RECHARGEABLE DRIVING PLEASURE.

Frequently asked questions on BMW Plug-in Hybrid models.

BMW iPerformance

RECHARGEABLE DRIVING PLEASURE.

Frequently asked questions on BMW Plug-in Hybrid models.

Rechargeable Driving Pleasure.Frequently asked questions on BMW Plug-in Hybrid models.

Discover the sustainable world of the BMW iPerformance models and an entirely new dimension of driving pleasure.
Impressively dynamic and entirely free of emissions when driving purely electrically, the BMW plug-in hybrids show just what is possible: thanks to the newly developed electric synchronous motors, the iPerformance models dazzle with their tremendous torque from a standing start up to maximum speed.

Just as agile but designed for electromobility from the outset are the BMW i models. Their futuristic design and the cleverly devised electric concepts make them distinctive from afar: the vehicles are shaping the future of mobility. On this page you will find all the answers to the key questions on the plug-in hybrid vehicles from BMW. You will obtain information on the BMW i models by following the link below.

YLEISTÄ JA MUOTOILU.

BMW Plug-in Hybrid -autoissa on moottoreina suorituskykyinen sähkömoottori ja tehokas polttomoottori, jotka toimivat optimaalisesti yhteen. Sen huomaa yhtä täydellisestä dynamiikan ja tehokkuuden yhdistelmästä. Täältä löydät perustietoa BMW Plug-in Hybrid -autoista.

Mallia BMW 225xe iPerformance Active Tourer koskevat tiedot (3):
Polttonesteen kulutus EU-yhdistetty l/100 km: 2,7–2,3
CO2-päästö yhdistetty g/km: 61–52
Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 14,2–13,4

 • Mikä Plug-in Hybrid tarkkaan ottaen on?

  Plug-in Hybrideissä on moottorijärjestelmä, joka koostuu suorituskykyisestä sähkömoottorista ja tehokkaasta polttomoottorista. Tämän yhdistelmän ansiosta auto saavuttaa erinomaisen kokonaissuorituskyvyn, joka on ympäristöystävällisempi kuin perinteisillä moottoritekniikoilla.

  Lisäksi Plug-in Hybridit voidaan ladata suoraan verkkovirralla sekä kotona että matkan varrella. Tämän ansiosta etenkin kaupunkialueilla suurin osa ajomatkoista voidaan ajaa paikallisesti ilman päästöjä, ja pitkillä matkoilla kulutus vähenee.

 • Mitä perustavaa laatua olevia etuja Plug-in Hybrid -auto tarjoaa perinteiseen autoon verrattuna?

  Plug-in Hybrid -auto tarjoaa vähäpäästöisen liikkuvuuden ja mahdollistaa samalla pitkätkin ajomatkat tinkimättä perinteisen auton toimintojen tasosta. Hyödyt etenkin äänettömästä ajosta ja sähkötoimisesta tukitoiminnosta. Siinä sähkömoottori on polttomoottorin tukena lyhytaikaisissa kiihdytyksissä, esimerkiksi ohitustilanteissa, ja näin ajo on entistä dynaamisempaa. Juuri sähköinen ajo ja samalla mahdollisuus ladata auton akku verkkovirralla uudestaan ja uudestaan auttavat saavuttamaan vähäiset käyttökustannukset.

  Erityisesti on korostettava mahdollisuutta ohjata kaikkiin Plug-in Hybrid -autoihin vakiovarusteena kuuluvaa pysäköinti-ilmastointia yksilöllisesti BMW Connected -sovelluksella, My BMW ConnectedDrive -verkkoportaalin kautta tai suoraan autosta.

 • Millä edellytyksillä ja missä tilanteissa minun kannattaa harkita Plug-in Hybrid -autoa?

  Ratkaisua tehtäessä on ennen kaikkea tärkeää ottaa huomioon mahdollisuus ladata auto kotona. Se käy aivan tavallisella kotitalouspistorasialla, omalla BMW i Wallbox -seinälatausasemalla tai muussa paikassa lähelläsi. Plug-in Hybrid -auton käyttökustannusedusta (sähkön hinta vs. polttonesteen hinta) on hyötyä erityisesti silloin, jos suuri osa ajomatkoista voidaan ajaa sähköisesti. Jos lisäksi työpaikan lähellä on mahdollisuus ladata auton akkua, tämän edun merkitys voi vielä korostua.

