LADATTAVAA AJAMISEN ILOA.

Usein esitettyjä kysymyksiä liittyen BMW iPerformance -malleihin.

LADATTAVAA AJAMISEN ILOA.

Usein esitettyjä kysymyksiä liittyen BMW iPerformance -malleihin.

LADATTAVAA AJAMISEN ILOA.Usein esitettyjä kysymyksiä liittyen BMW iPerformance -malleihin.

Tutustu BMW iPerformancen kestävää kehitystä noudattavaan maailmaan ja ajamisen ilon aivan uuteen ulottuvuuteen.


Vaikuttavan dynaamiset ja pelkällä sähköllä ajettaessa täysin päästöttömät BMW Plug-in Hybrid -mallit näyttävät, mikä kaikki on mahdollista: uudistetun sähkösynkronimoottorin ansiosta iPerformance mallit loistavat pysähdyksistä huippunopeuteen valtaisalla väännöllä.


Aivan yhtä ketteräliikkeisiä ovat BMW i -mallit, jotka kuitenkin on alusta saakka suunniteltu sähköiseen liikkumiseen. Niiden futuristisen muotoilun ja huolellisesti suunnitellun sähkökonseptin tunnistaa jo kaukaa: nämä autot ovat leimallisia tulevaisuuden liikkuvuudelle. Tältä sivulta löydät vastaukset tärkeimpiin BMW:n plug-in-hybridi-autoja koskeviin kysymyksiin. Tietoa BMW i -malleista saat seuraavasta linkistä.

YLEISTÄ JA MUOTOILU.

BMW Plug-in Hybrid -autoissa on moottoreina suorituskykyinen sähkömoottori ja tehokas polttomoottori, jotka toimivat optimaalisesti yhteen. Sen huomaa yhtä täydellisestä dynamiikan ja tehokkuuden yhdistelmästä. Täältä löydät perustietoa BMW Plug-in Hybrid -autoista.

 • Mikä Plug-in Hybrid tarkkaan ottaen on?

  Plug-in Hybrideissä on moottorijärjestelmä, joka koostuu suorituskykyisestä sähkömoottorista ja tehokkaasta polttomoottorista. Tämän yhdistelmän ansiosta auto saavuttaa erinomaisen kokonaissuorituskyvyn, joka on ympäristöystävällisempi kuin perinteisillä moottoritekniikoilla.

  Lisäksi Plug-in Hybridit voidaan ladata suoraan verkkovirralla sekä kotona että matkan varrella. Tämän ansiosta etenkin kaupunkialueilla suurin osa ajomatkoista voidaan ajaa paikallisesti ilman päästöjä, ja pitkillä matkoilla kulutus vähenee.

 • Mitä perustavaa laatua olevia etuja Plug-in Hybrid -auto tarjoaa perinteiseen autoon verrattuna?

  Plug-in Hybrid -auto tarjoaa vähäpäästöisen liikkuvuuden ja mahdollistaa samalla pitkätkin ajomatkat tinkimättä perinteisen auton toimintojen tasosta. Hyödyt etenkin äänettömästä ajosta ja sähkötoimisesta tukitoiminnosta. Siinä sähkömoottori on polttomoottorin tukena lyhytaikaisissa kiihdytyksissä, esimerkiksi ohitustilanteissa, ja näin ajo on entistä dynaamisempaa. Juuri sähköinen ajo ja samalla mahdollisuus ladata auton akku verkkovirralla uudestaan ja uudestaan auttavat saavuttamaan vähäiset käyttökustannukset.

  Erityisesti on korostettava mahdollisuutta ohjata kaikkiin Plug-in Hybrid -autoihin vakiovarusteena kuuluvaa pysäköinti-ilmastointia yksilöllisesti BMW Connected -sovelluksella, My BMW ConnectedDrive -verkkoportaalin kautta tai suoraan autosta.

 • Millä edellytyksillä ja missä tilanteissa minun kannattaa harkita Plug-in Hybrid -autoa?

  Ratkaisua tehtäessä on ennen kaikkea tärkeää ottaa huomioon mahdollisuus ladata auto kotona. Se käy aivan tavallisella kotitalouspistorasialla, omalla BMW i Wallbox -seinälatausasemalla tai muussa paikassa lähelläsi. Plug-in Hybrid -auton käyttökustannusedusta (sähkön hinta vs. polttonesteen hinta) on hyötyä erityisesti silloin, jos suuri osa ajomatkoista voidaan ajaa sähköisesti. Jos lisäksi työpaikan lähellä on mahdollisuus ladata auton akkua, tämän edun merkitys voi vielä korostua.

