LUOTETTAVA. JOKA TILANTEESSA.

BMW ConnectedDrive kuljettajan avustinjärjestelmät BMW 4-sarjan Cabriossa.

BMW 4-sarjan Cabriossa on lukuisia avustimia, jotka tukevat kuljettajaa monipuolisesti ja luotettavasti. BMW ConnectedDrive -tekniikat merkitsevät, että saat nauttia korkealuokkaisesta turvallisuudesta ja mukavuudesta jokaisella ajomatkalla. Voit keskittyä liikenteeseen ja matkasta nauttimiseen.

BMW HEAD-UP -NÄYTTÖ.

Värillinen BMW Head-Up -näyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä. Esimerkiksi nykyinen ajonopeus ja auton varustuksesta riippuen navigoinnin opastus, nopeusrajoitukset ja ohituskiellot, puhelimen ja viihteen listat sekä kuljettajan avustinjärjestelmien kaikkien varoitusviestien sisältö voidaan näyttää. Tuulilasille heijastetut värilliset symbolit ovat tarkkoja ja selkeän kirkkaita. Heijastettu kuva näkyy kuin se leijuisi noin 2–3 metrin etäisyydellä auton edessä, ja näytön optimaalisen sijainnin ansiosta se on nopea ja helppo havaita ja lukea katseen siirtyessä juuri lainkaan pois liikennetilanteesta. Heijastettavan kuvan kirkkaus säätyy automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan; lisäksi erikseen valittavissa on yö- ja päivänäytöt. Myös näytettävän kuvan korkeussijaintia voidaan säätää. Lisäksi on mahdollista valita mitä tietoja tuulilasille heijastetaan ajonopeusnäytön ja kuljettajan avustinjärjestelmien varoitusviestien lisäksi.

BMW Head-Up -näyttö.

DRIVING ASSISTANT.

Driving Assistant yhdistää kameraan perustuvat kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmän sekä peräänajovaroituksen, henkilötunnistuksen ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnon.
Kaistalla pysymisen varoitusjärjestelmä tunnistaa ajokaistamerkinnät ja varoittaa ohjauspyörää täristämällä, jos ajonopeudesta noin 70 km/h alkaen auto uhkaa ajautua pois kaistaltaan. Jos vilkut on kytketty päälle, siis kun kyseessä ei ole kaistamerkintöjen ylittämisvaara vahingossa, varoitusta ei tule.

City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen peräänajovaroitin tunnistaa peräänajon vaaran ja City-pysähdyksiinjarrutustoiminnollinen henkilötunnistus reagoi jalankulkijoihin. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja enintään ajonopeudessa 60 km/h järjestelmä avustaa kevyesti jarruttamalla. Henkilötunnistus toimii ajonopeusvälillä 10 ja 60 km/h, ja järjestelmä antaa varoituksen, jos törmäysvaara jalankulkijaan on olemassa. Kun järjestelmä varoittaa uhkaavasta törmäyksestä, samalla auton jarrut valmistellaan hätäjarrutusta varten. Hätätilanteessa järjestelmä avustaa jarrutuksessa. Järjestelmän toiminta saattaa olla rajoittunut pimeällä, sateessa ja sumussa.

Navigointijärjestelmä Professional.

Navigointijärjestelmä Professional ihastuttaa toteutuksellaan ja toiminnoillaan: Se on helppokäyttöinen, autoon täysin integroitu navigointijärjestelmä, jota käytetään iDrive-käyttöjärjestelmällä ja iDrive Touch -monitoimisäätimellä. Järjestelmä sisältää handsfree-varustuksen, USB-liitännän ja puheohjauksen, radion Professional jossa DVD-soitin; 20 GB muistitilaa audiotiedostoille. Kiinteä 8,8'' LCD-värinäyttö ja sen jakamistoiminto (päänäyttö ja avustinnäyttö) varmistavat hyvän luettavuuden ja näytön selkeyden.
Järjestelmää käytetään intuitiivisella iDrive Touch -monitoimisäätimellä, jonka tunnistuspintaa koskettamalla kohde voidaan syöttää navigointijärjestelmään sormella kirjoittaen; pikavalintanäppäimet ja kahdeksan suosikkinäppäintä; käyttö myös puheohjauksella. Karttanäkymä kolmiulotteinen, satelliittikuvat kartan taustana sekä valitut nähtävyydet kuvina tekevät navigoinnista kiehtovan elämyksen.
BMW-jälleenmyyjien ja BMW Service -toimipisteiden kautta tehtävien karttapäivityksien lisenssimaksut ovat veloituksettomat ensimmäisten kolmen vuoden ajan. Karttapäivityksistä veloitetaan ainoastaan asennukseen liittyvät kustannukset.

Navigointijärjestelmä Professional.

NOPEUSRAJOITUSNÄYTTÖ.

Aina turvallisesti – nopeusrajoitusinfo ja ohituskieltojen näyttö kertoo kuljettajalle ajettavan tieosuuden nopeusrajoituksen ja mahdollisesti vallitsevan ohituskiellon. Näyttönä toimii mittariston infonäyttö. Taustapeilin yhteyteen asennettu kamera valvoo liikennemerkkejä. Järjestelmän ohjausyksikkö käsittelee nämä tiedot yhdessä navigointijärjestelmän tietojen kanssa ja näyttää ne. Koska järjestelmä käyttää myös auton muita komponentteja, järjestelmä pystyy osittain tunnistamaan ja näyttämään myös esimerkiksi sään tai kellonajan perusteella muuttuvat nopeusrajoitukset eli liikennemerkkien lisäkilvet.

