KIIHDYTÄ AJAN SYKETTÄ.

BMW i Visiot.

KIIHDYTÄ AJAN SYKETTÄ.

BMW i Visiot.

KIIHDYTÄ AJAN SYKETTÄ.BMW i Visiot.

Uusien teiden kulkeminen edellyttää joskus sitä, että on päästävä eroon vanhoista tottumuksista ja ajateltava aivan uudella tavalla. BMW i Visioissa tämä vaatimus saa konkreettisen muodon. Visionäärisistä ideoista ja innovatiivisista tekniikoista tulee ensi kertaa näkyviä. Näin liikkuvasta tulevaisuudesta tulee käsin kosketeltavaa. Jokainen BMW i Visio antaa aavistaa, mihin suuntaan kehitys etenee – ja lisäksi se antaa sysäyksiä ja toimii inspiraation lähteenä kun on kyse huomisen päästöttömästä, kestävän kehityksen mukaisesta liikkuvuudesta.

BMW i

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

BMW i Vision Future Interaction on ensiesittelyssä Las Vegasissa Consumer Electronics Show 2016 -messuilla, missä se valottaa tulevaisuuden verkottunutta ohjaamoa. Kuljettaja pääsee sukeltamaan uudenlaiseen maailmaan, jonne hänet johdattavat käyttörajapinta ja teräväpiirtoiset näytöt, kosketusnäytöllä, puheella tai jopa eleisiin perustuvalla AirTouch -ohjauksella ohjattava käyttö. Ja kaikki tämä lumoavassa ekstraluokan Roadsterissa.

Verkottunut tulevaisuuteen.

BMW i Vision Future Interaction

MENESTYSTARINA: BMW i.

2008: PROJECT i.

Keväällä 2008 BMW:n etevimmät ajattelijat kokoontuvat salaiseen paikkaan Münchenissä miettimään korkealle asetettua tavoitetta: määrittää urbaani autoilu täysin uudella tavalla. Müncheniläiset perustavat ajatushautomon, antavat sille nimeksi "Project i", ja se saa yhden ainoan toimeksiannon: unohtakaa kaikki, mitä tähän asti on ollut. Ajatelkaa uudella tavalla.

2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Ensi kertaa on olemassa energian säästöön tähtäävä kokonaiskonsepti – tähän saakka on vain asennettu energiaa säästävää tekniikkaa valmiisiin automalleihin. Kori ja voimansiirto on suunniteltu varta vasten energiaa säästävien näkökulmien mukaisesti. Konseptista tulee monien jatkokehitysten teknologinen perusta BMW:llä.

2010: BMW i:N LANSEERAUS.

Born Electric: BMW i on BMW:n uusi merkki, ja se ihastuttaa liikkuvuuskonseptilla, joka mahdollistaa täysin sähköisen liikkuvuuden arjessa – ennen ajoa, sen aikana ja jälkeen. Sillä BMW i -ajattelu jatkuu myös auton yli – innovatiivisilla liikkuvuuspalveluillaan se varmistaa, että yksikään toive ei jää täyttymättä.

2011: BMW i8 -KONSEPTIAUTO JA BMW i3 -KONSEPTIAUTO.

BMW Vision EfficientDynamics -konseptiauton seuraava kehitysvaihe – BMW i8 -konseptiauto. Se yhdistää urheiluauton vaikuttavan suorituskyvyn ja korkean tason tehokkuuden. Samaan aikaan esitellään BMW i3 -konseptiauto. Ensimmäinen täysin verkottunut sähköauto, joka on suunniteltu erityisesti sähköisen liikkuvuuden tarpeisiin.

2012: BMW i8 SPYDER -KONSEPTIAUTO.

Vähemmän taakkaa, enemmän vapautta – BMW i8 Concept Spyder: tämä henkeäsalpaava, hybridivoimansiirrolla varustettu kevytrakenteinen Roadster hylkää katon ja luottaa tinkimättä hiilikuituvahvisteiseen muoviin, alumiiniin ja litiumiin. Akselit, voimansiirtolinja ja akut on kiinnitetty runkoon siten, että paino jakautuu tasaisesti.

2012: BMW i3 COUPÉ -KONSEPTIAUTO.