 • Ovatko turvallisuus ja ajotunne verrattavissa perinteisesti kulkeviin BMW-autoihin?

  BMW Plug-in Hybrid -autot suunnitellaan noudattaen erittäin tiukkoja teknisiä standardeja, ja ne perustuvat samaan turvalliseen autoarkkitehtuuriin kuin perinteiset mallit. Korkeajänniteakulla varustettujen Plug-in Hybrid -autojen turvallisuuden ovat vahvistaneet myös riippumattomat instituutiot.

  Sähkömoottorin ansiosta BMW Plug-in Hybrid -autoissa yhdistyvät sähköinen ajonautinto ja entistäkin parempi tehokkuus. Suuren, jo pysähdyksistä käytettävissä olevan vääntömomenttinsa ansiosta nämä autot osoittavat sähkömoottoreille ominaista spontaaniutta voimankehityksessä. Tukitoiminnon puitteissa se saa lisäksi aikaan selvästi tuntuvan tuen polttomoottorille, kun autolla kiihdytetään tai ajetaan dynaamisia välipyrähdyksiä. Lisäksi BMW Plug-in Hybrid -autot ovat sähköisesti ajettaessa äänettömiä ja liikkuvat paikallisesti ilman päästöjä.

 • Mitä eri ajotiloja on olemassa?

  BMW Plug-in Hybrid -autoissa on tietenkin tutut ajotilat ECO PRO, COMFORT ja SPORT kaikenlaisiin ajotilanteisiin ja -vaatimuksiin. Lisäksi on seuraavat eDrive-näppäimellä käytettävät, erityisesti Plug-in Hybrid -autoille kehitetyt eDrive-ajotilat:

  − AUTO eDRIVE: Järjestelmä valitsee ajotilanteesta riippuen tehokkaimman työskentelytavan – pelkän sähkön, yhdistelmän tai polttomoottorikäytön.

  − MAX eDRIVE: MAX eDRIVE -tilassa voidaan mallista riippuen ajaa jopa 140 km/h:n nopeudella puhtaasti sähköllä. Tätä suuremmilla nopeuksilla tai jos kiihdytyspotentiaalia halutaan hyödyntää loppuun saakka, polttomoottori käynnistyy automaattisesti.

  − SAVE BATTERY- tai Battery Control -tilassa (BMW 7-sarjassa) polttomoottori lataa akkua tehokkaasti tai ylläpitää akun varaustilaa. Näin akkukapasiteettia voidaan aktiivisesti säästää myöhempää, puhtaasti sähköistä ajoa varten.

 • Mistä tietää, että auto on BMW plug-in-hybridi?

  Design-ero perinteisiin BMW-malleihin nähden on vain osittain tarkoituksellinen, jotta myös BMW Plug-in Hybrid -autot saavat tutun ja muista erottuvan BMW-muotoilun. BMW Plug-in Hybrid -auton tunnistaa kuitenkin mallista riippuen esimerkiksi seuraavista tuntomerkeistä:

  Ulkopuolen muotoilu:
  − kummassakin C-pilarissa oleva eDrive-merkki
  − sivulle eteen sijoitetut i-logot
  − jäähdyttimen säleikön siniset rivat ja siniset pyörännavat
  − eDrive-tekstilogo moottorinsuojuksessa
  − mallitunnuksessa "e"
  − latauspistorasia edessä kuljettajan puolella
  Sisätilan design:
  − ovien kynnyslistassa eDrive-tekstilogo
  − eDrive-painike keskikonsolissa
  − erityiset mittariston ja monitoiminäytön grafiikat

AKKU JA KÄYTTÖSÄDE.

BMW Plug-in Hybrid -autoissa polttomoottori on yhdistetty pitkäikäiseen litiumioniakkuun – joka mahdollistaa matkan jatkamisen hätätapauksessa jos polttonestesäiliö on tyhjä. Lisätietoa akun erikoisuuksista saat täältä.

 • Voiko matkaa jatkaa sähköllä, jos polttonestesäiliö on tyhjä?

