ULKOA URHEILULLINEN. SISÄLTÄ TILAVA.

BMW 3-sarjan Touringin muotoilu.

Muista erottuva yhdistelmä dynamiikkaa, eleganssia ja monipuolisuutta tekee BMW 3-sarjan Touringista luokkansa urheilullisimman edustajan. BMW 3-sarjan tuoteperheelle tyypilliset ominaisuudet kertovat, kuinka johdonmukaisesti tämä auto jatkaa BMW:n muotoiluperinteitä: pitkä konepelti, lyhyet koriylitykset, pitkä akseliväli ja taaemmas sijoitettu sisätila. Näin BMW 3-sarjan Touring määrää jälleen suunnan omassa segmentissään.

Lue lisää
ULKOA URHEILULLINEN. SISÄLTÄ TILAVA.BMW 3-sarjan Touringin muotoilu.

ULKOPUOLEN MUOTOILU.

Urheilullisen elegantti ulkopuoli on sovitettu harmonisesti ja viestii estetiikkaa ja dynamiikkaa jo ensi silmäykseltä. Etuhelman siroiksi muotoillut imuilmakanavat vaakasuorine ripoineen saavat yhdessä keulavalojen kanssa korin vaikuttamaan leveältä. Kaksoisvalonheittimet, joihin on integroitu koronarenkaat, saa niin haluttaessa LED-tekniikalla toteutettuina.
Mutta keula ei ole ainoa katseen vangitsija. Voimakasmuotoisessa takapuskurissa on kaksi vaakasuuntaista linjaa, ja kauas laidoille sijoitetut takavalot on toteutettu LED-tekniikalla. Siten BMW 3-sarjan Touringin erottaa muista myös pimeällä.
Business Luxury -malli Platinum Silver -metallivärissä ja 18" kevytmetallivanteilla on vain yksi monista vaihtoehdoista, joilla BMW 3-sarjan Touringiin voi antaa henkilökohtaisen vivahteen. Kukin versio korostaa ainutkertaisen urheilullista luonnetta.

LED-VALODESIGN.

Vakiovarusteisten LED-tekniikalla toteutettujen takavalojen lisäksi saa LED-valoyksiköt niin haluttaessa myös BMW 3-sarjan Touringin ajo- ja sumuvaloihin.

 • LED-ajovalot

  Kaikki LED-ajovalojen toiminnot, huomiovalot, seisontavalot, pysäköintivalot ja vilkut on toteutettu LED-tekniikalla; lähi- ja kaukovaloissa käytetään kymmentä teho-LEDiä. Valonheittimissä itsessään on automaattinen ajovalojen korkeussäätö, ja ne valaisevat ajoradan upeasti parantaen siten turvallisuutta yön pimeydessä ja huonolla säällä.
  Valodiodien (LED = Light Emitting Diodes) käyttöikä on erittäin pitkä, ja ne kuluttavat jopa 50 prosenttia vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput. Siten ne osaltaan vähentävät polttonesteen kulutusta ja päästöjä. Lisäksi näin tuotettu kirkas valo muistuttaa pitkälti päivänvaloa ja on silmälle erityisen miellyttävä. Litteän ulkomuotonsa ansiosta LED-ajovalot korostavat auton urheilullista ilmettä.

 • Adaptiiviset LED-ajovalot

  Adaptiivisten LED-ajovalojen valokuvio sovittuu automaattisesti nopeuteen (ajoradan dynaaminen valaistus). Vilkkujen ja huomiovalojen lisäksi niihin sisältyviä toimintoja ovat kääntyvät ajovalot, joissa on mukautuva valokuvion säätö kaupunkiajoon ja moottoritieajoon, kääntymisvalotoiminto sekä BMW Selective Beam (heijastamaton kaukovaloavustin), joka säätää kaukovaloja automaattisesti. Siten järjestelmä valaisee tien optimaalisesti kaikissa olosuhteissa.
  Liikkuvien valonheitinten ansiosta näet pimeälläkin pitkälle kaarteeseen heti kun ohjaat autosi sen suuntaan. Integroitu, lähialueen näkyvyyttä parantava kääntymisvalotoiminto aktivoituu automaattisesti jo auton seistessä paikallaan, jos vilkut kytketään päälle tai ohjauspyörää käännetään. Siten kääntyvät ajovalot takaavat lähialueen optimaalisen valaistuksen tällaisissakin tilanteissa ja parantavat siten aktiivista ajoturvallisuutta.
  BMW Selective Beam -toiminnolla kaukovalot ovat käytössä tilanteen vaatimalla tavalla, mikä mahdollistaa optimaaliset valaistusolosuhteet yön pimeydessä. Järjestelmä valvoo edellä ajavia ja vastaantulevaa liikennettä ja estää näiden häikäisemisen luotettavasti kaukovaloja säätämällä.