 • Ovatko turvallisuus ja ajotunne verrattavissa perinteisesti kulkeviin BMW-autoihin?

  BMW Plug-in Hybrid -autot suunnitellaan noudattaen erittäin tiukkoja teknisiä standardeja, ja ne perustuvat samaan turvalliseen autoarkkitehtuuriin kuin perinteiset mallit. Korkeajänniteakulla varustettujen Plug-in Hybrid -autojen turvallisuuden ovat vahvistaneet myös riippumattomat instituutiot.

  Sähkömoottorin ansiosta BMW Plug-in Hybrid -autoissa yhdistyvät sähköinen ajonautinto ja entistäkin parempi tehokkuus. Suuren, jo pysähdyksistä käytettävissä olevan vääntömomenttinsa ansiosta nämä autot osoittavat sähkömoottoreille ominaista spontaaniutta voimankehityksessä. Tukitoiminnon puitteissa se saa lisäksi aikaan selvästi tuntuvan tuen polttomoottorille, kun autolla kiihdytetään tai ajetaan dynaamisia välipyrähdyksiä. Lisäksi BMW Plug-in Hybrid -autot ovat sähköisesti ajettaessa äänettömiä ja liikkuvat paikallisesti ilman päästöjä.

 • Mitä eri ajotiloja on olemassa?

  BMW Plug-in Hybrid -autoissa on tietenkin tutut ajotilat ECO PRO, COMFORT ja SPORT kaikenlaisiin ajotilanteisiin ja -vaatimuksiin. Lisäksi on seuraavat eDrive-näppäimellä käytettävät, erityisesti Plug-in Hybrid -autoille kehitetyt eDrive-ajotilat:

  − AUTO eDRIVE: Järjestelmä valitsee ajotilanteesta riippuen tehokkaimman työskentelytavan – pelkän sähkön, yhdistelmän tai polttomoottorikäytön.

  − MAX eDRIVE: MAX eDRIVE -tilassa voidaan mallista riippuen ajaa jopa 140 km/h:n nopeudella puhtaasti sähköllä. Tätä suuremmilla nopeuksilla tai jos kiihdytyspotentiaalia halutaan hyödyntää loppuun saakka, polttomoottori käynnistyy automaattisesti.

  − SAVE BATTERY- tai Battery Control -tilassa (BMW 7-sarjassa) polttomoottori lataa akkua tehokkaasti tai ylläpitää akun varaustilaa. Näin akkukapasiteettia voidaan aktiivisesti säästää myöhempää, puhtaasti sähköistä ajoa varten.

 • Mistä tietää, että auto on BMW plug-in-hybridi?

  Design-ero perinteisiin BMW-malleihin nähden on vain osittain tarkoituksellinen, jotta myös BMW Plug-in Hybrid -autot saavat tutun ja muista erottuvan BMW-muotoilun. BMW Plug-in Hybrid -auton tunnistaa kuitenkin mallista riippuen esimerkiksi seuraavista tuntomerkeistä:

  Ulkopuolen muotoilu:
  − kummassakin C-pilarissa oleva eDrive-merkki
  − sivulle eteen sijoitetut i-logot
  − jäähdyttimen säleikön siniset rivat ja siniset pyörännavat
  − eDrive-tekstilogo moottorinsuojuksessa
  − mallitunnuksessa "e"
  − latauspistorasia edessä kuljettajan puolella
  Sisätilan design:
  − ovien kynnyslistassa eDrive-tekstilogo
  − eDrive-painike keskikonsolissa
  − erityiset mittariston ja monitoiminäytön grafiikat

AKKU JA KÄYTTÖSÄDE.

BMW Plug-in Hybrid -autoissa polttomoottori on yhdistetty pitkäikäiseen litiumioniakkuun – joka mahdollistaa matkan jatkamisen hätätapauksessa jos polttonestesäiliö on tyhjä. Lisätietoa akun erikoisuuksista saat täältä.

 • Voiko matkaa jatkaa sähköllä, jos polttonestesäiliö on tyhjä?