  Voi. Kuljettajalle huomautetaan mittaristoon ilmestyvällä varoitusviestillä, jos sähköisen ajon ja polttomoottorin yhteenlaskettu toimintamatka on 80 km. Kun yhteenlaskettu toimintamatka on 50 km, kuljettaja saa jatkuvan toimintamatkavaroituksen. Jos polttonestesäiliö on tyhjä, jäljellä oleva sähköisen ajon toimintamatka voidaan – jos energiaa on riittävästi jäljellä ja järjestelmäedellytykset sallivat sähköisen ajon – käyttää lähimmälle huoltoasemalle ajoon.

 • Kuinka pitkäikäinen BMW Plug-in Hybrid -auton korkeajänniteakku on?

  BMW Plug-in Hybrid -autoissa käytettävät korkeajänniteakut ovat litiumioniakkuja, jotka perinteisistä nikkeli-, lyijy- ja kadmiumakuista poiketen on optimoitu käytettäviksi autoissa. Valtuutettu BMW-jälleenmyyjäsi antaa BMW Battery Certificate -takuun puitteissa vakuutuksen siitä, että ensimmäisten 100 000 km:n tai enintään 6 vuoden kuluessa uuden auton ensiluovutuksesta lukien (ensin saavutettava kriteeri on ratkaiseva) korkeajänniteakun aineelliset puutteet korjataan maksutta. BMW Battery Certificate -takuun palveluja koskevat yksityiskohtaiset tiedot saat valtuutetulta BMW-jälleenmyyjältäsi.

 • Kuinka suuri on sähköinen toimintamatka?

  Kunkin BMW Plug-in Hybrid -auton osalta ilmoitetaan erityinen syklitoimintamatka. Todellinen saavutettava sähköisen ajon toimintamatka riippuu monista tekijöistä. Keskeisiä vaikuttavia tekijöitä ovat ilmastointi- ja lämmitystarve, auton sähköjärjestelmän yleinen kuormitus (esimerkiksi navigointi, radio, istuin- ja lasinlämmitys, ilmasto-olosuhteet kesällä ja talvella) sekä yksilöllinen ajotapa.

  Kun korkeajänniteakku on purkautunut, pelkällä sähköllä ei voida enää ajaa, mutta ajoa voidaan jatkaa normaaliin tapaan polttomoottoria käyttäen. Älykkään energianhallintajärjestelmän ansiosta korkeajänniteakku ei voi missään vaiheessa vaurioitua, ei edes silloin, jos ajon aikana ilmestyy viesti, että akku on "ajettu tyhjäksi".

 • Rajoittaako korkeajänniteakku tavaratilaa?

  BMW Plug-in Hybrid -autojen tavaratila on vain hieman pienempi kuin perinteisten BMW-mallien. Kuormattavuuteen on kehitetty älykkäitä ratkaisuja, joilla varmistetaan toisaalta tasainen kuormapohja, toisaalta riittävä syvyys hankalankokoisten ja -muotoisten esineiden kuljettamiseen. BMW Plug-in Hybrid -autoihin on lisäksi saatavilla kaikki kuormausominaisuudet (esimerkiksi takaistuimen selkänojan jakautuminen suhteessa 40:20:40).

 • Mitä on otettava huomioon, jos BMW Plug-in Hybrid -auto on pitemmän aikaa poissa käytöstä?

  Auton paikoittaminen pitemmäksi aikaa (esimerkiksi useaksi viikoksi) on tietenkin mahdollista, pitemmän seisonta-ajan kuluessa korkeajänniteakun lataustila voi tosin heiketä.

  Siksi on suositeltavaa paikoittaa auto, kun akku on ladattu lähes täyteen, tai liittää auto pitemmän seisonta-ajan kuluessa soveltuvaan latauspaikan latausasemaan, sillä latausasema lataa korkeajänniteakkua tarvittaessa itsestään.

  Ota huomioon myös pidempiä seisonta-aikoja koskevat huomautukset, jotka on annettu autossa olevassa käyttöohjeessa.

LATAAMINEN JA LATAUSINFRASTRUKTUURI.

Kuten polttomoottoria, myös korkeajänniteakkua täytyy "tankata". BMW Plug-in Hybrid -autojen osalta se käy jopa kotona. Tietoa siitä, miten, missä ja milloin akkua ladataan, saat täältä.

Tutustu tarkemmin sähköisen liikkuvuuden kattaviin palveluihin.