 • LED-sumuvalot

  Sumussa ja sateella LED-sumuvalot parantavat lähialueen näkyvyyttä ja lisäävät siten turvallisuutta. Laajan valaisukulman lisäksi niiden etuihin kuuluvat päivänvaloa erittäin paljon muistuttava värilämpötila, huomattavan pitkä käyttöikä ja vähäinen energiankulutus.

  Samalla ajovalojen alapuolelle sijoitetut LED-sumuvalot luovat teknisen ja modernin korostuksen BMW-auton näyttävään keulaan.

 • LED-tekniikalla toteutetut takavalot

  LED -tekniikkaan perustuvat takavalot koostuvat yksittäisistä suurteho-LED-valoelementeistä, ja muotoilultaan ne noudattavat BMW-autoille ominaista, L-kirjaimen väkevää muotoa. Siten ne vahvistavat automerkin identiteettiä ja varmistavat, että menijän tunnistaa epäilemättä BMW:ksi myös pimeällä ja myös takaapäin.
  Kookkaat vilkut ja nopeasti reagoivat LED-jarruvalot auttavat osaltaan tekemään BMW 3-sarjasta erittäin turvallisen auton.

PANORAAMALASIKATTO.

Panoraamalasikatto avaa lumoavat näkymät ja päästää runsaasti valoa sisätilaan, jolloin syntyy erityisen avara ja avoin tunnelma. Jos auringonpaiste on liian voimakasta, sähkötoimisen aurinkosuojakattoverhouksen saa suljettua portaattomasti.
Koska panoraamalasikaton luukku voidaan avata joko taaksepäin tai takareuna ylös -tuuletusasentoon, sisätilaan virtaavan ilman määrä voidaan säätää halutun mukaiseksi. Kun lasikattoluukku avataan tuuletusasentoon, rullaverho siirtyy automaattisesti taakse, jotta ilma pääsee virtaamaan halutulla tavalla. Integroidun ja automaattisesti esiin nousevan tuulenohjaimen ansiosta ajomatka sujuu mukavasti tuulensuojassa, vaikka katto olisi auki.

SISÄTILAN DESIGN.

Jo noustessasi kyytiin tunnet BMW 3-sarjan Touringin kuljettajalähtöisyyden ja materiaalien korkean laadun: Kätevin säilytyslokeroin varustettu sisätila on reilun kokoinen, kojelauta selkeä ja toimiva. Samalla tilaa hallitsevat eleganssi ja dynamiikka. Lukuisat kromiset kohokohdat ja korkeakiiltoisen mustat pinnat korostavat laadukkuutta. Ohjaamo on BMW:lle ominaiseen tapaan suunniteltu kaikin puolin kuljettajaa ajatellen ja näin ollen erityisen helppo käyttää.
Jokainen ergonominen haaste on ratkaistu huolellisesti. Paras esimerkki: lisävarusteisen navigointijärjestelmän Professional 8,8" monitoiminäyttö. Se on sijoitettu seisomaan vapaasti keskikonsolin yläpuolelle, ja se huokuu laadukkuutta. Keskikonsolissa on kaksi juomapidikettä, ja suljettuna sen rulokantta voi käyttää laskupintana. Nämä ovat vain kaksi yksityiskohtaa kokonaiskonseptista, jossa yhdistyvät urheilullisuus ja monipuolisuus.

LAADUKKAAT MATERIAALIT.

Sisätilan erinomainen suunnittelu ja laadukas työn jälki kiinnittävät huomion jo ensi vilkaisulta. Lisävarusteiset urheiluistuimet ovat saatavilla esimerkiksi Saddle Brown -värisellä Dakota-nahkaverhoilulla, jossa on ruskea korostus. Sen yhteyteen on saatavilla jalopuiset, metalliupotekoristein viimeistellyt sisäkoristelistat Ash Grain, joissa on Pearl Gloss Chrome -korostus ja jotka ulottuvat kaikkien ovien oviverhouksiin saakka.
Lukuisat kromikehykset koristavat ohjaamoa esimerkiksi klassisten pyöreiden mittarien ympärillä. Radion ja ilmastointiautomatiikan käyttöyksikön ympärillä oleva suojus on korkeakiiltoisen musta. Lisävarusteisen valopaketin suorat ja epäsuorat valonlähteet luovat sisätilaan tunnelmallista valoa hillityn tyylikkäästi.
Maksimaalista ylellisyyttä tarjoavat BMW Individual -lisävarusteet: Jalopuiset sisäkoristelistat Ash Grain White tai laajennettu BMW Individual Merino-nahkaverhoilu, jossa on hieno pintakuvio ja värivaihtoehtoina esimerkiksi Cashmere Beige tai Amaro Brown, tuovat sisätilaan korkealuokkaista tyyliä korottaen auton yhtä tasoa ylemmäs.