  Voi. Kuljettajalle huomautetaan mittaristoon ilmestyvällä varoitusviestillä, jos sähköisen ajon ja polttomoottorin yhteenlaskettu toimintamatka on 80 km. Kun yhteenlaskettu toimintamatka on 50 km, kuljettaja saa jatkuvan toimintamatkavaroituksen. Jos polttonestesäiliö on tyhjä, jäljellä oleva sähköisen ajon toimintamatka voidaan – jos energiaa on riittävästi jäljellä ja järjestelmäedellytykset sallivat sähköisen ajon – käyttää lähimmälle huoltoasemalle ajoon.

 • Kuinka pitkäikäinen BMW Plug-in Hybrid -auton korkeajänniteakku on?

  BMW Plug-in Hybrid -autoissa käytettävät korkeajänniteakut ovat litiumioniakkuja, jotka perinteisistä nikkeli-, lyijy- ja kadmiumakuista poiketen on optimoitu käytettäviksi autoissa. Valtuutettu BMW-jälleenmyyjäsi antaa BMW Battery Certificate -takuun puitteissa vakuutuksen siitä, että ensimmäisten 100 000 km:n tai enintään 6 vuoden kuluessa uuden auton ensiluovutuksesta lukien (ensin saavutettava kriteeri on ratkaiseva) korkeajänniteakun aineelliset puutteet korjataan maksutta. BMW Battery Certificate -takuun palveluja koskevat yksityiskohtaiset tiedot saat valtuutetulta BMW-jälleenmyyjältäsi.

 • Kuinka suuri on sähköinen toimintamatka?

  Kunkin BMW Plug-in Hybrid -auton osalta ilmoitetaan erityinen syklitoimintamatka. Todellinen saavutettava sähköisen ajon toimintamatka riippuu monista tekijöistä. Keskeisiä vaikuttavia tekijöitä ovat ilmastointi- ja lämmitystarve, auton sähköjärjestelmän yleinen kuormitus (esimerkiksi navigointi, radio, istuin- ja lasinlämmitys, ilmasto-olosuhteet kesällä ja talvella) sekä yksilöllinen ajotapa.

  Kun korkeajänniteakku on purkautunut, pelkällä sähköllä ei voida enää ajaa, mutta ajoa voidaan jatkaa normaaliin tapaan polttomoottoria käyttäen. Älykkään energianhallintajärjestelmän ansiosta korkeajänniteakku ei voi missään vaiheessa vaurioitua, ei edes silloin, jos ajon aikana ilmestyy viesti, että akku on "ajettu tyhjäksi".

 • Rajoittaako korkeajänniteakku tavaratilaa?

  BMW Plug-in Hybrid -autojen tavaratila on vain hieman pienempi kuin perinteisten BMW-mallien. Kuormattavuuteen on kehitetty älykkäitä ratkaisuja, joilla varmistetaan toisaalta tasainen kuormapohja, toisaalta riittävä syvyys hankalankokoisten ja -muotoisten esineiden kuljettamiseen. BMW Plug-in Hybrid -autoihin on lisäksi saatavilla kaikki kuormausominaisuudet (esimerkiksi takaistuimen selkänojan jakautuminen suhteessa 40:20:40).

 • Mitä on otettava huomioon, jos BMW Plug-in Hybrid -auto on pitemmän aikaa poissa käytöstä?

  Auton paikoittaminen pitemmäksi aikaa (esimerkiksi useaksi viikoksi) on tietenkin mahdollista, pitemmän seisonta-ajan kuluessa korkeajänniteakun lataustila voi tosin heiketä.

  Siksi on suositeltavaa paikoittaa auto, kun akku on ladattu lähes täyteen, tai liittää auto pitemmän seisonta-ajan kuluessa soveltuvaan latauspaikan latausasemaan, sillä latausasema lataa korkeajänniteakkua tarvittaessa itsestään.

  Ota huomioon myös pidempiä seisonta-aikoja koskevat huomautukset, jotka on annettu autossa olevassa käyttöohjeessa.

LATAAMINEN JA LATAUSINFRASTRUKTUURI.

Kuten polttomoottoria, myös korkeajänniteakkua täytyy "tankata". BMW Plug-in Hybrid -autojen osalta se käy jopa kotona. Tietoa siitä, miten, missä ja milloin akkua ladataan, saat täältä.

Tutustu tarkemmin sähköisen liikkuvuuden kattaviin palveluihin.

