BORN ELECTRIC.

BMW i.

BMW i

BORN ELECTRIC.

BMW i.

BORN ELECTRIC.BMW i.

BMW i on kokonaisvaltainen konsepti kestävämmän kehityksen mukaisen ja tulevaisuutta henkivän liikkumisen toteuttamiseksi. Se tarkoittaa visionäärisiä sähköautoja ja liikkuvuuspalveluita, inspiroivaa muotoilua ja premium-tason uutta ilmentymää, joka määrittää autoilun kestävämmän kehityksen uudelleen ja ihastuttaa innovatiivisilla autoilla. BMW i3 on erityisesti kaupunkiliikenteeseen tarkoitettu täyssähköauto, jolla liikkuminen ei synnytä paikallisia päästöjä lainkaan, ja BMW i8 on tulevaisuuden urheiluauto.

BMW i

ENEMMÄN KUIN AUTO.

BMW i.

Maailmamme muuttuu nopeasti: suurkaupungeista tulee megapoleja, ja alati kasvava joukko ihmisiä liikkuu yhä useammin paikasta toiseen. Samalla lisääntyy autenttisten arvojen ja kestävän, tiedostavan elämäntavan kaipuu. BMW i -malli on meidän johdonmukainen ja kattava vastauksemme näihin muuttuneisiin vaatimuksiin.

LIIKKUVUUS, UUDESTI AJATELTUNA.

BMW i -mallin myötä olemme kyseenalaistaneet kaiken, mitä tähän saakka olemme tienneet liikkuvuudesta. Ja ajatelleet "konseptiauton" kokonaan uudella tavalla. Sillä on uudet tuotantolaitokset ja valmistusprosessit. Suorituskykyinen ja päästötön sähkömoottori. Visionäärinen, kestävän kehityksen mukainen muotoilu. Tulokseksi saadaan BMW i3 ja BMW i8 – ajanmukainen liikkuvuuskonsepti, joka mukautuu yksilöllisiin tarpeisiin.

LIIKKUVAN TULEVAISUUDEN EDELLÄKÄVIJÄ.

Sähköinen ja sähköistävä – BMW i3 on kypsäksi kehittynyt hightechauto, joka kohoaa itsensä yläpuolelle näyttäessään tien tulevaisuuteen. Se määrittää liikkuvuuden uudella tavalla: se on visionäärinen, innovatiivinen ja joka suhteessa kestävän kehityksen mukainen. BMW i3 on enemmän kuin auto. Se on elämänasenne.

VISIOININ ROHKEUTTA.

Plug-in-hybridiautona BMW i8 yhdistää urheiluauton suorituskyvyn ja pienen auton kulutuksen. Sen muotoilu, aerodynamiikka ja tyylikkäät yksityiskohdat todistavat, että kestävä kehitys ei tarkoita uhrausta – vaan asennetta.

LIFE DRIVE -ARKKITEHTUURI.

BMW LifeDrive on ensimmäinen erityisesti sähköiseen liikkuvuuteen suunniteltu autoarkkitehtuuri. Alumiinisessa Drive-moduulissa kaikki alusta- ja voimansiirtokomponentit sekä akku on sijoiteltu ehdottoman turvallisesti. Näin ollen Life-moduuli on kokonaan käytettävissä elämisen tarpeisiin. Matkustamo on nyt ensimmäistä kertaa valmistettu sarjatuotantona huippulujasta hiilikuituvahvisteisesta muovista. Hiilikuidut ovat kymmenen kertaa ohuempia kuin ihmisen hiukset. Se ovat terästä lujempia, mutta painavat vain puolet siitä. Tämä merkitsee parempaa turvallisuutta, vähäisempää painoa ja ketterämpää liikkuvuutta tiellä.

THE BORN ELECTRICS.

THE BORN ELECTRICS.

BMW i on sähköistänyt ihmisiä kaikkialla maailmassa vuodesta 2013. Kuinka ainutkertaista sähköinen ajonautinto on, sen tietävät parhaiten alan ensimmäiset uranuurtajat: The Born Electrics. Täällä on heidän tarinansa.

