KAIKKI NÄHTÄVISSÄ. KAIKKI HALLINNASSA.

Kuljettajan avustinjärjestelmät BMW 4-sarjan Coupéssa.

Yksi on varmaa: turvallinen ajomatka BMW 4-sarjan Coupéssa. Kuljettajan avustinjärjestelmämme tukevat sinua innovatiivisesti ja nerokkaasti ja ovat esimerkillisiä turvallisuudessa ja mukavuudessa.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Esimerkiksi nykyinen ajonopeus ja auton varustuksesta riippuen navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää. Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2–3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta.

  • Automaattinen säätö

    Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan; lisäksi erikseen valittavissa on yö- ja päivänäytöt. Myös näytettävän kuvan korkeussijaintia voidaan säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

KAMERAJÄRJESTELMÄT.

Pysäköintietäisyyden valvonta, Surround View ja peruutuskamera: nämä varusteet auttavat ahtaissa paikoissa ajettaessa ja pysäköitäessä. Pysäköintietäisyyden valvonta (PDC) edessä ja takana avustaa pysäköinnissä antamalla optiset ja akustiset varoitukset esteen lähestymisestä.
Surround View näyttää monitoiminäytössä BMW:n sijainnin ylhäältäpäin katsottuna. Tähän varusteeseen sisältyvä Side View puolestaan näyttää kuvan sivuille päin; kätevää esimerkiksi sisäpihalta kadulle pyrittäessä. Peruutuskamera välittää pysäköitäessä arvioimista helpottavan kuvan tilanteesta auton takana, kun autolla ajetaan nopeudella alle 20 km/h.

AKTIIVINEN VAKIONOPEUSSÄÄDIN, JOSSA STOP&GO-TOIMINTO.

AKTIIVINEN VAKIONOPEUSSÄÄDIN, JOSSA STOP&GO-TOIMINTO.

Lisää mukavuutta ja aktiivista turvallisuutta.

Aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto sekä tutkaan perustuva peräänajovaroitus täysjarrutuksella ja osittaisella jarrutuksella, parantaa ajamisen mukavuutta ja turvallisuutta etenkin jonossa ajettaessa. Järjestelmä pitää kuljettajan asettaman ajonopeuden ja säilyttää asetetun etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon.

Säädelty ajonopeus.

Stop&Go-toiminto säätää auton nopeutta automaattisesti pysähdyksiin saakka, ja pysähtymisen jälkeen järjestelmä kiihdyttää auton nopeuden automaattisesti enintään asetettuun ajonopeuteen saakka, jos liikennetilanne sen sallii.

Aktiivinen peräänajovaroitus.

Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW-auton aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheessa 1 sinua varoitetaan optisesti, vaiheessa 2 – jos et reagoi – merkkiääni kiinnittää huomion tilanteeseen. Vasta jos et edelleenkään jarruta, BMW jarruttaa puolestasi: järjestelmä käynnistää jarrutuksen tarvittaessa maksimaalisella voimalla.

BMW ACTIVE PROTECTION.

BMW ACTIVE PROTECTION.

BMW ConnectedDrive -matkustajasuoja.

Active Protection on BMW ConnectedDriveen liittyvä ennakoiva matkustajasuojajärjestelmä.
Kun turvavyö on kiinnitetty, etuistuinten turvavyöt esikiristetään kertaalleen automaattisesti auton lähtiessä liikkeelle. Kriittisessä ajotilanteessa etuistuinten turvavyöt kiristyvät – tarpeen vaatiessa – palautuvasti, sivuikkunat ja kattoluukku ‒ jos autossa sellainen on ‒ sulkeutuvat. Kriittisiä ajotilanteita ovat esimerkiksi kuljettajan tekemä hätäjarrutus tai auton voimakas yli- tai aliohjautuminen.

Älykäs vireystila-avustin.

Jos autossa on peräänajovaroitus tai peräänajovaroitus täysjarrutuksella ja osittaisella jarrutuksella, uhkaava törmäys edellä ajavaan tai pysähtyneeseen autoon voidaan tunnistaa järjestelmän rajojen puitteissa. Törmäyksen satuttua järjestelmä pystyy tietyissä onnettomuustilanteissa pysäyttämään auton ilman kuljettajan myötävaikutusta. Näin jatkotörmäysten ja niiden seurausten riskiä saadaan pienennettyä. Lisäksi vireystila-avustin tunnistaa kuljettajan lisääntyvän tarkkaamattomuuden tai väsymyksen pitkillä, yksitoikkoisilla ajomatkoilla. Järjestelmä analysoi kuljettajan tapaa ohjata autoa ja reagoi poikkeavuuksiin: monitoiminäyttöön ilmestyy taukosuositus, ja järjestelmä antaa äänimerkin.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia.
BMW Selective Beam tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta. 400 metrin etäisyydelle ulottuva valaisu mahdollistaa vaarojen tunnistamisen ajoissa ja paremman suuntavakauden.

NOPEUSRAJOITUSNÄYTTÖ.

Aina turvallisesti – nopeusrajoitusinfo ja ohituskieltojen näyttö kertoo kuljettajalle ajettavan tieosuuden nopeusrajoituksen ja mahdollisesti vallitsevan ohituskiellon. Näyttönä toimii mittariston infonäyttö. Taustapeilin yhteyteen asennettu kamera valvoo liikennemerkkejä. Järjestelmän ohjausyksikkö käsittelee nämä tiedot yhdessä navigointijärjestelmän tietojen kanssa ja näyttää ne. Koska järjestelmä käyttää myös auton muita komponentteja, järjestelmä pystyy osittain tunnistamaan ja näyttämään myös esimerkiksi sään tai kellonajan perusteella muuttuvat nopeusrajoitukset eli liikennemerkkien lisäkilvet.

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant yhdistää kameraan perustuvat kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä peräänajovaroituksen, henkilötunnistuksen ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnon.
Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos vilkut on kytketty päälle, siis kun kyseessä ei ole kaistamerkintöjen ylittämisvaara vahingossa, varoitusta ei tule.
City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarruttamalla. Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäysvaara jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

iDrive Touch -monitoimisäädin.

iDrive Touch -monitoimisäädin, joka on osa navigointijärjestelmää Professional, mahdollistaa iDrive-järjestelmän vaivattoman ja vaistonvaraisen ohjaamiseen ja käyttämisen. Monitoimisäätimeen integroidulle Touchpad-kosketuslevylle kirjoittamalla esimerkiksi navigoinnin kohdeosoitteiden syöttö on nopeaa, ja syöttöä on kätevä seurata monitoiminäytöstä.