Autolla liikkumisen uudelleen keksiminen merkitsee ympäristötietoisuuden ja auton ominaisuuksien toisella tavalla toteuttamista. Tulokseksi saadaan BMW i3 Concept Coupé, jonka visionäärinen muotoilu antaa aavistaa, mihin suuntaan autot tulevaisuudessa kehittyvät. Sen innovatiivinen eDrive -moottori ja voimansiirto liikuttavat autoa ilman pakokaasupäästöjä tarjoten samalla vertaansa vailla olevaa ajamisen iloa sekä rentouttavaa, lähes äänetöntä matkantekoa.

2013: BMW i3 -MALLIN LANSEERAUS MARKKINOILLE.

Urbaani liikkuvuus on keksitty uudelleen: BMW i3 on tulosta visiosta, joka ulottuu paljon kauemmas kuin pelkkään ympäristötietoiseen ja ketteräliikkeiseen ajamiseen. BMW i3 on huomisen auto: visionäärisen muotoilunsa ja innovatiivisen BMW eDrive -moottorinsa ansiosta. Se ei ole ainoastaan paikallisesti päästötön, vaan myös täysin verkottunut kaupungin kanssa.

2013: BMW i8 -MALLIN LANSEERAUS MARKKINOILLE.

Tulevaisuuden urheiluauto – pikkuauton kulutuksella ja päästöarvoilla. Ladattavan Plug-in-hybridiauton vahvuutena on sähkö- ja polttomoottorin täydellisesti synkronoitu toiminta, minkä erinomaisen tehotaloudellisuuden ja dynaamisuuden huomaa erityisesti maantieajossa. Enää se ei ole pelkkä visio, vaan ladattua nerokkuutta. Tämä on ensimmäinen urheiluauto, joka kiihdyttää myös ajan henkeä.

2016: BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Tulevaisuus esittäytyy vuonna 2016 Las Vegasissa: Consumer Electronics Show -messuilla BMW i Vision Future Interaction tarjoaa tilaisuuden tutustua tulevaisuuden verkottuneeseen ohjaamoon. Yksi monista kohokohdista on AirTouch, täysin uudenlainen järjestelmä, jolla hyvin erilaisia toimintoja voidaan ohjata eleillä.

2016: BMW i3 (94 Ah).

BMW i:n menestystarina jatkuu – tai pikemminkin: jatkaa matkaansa. Yhdellä akun latauksella saavutetaan jopa 200 km:n toimintamatka, joten uusi BMW i3 (94 Ah) on luotettava matkakumppani pitemmillekin retkille – ja kiihdyttämällä 7,3 sekunnissa nollasta sataan se osoittaa lisäksi aitoja urheilijan ominaisuuksia.

2017: BMW i3s (94 Ah).

Jos urheilullinen ja päästötön ajaminen on tulevaisuuden määritelmä, BMW i3s on päässyt sinne jo aikaa sitten. Maksimaalisen urheilullinen, maksimaalisen sähköistävä: BMW i3s -mallissa yhdistyvät erinomainen ajodynamiikka ja huippumoderni tekniikka. Nollasta 60 km/h:n nopeuteen vaikuttavasti 3,7 sekunnissa, tyypillisellä yksipoljintuntumalla "One-Pedal-Feeling" ja progressiivisella muotoilullaan se saa aikaan urheiluauton dynamiikan.

2017: BMW i8 Roadster.

Tulevaisuus hahmottuu yhä selkeämmäksi – aivan ensimmäisen BMW i8 Roadsterin muodossa. Se on innostava, kiehtova ja valmis määrittelemään vapauden uudelleen. Huomiota herättävin ominaisuus: kevyestä hiilikuituvahvisteisesta muovista (Carbon) valmistetut ylöspäin avautuvat ovet, jotka ovat vaikuttavan näköiset ja joiden avaaminen sujuu vaivattomasti. Yhtä vaikuttavasti kierroslukumittari syöksähtää ylöspäin: innovatiivisen Plug-in Hybrid -voimanlähteen teho on 374 hv ja vääntö 250 Nm. Se kiihdyttää BMW i8 Roadsterin 4,6 sekunnissa nollasta nopeuteen 100 km/h.