BMW Vision iNEXT -auton kolmeneljäsosa-keulakuva kivimuurin edessä

MY FAVORITE SPACE.

BMW Vision iNEXT.

MY FAVORITE SPACE.BMW Vision iNEXT.

Upein paikka, missä voit nauttia ajamisesta: BMW Vision iNEXT. Se edustaa visiota autosta, joka saa kuljettajan tuntemaan olonsa luottavaiseksi ja rentoutuneeksi kaikilla teillä. Tunne on kuin istuisi omalla kotisohvalla. Tulevaisuuden sähköauto BMW Vision iNEXT on täyssähköinen, itseajava ja täysin verkotettu auto, joka avaa matkustamiseen täysin uudenlaisia mahdollisuuksia. Sen myötä autonominen ajaminen ja jopa auton sisätila määritetään uudelleen. Kyse on paljon muustakin kuin innovatiivisuudesta ja esteettisyydestä. Auto edustaa ennen kaikkea paikkaa, jossa on hyvä olla ja jossa voit itse päättää, kuinka käytät aikaasi. Nauti visionäärisestä ajamisen ilosta, jonka ansiosta jokainen matka muuttuu suosikkikohteeksesi.

Lue lisää

4 VISIONÄÄRISTÄ VIESTIÄ

  • 01 Yksilöllinen verkottunut liikkuvuus – ihminen keskipisteessä
  • 02 My favorite space – uusi paikka nauttia elämisen laadusta
  • 03 Täyssähköinen, itseajava ja täysin verkotettu
  • 04 Shy Tech – piilotettu intuitiivinen tekniikka
BMW Vision iNEXT -auton sisäkuvassa kuljettajan paikka ja kahvipöytä
BMW Vision iNEXT -auton sisätila: ohjauspyörä ja kojelauta
BMW Vision iNEXT -autossa etumatkustajan istuimella oleva tummahiuksinen nainen kääntyy takaistuimia kohti

HYVÄNOLON TILA.

Täysin uudenlainen sisätila: BMW Vision iNext rikkoo tietoisesti perinteisiä teesejä voidakseen tarjota uudenlaisen näkemyksen mobiilista elämisen laadusta. Sisätilan ainutlaatuisen kutsuva tunnelma syntyy jalopuun ja käsin kudotun jacquard-kankaan yhdistelmästä sekä Purus Rosé -värisestä alcantarasta, joka täydentää upeasti eri elementtien kalustemaista ja avaruutta korostavaa muotoilua. Erityinen kohokohta on ilmassa leijuvalta vaikuttava kahvipöytä. Sen hienostunut, isosyisestä puusta valmistettu pinta jacquard-kankaineen on kristallista valmistetulla valaistulla jalustalla, joka ulottuu takatilaan korostaen sen rentoa loungemaisuutta.

BMW Vision iNEXT ylhäältäpäin kuvattuna järven rannalla puun vieressä
BMW Vision iNEXT takaa kuvattuna aurinkoisella metsäaukiolla
BMW Vision iNEXT sivulta kuvattuna tienristeyksen eteen pysäköitynä
BMW Vision iNEXT edestä kuvattuna pihatiellä
BMW Vision iNEXT takaa kuvattuna punaisten takavalojen loistaessa yöllä
BMW Vision iNEXT -auton keula ja jäähdyttimensäleikkö

VISION POHJALTA SYNTYNYT.

Heti ensi silmäyksellä on selvää, että BMW Vision iNEXT on aikaansa edellä. Isot pinnat ja tarkat linjat, joista osa on korostettu sinisin taustavaloin, saavat auton näyttämään siltä, kuin se olisi valettu yhdestä kappaleesta. Auton hillitty muotokieli muodostaa jännittävän kontrastin näyttäville yksityiskohdille ja näyttävälle ulkoasulle: Ulkoväri Liquid Greyrose Copper muuttuu asteittain lämpimän kuparinsävystä tummanroosaksi tehden SAV-mallista dynaamisen näköisen jopa pysähdyksissä. Tuulilasi sulautuu saumattomasti isoon panoraamakattoon, minkä ansiosta auton korirakenne vaikuttaa erityisen kevyeltä ja sisätila uskomattoman avaralta. Vaikuttava, älypintana toimiva yhdistetty BMW-jäähdyttimensäleikkö, ikoninen sivuikkunoiden grafiikka ja siniset tehosteet korostavat auton BMW i -geenejä.

HIGHTECHISTÄ SHYTECHIIN.

BMW Vision iNEXT -auton suunnan näyttävät tekniikat.

Käytännössä lähes näkymättömissä, mutta aina käytettävissäsi. Ensi silmäyksellä huomaat vain kuljettajan edessä sijaitsevat näytöt, eikä muita hallintalaitteita ja näppäimiä ole näkyvillä. Tulevaisuudessa keskiössä ei ole enää tekniikka vaan ihminen. Erilaisia pintoja, kuten puu ja kangas, voi hallita ele- tai puheohjauksella, ja digitaaliset tekniikat tulevat näkyviin ainoastaan silloin, kun kuljettaja tai matkustajat haluavat käyttää niitä. Älykäs askel kohti tulevaisuutta.

Lue lisää
BMW Vision iNEXT -auton takaistuin, käsi ja vihreä kangas

Intelligent Material.

