PYSÄKÖI ILMAN STRESSIÄ.

Älykäs pysäköinti.

Jotta voit jokaisen ajomatkan lisäksi iloita myös pysäköimisestä BMW-autollasi, on olemassa BMW ConnectedDriven älykkäät pysäköintiavustinjärjestelmät. BMW:si avustaa Sinua jokaisessa pysäköintitilanteessa tehden pysäköinnistä helpompaa, vaivattomampaa ja nopeampaa.

Peruutuskamera auttaa peruutettaessa ja pysäköitäessä, kun autolla ajetaan nopeudella alle 15 km/h. Se välittää valvontanäyttöön kuvan auton takaa. Auton etäisyyttä ja kääntölinjoja kuvaavat apulinjat auttavat kuljettajaa pysäköimään auton tai peruuttamaan ahtaissa paikoissa. Esteet korostetaan värillä.
Kamerajärjestelmä Surround View sisältää toiminnon Panorama View. Sen avulla ulkopeileihin sijoitetuilla kameroilla, laajakulmaisella keulakameralla ja laajakulmaisella peruutuskameralla saadaan aikaan panoraamakuva auton ympäriltä. Lisänä peruutuskamera helpottavat auton pysäköimistä, ja varoitustoiminto varoittaa risteävästä liikenteestä.
Pysäköinti ja auton peruuttelu ahtaissa tiloissa on helppo tehtävä. Pysäköintietäisyyden valvonta (PDC) helpottaa auton pysäköimistä ja pysäköinnistä lähtemistä pienentäen samalla pysäköintikolhujen syntymisvaaraa. Järjestelmä tarkkailee autoon asennetuilla ultraäänitunnistimilla mahdollisia esteitä. Jaksoittainen ääni kertoo, kuinka paljon tilaa vielä on käytettävissä: Mitä lähemmäs estettä ajetaan, sitä tiheämmin varoitusääni kuuluu. Kun etäisyys pienenee alle 30 senttiin, varoitusääni kuuluu jatkuvana ja jarruttamaan kehottavana.

PYSÄKÖINTIAVUSTIN.

Pysäköinti ei kuulu välttämättä autoilun mukavimpiin vaiheisiin. Etenkin sopivan pysäköintipaikan hakeminen ja taskupysäköinti voi helposti pilata hyvän tuulesi parissa minuutissa. Pysäköintiavustin etsii sopivan pysäköintipaikan puolestasi ja auttaa aktiivisesti taskupysäköinnissä. Pysäköinti on siten helpompaa kuin koskaan ennen.

NAUTI JOKAISESTA AJOMATKASTA.

Älykäs ajaminen.

Ruuhka-ajoavustin helpottaa kuljettajan työtä yksitoikkoisissa liikennetilanteissa moottoriteillä: Järjestelmä mahdollistaa tiheässä liikennevirrassa mukana soljumisen nopeuteen 60 km/h saakka, minkä ansiosta ruuhkassa eteneminen rasittaa vähemmän. Järjestelmä säilyttää automaattisesti etäisyyden edellä ajavaan, säätää auton nopeutta automaattisesti tarvittaessa pysähdyksiin saakka sekä avustaa ohjaamisessa.
Active Protection on BMW ConnectedDriveen liittyvä ennakoiva matkustajasuojajärjestelmä. Se varoittaa kuljettajan vireystason laskusta ja kriittisen tilanteen uhatessa esikiristää turvavyöt, siirtää sähkötoimiset istuimet ‒ jos autossa sellaiset on ‒ pystyasentoon ja sulkee sivulasit ja kattoluukun. Törmäyksen tapahduttua järjestelmä osaa lisäksi jarruttaa auton pysähdyksiin.
Ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä varoittaa ohjauspyörää kevyesti täristämällä, jos auto uhkaa epähuomiossa ajautua pois omalta kaistaltaan. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.
Kaistanvaihdon varoitusjärjestelmä varoittaa, jos kuolleessa kulmassa oman auton takaviistossa tai viereisellä kaistalla lähestyykin ajoneuvo. Järjestelmä tunnistaa tällaiset ajoneuvot mallista riippuen nopeudesta noin 20 km/h alkaen ja antaa varoituksen ohjauspyörää täristämällä ja ulkopeiliin syttyvällä vilkkuvalla varoitussymbolilla.
Driving Assistant -ajoavustin yhdistää kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän ja peräänajovaroituksen. Peräänajovaroitus ja henkilötunnistus sekä City-pysähdyksiinjarrutustoiminto varoittavat ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h törmäysvaarasta toisen ajoneuvon tai jalankulkijan kanssa, ja tarvittaessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä varoittaa ohjauspyörää kevyesti täristämällä, jos auto uhkaa epähuomiossa ajautua pois omalta kaistaltaan. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

AKTIIVINEN VAKIONOPEUSSÄÄDIN, JOSSA STOP&GO -TOIMINTO.

Aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto ja peräänajovaroitus jarrutoiminnolla, säilyttää kuljettajan asettaman ajonopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon.
Järjestelmä hoitaa pysähtymisen jälkeen liikkeelle lähdön ja nopeuden hidastamisen, joten etäisyys edellä ajavaan säilyy myös hitaasti etenevässä ja pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä.

KAIKKI NÄHTÄVISSÄ.

Älykäs näkyvyys.

Sinun täytyy nähdä aina kaikki jokaisella tieosuudella. Innovatiivisten näkyvyysavustintekniikoiden ansiosta tämä ei ole ongelma eikä mikään. Ne ovat apunasi hankalissa tilanteissa ja takaavat parhaan mahdollisen näkyvyyden pimeällä. BMW:si kanssa näet enemmän.

Side View -toiminnolla pääsee turvallisesti kuin kurkistamaan sivuille ajettaessa ulos pihaportista tai ahtaisiin kadunkulmiin ja risteyksiin. Auton keulaan vasemmalle ja oikealle asennetut digikamerat kuvaavat tilannetta auton edessä.
Nopeusrajoitusnäyttö ja ohituskiellon näyttö: järjestelmä tunnistaa nopeusrajoitukset sekä ohituskiellot ja näyttää nämä tiedot kuljettajalle mittariston infonäytössä.
BMW Night Vision -pimeänäköavustin, jossa on havaitsee ihmiset ja suuremmat eläimet lämpökameralla pimeässäkin jo kaukaa. Lämpökameran kuva näytetään monitoiminäytössä, ja ajovalojen kohdevalotoiminnolla valaistaan havaittuja kohteita. Lisävaroitustoiminto aktivoituu automaattisesti aina moottorin käynnistämisen myötä riippumatta kuvan näytöstä. BMW Night Vision -varustelun laajuus vaihtelee mallikohtaisesti.
Kaukovaloavustin helpottaa pimeässä ajamista, koska se vaihtaa kaukovaloilta lähivaloille ja päinvastoin vastaan tulevasta ja edellä kulkevasta liikenteestä riippuen. Jos ajoradan valaisu on riittävä, esimerkiksi taajamissa, kaukovaloavustin reagoi ja vaihtaa kaukovaloilta automaattisesti lähivaloille.
BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia. Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Esimerkiksi ajonopeus, navigoinnin opastus, nopeusrajoitus, ohituskielto sekä puhelimen ja viihteen listat voidaan näyttää.