 • Mitä latausmahdollisuuksia BMW tarjoaa Plug-in Hybrid -autojeille?

  BMW Plug-in Hybrid -autot voidaan ladata tavallisella kotitalouspistorasialla – on kuitenkin suositeltavaa tarkastuttaa kyseisen pistorasian soveltuvuus (kestokuormitettavuus) ammattilaisella. Pistorasian tarkastus tai Wallbox Pure tai Pro -seinälatausaseman asennus ja käyttöönotto (seinälatausasemalla BMW Plug-in Hybrid -auton voi ladata enintään 3,7 kW:n teholla) on hyvä teettää pätevällä sähköalan ammattilaisella.

 • Kuinka usein BMW Plug-in Hybrid -auto voidaan ja täytyy ladata?

  BMW Plug-in Hybrid -auto pitäisi ladata mahdollisuuksien mukaan aina, kun siihen tarjoutuu tilaisuus − niin kotona kuin matkan varrellakin. Näin pisin mahdollinen sähköisen ajon toimintamatka on aina käytettävissäsi, joten voit minimoida polttonesteen kulutuksen.

 • Kuinka kauan kestää, kunnes korkeajänniteakku on ladattu? Onko tasavirralla mahdollista ladata nopeasti?

  Latauksen tarkka kesto riippuu monista tekijöistä. Jos korkeajänniteakku on purkautunut kokonaan, voidaan esimerkiksi BMW X5 Plug-in Hybrid -auton osalta olettaa, että lataus kestää noin 2,5 tuntia Wallbox-lataustelakalla tai julkista latauspylvästä käyttäen ja noin 4 tuntia tavallisella kotitalouspistorasialla.

  Koska akku on pienikokoinen verrattuna puhtaaseen sähköautoon, ja koska täyteen lataaminen näin ollen kestää suhteellisen vähän aikaa, BMW Plug-in Hybrid -autoja ei voida pikaladata tasavirralla.

 • Tarvitaanko ulkomailla toisenlaista latausjohtoa?

  Auton sisältämässä vakiomallisessa latausjohdossa on kunkin maan normien mukainen kotitalouspistoke. Muuntyyppisiä pistorasioita varten voit ostaa BMW-jälleenmyyjältäsi erilaisia laturijohtoja.

 • Onko BMW i -mallien koko 360° ELECTRIC -valikoima saatavilla myös BMW Plug-in Hybrid -autoihin?

  On. BMW Plug-in Hybrid -auton omistajana Sinulla on tietenkin kaikki BMW i -mallien 360° ELECTRIC -valikoiman asianmukaiset palvelut käytettävissäsi.

 • Paljonko BMW-latausasemat kotiin maksavat?

  Wallbox Pure - ja Wallbox Pro -seinälatausasemien hinnat löytyvät kohdasta Alkuperäiset BMW-lisävarusteet.

YHTEYDET.

Innovatiivisten eDrive-palvelujen avulla BMW Plug-in Hybrid -autot ovat erinomaisesti verkotettuja. Lukuisiin eDrive-palveluhin kuuluu BMW Connected -sovellus, joka tarjoaa muun muassa tärkeää tietoa autosi lataustilasta.

 • Millainen on BMW ConnectedDrive -valikoima BMW Plug-in Hybrid -autojen osalta?

  eDrive-palvelut on räätälöity erityisesti BMW Plug-in Hybrid -autojen mukaan, ja ne voidaan hakea käyttöön sovelluksen, navigointijärjestelmän tai vaikkapa asiakasportaalin kautta. BMW Connected -sovelluksessa on seuraavat toiminnot:

  − Lataustilan näyttö ja latausajastimen asetus
  − Ilmastoinnin (lämmitys/jäähdytys) ja ajastinasetusten kaukosäädin
  − Latausasemien haku ja esitys
  − Tilastot omasta ajotavasta, ohjeistukset tehokkaaseen ajoon ja yhteisövertailut
  − Kilometrilukeman, auton tilan ja huoltotarpeen näyttö

 • Mitä älypuhelinkäyttöjärjestelmiä tuetaan?

  Apple iOS ja Google Android.

 • Voinko ohjata yllä mainittuja toimintoja myös Internetin kautta?

  Kyllä, tietyt toiminnot ovat käytettävissä myös My BMW ConnectedDrive -portaalin kautta.