 • Mitä latausmahdollisuuksia BMW tarjoaa Plug-in Hybrid -autojeille?

  BMW Plug-in Hybrid -autot voidaan ladata tavallisella kotitalouspistorasialla – on kuitenkin suositeltavaa tarkastuttaa kyseisen pistorasian soveltuvuus (kestokuormitettavuus) ammattilaisella. Pistorasian tarkastus tai Wallbox Pure tai Pro -seinälatausaseman asennus ja käyttöönotto (seinälatausasemalla BMW Plug-in Hybrid -auton voi ladata enintään 3,7 kW:n teholla) on hyvä teettää pätevällä sähköalan ammattilaisella.

 • Kuinka usein BMW Plug-in Hybrid -auto voidaan ja täytyy ladata?

  BMW Plug-in Hybrid -auto pitäisi ladata mahdollisuuksien mukaan aina, kun siihen tarjoutuu tilaisuus − niin kotona kuin matkan varrellakin. Näin pisin mahdollinen sähköisen ajon toimintamatka on aina käytettävissäsi, joten voit minimoida polttonesteen kulutuksen.

 • Kuinka kauan kestää, kunnes korkeajänniteakku on ladattu? Onko tasavirralla mahdollista ladata nopeasti?

  Latauksen tarkka kesto riippuu monista tekijöistä. Jos korkeajänniteakku on purkautunut kokonaan, voidaan esimerkiksi BMW X5 Plug-in Hybrid -auton osalta olettaa, että lataus kestää noin 2,8 tuntia Wallbox-seinälatausasemaa tai julkista latauspistettä käyttäen ja noin 4 tuntia tavallisella kotitalouspistorasialla.

  Koska akku on pienikokoinen verrattuna puhtaaseen sähköautoon, ja koska täyteen lataaminen näin ollen kestää suhteellisen vähän aikaa, BMW Plug-in Hybrid -autoja ei voida pikaladata tasavirralla.

 • Tarvitaanko ulkomailla toisenlaista latausjohtoa?

  Auton sisältämässä vakiomallisessa latausjohdossa on kunkin maan normien mukainen kotitalouspistoke. Muuntyyppisiä pistorasioita varten voit ostaa BMW-jälleenmyyjältäsi erilaisia laturijohtoja.

 • Paljonko BMW-latausasemat kotiin maksavat?

  Wallbox Pure - ja Wallbox Pro -seinälatausasemien hinnat löytyvät kohdasta Alkuperäiset BMW-lisävarusteet.

YHTEYDET.

Innovatiivisten eDrive-palvelujen avulla BMW Plug-in Hybrid -autot ovat erinomaisesti verkotettuja. Lukuisiin eDrive-palveluhin kuuluu BMW Connected -sovellus, joka tarjoaa muun muassa tärkeää tietoa autosi lataustilasta.

 • Millainen on BMW ConnectedDrive -valikoima BMW Plug-in Hybrid -autojen osalta?

  eDrive-palvelut on räätälöity erityisesti BMW Plug-in Hybrid -autojen mukaan, ja ne voidaan hakea käyttöön sovelluksen, navigointijärjestelmän tai vaikkapa asiakasportaalin kautta. BMW Connected -sovelluksessa on seuraavat toiminnot:

  − Lataustilan näyttö ja latausajastimen asetus
  − Ilmastoinnin (lämmitys/jäähdytys) ja ajastinasetusten kaukosäädin
  − Latausasemien haku ja esitys
  − Tilastot omasta ajotavasta, ohjeistukset tehokkaaseen ajoon ja yhteisövertailut
  − Kilometrilukeman, auton tilan ja huoltotarpeen näyttö

 • Mitä älypuhelinkäyttöjärjestelmiä tuetaan?

  Apple iOS ja Google Android.

 • Voinko ohjata yllä mainittuja toimintoja myös Internetin kautta?

  Kyllä, tietyt toiminnot ovat käytettävissä myös My BMW ConnectedDrive -portaalin kautta.

Fuel consumption and CO2 emissions.

The figures for fuel consumption, CO2 emissions and power consumption depend on the wheel and tyre sizes selected. Consumtion data is determined in accordance to the ECE driving cycle.

The driving range depends on a variety of factors, especially: personal driving behaviour, selected route, weather conditions, usage of heating/cooling and preconditioning.

Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany.