TUKEA ILOON.

BMW Personal CoPilot -avustinjärjestelmä BMW 3-sarjan Touringissa.

Mitä paremmin voit omistautua ajamiselle, sitä suurempi on ajamisen ilo. Siksi BMW 3-sarjan Touring hoitaa monia asioita puolestasi – jos niin haluat. Driving Assistant -ajoavustin varoittaa sinua uhkaavista vaaratilanteista. Navigointijärjestelmä Professional pitää yllätykset loitolla vieraillakin seuduilla. Ja pysäköinti sujuu vaivattomammin kuin koskaan, kun sopivat auttajat ovat tukenasi.

Lue lisää

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant yhdistää kameraan perustuvat kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä peräänajovaroituksen, henkilötunnistuksen ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnon.
Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos vilkut on kytketty päälle, siis kun kyseessä ei ole kaistamerkintöjen ylittämisvaara vahingossa, varoitusta ei tule.
City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarruttamalla. Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäysvaara jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

AKTIIVINEN VAKIONOPEUSSÄÄDIN, JOSSA STOP&GO-TOIMINTO.

Aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto sekä tutkaan perustuva peräänajovaroitus täysjarrutuksella ja osittaisella jarrutuksella, parantaa ajamisen mukavuutta ja turvallisuutta etenkin jonossa ajettaessa. Järjestelmä pitää kuljettajan asettaman ajonopeuden ja säilyttää asetetun etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Järjestelmä hoitaa pysähtymisen jälkeen liikkeelle lähdön ja nopeuden hidastamisen, joten etäisyys edellä ajavaan säilyy myös hitaasti etenevässä ja pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä. Jos eteen leikkaa auto viereiseltä kaistalta tai jos lähestytään edellä ajavaa ajoneuvoa, järjestelmä sovittaa rauhallisin säädöin oman auton nopeuden eteen leikkaavaan tai edellä ajavaan ajoneuvoon nähden. Järjestelmää voidaan käyttää enintään ajonopeuteen 210 km/h saakka.
Stop&Go-toiminto säätää auton nopeutta automaattisesti pysähdyksiin saakka, ja pysähtymisen jälkeen järjestelmä ohjaa auton lähtemään liikkeelle edellä liikkeelle lähteneen ajoneuvon perässä ja kiihdyttää auton nopeuden enintään asetettuun ajonopeuteen saakka, jos liikennetilanne sen sallii.
Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja tarvittaessa järjestelmä avustaa jarruttamalla.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Esimerkiksi nykyinen ajonopeus ja auton varustuksesta riippuen navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää.
Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2–3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta.
Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan; lisäksi erikseen valittavissa on yö- ja päivänäytöt. Myös näytettävän kuvan korkeussijaintia voidaan säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

PYSÄKÖINTI.

Lisävarusteena BMW 3-sarjan Touringiin on tarjolla fiksuja järjestelmiä, jotka helpottavat auton pysäköintiä ja pysäköintipaikalta poistumista. Kätevät apulaiset kuten peruutuskamera, pysäköintiavustin ja Surround View -kamerajärjestelmä parantavat mukavuutta jokaisessa pysäköintitilanteessa – ja erityisesti tilanteissa, joissa ei tahdo nähdä kunnolla tai tila on ahdas.

 • Peruutuskamera

  Peruutuskameran ansiosta kuljettaja näkee auton takana olevan tilan monitoiminäytöstä käännellessään ja pysäköidessään autoa. Peruutuskamera parantaa näkyvyyttä peruutettaessa pysäköintitilanteissa, kun ajonopeus on alle 15 km/h.
  Monitoiminäytössä näkyvät apulinjat ja värilliset estemerkinnät kertoivat kuljettajalle, onko valittu pysäköintipaikka riittävän kokoinen autolle – ja tukevat näin kuljettajaa tämän pysäköidessä. Kun ohjauspyörä on käännetty ääriasentoon, näyttöön ilmestyvät punaiset kääntöympyrälinjat ja vihreät ajolinjat, jotka muuttuvat aina ohjausliikkeiden mukaan.
  Peruutuskamera kytkeytyy automaattisesti pois päältä kymmenen metrin kuluttua tai jos ajonopeus on yli 15 km/h. Vetokoukun yhteydessä peruutuskamerassa on kätevä zoomaustoiminto, joka helpottaa lähestymistä perävaunun kiinnittämistä varten.

 • Pysäköintiavustin

  Pysäköintiavustin helpottaa taskupysäköintiä ja pysäköimistä poikittain kadun/tien suuntaan nähden. Järjestelmä etsii kadun varteen pysäköityjen autojen välistä pysäköintiin riittävää tilaa, jonka pituus on vähintään vain hiukan autoa pitempi, kun autolla ajetaan hitaasti eteenpäin (nopeudella alle 35 km/h) ja enintään 1,5 metrin sivuetäisyydellä pysäköidyistä autoista. Kun riittävän suuri tila löytyy, kuljettaja kytkee pysäköintitilan puoleiset vilkut päälle, jolloin pysäköintiavustin ottaa hoitaakseen auton ohjaamisen, ja kuljettaja valitsee vaihteen sekä käyttää kaasu- ja jarrupoljinta. Järjestelmä näyttää avustavia toimintaohjeita monitoiminäytössä ja antaa myös akustisia ohjeita.

