BMW iX

KESTÄVÄ KEHITYS KESKIPISTEESSÄ – UUSI BMW IX

Kestävä kehitys keskipisteessä – uusi BMW iX

THE iX on uusin sähköautotulokkaamme. Se avaa oven täysin sähköisen ajamisen ilon seuraavalle tasolle. THE iX:n myötä käynnistyy uusi liikkuvuuden aikakausi, jossa keskipisteessä ovat muotoilun uudelleentulkinta, monipuolisuus, ylellisyys ja erityisesti kestävä kehitys.

BMW iX on suunniteltu ja valmistettu kokonaisvaltainen kestävyys huomioiden – sisältä ulospäin ja tuotantoketjun alusta aina auton käyttövaiheeseen saakka. Tämä näkyy muun muassa auton optimoidussa aerodynamiikassa, älykkäässä ja kevyessä muotoilussa sekä luonnon- ja kierrätysmateriaalien käytössä.

Lue lisää
BMW iX

Vastuullisesti valmistettu auton akku.

BMW iX:ssä käytetään viidennen sukupolven BMW eDrive -tekniikkaa, joka käsittää kaksi sähkömoottoria, tehoelektroniikan, lataustekniikan ja korkeajänniteakun, mikä takaa yhdessä poikkeuksellisen tehokkuuden. Akku on tuotettu osana pitkää resurssikiertoa, ja se mahdollistaa erittäin korkean kierrätettävyysasteen. Akkukennojen ja korkeajänniteakun tuotannossa käytetään ainoastaan uusiutuvia lähteitä, joten valmistus on kestävää, eikä siinä käytetä niin kutsuttuja harvinaisia maametalleja.

Lue lisää

Vähäinen virrankulutus.

THE iX:n suunnittelun yhtenä tavoitteena on ollut saada virrankulutus poikkeuksellisen matalaksi eli alle 21 kilowattituntiin sadalla kilometrillä. Yli 100 kWh:n akku mahdollistaa, että uusimman sukupolven korkeajänniteakku voi yltää yli 600 kilometrin toimintamatkaan.

Lue lisää
THE iX

Luonnon- ja kierrätysmateriaalit

BMW iX:n sisätilassa on käytetty FSC-sertifioitua puuta ja kierrätysmuovia ovipaneeleissa, istuimissa, keskikonsolissa ja lattiapaneelien pinnoilla. Istuinten ja kojelaudan nahkapinnat käsitellään luonnollisella oliivinlehtiuutteella, jotta vältetään ympäristölle haitalliset tuotantojäämät ja joka antaa nahalle korkealaatuisen tunnun ja luonnollisen ulkonäön.

Lue lisää

Yksityiskohdat ilmentävät kestävää kehitystä.

BMW on tuonut autoon tunnusomaisia sinisiä yksityiskohtia, jotka ovat osoitus THE iX:n sähköisestä käyttövoimajärjestelmästä ja kestävän kehityksen mukaisesta konseptista. Esimerkiksi sivuhelmoissa on sininen kaistale, joka osoittaa, että autossa on lattiatason lähellä korkeajänniteakku, ja auton perässä paikassa, jossa perinteisillä käyttövoimilla kulkevissa autoissa on normaalisti pakoputket, on siniset koristeosat osoituksena kestävästä liikkuvuudesta.

Lue lisää
THE iX

BMW:n kestävyystyö

BMW tekee jatkuvasti töitä ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Me BMW:llä emme ainoastaan pyri vähentämään hiilidioksidipäästöjä vaan tekemään ympäristötyötä koko ketjussa raaka-aineiden hankinnasta, kehitystyöstä ja tehtaiden tuotannosta aina käyttövaiheeseen ja kierrätykseen. 

 

  • BMW:n tavoitteena on, että 100 prosenttia sen käyttämästä sähköstä on peräisin uusiutuvista energialähteistä.
  • Nykyään BMW:n kaikki Euroopan tehtaat toimivat uusiutuvalla energialla.
  • Raaka-aineiden, erityisesti kahden pääraaka-aineen eli litiumin ja koboltin, hankinnassa BMW asettaa etusijalle ympäristöstandardit ja ihmisoikeudet.
  • BMW:n tavoitteena on ostaa kaikki koboltti suoraan kaivoksilta Australiasta ja Marokosta sekä litium suoraan Australiasta varmistaakseen täyden läpinäkyvyyden sen suhteen, miten ja missä raaka-aineet tuotetaan.
Lue lisää

Tilaa uusimmat tiedot tulevaisuuden sähköautosta.

Kun rekisteröidyt uutiskirjeemme vastaanottajaksi, saat viimeisimmät tiedot BMW iX -sähköautosta. Tutustu esimerkiksi seuraaviin aiheisiin:

 

– Uusimmat uutiset autosta
– Auton suunnittelijoiden haastatteluita
– Kilpailuja uutiskirjeen tilaajille
– Auton yksityiskohtien esittelyitä muotoilusta innovatiiviseen teknologiaan

Lue lisää
Kaikki BMW iX: stä.

KAIKKI BMW iX: STÄ.

Sähköautot

HARKINNASSA SÄHKÖAUTO?