JOTTA AJATUKSILLE JÄÄ TILAA.

Mukavuus ja turvallisuus uudessa BMW M4 Cabriossa.

Jotta voit nauttia ajamisen lumosta intensiivisimmillään, on yksi asia ratkaisevan tärkeä: turvallisuus. Juuri siitä pitävät BMW M4 Cabriossa huolen ennakoivat tekniikat kuten kääntyvät ajovalot sekä valtaisan luja hightech-materiaali Carbon. Samalla tuulisuoja ja niskalämmitin tarjoavat BMW-autoille ominaisen Cabrio-mukavuuden – huippusuoritusten aluetta myöten.

M KULJETTAJALÄHTÖISYYS.

M autojen ergonomiseen konseptiin kuuluu ylellinen ohjaamo, jossa vallitsee M autoille ominainen kuljettajalähtöisyys. Kaikki hallintalaitteet on suunnattu poikkeuksetta kohti kuljettajaa. Tärkeimmässä osassa on, kuten kilpaurheilussa aina, auton intuitiivinen, ehdoton hallinta ja lyhyimmät reaktioajat.

AKTIIVINEN JA PASSIIVINEN TURVALLISUUS.

Paketillinen fiksuja turvatoimenpiteitä auttaa minimoimaan onnettomuusriskejä kohdennetusti M autoissa – ja ne mahdollistavat miellyttävän turvallisuuden tunteen joka tilanteessa. Suurta kuormitusta kestävät, mittavat palkkirakenteet ja huippulujien monifaasiterästen älykäs käyttö takaavat turvamatkustamon vähäisen painon ja maksimaalisen lujuuden, Active Protection puolestaan ennalta ehkäisevän matkustajasuojan.
Törmäysenergia ohjataan matkustamon ohi korin muille alueille kuten pohjaryhmään, sivukehykseen, rintapeltiin tai kattoon, ja se puretaan keulan ja perän muodonmuutosvyöhykkeisiin. Sivutörmäyksen sattuessa suojaavat B-pilarin ja sivuhelmalevikkeen vahvistetut rakenteet, ovien huippulujat sivutörmäyspalkit sekä vankat istuinten poikkipalkit.
Jalankulkijoiden suojaksi on keulan alueelle puskurinkannattimen ja -katteen väliin asennettu iskunvaimennin, joka lieventää vammoja törmäyksen kohdistuessa jalkoihin. Törmäysenergian vähentämiseksi konepelti on varustettu lisäksi muodonmuutoselementeillä, jotka toimivat muodonmuutosvyöhykkeenä.
BMW ConnectedDriven Active Protection suojaa matkustajia ennalta ehkäisevästi. Se varoittaa väsymyksestä, esikiristää turvavyöt kriittisissä tilanteissa, siirtää sähkösäätöiset istuimet (jos autossa on sellaiset) pystyasentoon ja sulkee ikkunat. Onnettomuuden tapahduttua se voi jarruttaa autoa pysähdyksiin saakka.

COMFORT ACCESS.

Innovatiivista käyttömukavuutta – Comfort Access mahdollistaa etuovien ja takaluukun lukituksen avaamisen ilman, että auton avainta tarvitsee käyttää. Esimerkiksi taskussa oleva avain tunnistetaan automaattisesti, kun avain tuodaan lähelle autoa.. Etuovien ja takaluukun lukituksen avaamiseen riittää, että koskettaa ovenkahvaa tai takaluukun katkaisinta. Sitten autoon voi nousta, ja moottorin voi käynnistää painamalla Start/Stop-näppäintä. Lisäksi auto voidaan myös lukita avainta varsinaisesti käsittelemättä.
Comfort Access -järjestelmä varmistaa aina oikean avaimen olemassaolon ja siten järjestelmän käyttöturvallisuuden.

ADAPTIIVISET AJOVALOT.

Bi-Xenon-ajovalot, joissa on mukautuva kaarrevalotoiminto, mukautuva valokuvion säätö kaupunki- ja moottoritieajoon sekä BMW Selective Beam (häikäisemätön kaukovaloavustin), takaavat ajoradan erinomaisen valaisun. Integroitu kääntymisvalotoiminto kytkeytyy automaattisesti toimintaan jo auton ollessa paikallaan, kun vilkut kytketään päälle tai ohjauspyörää käännetään.

TUULISUOJA.

Mukavuuden parantamiseksi tuulisuoja suojaa myös suurissa ajonopeuksissa kuljettajan ja etumatkustajan hartia- ja niska aluetta tehokkaasti liialta vedolta. Yhtenäinen verkko säilyttää tyylikkään cabrio-tunnelman.

Kun tuulisuojaa ei tarvita, se voidaan kääntyvien sivuosien ansiosta kätevästi muutamalla kädenliikkeellä taittaa kokoon autossa säilyttämistä varten. Kapeana sen säilyttäminen vie vain vähän tilaa tavaratilasta.

NISKANLÄMMITIN.

Niskanlämmitin tekee ajamisesta erityisen mukavaa lämmittämällä päätä ja hartioita miellyttävästi. Kun katto on avoinna, etuistuimiin integroitu lämminilmajärjestelmä säätää lämmitystehoa ja puhalluksen voimakkuutta ajonopeuden ja lämpötilan mukaan. Näin erityisistä avoautoilufiiliksistä voi nauttia myös nopeuden kasvaessa tai ulkolämpötilan laskiessa.
Lisäksi kuljettaja ja etumatkustaja voivat valita jonkin kolmesta lämpötilatasosta yksilöllisesti. Kun katto on suljettuna, on käytettävissä kolme kiinteää tasoa ajonopeudesta ja ulkolämpötilasta riippumatta. Niskanlämmitintä käytetään keskikonsolissa olevan kattokytkimen näppäimillä. Näin niskanlämmittimen käyttö sujuu helposti molemmilta etuistuimilta käsin.