  Kun pysäköitäessä lähestytään hitaasti estettä, pysäköintiavustin aktivoi pysäköintietäisyyden automaattisen valvonnan (Auto PDC). Järjestelmän toimintojen laajennus avustaa kuljettajaa poikittain kadun suuntaan nähden sekä parkkipaikalla pysäköitäessä. Tällöin PDC varoittaa myös, jos tarvittava etäisyys esteisiin alittuu. Tuloksena: auton pysäköinti on helpompaa kuin koskaan aiemmin.

 • Surround View

  Surround View sisältää kameroihin perustuvat toiminnot Top View, Side View ja peruutuskamera. Ulkopeileihin sijoitetut kamerat ja peruutuskamera tuottavat 270 asteen kuvan auton ympäriltä.
  Top View -toiminto luo kylkien ja ajoradan alueelta kuvan autosta ylhäältäpäin, mistä on apua autoa pysäköitäessä ja ahtaisiin paikkoihin ajettaessa. Side View -toiminnolla pääsee turvallisesti kuin kurkistamaan sivuille ajettaessa ulos pihaportista tai ahtaisiin kadunkulmiin ja risteyksiin. Auton keulaan vasemmalle ja oikealle asennetut digikamerat kuvaavat tilannetta auton edessä. Niiden ansiosta lähestyvä risteävä liikenne pystytään havaitsemaan ajoissa, jolloin reagointiin jää enemmän aikaa. Side View -toiminto kytkeytyy automaattisesti pois päältä ajonopeuden ylittäessä nopeuden noin 15 km/h. Kolme toimintoa, eli peruutuskamera, Top View ja Side View ovat vapaasti valittavissa ja siten myös pois käytöstä kytkettävissä.
  Kamerajärjestelmät aktivoituvat käyttöön, kun valitsinvipu siirretään asentoon R, painetaan PDC-katkaisinta tai Side View -katkaisinta. Näyttönä toimii monitoiminäyttö.

NAVIGOINTIJÄRJESTELMÄ PROFESSIONAL.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa designillaan ja erityisen laajalla palveluvalikoimallaan: Se on helppokäyttöinen, autoon täysin integroitu navigointijärjestelmä, jota käytetään iDrive-käyttöjärjestelmällä ja iDrive Touch -monitoimisäätimellä. Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Lisäksi järjestelmä hyödyntää reaaliaikaisia liikennetiedotuksia (RTTI, Real Time Traffic Information) maissa, joissa ne ovat käytössä (ei Suomessa). Kiinteä 1 280 x 480 pikselin teräväpiirtoinen 8,8" värinäyttö, jossa on Splitscreen-toiminto (pää- ja apunäyttö), takaa optimaalisen luettavuuden ja selkeyden.

 • iDrive Touch -monitoimisäädin

  Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen. Vaihtoehtoisesti järjestelmää voidaan käyttää myös suoravalintanäppäimillä tai kahdeksalla suosikkinäppäimellä taikka puheohjauksella. Karttanäkymän kolmiulotteinen optiikka, jonka taustana on satelliittikuvia ja jossa nähtävyydet esitetään aidonnäköisinä, tekee etenkin navigoinnista optisesti lumoavan elämyksen.

 • Karttapäivitykset

  BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

KAISTANVAIHDON VAROITUSJÄRJESTELMÄ.

Tutkaan perustuva kaistanvaihdon varoitusjärjestelmä tunnistaa ajonopeudesta noin 20 km/h alkaen ajoneuvot, jotka ovat kuolleessa kulmassa oman auton takaviistossa tai jotka lähestyvät viereisellä kaistalla. Kuljettaja saa huomautuksen ulkopeileissä olevilla kolmionmuotoisilla varoitussymboleilla, jos vaarallisella alueella onkin ajoneuvoja. Jos kuljettaja silti ilmaisee vilkkuja käyttäen aikomuksensa vaihtaa kaistaa, järjestelmä varoittaa vaaratilanteesta täristämällä ohjauspyörää ja vilkuttamalla varoitussymbolia ulkopeilissä.

NOPEUSRAJOITUSNÄYTTÖ.

Aina turvallisesti: Nopeusrajoitusnäyttö ja ohituskiellon näyttö kertoo kuljettajalle ajettavan tieosuuden nopeusrajoituksen ja mahdolliset ohituskiellot. Näyttönä toimii mittariston näyttö. Taustapeilin yhteyteen asennettu kamera valvoo liikennemerkkejä. Järjestelmän ohjausyksikkö käsittelee nämä tiedot yhdessä navigointijärjestelmän tietojen kanssa ja näyttää ne. Koska järjestelmä käyttää myös auton muita komponentteja, järjestelmä pystyy osittain tunnistamaan ja näyttämään myös esimerkiksi sään tai kellonajan perusteella muuttuvat nopeusrajoitukset.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia. Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta. 400 metrin etäisyydelle ulottuva valaisu mahdollistaa vaarojen tunnistamisen ajoissa ja ajoradan turvallisemman näkemisen.