FIKSUA KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ.

BMW i:lle kestävä kehitys ei ole pelkkä sanapari. Se on ylin johtoajatuksemme. Siksi olemme suunnitelleet BMW i3 -mallin koko elinkaaren siten, että resursseja kuluu mahdollisimman vähän ja että kestävän kehityksen periaatteita noudatetaan kaikessa.

KEHITYSTYÖ.

Koko BMW i -autokonsepti on kehitetty erityisesti sähköistä liikkuvuutta ajatellen sen sijaan, että vain olisi asennettu sähköinen voimansiirtolinja valmiiseen malliin. Auton aerodynaamisen muotoilun ohella kehitystyö koskee myös käytettäviä materiaaleja: aina kun vain mahdollista, käytetään kestävän kehityksen mukaisia tai kierrätettyjä materiaaleja.

TUOTANTO.

Uutta energiaa uusille ideoille: Leipzigissa sijaitseva BMW i -tuotantolaitos saa kaiken sähkönsä uusiutuvista energialähteistä, muun muassa tehdas-alueelle varta vasten pystytetyistä neljästä tuulivoimalasta. Hiilikuidut tuotetaan kokonaan vesivoimalla.

KÄYTTÖ.

Nollapäästöt – lähes äänettömästi ja ilman hajuja. BMW i -mallilla ajaminen ei ole ainoastaan hauskaa, se myös vähentää ilman kuormitusta esimerkiksi kaupungeissa. Innovaatiot kuten ECO PRO -tila vähentävät lisäksi sähkönkulutusta ja kasvattavat sähköistä toimintamatkaa.

KIERRÄTYS.

Uusien arvojen aika: 95 % BMW i3 -mallissa käytetyistä materiaaleista voidaan käyttää uudelleen. Ylimääräiset hiilikuidut esimerkiksi voidaan palauttaa takaisin tuotantoketjuun tai käyttää toisilla alueilla uudelleen. Akkumoduuleja voidaan jälleenkäyttää lisäksi aurinko- ja tuulisähköntuotannon välivarastoina.

VISIONÄÄRISTÄ LIIKKUVUUTTA.

VERKOTU OLLAKSESI VAPAA.

BMW ConnectedDriven ansiosta BMW i -autot ovat luokkansa parhaiten verkottuneita. Kiinteästi asennetun SIM-kortin välityksellä olet aina yhteydessä kaikkeen, mikä on Sinulle tärkeää. Ja kaikkiin niihin, jotka ovat Sinulle rakkaita.

DRIVE NOW.

Ilman asemia toimiva premium-luokan yhteiskäyttöautopalvelu, jota ylläpitävät BMW i, MINI ja Sixt. Nouda mistä vain, jätä mihin vain: spontaania liikkuvuutta joka tilanteeseen. DriveNow löytyy myös Helsingistä.

CHARGE NOW.*

BMW i:n liikkuvuuspalvelu tarjoaa Sinulle kattavat mahdollisuudet ladata auton akkua matkan varrella maailman laajinta julkisten latausasemien verkostoa käyttäen.

* ChargeNow-palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

PARK NOW.*

Premiumluokan palvelu sisältää pysäköinnin niin kadulle kuin autotalleihinkin. Löydä, varaa ja maksa haluamasi pysäköintipaikka helposti yhdellä ainoalla sovelluksella.

* ParkNow-palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

BMW i VENTURES.*

BMW i Ventures investoi innovatiivisiin ratkaisuihin, jotka keskittyvät urbaanin kansanosan liikkuvuustarpeisiin. Tuemme kasvuyrityksiä, joissa on suurta potentiaalia, voidaksemme määrätä globaalin liikkuvuuden suunnan.

* BMW i Ventures -palvelu ei ole saatavilla Suomessa.

PÄIVITTÄISTÄ SÄHKÖISYYTTÄ.

SÄHKÖISTÄ LIIKKUVUUTTA JOKA PÄIVÄÄN.

