JÄNNITTÄVÄ, ERIKOINEN, LIIKUTTAVA: TUOREITA UUTISIA TULEVAISUUDEN LIIKKUVUUDESTA.

JÄNNITTÄVÄ, ERIKOINEN, LIIKUTTAVA: TUOREITA UUTISIA TULEVAISUUDEN LIIKKUVUUDESTA.

JÄNNITTÄVÄ, ERIKOINEN, LIIKUTTAVA: TUOREITA UUTISIA TULEVAISUUDEN LIIKKUVUUDESTA.

BMW:n sadan vuoden historian aikana on ehtinyt tapahtua monia jännittäviä erikoisia ja liikuttavia asioita. Osoitteessa www.next100.bmw kerrotaan näitä tarinoita. Mutta on siellä muutakin. Sieltä löydät myös viihdyttäviä juttuja ja haastatteluja tulevaisuuden liikkuvuudesta sekä ylellisiä videoita ja kuvia BMW VISION NEXT 100 -visioautosta ja BMW Groupin tulevaisuusnäyttelystä. Esimakua saat seuraavasta artikkelista, joka kertoo tulevaisuuden kuljettajasta.

5 ESIMERKKIÄ SIITÄ, MITEN COMPANION PANEE PISTEEN JOSSITTELULLE.

5 ESIMERKKIÄ SIITÄ, MITEN COMPANION PANEE PISTEEN JOSSITTELULLE.

Tulevaisuudessa kuljettajalla on kumppani rinnallaan. Virtuaalinen etumatkustaja, johon voi luottaa joka tilanteessa. Aivan joka tilanteessa! Companion tekee kuljettajasta ultimatiivisen kuljettajan ja huomauttaa tälle asioista, jotka saattaisivat jäädä huomaamatta tai unohtua. Pian voit pyyhkiä sanavarastostasi ilmaisun "Kunpa...". Saatpa nähdä. Tässä on viisi esimerkkiä siitä, miten Companion helpottaa arkeasi.

KUNPA… OLISIN MUISTANUT KUKAT!

Tämän päivän tilanne: olemme kokouksessa, ja jotenkin tuntuu siltä, että tänään oli jotain tärkeää. Ainoa mitä tulee mieleen, on että tänään olisi parasta olla ajoissa kotona. Toimimme siis ripeästi ja lähdemme töistä täsmällisesti. Sitten juutumme ruuhkaan. Maailmankaikkeus näyttää kuitenkin olevan puolellamme: seisomme ovella täsmälleen puoli seitsemältä, niin kuin oli sovittu. Hienosta suorituksesta vielä ylpeinä meille yhtäkkiä valkenee: tänään on meidän hääpäivämme.

MITEN COMPANION AUTTAA MEITÄ TULEVAISUUDESSA:

Totta kai, se muistuttaa meitä ajoissa hääpäivästä ja merkitsee kukkakauppakäynnin valmiiksi kalenteriin, laskettu ajoaika mukaan lukien. Eikä siinä vielä kaikki! Matkalla kukkakauppaan se näyttää valikoiman kauneimpia kimppuja, vertailee niitä omiin mieltymyksiimme, mutta myös edellisenä vuonna ostettuun kimppuun. Kaupan edessä se päästää meidät ulos ja etsii sitten itse pysäköintipaikan. Jos paikkaa ei löydy, se tekee pienen kierroksen Ease-tilassa ja tulee sitten noutamaan meidät. Lähdetään! Jännittävät ajat ovat edessä!

KUNPA... OLISIN MENNYT TAKSILLA!

Tämän päivän tilanne: koneeseen nouseminen on jo alkamassa, mutta me vasta lukitsemme kotiovea. Ajoitus mättää. Olisiko sittenkin parempi ajaa taksilla lentokentälle? Emme päätä tehdä niin. Ajamalla itse olemme nopeampia! Hissi on epäkunnossa – laskeudumme alas portaita. Ulkona sataa – juoksemme autoon. Kaupunki on yhtä ainoaa työmaata – hillitsemme itseämme. Saavumme lentokentälle viime hetkellä. Onpa täpärällä, käy mielessämme. Kun vain ei olisi vielä vaikeuksia löytää pysäköintipaikkaa.

MITEN COMPANION AUTTAA MEITÄ TULEVAISUUDESSA:

Olemme unohtaneet tehdä lähtöselvityksen ennakkoon – mutta ei se mitään! Companion on jo huolehtinut siitä puolestamme. Paikkamme on eturiveillä käytävän puolella, siellä missä mieluiten istumme. Pitämällä liikennetilannetta silmällä se pitää huolen siitä, että lähdemme ajoissa liikkeelle. Auton se on jo tuonut ovelle. Ajon aikana se navigoi meidät fiksusti ohi työmaiden. Olemme lentokentällä ajoissa. Pysäköinnistä Companion huolehtii itse. Olemme valmiina lähtöön.

