TURVALLISIN TAPA YLITTÄÄ RAJOJA.

Mukavuus ja turvallisuus uudessa BMW M4 Coupéssa.

Jos haluat lähteä luotaamaan uusia äärirajoja, tarvitset kumppanin, johon voit luottaa. BMW M4 Coupé tarjoaa ennakoivia tekniikoita kuten kääntyvät ajovalot, valtaisan lujan Carbon-hightechmateriaalin sekä älykkäitä mukavuusratkaisuja, joilla varmistetaan maksimaalinen turvallisuus ja rajoittamaton ajamisen ilo – tinkimättä ja joka tilanteessa.

M KULJETTAJALÄHTÖISYYS.

M autojen ergonomiseen konseptiin kuuluu ylellinen ohjaamo, jossa vallitsee M autoille ominainen kuljettajalähtöisyys. Kaikki hallintalaitteet on suunnattu poikkeuksetta kohti kuljettajaa. Tärkeimmässä osassa on, kuten kilpaurheilussa aina, auton intuitiivinen, ehdoton hallinta ja lyhyimmät reaktioajat.

AKTIIVINEN JA PASSIIVINEN TURVALLISUUS.

AKTIIVINEN JA PASSIIVINEN TURVALLISUUS.

Parhaiten turvassa aina.

Paketillinen fiksuja turvatoimenpiteitä auttaa minimoimaan onnettomuusriskejä kohdennetusti M autoissa – ja ne mahdollistavat miellyttävän turvallisuuden tunteen joka tilanteessa. Suurta kuormitusta kestävät, mittavat palkkirakenteet ja huippulujien monifaasiterästen älykäs käyttö takaavat turvamatkustamon vähäisen painon ja maksimaalisen lujuuden, Active Protection puolestaan ennalta ehkäisevän matkustajasuojan.
Törmäysenergia ohjataan matkustamon ohi korin muille alueille kuten pohjaryhmään, sivukehykseen, rintapeltiin tai kattoon, ja se puretaan keulan ja perän muodonmuutosvyöhykkeisiin. Sivutörmäyksen sattuessa suojaavat B-pilarin ja sivuhelmalevikkeen vahvistetut rakenteet, ovien huippulujat sivutörmäyspalkit sekä vankat istuinten poikkipalkit.
Jalankulkijoiden suojaksi on keulan alueelle puskurinkannattimen ja -katteen väliin asennettu iskunvaimennin, joka lieventää vammoja törmäyksen kohdistuessa jalkoihin. Törmäysenergian vähentämiseksi konepelti on varustettu lisäksi muodonmuutoselementeillä, jotka toimivat muodonmuutosvyöhykkeenä.
Active Protection varoittaa väsymyksestä, esikiristää turvavyöt kriittisissä tilanteissa, siirtää sähkösäätöiset istuimet pystyasentoon ja sulkee ikkunat ja kattoluukun. Onnettomuuden tapahduttua se voi jarruttaa autoa pysähdyksiin saakka.

COMFORT ACCESS.

Innovatiivista käyttömukavuutta – Comfort Access mahdollistaa etuovien ja takaluukun lukituksen avaamisen ilman, että auton avainta tarvitsee käyttää. Esimerkiksi taskussa oleva avain tunnistetaan automaattisesti, kun avain tuodaan lähelle autoa.
Etuovien ja takaluukun lukituksen avaamiseen riittää, että koskettaa ovenkahvaa tai takaluukun katkaisinta. Sitten autoon voi nousta, ja moottorin voi käynnistää painamalla Start/Stop-näppäintä. Lisäksi auto voidaan myös lukita avainta varsinaisesti käsittelemättä.
Comfort Access -järjestelmä varmistaa aina oikean avaimen olemassaolon ja siten järjestelmän käyttöturvallisuuden.

ADAPTIIVISET LED-AJOVALOT.

ADAPTIIVISET LED-AJOVALOT.

Adaptiivisissa LED-ajovaloissa on kokonaan ledeillä toteutetut vilkut, lähivalot, kaukovalot ja huomiovalot sekä kääntymisvalot. Nämä ajovalot lisäävät turvallisuutta ja valaisevat ajoradan tehokkaasti. Lähi- ja kaukovaloissa käytetään 14 teholediä. Dynaamisen pitkänomaisiksi muotoillut LED-vilkut ovat huomiota herättävän näyttävät, ja ne sijaitsevat LED-huomiovalorenkaiden vieressä. Kaukovaloavustin, adaptiiviset kaarrevalot ja mukautuva valokuvion säätö kaupunki-, maantie- ja moottoritieajoon parantavat pimeässä näkemistä merkittävästi. Sen ansiosta pimeään aikaan ajaminen on lähes yhtä turvallista ja vähän rasittavaa kuin päiväsaikaan ajaminen.