ACTIVE PROTECTION.

ACTIVE PROTECTION.

BMW ConnectedDrive -matkustajasuoja.

Active Protection on BMW ConnectedDriveen liittyvä ennakoiva matkustajasuojajärjestelmä. Kun turvavyö on kiinnitetty, etuistuinten turvavyöt esikiristetään kertaalleen automaattisesti auton lähtiessä liikkeelle.
Jos ajotilanne kehittyy kriittiseksi, etuistuinten turvavyöt esikiristetään – tarpeen vaatiessa – palautuvasti, sivulasit ja kattoluukku – jos autossa sellainen on ‒ suljetaan. Kriittisiä ajotilanteita ovat esimerkiksi kuljettajan tekemä hätäjarrutus tai auton voimakas yli- tai aliohjautuminen.
Jos autossa on peräänajovaroitus tai pysähdyksiinjarrutustoiminnolla täydennetty peräänajovaroitus, uhkaava törmäys edellä ajavaan tai pysähtyneeseen autoon voidaan tunnistaa järjestelmän rajojen puitteissa. Törmäyksen satuttua järjestelmä pystyy tietyissä onnettomuustilanteissa pysäyttämään auton ilman kuljettajan myötävaikutusta. Näin jatkotörmäysten ja niiden seurausten riskiä saadaan pienennettyä.
Lisäksi vireystila-avustin tunnistaa kuljettajan lisääntyvän tarkkaamattomuuden tai väsymyksen pitkillä, yksitoikkoisilla ajomatkoilla. Järjestelmä analysoi kuljettajan tapaa ohjata autoa ja reagoi poikkeavuuksiin: monitoiminäyttöön ilmestyy taukosuositus, ja järjestelmä antaa äänimerkin.

KAMERAJÄRJESTELMÄT.

Pysäköintietäisyyden valvonta, Surround View ja peruutuskamera: nämä varusteet auttavat ahtaissa paikoissa ajettaessa ja pysäköitäessä. Pysäköintietäisyyden valvonta (PDC) edessä ja takana avustaa pysäköinnissä antamalla optiset ja akustiset varoitukset esteen lähestymisestä.
Surround View näyttää monitoiminäytössä BMW:n sijainnin ylhäältäpäin katsottuna. Tähän varusteeseen sisältyvä Side View puolestaan näyttää kuvan sivuille päin; kätevää esimerkiksi sisäpihalta kadulle pyrittäessä. Peruutuskamera välittää pysäköitäessä arvioimista helpottavan kuvan tilanteesta auton takana, kun autolla ajetaan nopeudella alle 20 km/h.

AKTIIVINEN VAKIONOPEUSSÄÄDIN, JOSSA STOP&GO-TOIMINTO.

AKTIIVINEN VAKIONOPEUSSÄÄDIN, JOSSA STOP&GO-TOIMINTO.

Lisää mukavuutta ja aktiivista turvallisuutta.

Aktiivinen vakionopeussäädin, jossa on Stop&Go-toiminto sekä tutkaan perustuva peräänajovaroitus täysjarrutuksella ja osittaisella jarrutuksella, parantaa ajamisen mukavuutta ja turvallisuutta etenkin jonossa ajettaessa. Järjestelmä pitää kuljettajan asettaman ajonopeuden ja säilyttää asetetun etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Järjestelmä hoitaa pysähtymisen jälkeen liikkeelle lähdön ja nopeuden hidastamisen, joten etäisyys edellä ajavaan säilyy myös hitaasti etenevässä ja pysähtelevässä ruuhkaliikenteessä. Jos eteen leikkaa auto viereiseltä kaistalta tai jos lähestytään edellä ajavaa ajoneuvoa, järjestelmä sovittaa rauhallisin säädöin oman auton nopeuden eteen leikkaavaan tai edellä ajavaan ajoneuvoon nähden. Järjestelmää voidaan käyttää enintään ajonopeuteen 210 km/h saakka.
Stop&Go-toiminto säätää auton nopeutta automaattisesti pysähdyksiin saakka, ja pysähtymisen jälkeen järjestelmä ohjaa auton lähtemään liikkeelle edellä liikkeelle lähteneen ajoneuvon perässä ja kiihdyttää auton nopeuden enintään asetettuun ajonopeuteen saakka, jos liikennetilanne sen sallii. Jos edellä ajava ajoneuvo jarruttaa voimakkaasti, BMW:n aktivoitu peräänajovaroitin reagoi välittömästi. Vaiheittaisesti syttyy ensin varoitussymboli, joka sitten alkaa vilkkua ja kuuluu varoitusmerkkiääni ja tarvittaessa järjestelmä avustaa jarruttamalla.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam -kaukovaloavustin tekee pimeässä ajamisesta entistä miellyttävämpää ja turvallisempaa. Tämä varuste mahdollistaa parhaan näkyvyyden pimeässä häikäisemättä muita kuljettajia.
Järjestelmä tunnistaa muut tielläliikkujat ja varjostaa niiden sijainnin kaukovalokuviosta.