KUNPA... OLISIN TERVEHTINYT!

Tämän päivän tilanne: seisomme punaisissa valoissa ja ajatuksemme harhailevat. Niitä tulee ja menee, mistään ei saa kiinni. Joku kulkee automme ohi. Niin kuin tuhannet tekevät joka päivä. Ajatuksiimme vaipuneina annamme hänen mennä menojaan. Vasta kun ohikulkija on kadonnut nurkan taakse, tajuamme kuka se oli.

MITEN COMPANION AUTTAA MEITÄ TULEVAISUUDESSA:

Henkilöt, jotka kuuluvat kontakteihimme, näytetään heti älykkään Head-Up-näytön kautta. Heti kun he ovat BMW VISION NEXT 100 -auton lähellä ja toinen laite, esimerkiksi matkapuhelin tai vaikkapa toisen tielläliikkujan auto, tunnistetaan. Nimet, syntymäpäivät ja muut tärkeät tiedot ilmestyvät viipymättä Head-Up-näyttöön. Näin ei myöskään sattumalta ohi kulkeva sijoittaja, jota olemme monen kuukauden ajan yrittäneet saada vakuuttuneeksi ideastamme, jää meiltä huomaamatta.

KUNPA... OLISIN OTTANUT ASIOISTA PAREMMIN SELVÄÄ!

Tämän päivän tilanne: on perantai-ilta ja päätämme spontaanisti lähteä viikonlopuksi kaupunkiretkelle. Siitä vain autoon ja menoksi. Mutta missä me yövymme? Mitä me teemme? Meillä ei ollut yhtään aikaa miettiä näitä asioita. Näin siis majoitumme ensimmäiseen vastaantulevaan hotelliin, syömme kulman takaa löytyvässä ravintolassa ja kiertelemme seuraavana päivänä pitkin kävelykatuja tietämättä, mihin mennä ja mitä tehdä. Maanantaina työkaverit kysyvät, olimmeko paljon ylistetyissä näyttelyn avajaisissa tai kävimmekö siinä jännässä ravintolassa, jonka kellarissa on salainen klubi? Äh, ei valitettavasti, mutta pitäähän sitä sellainen opastettu kaupunkikierroskin välillä tehdä. Karaisemme kurkkua.

MITEN COMPANION AUTTAA MEITÄ TULEVAISUUDESSA:

Perjantai, työpäivä on ohi, Companion on jo odottamassa meitä BMW VISION NEXT 100 -auton kanssa. Ajaessaan turvallisesti ja mukavasti hämärtyvässä illassa kohti määränpäätämme se antaa meille hyviä taide- ja kulttuurivinkkejä, joita se on etsinyt omien mieltymystemme mukaan. Yhdessä sen kanssa suunnittelemme viikonlopun vieton jo ennen perille pääsyä. Täydellinen alku kahdelle jännittävälle vapaapäivälle ja yölle.

KUNPA... OLISIN NÄHNYT SEN AIEMMIN!

Tämän päivän tilanne: nautimme ajomatkasta Pohjois-Italian pittoreskeillä serpentiiniteillä. Ihastelemme kaarre kaarteelta. Yhtäkkiä kaikki käy hyvin nopeasti: Valtava kivenjärkäle. Keskellä tietä. Säikähdys. Täysjarrutus. Adrenaliinia sinkoaa suoniimme. Saamme auton pysähtymään vain muutamaa senttiä ennen kivenjärkälettä. Ajatuskaan ei liikahda mielessämme. Ja sitten mieleen tulee kaikki se, mitä olisi voinut tapahtua, jos olisimme reagoineet vain sekunnin murto-osankin hitaammin. Täytyy pitää tauko.

MITEN COMPANION AUTTAA MEITÄ TULEVAISUUDESSA:

Käyttämällä hyvin erilaisia liikennejärjestelmiä ja kommunikoimalla muiden autojen kanssa Companion tietää, että se kivenjärkäle on juuri siellä. Näyttämällä varoituksen Head-Up-näytössä se pystyy varoittamaan meitä ajoissa ennen kuin pääsemme vaaranpaikkaan. Paikalle saavuttuamme Head-Up-näytössä näytetään ihannelinja, jota ajamalla voimme ohittaa kivenjärkäleen. Lisäksi Companion lähettää tiedon asinaomaiselle tiemestaripiirille ja muille autoille.

KÄY KYYTIIN.

KÄY KYYTIIN.

NÄYTTÄÄ SUUNNAN JO TÄNÄÄN: BMW PLUG-IN HYBRID -MALLIT.

NÄYTTÄÄ SUUNNAN JO TÄNÄÄN: BMW PLUG-IN HYBRID -MALLIT.

SILKKAA YLELLISYYTTÄ.

BMW Indivdual 7-sarja THE NEXT 100 YEARS.

SILKKAA YLELLISYYTTÄ.

BMW Indivdual 7-sarja THE NEXT 100 YEARS.