Ensimmäisenä kokonaan sähköisen liikkuvuuden ehdoilla suunniteltuna autona BMW i3 tekee kestävän kehityksen mukaisesta liikkumisesta helppoa joka päivä. BMW i8 -mallin konsepti ilmentää modernin ja kestävän urheiluauton vision. BMW i -autoilla osoitat tyyliä – ja asennetta.

AJONAUTINTO, UUDESTI AJATELTUNA.

BMW i3 ja BMW i8 ovat uuden aikakauden edelläkävijöitä. Siinä, missä hetki sitten vielä kuulin moottorin äänen, voima kehittyy nyt lähes äänettömästi. Yhtäkkiä koemme dynamiikan metropoleissa täydin rentoutuneina. Sillä BMW i on kehittänyt sähköistä liikkuvuutta johdonmukaisesti uudlleen ja kestävän kehityksen mukaisesti.

LATAA MUKAVASTI KOTONA.

Auto on keskimäärin 22 tuntia vuorokaudessa pysäköitynä. Tämän ajan voit käyttää optimaalisesti ja ladata BMW i3- tai BMW i8 -mallisi mukavasti. Esimerkiksi vakiolatausjohdolla taikka BMW i Wallbox - tai BMW i Wallbox Pro -seinälatausasemaa käyttäen.

LATAA MISSÄ VAIN MATKAN VARRELLA.

Myös matkan varrella on runsaasti mahdollisuuksia ladata BMW i3 tai BMW i8. Auto näyttää Sinulle, missä lähistölläsi on latausasemia. Jotta autosi tankkaa itse itsensä sillä aikaa, kun Sinä käyt ostoksilla, olet töissä tai rentoudut.

Polttonesteen kulutus ja CO2-päästöt.

 • Mallin BMW i3 sähkönkulutus ja CO2-päästö (60 Ah):
  Polttonesteen kulutus EU-yhdistetty l/100 km: 0
  CO2-päästö yhdistetty g/km: 0
  Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 12,9

  Mallin BMW i3 sähkönkulutus ja CO2-päästö (94 Ah):
  Polttonesteen kulutus EU-yhdistetty l/100 km: 0
  CO2-päästö yhdistetty g/km: 0
  Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 12,6 / 13,1*

  Mallin BMW i3 sähkönkulutus ja CO2-päästö (60 Ah) jos autossa on Range Extender:
  CO2-päästö yhdistetty g/km: 13
  Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 13,5
  Polttonesteen kulutus EU-yhdistetty l/100 km: 0,6

  Mallin BMW i3 sähkönkulutus ja CO2-päästö (94 Ah) jos autossa on Range Extender:
  CO2-päästö yhdistetty g/km: 12
  Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 11,3 / 11,9**
  Polttonesteen kulutus EU-yhdistetty l/100 km: 0,6

  Plug-in-hybridi-voimansiirtokonseptilla BMW eDrive varustetun mallin BMW i8 sähkönkulutus ja CO2-päästö:
  Polttonesteen kulutus EU-yhdistetty l/100 km: 2,1
  CO2-päästö yhdistetty g/km: 49
  Sähkönkulutus yhdistetty kWh/100 km: 11,9

  * Vannevaihtoehto 2: 20" Styling 431
  ** Vannevaihtoehto 2: 20" talvirenkaat

  Polttonesteen kulutusta, CO2-päästöä ja sähkönkulutusta koskevat tiedot riippuvat valituista varusteista ja renkaista.

  Toimintamatka riippuu eri tekijöistä ja erityisesti seuraavista: oma ajotyyli, tiestön kunto ja profiili, ulkolämpötila, lämmityksen/ilmastoinnin ja esi-ilmastoinnin käyttö.

  Lisätietoja uusien henkilöautojen virallisista kulutus- ja CO2-päästötasoista löydät kaikista jälleenmyyjäliikkeistä saatavasta Uuden auton kulutustiedot ja CO2-päästöarvot -vihkosta tai Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) sivuilta autovertaamo.trafi.fi