BMW Vision iNEXT osaa lukea toiveesi suoraan sormenpäistäsi. Boost-asetuksen ollessa valittuna voit käyttää monitoiminäyttöä kosketusnäytön tavoin. Ease-asetuksen yhteydessä se onnistuu lisäksi keskikonsolin kahvipöydän puupinnan kautta. Tällöin valopisteet seuraavat taianomaisesti sormen jokaista liikettä luoden näin visuaalisen kuittauksen. Takana myös jacquard-kangas herää eloon kosketuksesta. Se mahdollistaa muiden muassa musiikkikappaleiden toiston ohjauksen erilaisilla eleillä, joita kankaan alla sijaitsevat ledit syttyessään visuaalisesti korostavat. Shytechin ansiosta odottamattomat pinnat voivat muuntua käden käänteessä poikkeuksellisiksi käyttöelementeiksi.

Lue lisää
BMW Vision iNEXT sivulta kuvattuna, nainen avoimen oven vieressä ja mies taustalla

Intelligent Personal Assistant.

Aina apunasi: Intelligent Personal Assistant on tukenasi kaikilla matkoilla. Sen käyttö onnistuu vaivattomasti puhekäskyillä. Visionäärinen tekniikka tuntee kaikki auton toiminnot ja opastaa sinua interaktiivisesti. Samalla se oppii ajan kuluessa tuntemaan ajotapasi ja sovittaa toimintansa käyttäytymisesi mukaan. Lisäksi Intelligent Personal Assistant on linkitetty saumattomasti BMW:n digitaaliseen järjestelmään, minkä ansiosta se mahdollistaa esimerkiksi älykotijärjestelmiesi käytön. Näin kuljettaja ja auto muodostavat tulevaisuudessa harmonisen kokonaisuuden.

Lue lisää
BMW Vision iNEXT -autossa nainen ja valografiikka

Intelligent Beam.

Heijastus tulevasta: BMW Vision iNEXT -auton Intelligent Beam on nykyisen näyttötekniikan edelleen kehitetty versio, joka näyttää tulevaisuuden suunnan. Se luo auton sisätilaan interaktiivisia projisointipintoja ja saattaa pian korvata nykymuotoiset näytöt. Älykäs valo tunnistaa kappaleet ja esineet ja seuraa niitä. Näin esimerkiksi painetun kirjan tekstejä voidaan täydentää kuvilla, liikkuvilla sisällöillä ja interaktiivisilla grafiikoilla, joita voidaan ohjata koskettamalla. Dynaaminen Projection Mapping huolehtii siitä, että jopa pintojen liikkuessa sisällöt näkyvät aina oikeassa perspektiivissä.

Lue lisää
BMW Vision iNEXT -auton kuljettajan paikka: ohjauspyörä ja kojelauta

KOE ERO.

BMW Vision iNEXT -auton ajoasetukset Ease ja Boost.

BMW Vision iNEXT -auton kuljettajan paikka: ohjauspyörä ja kojelauta
Innovatiivisen BMW Personal CoPilot -tekniikan ansiosta voit päättää BMW Vision iNEXT -autossa, haluatko ajaa itse vai käyttää autonomisen ajamisen tilaa. Valitessasi Boost-asetuksen ajat itse. Ease-asetuksen ollessa valittuna BMW Vision iNEXT ajaa puolestaan täysin autonomisesti. Puhekäskyllä tai ohjauspyörän BMW-logoa koskettamalla sisätila muuttuu seuraavasti: Ohjauspyörä vetäytyy taaksepäin, jolloin käyttöön vapautuu enemmän tilaa. Polkimet laskeutuvat alas, minkä ansiosta jalkatilaan syntyy täysin tasainen lattia. Kuljettaja ja etumatkustaja voivat nyt kääntyä kohti takamatkustajia. Lisäksi näytöissä näytetään välittömään ympäristöön liittyviä hyödyllisiä tietoja.
Sormi koskettaa vihreää kangasta, jossa näkyy valorengas
Kädet kannattelevat moniväristä kristallia
Kädet piirtämässä BMW Vision iNEXT -auton luonnosta post-it-muistilapulle
Mies seinän edessä BMW Vision iNEXT -auton luonnosten kanssa
BMW:n muotoilija ja Adrian van Hooydonk BMW Vision iNEXT -autossa

TULEVAISUUDEN PUOLESTA.

Visioiden pohjalta syntynyt: BMW Vision iNEXT -auton taustalla on ollut pyrkimys luoda täysin uusi auto, joka yhdistää tulevaisuuteen suuntautuvat tekniikat moderniksi elintilaksi. Design on syntynyt sisäisen kilpailun tuloksena. BMW-suunnittelijat kilpailivat keskenään käsin piirretyillä luonnoksilla ja visualisoinneilla. Kilpailu sisälsi useita valintakierroksia, joiden parhaat ehdotukset pääsivät jatkoon. Lopuksi näistä valittiin voittaja varsinaista tuotantoa varten. Prosessi ensimmäisestä ideasta lopullisen konseptiauton toteutukseen kesti kokonaisuudessaan 18 kuukautta. Adrian van Hooydonk, BMW Groupin muotoilujohtaja: "BMW i kehittää luovia, suunnan näyttäviä ideoita, jotka muuttavat perustavalla tavalla näkemystämme autoilusta. BMW Vision iNEXT on seuraava iso askel tällä matkalla kohti muutosta, ja se näyttää, kuinka entistä älykkäämmät autot helpottavat elämää ja tekevät siitä entistä mukavampaa."